Şimdi Ara

Hangi Notebook'u Almalı? Görüşler - Tavsiyeler - Fikirler (188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.971
Cevap
10
Favori
375.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: chiper

quote:

Hp'nin yeni modellerinin harika olduğu gibi ısınma sorunu olduğu da aşikar..Seçim sizin...

cevap için teşekkürler , notebook soğutucuyla kullanırsam çok ta problem olmaz sanırım ısınma

biri bana yardım edebilir mi bu konuda
    ||
    ||
    V

1. Dell xps 1530 ------> Penryn T9300 ( 2.5ghz 800mhz 6mb l2) , 8600gt ddr3

2. Hp dv 5 1040 ------> Montevina P8600 (2.4ghz 1066 mhz 3mb l2) , 9600gt ddr2

kafamı karıştıran en önemli konu işlemci , birinin fsb hızı,diğerinin l2 bellek miktarı üstün
    hangisinde daha iyi performans alırım???

bir de dell'in ekran kartı ddr3 olmasına rağmen hp'ninkine yetişemez mi hız olarak

özellikle işlemciyi ele alırsak hangisini tercih etmek gerekir , 3mb la 6mb arasında
    çok performans farkı olur mu ? olursa bu fark en çok ne tür işlemlerde farkedilir ? (oyun,3d rendering vs.)

6mb l2 bellekli 1066 mhz lik montevina işlemciyi mi beklemek lazım yoksa, hp nin
    işlemcisi 6mb olan modelleri ne zaman çıkar bilgisi olan var mı ?

Hp ekran karı yönünden iyi ama ben ikisi arasında kalımış olsam dell'den şaşmazdım.

Eski modellerinden kullandım. Dell güven verici güzel bir firmadır. Genelde kalitelidir.

8600GT de güzel bir ekra kartı. 9600GT kadar olmasada oyunları güzelce oynarsın.

benim tercihim DELL den yana

• quote:

Hp ekran karı yönünden iyi ama ben ikisi arasında kalımış olsam dell'den şaşmazdım.

Eski modellerinden kullandım. Dell güven verici güzel bir firmadır. Genelde kalitelidir.

8600GT de güzel bir ekra kartı. 9600GT kadar olmasada oyunları güzelce oynarsın.

benim tercihim DELL den yana

bence de dell daha güven veren bir firma ama hp de yeni nesil işlemci & chipset teknoloji kullanmış

bir de hp nin kasası daha sağlam gibi geldi bana ,dell in işçiliği biraz kalitesiz duruyor örneğin ekranın çerçevesine hafifçe bastırınca ekran renklerinde dalgalanma oluyor

pek oyun oynamam ,genelde auto cad benzeri ve benzeri olmayan programlar kullanarak
    2 & 3 boyutlu çizimle uğraşacağım

komik gelebilir ama dell in en çok slot-load optik sürücüsü cezbediyor

en çok bu işlemci konusu kafamı kurcalıyor ,bu gidişle hp alıcam gibi

• quote:

Orjinalden alıntı: charlesbukowski

Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum . Burada emeği geçen herkese teşekkürler. Çok güzel bir paylaşım platformu.
    Laptop almak istiyorum. Açıkçası çok fazla bir beklentim yok . Çok fazla bir bütçem de yok . Minimum tutarla halletmek istiyorum (örneğin 500 - 600 YTL civarı ). Hiç oyun oynamam. En çok yaptığım şey internette dolaşmak ,müzik dinlemek ve film izlemek diyebilirim (hatta temiz bir 2. el bile alabilirim ). Bu bilgiler doğrultusunda bana tavsiye edebileceğiniz laptop varsa şimdiden teşekkür ediyorum.Çok sağolun.

Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
    son olarak ( 2.4 Ghz 3 MB 1066 MHz FSB 45nm işlemci + 3 GB DDR-2 667 Mhz Ram ) ile ATI 3470 , 256MB Paylaşımsız Dx 10.1 ekran kartı nasıl çalışır performansı nasıldır?
    Passat'05 1.6 Exclusive manuel (2013-2015)
    Golf'00 1.6 Comfortline manuel (2011-2013)
  • quote:

Orjinalden alıntı: escala

ark lar ASUS M51VR 240DV nasıl bir ürün bilginiz var mı tavsiye edermisiniz?
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3651
    sanırım centrino 2 platformlu bir ürünmüş bu tam olarak ne anlama geliyor centrinoya göre üstünlükleri nelerdir?
    son olarak ( 2.4 Ghz 3 MB 1066 MHz FSB 45nm işlemci + 3 GB DDR-2 667 Mhz Ram ) ile ATI 3470 , 256MB Paylaşımsız Dx 10.1 ekran kartı nasıl çalışır performansı nasıldır?

AsusM51SN250DV kullanıyorum.

Kasası süper kaliteli taş gibi maşallah. Çok performanslı ve çok sessiz bir pc.

Senin bahsettiğinde bu özelliklerde. Ancak ekran karti harbiden vasat kardeş.

Benden söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saxi_saxi -- 14 Ağustos 2008; 17:59:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: saxi_saxi

Senin bahsettiğinde bu özelliklerde. Ancak ekran karti harbiden vasata kardeş.

Benden söylemesi.

ama vr ile sn nin işlemcileri yaklaşık olarak aynı olmalarına rağmen vr nin işlemcisi centrino 2 platformlu 45 nm ile üretilmiş
    sn nin ram i 1 gb daha düşük
    evet kabul vr nin ekran kartı sn ye göre vasat

1) bana göre vr nin işlemcisi yeni platform olduğu için düşük güç tüketiminden dolayı daha iyi, sn nin 0.1 ghz daha hızlı olması pek önemli değil (şahsen) sizce nasıl?
    2)ram vr de daha fazla (sn e de ekleyebilirsin demeyin sonuçta 50 lira da olsa bu da bi maliyet)
    3)sanırım bunun dışında kalan bütün özellikleri aynı olmasına rağmen ilk iki maddedeki özelliklerde vr nin daha üstün olmasına rağmen sn deki ekran kartı vr ye göre daha iyi diye extradan 200 ytl vermeye değer mi?

• Arkadaşlar Toshiba ve Dell arasında seçim yapıcam. Linkleri aşağıda veriyorum:

1. Toshiba ==>http://www.istanbulbilisim.com.tr/Satellite_A300-15B-3GB-TOSHIBA-DUNYASI,6212.html (Sitedeki Fiyat)

2. Toshiba ==>http://www.istanbulbilisim.com.tr/Satellite_A305-S6864-4GB-TOSHIBA-DUNYASI,6371.html (Sitedeki Fiyat)

3. Dell ==>http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=33050 (1700 - 1800 YTL)

Siz bana hangi bilgisayarı öneriyorsunuz. Fiyat Performans açısından Dell en iyisi gibi görünüyor ama tabi kasası biraz daha kaba. Bir de Dell'in ekran kartı sizce nasıl? ATI MOBILITY RADEON HD3650den çok mu kötü. Bir türlü karar veremiyorum.
    2. Toshibanın ekran kartı GF Go 8600 ile kıyaslayınca daha mı kötü sizce?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• arkadaşlar yukarda arkadasımın verdiği tavsiyeye göre aklıma AsusM51sn modeli yattı.tekmarın sitesinden bulabildim kdv dahil 2234 lira.fakat hic bir stokta war olarak gözükmüyr.vatan computer .teknosa-gold pc gibi firmaların sitelerindende bulamadım.kredi kartı kullanmadıgımız icin peşin olarak direk gidip magazadan almayı düsünüyorum.2250 ytl ye kadar btce cıkabilirim.daha cok oyun ve program amaclı olsun istiyorum verebileceginiz baska tavsiyelerde varmı??

Orjinalden alıntı: karşıyakalııı

arkadaşlar yukarda arkadasımın verdiği tavsiyeye göre aklıma AsusM51sn modeli yattı.tekmarın sitesinden bulabildim kdv dahil 2234 lira.fakat hic bir stokta war olarak gözükmüyr.vatan computer .teknosa-gold pc gibi firmaların sitelerindende bulamadım.kredi kartı kullanmadıgımız icin peşin olarak direk gidip magazadan almayı düsünüyorum.2250 ytl ye kadar btce cıkabilirim.daha cok oyun ve program amaclı olsun istiyorum verebileceginiz baska tavsiyelerde varmı??

www.pcdepo.com

Orjinalden alıntı: deltugay

Arkadaşlar Toshiba ve Dell arasında seçim yapıcam. Linkleri aşağıda veriyorum:

1. Toshiba ==>http://www.istanbulbilisim.com.tr/Satellite_A300-15B-3GB-TOSHIBA-DUNYASI,6212.html (Sitedeki Fiyat)

2. Toshiba ==>http://www.istanbulbilisim.com.tr/Satellite_A305-S6864-4GB-TOSHIBA-DUNYASI,6371.html (Sitedeki Fiyat)

3. Dell ==>http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=33050 (1700 - 1800 YTL)

Siz bana hangi bilgisayarı öneriyorsunuz. Fiyat Performans açısından Dell en iyisi gibi görünüyor ama tabi kasası biraz daha kaba. Bir de Dell'in ekran kartı sizce nasıl? ATI MOBILITY RADEON HD3650den çok mu kötü. Bir türlü karar veremiyorum.
    2. Toshibanın ekran kartı GF Go 8600 ile kıyaslayınca daha mı kötü sizce?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tam tersi en iyi kart 8600 GT ile Dell'de bulunuyor. Önerim dell...

• ark lar çok kararsızım sürekli aklım karışıyor. ASUS M51VR 240DV tam benim bütçem sınırında ve centrino 2 platformunda bir ürün ama ekran kartı x1700e göre çok mu kötüdür???

bende f3jp var (2.0 ghz l2 4mb, 2 gb ram, x1700 ekran kartı)
    pek oyun oynamam nfs carbon, heroes 5, c&c red alert falan oynarım ki bunlarıda x1700 orta ayarlarda oynatıyordu
    şuanki bütçem ort 1500-1700 ytl arası. ekran kartı x1700 den kötü olmayan (tabi işlemciside benimkinden düşük olmasa iyi olur) ve 4965ABGN (802.11a/b/g/N) Wireless kart kullanan bi ürün tavsiye edermisiniz...
  • Hp DV5-1020 modelini kullanan var mı?
    1040 modelinde olan sıcaklık problemi var mı yok mu merak ediyorum bu modelde de.

Orjinalden alıntı: escala

quote:

Orjinalden alıntı: saxi_saxi

Senin bahsettiğinde bu özelliklerde. Ancak ekran karti harbiden vasata kardeş.

Benden söylemesi.

ama vr ile sn nin işlemcileri yaklaşık olarak aynı olmalarına rağmen vr nin işlemcisi centrino 2 platformlu 45 nm ile üretilmiş
    sn nin ram i 1 gb daha düşük
    evet kabul vr nin ekran kartı sn ye göre vasat

1) bana göre vr nin işlemcisi yeni platform olduğu için düşük güç tüketiminden dolayı daha iyi, sn nin 0.1 ghz daha hızlı olması pek önemli değil (şahsen) sizce nasıl?
    2)ram vr de daha fazla (sn e de ekleyebilirsin demeyin sonuçta 50 lira da olsa bu da bi maliyet)
    3)sanırım bunun dışında kalan bütün özellikleri aynı olmasına rağmen ilk iki maddedeki özelliklerde vr nin daha üstün olmasına rağmen sn deki ekran kartı vr ye göre daha iyi diye extradan 200 ytl vermeye değer mi?

Sn deki işlemcide 45nm teknolojisi ile üretilmiştir. + L2 cache belleğide şu an laptoplardaki en yüksektir ve 6mb dir. Ki bu çok önemli.

Ekran kartı sn dekine göre değil piyasadakilere grede vasat. Oyunlarda canını sıkacaktır. 8400M GS kullandım oradan biliyorum.

Ram konusu zor bişey değil alır 4gb yaparsın.

• @escala
    SN'nin işlemcisi ve ekran kartı daha iyi. T9300 işlemci önbelleğiyle, hızıyla vs diğerinden 2-3 sıra üstün.
    ekran kartını anlatmaya gerek yok.

@chiper
    pek kullananı yok ama DV5 ekran kartları birbirine çok yakın.
    fakat T9300 daha performanslı.

@deltugay
    onlar birbirin çok yakın. içinin ısındığını al bence

@sovereıng
    dediğim gibi DV5'in pek kullananı yok. zira piyasadaki yeni bir model.

not: bu hafta sonu mavibil.'de LG E500 bayaa indirimli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamingmaster -- 15 Ağustos 2008; 9:55:22 >

• beyler şu verdigim fotografları inceleyelimm lutfen..
    sizler için özenle hazırladım ve
    bana yardımcı olursanıs cook sevinirimm..

sizler rahatca karsılastırın die
    bi sürü emek verdmm :)

[img=http://img187.imageshack.us/img187/6324/bilgisayarlarvd9.th.jpg]

bu bilgisayar diger bir alternatifimm !!!
    canm en cokta bunu almak istiyor
    kucuk ve tasınabilir ve de şık oluşundan dolay

[img=http://img364.imageshack.us/img364/586/digersecenegmmeq1.th.jpg]

ve bir alternatif bilgisayar da bu var yeni gördüm bunu..

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34300

Montevina P8600 2.4 ghz işlemcili ve 9600gt ekran kartına sahip 320 gb harddiskli 3072 mb ram e sahip bu bilgisayar su an cok cezbetti benii. !!
    bu montevina hakkındaki düsünceler neler acaba ??

bu asagıdaki linkten te mobil bilgisayarların ekran kartlarını karsılastırabilirsiniz....

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m@kin -- 15 Ağustos 2008; 12:35:09 >

• küçük dediğin dizüstünü kullandım memnun kalmadım.
    tavsiyem tabiki SAMSUNG R560 o fiyata harika!!!
  • bu bilgisayar da gayet gusell

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3744188-3793489.html

HP Pavilion dv5-1041et

İşlemci türü

Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisi
    • Intel® Core™2 Duo İşlemci P8600
    • 2,40 GHz , Düzey 2 önbellek 3 MB
    • Intel® PRO/Kablosuz 4965AGN Ağ Bağlantısı
    Yüklü işletim sistemi : Orijinal Windows Vista® Home Premium ve Service Pack 1 (32 bit)
    Standart bellek :4096 MB
    Bellek düzeni :(2 x 2048 MB)
    Dahili sürücüler
    Dahili sabit disk sürücüsü : 320 GB
    Sabit disk denetleyicisi :SATA Sabit Disk Sürücüsü
    Sabit disk sürücüsü hızı : 5400 rpm
    Optik sürücü türü :SuperMulti DVD±R/RW Çift Katmanlı Blu-Ray ROM

Sistem özellikleri

Bellek kartı aygıtı Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu
    Modem Yüksek hızlı 56K modem
    Ağ arabirimi : Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
    Kablosuz teknolojileri : Intel® PRO/Kablosuz 4965AGN Ağ Bağlantısı
    Kablosuz yeteneği : Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi

Harici G/Ç bağlantı noktaları : 4 USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 eSata konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ45 ethernet konektörü, 1 RJ11 modem konektörü, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, uzaktan kumanda kızılötesi bağlantı noktası, kablo yerleştirme konektörü

Video yakalama arabirimi : IEEE 1394 Firewire® Arabirimi
    Genişletme yuvaları 1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)
    Ekran boyutu ; 15,4 inç WXGA Yüksek Çözünürlüklü, BrightView özellikli AG Ekran
    Ekran çözünürlüğü ;1280 x 800
    Video adaptörü ; NVIDIA GeForce 9600M GT
    Video RAM ;512 MB atanan olmak üzere en çok 1791 MB toplam grafik belleği
    Kontrol paneli ;HP QuickPlay ortam yürütücü yazılımı ve özel menü denetimleri, müzik ve DVD düğmeleri
    Ergonomik özellikler ; Tümleşik parmak izi okuyucusu
    Web kamerası ;Tümleşik Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam
    Uzaktan kumanda ;HP Mobile Uzaktan Kumanda
    Dahili ses ;3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik
    Hoparlörler ve mikrofon ;Altec Lansing® hoparlörler
    Klavye 101 tuşlu, uyumlu klavye
    İşaret aygıtı Açma/Kapatma düğmesi , özel dikey ve yatay Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi ayarlama, ses kapatma düğmeleri ve 1 Hızlı Başlatma Düğmesine sahip Dokunmatik Yüzey
    Güç kaynağı türü 90 W AC Güç Adaptörü

• quote:

@chiper
    pek kullananı yok ama DV5 ekran kartları birbirine çok yakın.
    fakat T9300 daha performanslı.

Her ne kadar aklım dell in 9300 işlemcisinde kalacak olsa da , hp alacağım sanırım
    İnşallah pişman olmam

walla bende kitlendm su an

hp msi ve asus hangisini alıcam !!!
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.