Şimdi Ara

Hangi sistemi alacağıma karar veremiyorum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şimdilik 1500 lira civarında bir pc toplamayı düşünüyorum. Elimde monitör, ssd, klavye mouse, speaker vat. Mümkünse Intel bir sistem toplamayı düşünüyorum. Aşağıda iki tane ss var. İkisinden birini alacağım.

1.Sistem

2.Sistem

1.Sistemi alırsam overclock felan yapmayacağım.

2.Sistemi alırsam ekran kartı olmayacak ve 1 ay işlemci üzerinde gelen HD 4600 ekran kartını kullanacağım. Daha sonradan param olunca ekran kartını alacağım.

Sizce hemen 1.sistemimi almalıyım? yoksa 1 ay daha bekleyip 2. yi mi?. Bir de 2.sistemdeki işlemcinin ekran kartı League of Legends'ı oynanabilir düzeyde oynatır mı? . Genel bu oyunu oynuyorum online olarak.

• 2.ci olandan al yada AMD topla, 8 tokmak iyi gelir bu sisteme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel dizmenizdeki amaç nedir? Ne için kullanacaksınız PC'yi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Existencia

İntel dizmenizdeki amaç nedir? Ne için kullanacaksınız PC'yi?

Tamamen psikolojik hocam. Şu an core i3-2330M li bir laptop kullanıyorum. İşlemci performansından memnunum ama onun dışında laptoptan bıktım. Sistemi günlük kullanım ve oyun için kullanacağım.Yalnız uzun süre başımı ağrıtmayacak bir sistem istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vinewood

2.ci olandan al yada AMD topla, 8 tokmak iyi gelir bu sisteme

Bende almışken sağlam alayım diyorum ileride OC yaparım diyorum belki. Onun dışında HD4600 League of Legends oynatır mı ? bir süre FULL HD de acaba.
  • Fx 6300 280tl
    Msi g43 190tl
    4gb Ripjaws 1600mhz ram 120tl
    500gb hdd 110tl
    Xigmatek Asgard 600watt Kasa 240tl
    R9 280 570tl

Toplam 1510tl

• Powerofdreams kullanıcısına yanıt
    1 yil entegre karti ile idare edicem desen neyse ama 1 ay icin ugrastigina degmez. Ekran kartli sistemi al gec derim.
    overclock yapamaycaksan 4670K'ya da gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oracle8

1 yil entegre karti ile idare edicem desen neyse ama 1 ay icin ugrastigina degmez. Ekran kartli sistemi al gec derim.
    overclock yapamaycaksan 4670K'ya da gerek yok.

Hocam 1 ay sonra ekran kartını da alıcam. Lanet olası bankalar kredi kartında sıkıntı çıkardıığı için maaşım kadar bir sistem alıp, sonraki ayda ekran kartını almayı planladım sistem 2 de. Overclock ileride yaparım belki. K serisi işlemciler tek farkı overclock mu acaba?
  • quote:

Fx 6300 280tl
    Msi g43 190tl
    500gb hdd 110tl
    Xigmatek Asgard 600watt Kasa 240tl
    R9 280 570tl

Toplam 1510tl

Hocam eline sağlık sistem çok f/p olmuş ama ben Intel sistem bakıyorum. Bunun sebebi biraz forumdan AMD ile ilgili okuduklarım, yok çok güç çeker, yok ısınır Psikolojik baskı yarattı bende
  • Evet k işlemcilerin çarpan kilitleri açıktır. Başka farkı yok.

• Çektiği Watt 95. Isınma sorunuda mazide kaldı be çok öncedendi onlar :)

Edit:neyse intel istiyorsun madem toplayalım hemen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killabyte -- 25 Temmuz 2014; 19:59:34 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Msi PC mate z97 230tl
    I5 4690 550tl
    Corsair carbide 200r 550w Kasa 270tl
    R7 265 370tl

Toplam 1540tl

• quote:

Msi PC mate z97 230tl
    I5 4690 550tl
    Corsair carbide 200r 550w Kasa 270tl
    R7 265 370tl

Toplam 1540tl

Teşekkürler hocam.Eline sağlık

Anakart olarak MSI PC mate z 97 ile z97 gaming 5 arasındaki fiyat farkı gaming 5 e verilmeye değer mi sence?

Ram olarak herkes Gskill ram tavsiye ediyor ? Özel bir nedeni var mı?

Kasa olarak z11 plus ı düşünüyorum açıkcası. O tasarımı yok mu. Pentium sistem olsa bile o kasa benim olmalı

Ekran kartındada 265 ile 260x arasında aman aman bir fark var mı acaba?

Çok yorum yazdım kusura bakma

• Sli veya CF yapacaksaniz o zaman Gaming 3-5 lazım oluyor. Diğer türlü gereği yok.

260x ile 265 arasında belirgin fark var. 265 i kesinlikle tavsiye ederim.

Z11 Plus ın yanına Corsair ın vs550 psu sunu alırsınız. Toplam 1620tl oluyor. Fiyat beni aşar derseniz cpu yu 4150 yapabilirsiniz. Böyle 1360tl olur. Arada 140tl fark kaldı onu nasıl degerlendirebilirim derseniz;

1)60gb SSD alabilirsiniz. Windows +kullandığınız uygulamaları buraya kurarak belli bir performans artışı alabilirsiniz.

2)ramleri 8gb 1866mhz yapabilirsiniz. Sistemi oyun için diziyor ve 8gb isteyen uygulamalarla işim olmaz diyorsanız yapacağınız en son adım bu olmalı.

3)Gpu yu yükseltmek. Totalde 510lira kalıyor. Bu fiyata alabileceğin en iyi gpu 470tl fiyatıyla r9 270x dir.

Yani;

Msi PC mate z97 230tl
    I5 4150 290tl
    Corsair vs550watt psu 155tl
    Zalman Z11 Plus 200tl
    R9 270x 470tl

Toplam 1465tl

• quote:

Sli veya CF yapacaksaniz o zaman Gaming 3-5 lazım oluyor. Diğer türlü gereği yok.

260x ile 265 arasında belirgin fark var. 265 i kesinlikle tavsiye ederim.

Z11 Plus ın yanına Corsair ın vs550 psu sunu alırsınız. Toplam 1620tl oluyor. Fiyat beni aşar derseniz cpu yu 4150 yapabilirsiniz. Böyle 1360tl olur. Arada 140tl fark kaldı onu nasıl degerlendirebilirim derseniz;

1)60gb SSD alabilirsiniz. Windows +kullandığınız uygulamaları buraya kurarak belli bir performans artışı alabilirsiniz.

2)ramleri 8gb 1866mhz yapabilirsiniz. Sistemi oyun için diziyor ve 8gb isteyen uygulamalarla işim olmaz diyorsanız yapacağınız en son adım bu olmalı.

3)Gpu yu yükseltmek. Totalde 510lira kalıyor. Bu fiyata alabileceğin en iyi gpu 470tl fiyatıyla r9 270x dir.

Yani;

Msi PC mate z97 230tl
    I5 4150 290tl
    Corsair vs550watt psu 155tl
    Zalman Z11 Plus 200tl
    R9 270x 470tl

Toplam 1465tl

Anladım hocam

Uzun vadede SLI ve CF yapmayı planlamıyorum (gereksiz buluyorum) demek ki pc mate z97 işimi görecek.OC olarak bu anakart nasıldır acaba?

4150 core i3 yalnız i5 ile arasında çok fark var mı bilemiyorum tabi.

SSD olarak Sandisk Extreme 120 gb var halihazırda. Bana gayet yeterli geliyor şimdilik. Laptoptaki bu ssd yi yeni alacağım sisteme takmayı planlıyorum.

4 gb ram şimdilik yeterli olur herhalde. İleride 8 e upgrade ederim diye düşünüyorum.

GPU olarak benimde aklımda r9 270 x geçiyor. Hatta Powercolor'ın aşağıdaki modeli aklımda ama tek fanlı olduğu için soğutma konusunda çekincelerim var.

http://www.vatanbilgisayar.com/r9-270x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

Onun yerine aşağı çift fanlı r9 270 mi alsam diyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/r9-270-turboduo-gddr5-oc-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

• Evet i3-4150 olucak yanlış yazmışım. Tek Fanı var diye bir alt kademeden ekran kartı almak doğru olmaz. Tek fanda iş görür :)

Anakart OC konusunda sıkıntı çıkarmazda OC den çok z97 chipseti olduğu için seçtim onu. Gelicek nesil intel işlemcilere uyumlu olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killabyte -- 26 Temmuz 2014; 0:21:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Peki hocam son bir sorum olacak :)

r9 270x ile 270 arasında saat hızları dışında fark var mı ? Benchmarklarda az bir var ama sorun değil gibi

@Existencia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerofdreams -- 26 Temmuz 2014; 1:05:01 >
  • Powerofdreams kullanıcısına yanıt
    Evet saat hızları dışında fark yok. Texture, Rop Ünitesi,tflops felan herseyi aynı.

• quote:

Evet saat hızları dışında fark yok. Texture, Rop Ünitesi,tflops felan herseyi aynı.

O zaman overclock yaparak yakınına yaklaşabiliriz
  • Hocam neden psu+kasa ayrı alıyorsunuz aynı psu ya sahip 200r kasa almak size 80 tl avantaj sağlayacak o parayı kasanın içine harcarsınız daha iyi gibi bütçeniz çok yüksek değil çünkü. Kasanın görünüşü için veriyorum 80TL yi diyorsanız sizin tercihiniz sadece gözden kaçmış olabileceğini düşenerek uyarayım dedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.