Şimdi Ara

Hangi Saç Kesme Makinesi? (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.751
Cevap
51
Favori
512.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önerebileceğiniz bir makine var mı yağlama gerektirmeyen yıkanabilir kaliteli güçlü motor vb. kısacası rahat ve uzun ömürlü kesim aralığı fazla olan bir cihaz? Forumu ve konuyu inceledim ancak bir karara varamadım soru işaretleri oluşuyor kafamda.
  • Bende araştırıyorum alacağım bir makine fakat dikkatimi çeken birşey oldu. Bilen, kullanan arkadaşlar yazarsa iyi olur. Remington marka cihazların ürün özelliklerine baktığımda yağ şişesi falan yazıyor yani bıçakların yağlanıp temizlenmesi gerekiyor. Fakat Philips HC5440/80 ürün özelliklerine baktığımda " Bıçakların hiçbir zaman yağlanması gerekmez " yazıyor. Normalde remington alma taraftarıydım ama bu bıçak yağlama olayı ileride sıkıntı çıkartır mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrec4nl4r

Bende araştırıyorum alacağım bir makine fakat dikkatimi çeken birşey oldu. Bilen, kullanan arkadaşlar yazarsa iyi olur. Remington marka cihazların ürün özelliklerine baktığımda yağ şişesi falan yazıyor yani bıçakların yağlanıp temizlenmesi gerekiyor. Fakat Philips HC5440/80 ürün özelliklerine baktığımda " Bıçakların hiçbir zaman yağlanması gerekmez " yazıyor. Normalde remington alma taraftarıydım ama bu bıçak yağlama olayı ileride sıkıntı çıkartır mı ?

Bende kafamda birkaç model belirledim ancak ürünlere ulaşamadım sanal marketlerde.Zaza han a da gittim ancak oradada yok. Sitelerde hep belli başlı ürünler var . Philipsin dediğiniz modeli bıçak ucunda saçı biriktirip motor bölümüne girebiliyormuş.Bu sitelerdeki belli başlı ürünlerden birini almayı düşünüyorum artık sizinde dediğiniz gibi yağlama gerektirmeyen bir cihaz arıyorum ancak ürün çeşitliliği az.Şuan 40 mm tarağı olduğu için Remington HC5810 modelini düşünüyorum. Remingtonun sitesinde kendi kendini yağlayan bıçak özellikli ürünler var(bu nasıl oluyor oda ilginç). Remington HC5030 bu ürün hem uygun fiyata hem Ömür boyu yağlanma gerektirmeyen bıçaklar özelliklerinde yazıyor.Ancak güçlü bir makinamı kullanan arkadaşlara sormak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur1418 -- 6 Mart 2016; 16:35:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur1418
    Bende kafamda birkaç model belirledim ancak ürünlere ulaşamadım sanal marketlerde.Zaza han a da gittim ancak oradada yok. Sitelerde hep belli başlı ürünler var . Philipsin dediğiniz modeli bıçak ucunda saçı biriktirip motor bölümüne girebiliyormuş.Bu sitelerdeki belli başlı ürünlerden birini almayı düşünüyorum artık sizinde dediğiniz gibi yağlama gerektirmeyen bir cihaz arıyorum ancak ürün çeşitliliği az.Şuan 40 mm tarağı olduğu için Remington HC5810 modelini düşünüyorum.

Evet ürün çeşitliliği gerçekten az. Phlilipsin motor bölümüne kaçma olayını bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. Bende 40mm tarağı olan bir ürün arıyorum ama gerçekten sayılı ürün var. Remington'un ürünleri hoşuma gidiyor fakat onlardada yağlama olayı var.

Edit : Şimdi Remington HC5810 modeline baktım olumsuz yorum yapan yok fakat bir yorumda da şöyle yazıyor :
    Kısacası yere düşürmediğiniz, 6 aylık yağlama ve tam deşarj gibi bakımlarını yaptığınız sürece evladiyelik bir ürün görüntüsünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrec4nl4r -- 6 Mart 2016; 17:11:56 >

• Bende önerdiğiniz HC4250 Quickcut modelini sipariş ettim, yağlama bakım vs. gerektiriyormu ? Birde benim saçlarım oldukça sert ve sık iyi kuaförlerdeki makineler bile takılabiliyor, bu konuda fazla bir sıkıntı yaşamam inşallah. Standart yanlar 3 üstler 5 numara yaptırırım her zaman, berbere iki haftada bir 30 TL vermek saçma geliyor artık böyle bir saç için.
  • Ürün çeşidi çok fakat ideal olanı bulmaz zor. remington hc5810 da seramik bıçak var o tereddütde bırakıyor düşürmemekten kasıt bu olabilir belki.

Remington ürünleri güzel ama tarak aralıkları 3mm .

Kendi kendine traş olan arkadaşlar yan ve arka kısımları muhtemelen tek numara ile düz kesim yapıyorlar. Berberlerdeki gibi aşağı kısmı kısadan başlayıp

kat kat kesip kat izlerini yok etme gibi bir traş sanırım yok. Başlangıçta zor tabi bu kesim ama olaki ilerledikçe bu tarz bi traş istedik kat izi olayını nasıl çözeceğiz.

Uzun tarak(40mm) remingtonda var kat izi olayının çözümü philipste ve moser da var ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Françuezli Ançuez

Bende önerdiğiniz HC4250 Quickcut modelini sipariş ettim, yağlama bakım vs. gerektiriyormu ? Birde benim saçlarım oldukça sert ve sık iyi kuaförlerdeki makineler bile takılabiliyor, bu konuda fazla bir sıkıntı yaşamam inşallah. Standart yanlar 3 üstler 5 numara yaptırırım her zaman, berbere iki haftada bir 30 TL vermek saçma geliyor artık böyle bir saç için.

Saçlarınızı kısa tutuyorsunuz. İnşallah memnun kalacağınızı düşünüyorum.

Kesim işlemi bittikten sonra suyla durulamak yeterli. 2-3 kesimde bir yağlama yaparsanız takılma problemi Baş göstermez. Yağlama ihtiyacı duymayan modeller para tuzağı. Bıçakların yağlanması iyi birşey ki en pahalı profesyonel modeller kendinden bilenen bıçaklara sahip değil.

Kullandıktan sonra görüşlerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

quote:

Bende önerdiğiniz HC4250 Quickcut modelini sipariş ettim, yağlama bakım vs. gerektiriyormu ? Birde benim saçlarım oldukça sert ve sık iyi kuaförlerdeki makineler bile takılabiliyor, bu konuda fazla bir sıkıntı yaşamam inşallah. Standart yanlar 3 üstler 5 numara yaptırırım her zaman, berbere iki haftada bir 30 TL vermek saçma geliyor artık böyle bir saç için.

Saçlarınızı kısa tutuyorsunuz. İnşallah memnun kalacağınızı düşünüyorum.

Kesim işlemi bittikten sonra suyla durulamak yeterli. 2-3 kesimde bir yağlama yaparsanız takılma problemi Baş göstermez. Yağlama ihtiyacı duymayan modeller para tuzağı. Bıçakların yağlanması iyi birşey ki en pahalı profesyonel modeller kendinden bilenen bıçaklara sahip değil.

Kullandıktan sonra görüşlerinizi bekliyorum.

Yağlamak sıkıntı değil benim için, dediğiniz gibi yağlamaya ihtiyaç duymayan makine olduğunu sanmıyorum olanda sağlıklı değildir zira traş makinesi hareketli metallerden oluşuyor sonuçta. Kullandıktan sonra görüşlerimi paylaşırım mutlaka.

• remington hc 4250 siparişi dün itibariyle hepsiburadadan verdim. Evde philipsin makinası vardı onun tarağı kulak arkası için uyumsuz bazen de eşit kesmiyor. Fuducuk yorumları sebebiyle remingtonda karar kıldım İnşaallah memnun kalırım. Kullandıktan sonra görüşlerimi paylaşırım.
  • Arkadaşlar ürün bugün elime ulaştı HC4250 Quickcut. Tabi daha yeni olduğu için kesme performansı şuan için mükemmel hiç bir sıkıntı yaşamadım, ileride ne olur bilmem. Suyun altında yıkanabilmesi, küçük olduğundan görüşünüzü engellememesi ve kablosuz olması bu aleti çok pratik kılıyor. Yalnız suyun altında yıkarken arkadaki şarj bölümü açık olduğu için orayada su giriyor aman dikkat . Cihazın yanında 9 adet başlık , 1 adet yağ, 1 adet temizleme aparatı ve ufak çantası geliyor. Ben ilk defa kendim traş oldum daha doğrusu tam olarak olmadım deneme maksadıyla saçımın tepe bölgesini biraz daha kısalttım ve istediğim sonucu verdi. Saçlarınızı sürekli kısa tutuyorsanız bu aletle hızlı bir şekilde işinizi hallediyorsunuz, ne berbere para verme ne de sıra bekleme derdi var. Yanlışlıkla saçımın ufak bir kısmını 5 numara yerine 3 numara başlığıyla aldım değdirmemle kesmesi bir oldu, fazla sırıtmıyor allahtan Tek beğenmediğim noktası kestiği alan çok geniş olduğu için bazı ufak rötuşları yapmakta zorlanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 10 Mart 2016; 23:43:22 >

• quote:

Arkadaşlar ürün bugün elime ulaştı HC4250 Quickcut. Tabi daha yeni olduğu için kesme performansı şuan için mükemmel hiç bir sıkıntı yaşamadım, ileride ne olur bilmem. Suyun altında yıkanabilmesi, küçük olduğundan görüşünüzü engellememesi ve kablosuz olması bu aleti çok pratik kılıyor. Yalnız suyun altında yıkarken arkadaki şarj bölümü açık olduğu için orayada su giriyor aman dikkat . Cihazın yanında 9 adet başlık , 1 adet yağ, 1 adet temizleme aparatı ve ufak çantası geliyor. Ben ilk defa kendim traş oldum daha doğrusu tam olarak olmadım deneme maksadıyla saçımın tepe bölgesini biraz daha kısalttım ve istediğim sonucu verdi. Saçlarınızı sürekli kısa tutuyorsanız bu aletle hızlı bir şekilde işinizi hallediyorsunuz, ne berbere para verme ne de sıra bekleme derdi var. Yanlışlıkla saçımın ufak bir kısmını 5 numara yerine 3 numara başlığıyla aldım değdirmemle kesmesi bir oldu, fazla sırıtmıyor allahtan Tek beğenmediğim noktası kestiği alan çok geniş olduğu için bazı ufak rötuşları yapmakta zorlanıyorum.

Güle güle kullanın, memnun kaldığınıza sevindim.

Şarj bölümünün açık olması ilk başta beni de korkuttu ama şöyle bir durum var; şarj bölümü sadece fişin girebileceği kadar açıkta ve içinde suyun içeri sızabileceği bir bölge yok. Zaten 'tamamiyle yıkanabilir' ibâresi bu kısmı müstesnâ kılamaz. Makinayı yıkar yıkamaz o bölümdeki su kurumadan şarja takmak da büyük hata olur tabiki. Böyle bir hataya karşı zaten kitapçıkta yıkama sonrası kurulama tavsiye ediliyor.

Rötüş kısmı ilk başlarda beni de düşündürdü ancak videoları tekrar izleyince kendini traş eden adamın rötüşları bıçakları tam yaslayarak değil, sadece köşe kısımlarını kullanarak yaptığını farkettim ve ben de öyle yapmaya başladım...

• quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

quote:

Arkadaşlar ürün bugün elime ulaştı HC4250 Quickcut. Tabi daha yeni olduğu için kesme performansı şuan için mükemmel hiç bir sıkıntı yaşamadım, ileride ne olur bilmem. Suyun altında yıkanabilmesi, küçük olduğundan görüşünüzü engellememesi ve kablosuz olması bu aleti çok pratik kılıyor. Yalnız suyun altında yıkarken arkadaki şarj bölümü açık olduğu için orayada su giriyor aman dikkat . Cihazın yanında 9 adet başlık , 1 adet yağ, 1 adet temizleme aparatı ve ufak çantası geliyor. Ben ilk defa kendim traş oldum daha doğrusu tam olarak olmadım deneme maksadıyla saçımın tepe bölgesini biraz daha kısalttım ve istediğim sonucu verdi. Saçlarınızı sürekli kısa tutuyorsanız bu aletle hızlı bir şekilde işinizi hallediyorsunuz, ne berbere para verme ne de sıra bekleme derdi var. Yanlışlıkla saçımın ufak bir kısmını 5 numara yerine 3 numara başlığıyla aldım değdirmemle kesmesi bir oldu, fazla sırıtmıyor allahtan Tek beğenmediğim noktası kestiği alan çok geniş olduğu için bazı ufak rötuşları yapmakta zorlanıyorum.

Güle güle kullanın, memnun kaldığınıza sevindim.

Şarj bölümünün açık olması ilk başta beni de korkuttu ama şöyle bir durum var; şarj bölümü sadece fişin girebileceği kadar açıkta ve içinde suyun içeri sızabileceği bir bölge yok. Zaten 'tamamiyle yıkanabilir' ibâresi bu kısmı müstesnâ kılamaz. Makinayı yıkar yıkamaz o bölümdeki su kurumadan şarja takmak da büyük hata olur tabiki. Böyle bir hataya karşı zaten kitapçıkta yıkama sonrası kurulama tavsiye ediliyor.

Rötüş kısmı ilk başlarda beni de düşündürdü ancak videoları tekrar izleyince kendini traş eden adamın rötüşları bıçakları tam yaslayarak değil, sadece köşe kısımlarını kullanarak yaptığını farkettim ve ben de öyle yapmaya başladım...

Ne kadar kurutsamda şarj girişindeki suyu, elektrik bu korkutuyor açıkçası. Dediğiniz şekilde rötuş mantıklı hiç aklım kesmedi o şekilde kesmeye açıkçası

• Uzunca bir arayıştan sonra Remington Hc5030 aldım. 70 tl mağazadan aldım. Kablolu makina ve çok olmasa da biraz ağırlığı var.

Tarakları 3-6-9- diye gidiyor 11 adet en uzun 30mm . Kesim gücü sert olmasına rağmen sakalımda oldukça başarılı.

Saç kesimi için henüz denemedim. Bıçakların ayrıca birbirine paralel hareket kademesi var Moser 1400 de olduğu gibi.

Dez avantajı kablolu ve biraz ağır olması (çok değil)

Fiyatına göre iş görebilecek güçlü bir ürün. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali

Sonuçta traş işi banyoda yapılıyor ve hemen hemen her banyoda priz var diye bir düşünceyle aldık gitti . Saç kesiminden sonra sonuçları paylaşırım yine..
  • Amacım mümkün olduğunca kısa kirli sakal kesmek, ense ve favori alıp biraz da saç kesmek.
    Bütçe 100 - 130 civarı.
    Biraz araştırdım, şu makineler gözüme ilişti. Moser 1400 modelini yıllar önce kullanmıştım, sağlam makine ama biraz eski tip kalıyor sanki. Braun ve Philips'in makinelerinin saç kesme gücünün biraz düşük olduğu yorumlarını okudum ve ama Philips'in
    Philips QG3380 Multigroom Erkek Bakım Kiti modelinin çok aparatı var: Saç, sakal, burun ve vücut için, hoşuma gitti açıkçası. Moserin iyi modelleri çok pahalı. Remington nasıldır bilemiyorum.

Şu makinelerden hangisini tavsiye edersiniz veya başka bir marka-model önerir misiniz:

Moser Mr-8088 Şarjlı Saç Traş Makinesi

BRAUN CRUZER 6 BEARD & HEAD

Philips QG3380 Multigroom Erkek Bakım Kiti

Remington HC5550 Accelerator

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliduman55 -- 12 Mart 2016; 21:09:22 >
  • oglan icin kablosuz sac kesme makinesi alacamda berberler hep dingling 609 modeli var nasil sizce alinirmi bir kerede kessin hic takilmayan arkasinda uzun kisa sac birakmayan makine lazim jilet gibi kesecek 5 yil moser 1400 kullandim onu babama verdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Remington Hc 5030 İle İlk saç kesimini yapmış Bulunmaktayım.

Ense ve Yan altlar 22 mm , Ense üstü ve Yanlar üstü 26 ve Tepeyi 30 mm , Alın üstü yani kahkül kısmı makasla aldım

Sonuç : 15 tl cepte ( en düşük)

Makinenin kesimi ve gücü yeterli derecede

Tarakları özellikle uzun boy olanları adi ve uçları sivri

Makine fazla ağır değil demiştim ama vazcaydım :) Traş olurken bildiğin moser gibi ağırlaşıyor Yoruyor insanı

Onun harici iş görebilecek bir makina parasına göre
  • Remington HC5810 kullanıyorum şu makinenin üstündeki 0.8 1.4 2.0 mm ayarında hangisinde durması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliduman55

Amacım mümkün olduğunca kısa kirli sakal kesmek, ense ve favori alıp biraz da saç kesmek.
    Bütçe 100 - 130 civarı.
    Biraz araştırdım, şu makineler gözüme ilişti. Moser 1400 modelini yıllar önce kullanmıştım, sağlam makine ama biraz eski tip kalıyor sanki. Braun ve Philips'in makinelerinin saç kesme gücünün biraz düşük olduğu yorumlarını okudum ve ama Philips'in
    Philips QG3380 Multigroom Erkek Bakım Kiti modelinin çok aparatı var: Saç, sakal, burun ve vücut için, hoşuma gitti açıkçası. Moserin iyi modelleri çok pahalı. Remington nasıldır bilemiyorum.

Şu makinelerden hangisini tavsiye edersiniz veya başka bir marka-model önerir misiniz:

Moser Mr-8088 Şarjlı Saç Traş Makinesi

BRAUN CRUZER 6 BEARD & HEAD

Philips QG3380 Multigroom Erkek Bakım Kiti

Remington HC5550 Accelerator

Bu konuda önerisi olan yok mu arkadaşlar????

• fuducuk arkadaşım merhaba bahsettiğin cihaz ilgimi çekti sıradışı görünümü var

sorum şu ki sıfır sakal kesimi zorluyor mu ve hatta abartmak gerekirse sakala şekil verebilirmiyiz uçlarını dokundurarak falan topsakal cücük mücük:) yoksa bu iş için başka bir makinamı almalıyım?
  • Arkadaşlar yurtdışında yaşıyorum bir sürelik.burada saç traşi olayı çok kötü.bu nedenle saçlarını kendim kesmek istiyorum.zaten klasik model kestiriyorum yanlardan 1 sonra yukarı doğru 3 tepe ise 5 numara.şimdi sormak istediğim ise;
    #Geçişler arasında izleri nasıl kaybediyorsunuz?
    #Hangi cihazı önerisiniz?
    Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.