Şimdi Ara

Hangi üniversiteyi hedef seçmeliyim?( Cerrahpaşa-Acıbadem vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben yaklaşık 2 yıl sonra üniversite sınavına gireceğim. Şu an motive olabilmek için kendi üniversite hedefimi koymaya çalışıyorum ancak pek başarılı olamadım sanırım. Şimdi aklımı karıştıran okullar ve tekliflerden bahsedeceğim size biraz uzun olabilir belki. Zamanınızı aldıysam şimdiden özür dilerim.
    Derece için çalışıyorum şuan ve devlet üniversitelerinden ilk hedeflerimden biri Cerrahpaşa tabii ki. Çok köklü ve hocaları çokk iyi olan bir okul. Dereceyle giderseniz eğer okula (ilk 500 için) aylık 300 TL burs, laptop, yemekhane ve yurt imkanlarını ücretsiz kullanma hakkınız oluyor.
    Vakıf üniversitelerinden ilk olarak Acıbadem üniversitesi dikkatimi çekti. Sağlık üzerine kurulu ve eğitimi çok iyi olan okullardan birisi. Burs imkanlarına bakarsak sınavda ilk 200 içinde yer alırsanız aylık 1500TL+ yemekhane ve yurt imkanları veriliyor.
    Bir diğer vakıf üniversitesi ise Medipol üniversitesi. En çok aklımı karıştıran bu oldu açıkçası. Öğrendiğime gore okul her yıl derece yapan öğrencileri burslu olarak alıyor ve bursları aşırı fazla. Sınavda ilk 100'e giren öğrencilere her yıl 7 ay boyunca aylık 5000TL burs veriyor. Ayrıca hazırlık eğitimi için ilk 5-6 ay boyunca Amerika veya İngiltere'ye dil eğitimine gönderiyor. Bu okulun teknolojik imkanları baya fazla ama çok uzun ömürlü olacak bir okul gibi gelmiyor şuan bana geleceğimi tehlikeye atmak gibi olur mu bilemiyorum. Her ne kadar orada okuyan öğrenciler oyle olmadığını söylese de okula dışardan birazcık yandaş gözüyle bakılıyor ve ülkede belli değişikliklerin olması durumunda bazı sıkıntılar yaşanabilir gibi geliyor bana bilmiyorum. Ama şuan sağlık denilince de akla ilk gelen üniversitelerden birisi oluyor genelde sağlık alanında baya iyi gibi görünüyor.
    Tabii Koç üniversitesi, Çapa tıp fln da var ama onları cok arastırmadım henüz. O yuzden burda en çok Medipol üzerinde durdum çünkü aynı zamanda biraz daha araştırmacı bir hekim olmak istiyorsanız Medipol de imkanlar, teknolojik olanaklar çok fazla. Ki ben de aslında bunu istiyorum sadece doktor olarak çalışmak degil hedefim. Ve ayrıca da verilen burslar imkanlar vay be dedirtiyor sizce bu normal midir? Farkındayım aşırı uzun oldu ama yardıma ihtiyacım var. Cerrahpaşa üzerinde çok durmadım çünkü herkesin baya bildiği bir okul başarısını kadrosunu konuşmaya gerek bile yok diye düşünüyorum. Yorumunuz olmasa bile okuduğunuz için teşekkür ederim tavsiye veya yorumu olanların cevap vermesi beni çok mutlu eder. Teşekkürler okudugunuz icn tekrar ve ozur dilerim cok vaktinizi aldıysam. Sağlıcakla kalın sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çikolataseverimçok -- 24 Mayıs 2021; 12:52:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.