Şimdi Ara

Hangi mühendisliği seçmeliyim yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu sene sınava gireceğim fakat hala kafamda bir bölüm yok,hep gemi mühendisliği felan düşünürdüm ama alternatif bişeyler olsun istiyorum olurda tutmaz felan diye,
    makinelerle uğraşmayı severim fakat herkes makine mühendisi bu devirde,yani gemi mühendisliği gibi evimden fazla uzakta kalmayacağım,
    güzel bir üniversitede okursam,en az 3bin tl geliri olacak bir meslek arıyorum.Ailemin tek çocuğu hatta sülalede okuyacak olan tek kişi benim o yüzden nokta atışı yapmak istiyorum bölümde.
    Bölümü bitirip işe girdiğimde alacağım maaş benim için önemli,hayatımın bu kısmına kadar aşırı fakirlik çekmedim fakat zenginliğin zerresini tadamadım o yüzden bari okuduğuma deysin diyorum

tavsiyelerinizi bekliyorum..

mühendislik dışındada olabilir ama insanlarla iletişimim çok iyi değildir.-hukuk felan dersiniz diye -

• Yazılım mühendisliği
  • Ayni ben.kac k hedefliyosun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60binden aşşağısını o kadar yüksek hedeflerim yok aslında ama aklımda bölüm yok işte
    aşırı oturmalı bişey olsun istemiyorum ama bilgisayar başında işlerde de iyiyim baya, kararsızım ya
  • İlk 10k girmeyeceksen mühendislik okumanın anlamı yok.İş bulabilirsen ki çok zor düşük maaş verirler.2 bin maksimum 3 bin.Gemi mühendisligi ise mühendislik sayılmaz aslında.Benim kuzenim piri reisi yata yata bitirdi dönem sonuncusu oldu daha mezun olmadan 4 bin dolarla işe başladı şimdi uzak doguda bir ülkede.Konuştugum kadarıyla aylık 8 bin dolarla başlayan da varmış dönemlerinde.Birçok dezavantajı da var tabi meslegin ,onları da istersen yazarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kvot

İlk 10k girmeyeceksen mühendislik okumanın anlamı yok.İş bulabilirsen ki çok zor düşük maaş verirler.2 bin maksimum 3 bin.Gemi mühendisligi ise mühendislik sayılmaz aslında.Benim kuzenim piri reisi yata yata bitirdi dönem sonuncusu oldu daha mezun olmadan 4 bin dolarla işe başladı şimdi uzak doguda bir ülkede.Konuştugum kadarıyla aylık 8 bin dolarla başlayan da varmış dönemlerinde.Birçok dezavantajı da var tabi meslegin ,onları da istersen yazarım

10k çok zor gibi duruyor,ytü den mezun olanların felan yorumlarını okudum 3.5 bin dolarla başlıyor yazıyorlar ytü bu sene 394 puandan almış 10K fazla değil mi ??

ve gemi mühendisliğinin dezavantajlarınıda yazarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antikapc

quote:

İlk 10k girmeyeceksen mühendislik okumanın anlamı yok.İş bulabilirsen ki çok zor düşük maaş verirler.2 bin maksimum 3 bin.Gemi mühendisligi ise mühendislik sayılmaz aslında.Benim kuzenim piri reisi yata yata bitirdi dönem sonuncusu oldu daha mezun olmadan 4 bin dolarla işe başladı şimdi uzak doguda bir ülkede.Konuştugum kadarıyla aylık 8 bin dolarla başlayan da varmış dönemlerinde.Birçok dezavantajı da var tabi meslegin ,onları da istersen yazarım

10k çok zor gibi duruyor,ytü den mezun olanların felan yorumlarını okudum 3.5 bin dolarla başlıyor yazıyorlar ytü bu sene 394 puandan almış 10K fazla değil mi ??

Ben 10k için elektronik makine gibi mühendislikleri kastettim.Gemi mühendisliginin sıralaması çok daha gevşek.Kuzenim üni sınavında çok kötü sonuç aldı parayla Piri Reiste okuttu ailesi.Şimdi 4 bin dolarla basladı hatta bu biraz ayak diredi dönemde 8 bin dolarla başlayan var diye, sonuncu oldugu için buna bunu teklif ettiler.Gemi mühendisligine gelirsek mühendislikten çok amelelik denebilir.Çok zor şartları var.Haftalarca denizde kalıyorlar ,karaya çıktıklarında telefonlarını kimliklerini aylıklarını filan gemide bırakıyorlar ki gemiden kaçan olmasın.Yaklaşık 10-15 yıl denizde kaldıktan sonra tersanelerde çalışmaya başlıyorlar genelde ,o zaman da 3 bin tl filan maaş alıyorlar.Avantajları ise binbir çeşit ülke geziyorlar, aşırı fazla para alıyorlar denizdeyken.O 4 bin dolar sadece yeni başlayanların aldıgı maaş ,tecrübe kazandıkça katlana katlana artıyor, kuzenimin egitmeni denizde 30 bin dolar alıyormuş mesela.Birde o parayı bitiremiyorlar da.Kuzenim kızları çok sever hergün en az 5 kızla oluyorum ,karadayken milyon dolarlık araba kiralıyorum diyor.Özellikle eski komünist ülkelere çıktıklarında resmen kral sayılıyorlar.Yani denizde amele karada kral oluyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi mesleği seçmeliyim ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Antikapc

quote:

Ben 10k için elektronik makine gibi mühendislikleri kastettim.Gemi mühendisliginin sıralaması çok daha gevşek.Kuzenim üni sınavında çok kötü sonuç aldı parayla Piri Reiste okuttu ailesi.Şimdi 4 bin dolarla basladı hatta bu biraz ayak diredi dönemde 8 bin dolarla başlayan var diye, sonuncu oldugu için buna bunu teklif ettiler.Gemi mühendisligine gelirsek mühendislikten çok amelelik denebilir.Çok zor şartları var.Haftalarca denizde kalıyorlar ,karaya çıktıklarında telefonlarını kimliklerini aylıklarını filan gemide bırakıyorlar ki gemiden kaçan olmasın.Yaklaşık 10-15 yıl denizde kaldıktan sonra tersanelerde çalışmaya başlıyorlar genelde ,o zaman da 3 bin tl filan maaş alıyorlar.Avantajları ise binbir çeşit ülke geziyorlar, aşırı fazla para alıyorlar denizdeyken.O 4 bin dolar sadece yeni başlayanların aldıgı maaş ,tecrübe kazandıkça katlana katlana artıyor, kuzenimin egitmeni denizde 30 bin dolar alıyormuş mesela.Birde o parayı bitiremiyorlar da.Kuzenim kızları çok sever hergün en az 5 kızla oluyorum ,karadayken milyon dolarlık araba kiralıyorum diyor.Özellikle eski komünist ülkelere çıktıklarında resmen kral sayılıyorlar.Yani denizde amele karada kral oluyorlar

gemi mühendisliği iyi güzelde, işte evden uzak kalma işi sakat
    inşaat mühendislikleri,sivil havacılıkta teknisyenlik felan var onlar hakkında bilginiz varmı ?

• Odtuye git gerisi teferruat
    Bide Yıldız Teknik Mekatronik mühendisliği var.3000 den fazla almak istiyorsan kesinlikle ilk 50 bine girmen lazım

• Ben en kötü ilk 40k hedefliyorum ama adam akıllı üniversitede ingilizce mühendislik en kötü 25k
  • Ben en kötü ilk 40k hedefliyorum ama adam akıllı üniversitede ingilizce mühendislik en kötü 25k
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.