Şimdi Ara

Hangisi: Asp.NET/MVC mi Android/Java mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 yıllık web yazılım / Asp.net tecrübem sonrasında da 6 sene ara vermişliğim var. Şimdilerde ise bir yeniden yazılıma giriş yapmak niyetindeyim. Fakat kararsız kaldım. Önümde 2 seçenek var;

    1- Daha önce Vb.net kullandım. Şimdi ise Asp.NET MVC gibi bir dil ile webin yeni teknolojilerinde uzmanlaşmak
    2- Web'i bir kenera bırakarak tamamen Android/Java üzerinde yoğunlaşmak. (Belki ileride IOS'a da el atmak)

    Bu 2 seçenekten hangisini seçmem gerektiği hususunda kararsız kaldım. Burada amaç elbette geleceğe hitap eden, para kazandıran bir mesleğe sahip olmak.

    Siz bana hangi seçeneği tavsiye edersiniz?



  • Günümüzde web programlama bir çok dala da el atar oldu. Web teknolojileri ile Masaüstü program da mobile app da yapabiliyoruz (javascript).
    Bence Hangisi senin ilgini çekiyor o önemli.
    Bu günlerde web programlama MVC ile iş bitmiyor. Css (sass/less) + Javascript (Es6 / typescript) ORM (EntityFramework ...) hatta biraz gulp/grunt belki bower belki biraz yo ucundan kıyısından docker ... O yüzden acaba Native Mobile can mıdır bilemedim.

    Ben sahsen bu günlerde ruby tavsiye ediyorum. Ruby On Rails. bence buna takıl. Hem hızlı ürün geliştirme olanakları fazla hem farklı bir deneyim sağlıyor. ilginç bir dil. Hem de hızlı ürün geliştirme için bir çok yapı mevcut. MCPD sertifikalı 6 yıllık bir developer olarak .net dünyası tembelleşti bence. Bakıyorum bir çok ürün baska dillerin topluluklarından çıkıyor. Docker go, Docker compose python, vagrant ruby, sass/scss ruby,Javascript desen bu gun yazsan yarın yenisi cıkıyor. Konuyu bu iyi bu iyi tartışmasına cevirmek değil amacım ama benim kendi tecrübeme göre bu günlerde web için ruby kalan sağlar için python.




  • Mobile yönel.
  • Angular & React gibi teknolojilerle hem mobil hem de hybrid mobil uygulama gelistirebilirsin. Bence Webden devam. Native uygulamanin hizina erismek guc de olsa, Cordova gibi projelerle yine istedigin mobil uygulamayi her platforma benzer UI ile yazabilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şunu da bileyim, bunu da bileyim, ötekine de hakim olayım gibi bir düşüncem yok. (Yan/Ek diller hariç)

    Yani ya webe yöneleceğim ya da mobile.

    Webe yönelirsem kesinlikle Asp.net Core (MVC 6.0)'a yönelirim. (Jquery-CSS3 vb konular da ilave)

    Mobile yönelirsem de kesinlikle Cordova tarzı Multi Platformlara yönelmem. Sadece Java/Android'e yönelirim. Hybird veya Xamarine tarzı alternatifler de uygun değil benim için.

    Öğrenmek istememdeki sebep de elimin altında bulunması ve bir gün iş/sektör değişikliğine karar verebilmemden ve eski mesleğimi de özlememdendir. Webden çok ekmek yedim. Lakin webi herkesin yapmaya başlaması Android'de uygulama geliştirmeyi bilenlerin de webe göre çok daha az oluşu ve geleceğinin de daha parlak oluşu izleniminden dolayı kararsız kaldım. Yani sizden ricam ya web sebebi de................. ya da mobil sebebi de.............. demeniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: realmzu

    Mobile yönel.

    niye? Argümanlarınız nedir? Karpuz seçmiyoruz. Lütfen biraz kendi tecreübenizden ve neden böyle dediğinzden bahsedin ki faydalı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakanizm

    Öncelikle şunu da bileyim, bunu da bileyim, ötekine de hakim olayım gibi bir düşüncem yok. (Yan/Ek diller hariç)

    Yani ya webe yöneleceğim ya da mobile.

    Webe yönelirsem kesinlikle Asp.net Core (MVC 6.0)'a yönelirim. (Jquery-CSS3 vb konular da ilave)

    Mobile yönelirsem de kesinlikle Cordova tarzı Multi Platformlara yönelmem. Sadece Java/Android'e yönelirim. Hybird veya Xamarine tarzı alternatifler de uygun değil benim için.

    Öğrenmek istememdeki sebep de elimin altında bulunması ve bir gün iş/sektör değişikliğine karar verebilmemden ve eski mesleğimi de özlememdendir. Webden çok ekmek yedim. Lakin webi herkesin yapmaya başlaması Android'de uygulama geliştirmeyi bilenlerin de webe göre çok daha az oluşu ve geleceğinin de daha parlak oluşu izleniminden dolayı kararsız kaldım. Yani sizden ricam ya web sebebi de................. ya da mobil sebebi de.............. demeniz.


    Webe yönelirsem kesinlikle Asp.net Core (MVC 6.0)'a yönelirim. (Jquery-CSS3 vb konular da ilave)

    - Henüz .net core için erken bence. Ben bi yandan core ile öğrenme amaçlı app yapıyorum lakin tooling noktasında hala çok eksiği var. Ex linux fan olarak windows dışı geliştirme ortamı çok güzel oldu lakin ben ne zaman kod yazsam bana fazla ham hissi veriyor. Şirkette halen hem webform ile legacy kodumuz ve MVC 5 ile ürünlerimiz var. Şirketin kendi frameworku var mvc üzerine kurulu. Webform un aksına MVC kurgularken Microsoft cidden ihtiyaçları güzel parçalamış. EntityFramework Code First (yapıp prod. a çıkarken migration kapatıyoruz. Semayı elle import ediyoruz) artık wizardlar next nextler yok ki güzel bir şey. Core da çok güzel iyileştirmeler var. Lakin halen prod için yeterli değil bence ki mvc5 bilen birisi rahatlıkla adapte oluyor.
    https://www.pluralsight.com/courses/mvc-applications-10-extension-points-improving ile ne kadar extend edilebilir olduğun görmek güzel geliyor.
    Herpaketin henüz core versiyonu da yok. Bence biraz daha beklemek lazım. Hatta project.json içinde previewX versiyon olan araçlar bile mevcut.

    Android noktasında bir şey diyemiyorum. Benim ilgimi çekmiyor. Emülatorde vs çalışmak. "Gelecek mobil dünyada" tribinin aksine iş ilanları yoğunlukla halen web dillerinde. Kendi şirketimden örnek vereyim 8 developer çalışıyoruz. Sürekli iş ilanımız var. Halen verilen iş mantığını db ile etkileşimle basitçe uygulayacak personel arayışımız var. Yani evet çok kişi web biliyor ya da biliyorum diyor olabilir lakin arz talep olarak bakarsak halen yeterince eleman yok. Her sene mezunlar daha boş mezun oluyor :(

    Andoride cekici noktalar. java öğreniyor olmanız. .net .net nereye kadar. Ben bu amaçla ruby öğreniyorum. Seveceğiniz bir firmada java ile geliştirme olursa bu zaman android olmasa bile java tecrübeniz işe yarayacaktır.
    https://gitter.im/codefiction/Lobby
    e beklerim. Biraz daha fazlaca developer var. veya istanbulcoders mail grubu.




  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.
    Sanırım benim her iki platforma da ihtiyacım var.
    Web & Android birbirini tamamlıyor sanki.
    Tavsiye ettiğiniz grupları inceleyeceğim.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    C# göre öğrenmesi daha kolay. Yani sadece web de yazmıyorsun. Yeri geliyor windows serviste yazmak zorun da kalıyorsun. Arkadaş ara vermiş uzunca bir süre. Ara verdiği dönemde çok fazla şey değişti. Bunları tekrar öğrenmesi ve uzmanlaşması önemli bir zaman alır. Ayrıca şuan mobil için iş bulması daha kolay olur. Bir de şöyle bir durum var. Herkes günde telefona en az 100 boş kalıyorsa hepsinde bakıyor. En kötü bir uygulama açıyor.
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    Hic bir buyuk proje, fikir yok ki ; Web interface i uzerinden insanlara sunulmasin.
    Whatsapp bile kullanici kitlesine browser uzerinden hizmet vermek icin boyle bir sey yapmak zorunda kaldi. Viber daha zor olani tercih etti ve desktop uygulamasi yapti.
    Sonucta her durumda Web kesinlikle gerekli. Ama; son verilere gore insanlar artik gundelik internet trafiklerini bilgisayar basina oturup browser uzerinden yapmaktansa mobil cihazlardan yapma egilimde. Ortama bir insan 15 dk facebook, 25 dk instagram uygulamasi ile zaman geciriyor , benim son okudugum verilere gore. Bu sebeple, Web nasil olmazsa olmaz ise de, mobil de ayni sekilde. Html5 ve JS library leri kullanarak yaratabilecegin interface her turlu mobil ortamlarin Native secenelerinden daha fazla olur. Farkli platformlarda da ayni deneyimi verebilirsin. Dezavantaji da tabi ki compatibility ve performans olacaktir. Bana gore Angular 2 ve React ile Web ve Hybrid ogrenmek; bu ihtiyaclarin hepsine cevap verebilmenin en esnek yontemi.
    Html - Css - JS ; Java - Android ve Objective-C IOS 3 lusunu ogrenene kadar gecen surede bu konularin gurusu olursun. Benim fikrim bu sekilde. Elbette herkes full-stack developer olmak zorunda degil. Sadece Spring-Java ogrenerek de bunlarin hepsinden daha basarili olabilirsin. Eskiden oldugu gibi 1 web sitemiz olsun, 1 mobil uygulamamiz olsun kafasinda degiller sirketler. Single Service -> Multiple Interface kafasindalar. Bir back-end; hepsi ile haberlesecek ve Web, Mobil, akilli saat... aklina ne gelirse birer client olarak iletisime gececek. Trend bu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Slm arkadaşlar kendi fikrimi iletmek istedim.
    Ben bir kurstan paket bir eğitim almaya bir kaç ay önce başladım. Araştırmalarımı yaparken senin gibi bende baya bi kafam karışmıştı. (Ben daha önce Delphi 7 il geliştirme yapıyordum).

    Araştırma yaparken herkes bir çok yorum yaptı tabiki fakat en çok etkileyen kurstaki hocanın söyledikleri oldu. "Günümüzde yazılım geliştiricilerin web, mobile desktop konularında bilgisi olmalı fakat en az bir yada birkaçında uzman olmalıdır".
    Kendi projemi de yapsam, bir firmada da çalışsam genel olarak benden isteyecekleri teknolojilerin paket olarak sunulduğu bir eğitim buldum. Kurs başlıkları şu şekilde
    HTML5, CSS3, JavaScript,jQuery,Bootstrap
    MSSQl Sorgulama
    C#.NET
    ASP.NET Core MVC 6
    Xamarin ile Mobile uygulama geliştirme
    incelemek istersenizhttp://coder.com.tr/Kurslar

    Bu arada Cordova yı da düşünmüştüm ama Xamarin ile C# kullanarak native uygulama geliştirilebiliyormuş. Daha çok hoşuma gitti.




  • kali987 kullanıcısına yanıt
    Reklam yapmayın !.
    Ciddi bir şey konuşuyoruz burada !.

    Aynı yazıyı her forumda yazıyorsunuz !. Ve sadece reklam için üye olduğunuz da çok açık !..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 12 Ocak 2017; 9:35:38 >
  • @mahoni_38
    @realmzu
    @Mephalay

    Cevap için çok teşekkürler.
    Sizlerin cevapları, araştırmalarım, webin her halukarda 1 adım önde oluşu, hali hazırdaki var olan bilgimi yok olmaya mahkum etmemin mantıksız oluşu gibi nedenlerden dolayı Web'e ağırlık vermeye karar verdim. Belki seneye bu günler Android'e de giriş yapabilirim. Tamamen Tablo mantığıyla çalıştım yıllardır. Şimdi Div olayına da kısa bir giriş ile Asp.Net 6.0 / Core için yeterli döküman olmamasından dolayı 5.0 MVC/C#'a adım atacağım. VB.NET'i de tamamen çıkarttım kafamdan. MVC'yi C# ile yazacağım inşaAllah. Yeterli seviyede Jquery ve JavaScript bilgim vardı onları da ilerleteceğim artık. Bootstrapt ve Angular'a da giriş yapacağım mecburen. Node de çok çıkıyor karşıma ama hakkında pek bilgim yok. Hayırlısı artık.
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    Xamarin Android in standard java Android proglamadan hiçbir farkı yok yazacağınız kodların %99 u aynı olacaktır (C# ın çeşitli güzellikler ile daha bile hızlandırabilirsiniz Linq gibi). Eğer sadece android e yazılacaksa xamarin iyidir.
  • bersgurs kullanıcısına yanıt
    Baştan sona öğretebilen bir kaynak var mı?
    En azından baştan ortaya?
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    Neden bu kadar tepki verdiğinizdende anlamadım..
    bir sorununuzmu var yoksa sizde bir eğitim kurumundamı çalışıyorsunuz oyüzdenmi rahatsız etti sizi?
    Dilediğim yerde beğendiğim herşeyin tavsiyesini yaparım Başka forum sitesinede üyeliğim yok. Ne yani başka bir yerde telefonum şu model şu marka bayıldım tavsiye ederim deyincede reklammı yapmış oluyorum.
    Ses sistemi marka model tavsiyeleride yaptım onlarıda takip edin. Ordada tepki verin ha birde araba marka model tartışmaları
    yaptık. Detaylıca renoyu tavsiye ettim. Her özelliğine kadar :D
    Anlamayamadım tepkinizi gülümsedim sadece komik
  • 1- ÖNCELİKLE MVC BİR DİL DEĞİLDİR. Mvc bir mimaridir. Frontend ile backend in ayrıldığı durumdur. Yani eskiden webformda ikisi esit oranda ilerlerken mvc teknolojisi bu durumu ortadan kaldırdı ve iki kısmında birbirinden özgür kıldı.

    2- Asp.net te code behind olarak sadece c# ile kodlanmıyor vb# ilede kodlanabiliyor.

    3- Cross Platform ile bütün Android , ios ve Wp lere uygulama yazılabiliyor. Yani sırf bunun için Java yada Swift kasmaya gerek yok

    Yanlış anlama bunları bilgini değerlendirmek için yazmadım sadece yanlış bildiğin kısımları düzeltirsem yazılım alanında daha iyi ve doğru ilerlersin diye düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 27 Şubat 2018; 18:3:13 >
  • OzMeN OzzY kullanıcısına yanıt
    Güzel yazmışsın da konu sahibi tahminen web / programcılık işini bırakmış gibi görünüyo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    Güzel yazmışsın da konu sahibi tahminen web / programcılık işini bırakmış gibi görünüyo

    Orasını bilemem ama zaten soru sahibi tarafından yazılanlar biraz şaşırttı beni yani bakış açısı çok farklı geldi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 27 Şubat 2018; 20:33:36 >
  • hacım bu sistemler öyle çok kazandırmıyor. şu anda piyasada o kadar çok yazılımcı var ki ama işsiz. bu mesleğe girdiğinde parayı unutacaksın bi kere. hobi ile başlayacaksın. yazılım zaten seni çok geliştirir merak etme

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.