Şimdi Ara

Hangi Linux?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Arkadaşlar, uzun süredir bir win kullanıcısı olarak linux tabanlı bir işletim sistemine geçmeye karar verdim. Laptopumu web tasarım ve grafik işleri için kullanıyorum ve bilgisayarımdan daha iyi performans almak istiyorum. Aşağıda donanım özelliklerini belirttiğim laptopum için sizce hangi linux işletim sistemini kurmam daha iyi olur?(Birde bazı grafik programları 64 bit işletim sistemi istiyor acaba 64bit linux işletim sistemi kurabilirmiyim?)
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. =)

Marka Acer
    İşlemci Tipi Intel Core 2 Duo
    İşlemci Hızı 2.26 Ghz
    İşlemci Veri yolu hızı 1066 Mhz
    İşlemci ön belleği 3 MB
    İşlemci Modeli P8400
    Ekran Tipi WXGA
    Grafik Kartı NVIDIA GeForce 9600M GT
    Grafik Belleği 512 MB
    Grafik Kartı tipi Harici Nvidia
    Disk KapAsitesi 320 GB
    Disk Rpm 5400 rpm
    Disk tipi SatA
    Bellek Hızı DDR2 667 Mhz
    Bellek miktarı 3 GB
    Ethernet 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G/N

Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hürriyetine sahiptir. Bu hürriyet, resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir alma ya da verme serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayınların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.

• Karşılık olarak şu soruyu sorayım; (lafın gelişi) Adobe'un programlarını bırakıp GIMP, Inkscape, Blender gibi programlara geçmeye hazır mısın?
    Hangi programları kullanıyorsan Linux versiyonlarının bulunup bulunmadığını görmeden ne Linux tabanlı bir işletim sistemine geçmeye karar verme.

Ha, ayrıca Linux'u merak da ediyorsan Distrowatch.com'da ilk ondaki dağıtımlardan Arch (ve belki Centos ve Debian) hariç hepsi yeni kullanıcılar için uygundur, Puppy ve PcLinuxOs hariç hepsinin 64 bitlik sürümleri mevcuttur.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.