Şimdi Ara

Hangi uydu alıcıyı almalıyım? (Tek çanak, çok uydu alıcı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, evimde 2 adet televizyon bulunuyor. Biri LED TV ve bunda HD D-smart mevcut. Diğer televizyonda yani tüplüde ise Teledünya vardı, iptal ettirdim.
    D-smart'ın çanağı mevcut, buna 2li lnb takıp birde uydu alıcı alıp tüplüye bağlamak istiyorum. Tüm kanalları çeker mi? (çanak yerinden oynamayacak çünkü bu sefer D-smart yayınının sinyali düşer)
    Bu hususta önerebileceğiniz uydu alıcılar nelerdir ve hangi lnb'yi almamı önerirsiniz?

Kışın bu tüplü tv salonda olduğu için kullanılmıyor, aynı zamanda bu uydu alıcıyı pc monitörüne bağlayabilir miyim? Bağlayabilirsem neler lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semantik41 -- 27 Şubat 2014; 19:55:38 >

• Dostum nextin sanırım lnblerini öneriyorlardı. Emin değilim ama. 2 çıkışlı olduğu sürece sorun yaşamazsın. Uydu alıcısı için bütçe nedir ve ne özellikler istiyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: semantik41

Merhaba arkadaşlar, evimde 2 adet televizyon bulunuyor. Biri LED TV ve bunda HD D-smart mevcut. Diğer televizyonda yani tüplüde ise Teledünya vardı, iptal ettirdim.
    D-smart'ın çanağı mevcut, buna 2li lnb takıp birde uydu alıcı alıp tüplüye bağlamak istiyorum. Tüm kanalları çeker mi? (çanak yerinden oynamayacak çünkü bu sefer D-smart yayınının sinyali düşer)
    Bu hususta önerebileceğiniz uydu alıcılar nelerdir ve hangi lnb'yi almamı önerirsiniz?

Kışın bu tüplü tv salonda olduğu için kullanılmıyor, aynı zamanda bu uydu alıcıyı pc monitörüne bağlayabilir miyim? Bağlayabilirsem neler lazım?

Çanağınız ayarı iyi ise, ikili LNB takıp, tüplüye TV çekebilirsiniz. Tüm kanalları çeker. Yeterki çanağın ayarı iyi olsun, kablo kaliteli olsun.

Dsmart'ın sinyali de düşmez. çapı dar olan ince tip LNB'ler çıktı. İnce tip LNB'lerde gürültü oranı daha az olduğu için, çift çıkışlı ince tip LNB ile her iki TV'de de sorunsuz izlersiniz yani...

İnce tip LNB olarak, Inverto alınız. Dikey elektronikte var.

HD uydu alıcısı olarakta, Neta 6400HD iyi bir seçim olur. İleride led tv 'ye bağladığınızda, görüntü kalitesi yönüyle memnun kalırsınız.

Neta 6400HD uydu cihazını monitöre bağlayabilirsiniz. Monitör'de HDMI girişi olması koşuluyla... Monitör'de dahili hoparlör var ise, seside monitörden alırsınız. Değilse, uydu cihazının compozit ses çıkışından, ayrıca kablo çekmek gerecektir.

Sorularınız epeyce ve maşallah çok çeşitli alanlardan...

Bu yazdığım hususlar size epeyce referans teşkil eder. Bu referanslar üzerinden yürüyerek, parça ve çözümlere ulaşmaya çalışınız.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Merhaba arkadaşlar, evimde 2 adet televizyon bulunuyor. Biri LED TV ve bunda HD D-smart mevcut. Diğer televizyonda yani tüplüde ise Teledünya vardı, iptal ettirdim.

Çanağınız ayarı iyi ise, ikili LNB takıp, tüplüye TV çekebilirsiniz. Tüm kanalları çeker. Yeterki çanağın ayarı iyi olsun, kablo kaliteli olsun.

Dsmart'ın sinyali de düşmez. çapı dar olan ince tip LNB'ler çıktı. İnce tip LNB'lerde gürültü oranı daha az olduğu için, çift çıkışlı ince tip LNB ile her iki TV'de de sorunsuz izlersiniz yani...

HD uydu alıcısı olarakta, Neta 6400HD iyi bir seçim olur. İleride led tv 'ye bağladığınızda, görüntü kalitesi yönüyle memnun kalırsınız.

Neta 6400HD uydu cihazını monitöre bağlayabilirsiniz. Monitör'de HDMI girişi olması koşuluyla... Monitör'de dahili hoparlör var ise, seside monitörden alırsınız. Değilse, uydu cihazının compozit ses çıkışından, ayrıca kablo çekmek gerecektir.

Bu yazdığım hususlar size epeyce referans teşkil eder. Bu referanslar üzerinden yürüyerek, parça ve çözümlere ulaşmaya çalışınız.

Kolay gelsin.

Çanak şuan D-smart için ayarlı, çanağa hiç ellemeden yeni alacağım uydu alıcısı ile tüplü tv'den tüm kanalları izleyemez miyim?
    Şimdi LNB'lere baktım 2li ile 4lü arasında fiyat farkı yok. 4lü alsam sorun olur mu? Bu uygun mudur >>>http://www.dikeysatis.com/?urun-33-red-extend-quattro-40mm
    Tüplü TV'de kullanacağım için HD baya bir bütçemi aşıyor, SD ve fiyatı uygun ana medya tv kanallarını gösteren aynı zamanda ntvspor ve trt3 gibi bisskeyleri çözen bir sd uydu alıcı önermeniz mümkün mü?
    LNB+uydu alıcı+kablo masrafı 100tl'yi aşsın istemiyorum.
    Cevap için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin.

Çanak şuan D-smart için ayarlı, çanağa hiç ellemeden yeni alacağım uydu alıcısı ile tüplü tv'den tüm kanalları izleyemez miyim?
    Şimdi LNB'lere baktım 2li ile 4lü arasında fiyat farkı yok. 4lü alsam sorun olur mu? Bu uygun mudur >>>http://www.dikeysatis.com/?urun-33-red-extend-quattro-40mm
    Tüplü TV'de kullanacağım için HD baya bir bütçemi aşıyor, SD ve fiyatı uygun ana medya tv kanallarını gösteren aynı zamanda ntvspor ve trt3 gibi bisskeyleri çözen bir sd uydu alıcı önermeniz mümkün mü?
    Cevap için teşekkürler.

dsmart türksattan yayın almaktadır o nedenle tüm kanalları izleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin.

Cevap için teşekkürler.

dsmart türksattan yayın almaktadır o nedenle tüm kanalları izleyebilirsiniz.

Çok saol.

LNB olarak aşağıdakiler gözüme çarptı. Neye göre seçimimi yapmalıyım sizce?
    1) Atlanta Slim Hd Quad Dört Çıkışlı Lnb (Bireysel Kullanım) 40TL
    2) Jameson JL-1140 Dörtlü LNB 30TL
    3) Hiremco 3D-Full HD Dört Çıkışlı Üniversal LNB 37TL
    4) Inverto Red Extend Quattro 40mm 39TL

Uydu alıcısı olarak da aşağıdakiler gözüme çarptı. Kanal geçiş sürelerinin kısa olması önemli. Ne önerirsiniz? (kardeş üstüne 20-30tl daha koy bence bunu al diyip ekstra bir ürün de önerebilirsiniz tabi)
    1) Kawai KW-6100T Mini Scart Uydu Alıcısı 35TL
    2) Jameson JS-2004 Mini Gold Scart Biss/ Uydu Alıcısı 40TL
    3) HİREMCO ZAPPER + UYDUDAN GÜNCELLEMELİ UYDU ALCISI 50TL

HD uydu alıcısı alırsam 22inc hdml girişi olan monitörüme bağlayabilir miyim? Eğer bağlayabilirsem HD uydu alıcısı bakmam gerekecek sanırım. Not: Dsmart receiver bağladım, sadece görüntü geldi. (led monitörümde hoparlör yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semantik41 -- 28 Şubat 2014; 2:45:31 >

• quote:

1. Çanak şuan D-smart için ayarlı, çanağa hiç ellemeden yeni alacağım uydu alıcısı ile tüplü tv'den tüm kanalları izleyemez miyim?

2. Şimdi LNB'lere baktım 2li ile 4lü arasında fiyat farkı yok. 4lü alsam sorun olur mu? Bu uygun mudur >>>http://www.dikeysatis.com/?urun-33-red-extend-quattro-40mm

3. Tüplü TV'de kullanacağım için HD baya bir bütçemi aşıyor, SD ve fiyatı uygun ana medya tv kanallarını gösteren aynı zamanda ntvspor ve trt3 gibi bisskeyleri çözen bir sd uydu alıcı önermeniz mümkün mü?

Cevap için teşekkürler.

1. Evet izlersin.

2. Dikey'in sitesini kontrol ettimde, ince tip LNB'lerin çanak irtibatı multiconnect tarzda olduğu için çanağa bağlayamazsınız. Şu link'teki LNB 'yi alın ;
    http://www.atlanta.com.tr/urun.php?id=244#urun

3. En uygun fiyatlı SD uydu alıcısı, Dreambox 500s cihazlar kaldı şimdilerde... Örnek olarak, şu cihazlardan birini alabilirsiniz. Biss'leri çözer ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_79831499/tm.htm
    http://beta.donanimhaber.com/m_87371149/tm.htm
    http://beta.donanimhaber.com/m_88400703/tm.htm
    http://www.hepsisat.com/?urun-228-Dreambox-DM-500-S---1-Kalite--2-Yil-Garanti-.html

Sizden cihaz, anten, kablo, LNB temin ve tavsiyesi konusunda başka soru almıyorum. Uyduculuk alanından sorularınız olursa sorabilirsiniz.

Kolay gelsin.

• Dostum D-Smart platformu zaten türksat üzerinden yayın vermektedir. Bu nedenle mevcut çanağına Twin (Çiftli) LNB alman ve ikinci tv ye kablo çekmen yeterlidir. FTA yani şifresiz tüm yayınları izlersin. LNB olarak en kalitelisi İNVERTo dur ama pahalı ve çakmasıda piyasada bolca vardır. Sana önerim uygun birşey al. Piyasa LNB lerin genelde hepsi aynıdır. Next biraz iyi denebilir. Sakın olaki üzerlerinde yazan HD veya fullhd kelimelerine aldanma. Tüm digital LNB ler hd yayınları alır.
    Cihaz konusuna gelince: Eğer ilerde full HD tv almayı düşünüyorsan FullHD destekleyen bir uydu cihazı al derim. Next olabilir, Jameson veya avmtech marka olabilir çeşit bol ama kullanım amacın önemli. Sen sadece yayınları izleyeyim diyorsun. Eğer Led tv vb almayacaksan 50 tl lik bir cihazda rahat 3-4 sene işini görür ama yeni uydu fırlatıldı HD kanallarda çoğalabilir tabi eğer paralı platformlar HD yayınları kendi bünyelerine almazlar ise. Uydu cihazları genelde Çin menşeelidir. Amstrad, yumatu gibi firmalar burada üretiyor ama malzeme ÇİN:) Bence sen ilerde Tv yide değişirsin o nedenle full hd bir cihaz al.

• Uygun fiyatlı LNB'lerden Atlanta mı Next mi önerirsiniz? Hotbird ve yakın uyduları izlemek için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkan bey kolay gelsin öncelikle daha önce uydu cihazları ile ilgili attığınız mesajların bir kısmını okuma fısatım oldu ticari kaygınız olmadığını içtenlikle cevap verdiğinizi düşünüyorum bu nedenle öncelikle tşk ler. Cihaz kararı konusunda desteğinize ihtiyacım var.
    Bu işe çok fazla para harcamak istemiyorum evimde teledünya kullanıyorum ve şimdilik yeterli bu nedenle eski emektar dreambox 500'mude sökmüştüm fakat en son galatasaray maçını seyretmek için ihtiyaç oldu ve bir arakadaşımdan emanet Next Amigo modeli uydu cihazını aldım çokda işime yaradı hoş ufak bir cihazdı 1 gece kullandım kumandanın çekim sorunu dışında bir sıkıntı olmadı şimdi diyorum ki arada bir kullanacağım bir cihaz alayım araştırdım Amigoya alternatif fşyat olarak yakın Neta 6400 tavsiye edilmiş fakat olmuşken içerisinde cccam de olsun ki ileride server almak istersek bulunsun istiyorum. Next sanırım Hotbird uydusunu içinde gelen yazılım ile çözebiliyor netada durum nedir bilmiyorum.

Çok uzattık sıkmayalım okuyanları Sonuç olarak Next amigo için fikriniz nedir.Ufak cihazlarda başka iyi seçenekler varmı yada Alternatif 180-250 tl bandında ufak yada büyük cihaz ne olabilir cccam'de için barındıran bir cihaz olsun mümkünse. Siz ve yardımcı olacak tüm arkadaşlara tşk ler.

• quote:

Orijinalden alıntı: zuntee

Serkan bey kolay gelsin öncelikle daha önce uydu cihazları ile ilgili attığınız mesajların bir kısmını okuma fısatım oldu ticari kaygınız olmadığını içtenlikle cevap verdiğinizi düşünüyorum bu nedenle öncelikle tşk ler. Cihaz kararı konusunda desteğinize ihtiyacım var.
    Bu işe çok fazla para harcamak istemiyorum evimde teledünya kullanıyorum ve şimdilik yeterli bu nedenle eski emektar dreambox 500'mude sökmüştüm fakat en son galatasaray maçını seyretmek için ihtiyaç oldu ve bir arakadaşımdan emanet Next Amigo modeli uydu cihazını aldım çokda işime yaradı hoş ufak bir cihazdı 1 gece kullandım kumandanın çekim sorunu dışında bir sıkıntı olmadı şimdi diyorum ki arada bir kullanacağım bir cihaz alayım araştırdım Amigoya alternatif fşyat olarak yakın Neta 6400 tavsiye edilmiş fakat olmuşken içerisinde cccam de olsun ki ileride server almak istersek bulunsun istiyorum. Next sanırım Hotbird uydusunu içinde gelen yazılım ile çözebiliyor netada durum nedir bilmiyorum.

Çok uzattık sıkmayalım okuyanları Sonuç olarak Next amigo için fikriniz nedir.Ufak cihazlarda başka iyi seçenekler varmı yada Alternatif 180-250 tl bandında ufak yada büyük cihaz ne olabilir cccam'de için barındıran bir cihaz olsun mümkünse. Siz ve yardımcı olacak tüm arkadaşlara tşk ler.

Mesajınızda geçmiş mesajlarımı yeterince irdelemediğinizi anladım.

Görüntü kalitesini beğenmediğim cihazlar hakkında kanaat bildirmiyorum genelde...

Bahsettiğiniz cihaz ALI işlemcili olup, görüntü kalitesi vasat kalmaktadır.

Belirlediğiniz limit çerçevesinde, sıfır cihaz öneremiyorum.

İkinci el düşünürseniz, 180 - 200 TL aralığında klon dreambox 800 hd alınabilir.

Cihaz tavsiyesi konusunda başka soru sorulmaması dileğiyle... Çünkü konuyu açan kişinin, kendisi için aradığı çözüme, sizin sorunuz uygun düşmemektedir.

Başlık sahibi, kendi konu başlığında, bu tür paylaşımı uygun görmeyebilir v.s.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 28 Şubat 2014; 15:08:54 >

• AŞAĞIDAKİ SEÇİMLERİ YAPTIM. KARGO DAHİL TOPLAM 76TL TUTUYOR. ARTIK KABLOYU DA UYDUDAN ALACAĞIM, SANIRIM BU OPERASYON BANA 85TL CİVARINA MAL OLACAK.
    UYDU ALICISI OLARAK; HİREMCO ZAPPER + UYDUDAN GÜNCELLEMELİ UYDU ALCISI
    LNB OLARAK; ATLANTA PLATINUM TWIN LNB (FULL HD - Çift Çıkışlı)

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER, ÖZEL MESAJ ATARAK DESTEK OLAN ARKADAŞLARA DA AYRICA TEŞEKKÜRLER.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.