Şimdi Ara

Hangi Linux size daha uygun ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben mandrakeye şu an bana daha uygun fakat linux konusunda biraz uzmanlaşırsam fedorayı kurucam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: demogro
    yaa tam ustune geldi yaw!dun amsn de bi bilgisayar muh .arkadasla konusuyordum soz linuxa geldi tabii.kardes etherneti tanıtamamamıs...bana soruyo iste ...yaa dedim ben mandrake 10.1 kullanıyorum bende ole bi sorun olmadı..adam slack 10 .0 kullanıyomus.. adam ne dese iyi "lan sen cocuk musun suse mandreke kullanacak! onlar windows olm..." bi ara masaustumde bill gatesi gordum sanki...hade be 2 ay bosa mı diye uzulurken...aklıma birden geldi ..yaa adamlar oturmus ugrasmıs benim daha ii kullanmam icin...nie cocuk isi olsun ki...mythief sag olsun urpmi ondan ogrendim ..yaa bu kolaylık windowsta var mı sorarım size......

demogra aşağıda sana seslenerek anlattım ama aslında laflarım genel, yani ortaya ok ;)

demogro, arkadaşına deseydin yaa "çocuk mocuk diyorsun ama şuan linux altında internette gezinen keyfine bakan benim , üstelik sen gelip o çocuktan yardım istiyorsun ;) " şaka bir yana emin ol ki sen 2 ay boşuna zaman kaybetmedin. aslında çok şey öğrendin sen farkında değilsin.

Hani okul zamanlarında derlerdi ya soruyu anlamak , çözümü bulmanın %50sidir diye bu işte aynı işte. Sen acı çekmeden Linux'u anlamayı öğrendin. Şuan en azından konsol nedir biliyorsun, rpm paketi nedir biliyorsun, paket nasıl kurulur biliyorsun, konsolda kullanılan temel komutları biliyorsun, uprmi ayarlarını öğrenerek sen aslında farkında olmadan bütün linux paket sistemini öğrendin. debian için apt-get install var

Mesela felfese farklı olabilir tabiki. ama şimdi sana ben mandrakede urpmi ne ise debianda apt-get aynı şeydir desem ?!? işte bu tek cümle bile aslında sana apt-get'i anlatmaya yeter. oysaki ilk başta sana urpmiyi anlatmam daha çok süremi almıştı. oysa şimdi sana diyorum ki , demogro bak mandrakede urpmi ne ise , debianda da apt-get o dur. Neoldu hoop sen durumu çakarsın haa neymiş mandrakede olay
    # urpmi <paket-adi>
    debianda ise
    # apt-get installe <paket-adi>
    Bu saatten sonra sen bütün dağıtımları kurabilirsin kurcalayabilirsin. Debianda olur bu slackware olur. Ha zorlanırmısın , zorlanırsın , herşeyi biliyor musun hayır ama EN Önemli şeyi biliyorsun, Linux'u, konsolu, felsefesini, bir sorun çıktımı nasıl çözebileceğini ? Tamam işte olay bitmiştir artık.

Bakın linux'u bilmek demek bütün sorunları bilmek demek değildir. Herkesin profosör olmasına gerek yok. Kernel Hacker değilizki linux'ta karşımıza çıkabilecek hemen hemen bütün problemleri bilelim, bütün hataların hepsini yazan bir kitap yok yani . Herkes kullandıkça çeşitli sorunlarla karşılaştıkca problemleri çözmesini bilir, öğrenir. Mesela Yozi arkadaşımızın son yazdığı sorunlarının cevabını bilmiyorum. Neden çünkü ölye ses kartı sorunum olmadı, linux altında USB mouse kullanmadım. O zaman cevabı bilemiyebilirim. Ne yapayım yani internette bütün linux forumlarını gezip işime yarasada yaramasada bütün sorunları okuyup ezberliyeyim mi ? Herşeyi bilemem Ama bu demek değildir ki linuxu bilmiyorum. insanlar sorunla karşılaştıkları zaman çözmek için uğraşılar.

Asıl önemli olan balığı pazardan almak değil, balık tutmayı öğrenmek

Sen şimdi mandrake ile balık tutmayı öğrendin.. Artık bundan sonra ister mandrake ile denizlere açılırsın balık tutarsın istersen debianla ... Burada önemli olan aslında balık tutmayı öğrenmekti. Bilmiyorum anlatabildim mi ?

quote:

Orjinalden alıntı: demogro
    adam insaat muh dir sap2000 die bi programları var sanırım GNU/linux versiyonu yok ...oldugunu varsayalım
    adama kurmus urpmle sap2000 canavar gibi kopruler evler gokdelenler yapıyo simdi bu adam oturup ses kartını nere yulenir nie ogrensin ki...adamın uzmanlık alanı ev...ben turkiye 70 milyonunn GNU/linux ogrenmesini istiyorum 70 milyonun sistem muh olmasını degil.

İşte yukarda ki şey herşeyi özetliyor, demogro senin orada adın geçmese hani nerdeyse bu cümleleri ben yazmışım herhalde diyecektim.

quote:

Orjinalden alıntı: Yozi
    Valla debian adami kasiyor,Aslinda Mandrake le de herseyi ögrenebilirsin,Debianlada.
    Ama burda Debianla ögrenirken,mecbur kalidigin icin,ve farkina varmadan ögreniyorsun.
    Yoksa Mandrake le de ögrenebilirsin,ama gönüllü olacan.

İşte buyrun buda güzel bir yaklaşım. Birşeyi öğrenmek istedikten sonra bunu her dağıtım altında başarabilirsiniz. Yeterki isteyin. Ama daha öncede dediğim gibi herkes neden profosör olsun ki... Belki adamın zamanı yok belki adam linux kullanmak istiyor ama herşeyi bilmek istemiyor...

quote:

Orjinalden alıntı: chaana
    Yok, öyle de düşünmemek lazım; baktıki debian kastırıyo, atlayıverir mandrake'ye.

O zaman aynı chaana'nın dediği gibi ne yapıyorsun hoop mandrakeye atlayıveriyorsunuz

Yoksa her dağıtımla istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz.

daha öncede söylemiştim ;

ideale yakın bir linux basit olmalı kurulumu ayarlaması herşeyi çok basit olmalı. kullanacıya kendini sevdirebilmeli. masaüstü kullanıcısının dostu olmalı. ama yeri geldiği zaman bir kullanıcı text editörü açtığı zaman istediği şeyi ayarlayabilmeli. istediği kaynak koda erişip kendine göre çeki düzen verebilmeli. yani esnekte olmalı. hemde fazlasıyla.

windowsun kolaylığı + linuxun esnekliği ve kullanışlılığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 27 Ocak 2005, 3:03:44 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.