Şimdi Ara

Hangi Meslegi İstedigimi Bilmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba bu konuda gercekten yardiminiza ihtiyacim var TM ogrencisiyim fakat nasil bir meslekle ugrasacagimi gercekten bilmiyorum liseye baslamadan once aşçi olmak istiyordum baslayinca ingilizce ogretmeni olacagim diye dil okudum sonra mutercim tercumanliga gonlum kaydi bir anda hukuk aski basladi bende esit agirliga gectim 11.sinifta ve 1.5 yil falan hukuku kafaya koydum ama su son 3 haftadir hukuktan asiri sogudum gerekte uniyi kazandiktan sonra o kadar agir derslere gomulmek istemiyorum bu 3 hafta psikoloji dusundum simdide pdr kafama yatti bir taraftan kendimi gelistirecegim yurt disinda yuksek lisans yapabilme olnaklari olan bir meslek istiyorum

Cocuklugumdan beri gerek yapimdan gerekse hayalimden dolayi kriminal olaylari seviyorum balistik olsun cinayet, para aklama vs tarzi davalarla ugrasmayi seviyorum suclulari adalete teslim etmeyi tabiri caizse ''Sherlocklugu'' seviyorum lakin arkada aile oldugu icin onada yanasmiyorum

Yeminle konu trol degil ciddi beyler bir karar vermem lazim yardimlarinizi bkliyorm

imla icin ozur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hukuk kazanabiliyosan kazan cok calıs savcı ol ama bunlara karar vermeden iyi bi puan alman daha önemli şuan

• -WOLFIE- kullanıcısına yanıt
    Bu sorun aslında neden oluyo biliyor musun herkesi üniversiteli olmaya zorladılar. Üniversite denilen kurum akedemik bir düzeydir ve bu düzeyde eğitim almak isteyenler girmelidir. Ama şimdi iktisattan da bile bilmem kaç milyon mezun veriliyor, sırf üniversiteli olalım diye iş imkanı olan olmayan her bölüm yüzlerce öğrenci alıyor. Diğer taraftan bu kalabalığın içinden sıyrılıp da adamakıllı bir iş bulmak çok zor olduğu için millet "doktor, avukat, mühendis" üçlemesini kafasına koymuş. Abi herkes parası var rahat ederim diye ıkına ıkına zar zor hukuk okuyup avukat savcı hakim olabilir mi allasen? Ya da herkes "oğlum bir ayda milyarlar akıyor" deyip doktor olabilir mi? Olamaz. Mesele uluslararası ilişkiler bölümü popülerleştikten sonra neredeyse her üniversitede açıldı, diplomat kontenjanı 80 kişi mezun olan 80.000 kişi (atıyorum) . Şunu demek istiyorum kardeşim, önceliğin "para" olmasın hiçbir zaman! O işi "yapabilecek misin" o işi "sevecek misin" buna bak.

• Kesinlikle fakat ne isle calisagimi hala bulamadim sanirim en iyi sey daha mantikli.bir sistemi olan bir ulkeye gitmk :/

• Guncel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.