Şimdi Ara

hangi led tv'yi almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
24.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Led Tv satın almak istiyorum.42 inç.3000 TL. verebilirim.Sadece televizyon izlemek amacıyla kullanacağım.Doğala en yakın görüntüyü verecek bir televizyon arıyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• TV izleyeceksn ve doğal görüntü istiyorsan LED-LCD değil, Plazma alacaksın; Bunun açıklaması olarak forumda yüzlerce yazı/bilgi mevcut.

Plazma alacaksanda Pioneer bulamayacağına göre Panasonic alacaksın, bununla ilgili Panasonic başlığına girip okuyabilirsin..

Satıcıların 'Abi bu LED TV en son teknoloji' falan dolduruşuna gelme, özellikle Televizyon seyretmek ve doğal görüntü almak için Plazma doğru seçim olacaktır. Forumda özellikle Albani Üstadın bu konuda sayısız yazısı var, satıcı gazına geelmeyip, bu uzman yazılarını okumanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraklı Insan -- 7 Ocak 2010; 18:15:12 >
  • Cevabınız için teşekkür ederim.Rica etsem bana neden LED değil de PLAZMA önerdiğinizi yazar mısınız?Bir de Panasonic plazmanın hangi modeli uygun olabilir?Benim için gereksiz olabilecek özelliklere daha çok para vermek istemiyorum.Özelliklerden de bir şey anlamıyorum.Kısaca yardımınızı bekliyorum.
  • Led tvler her yönden LCD ve PLAZMALARA üstünlük sağlarlar fakat bizim ülkemizde satılan modeller nasıldır onu araştırmak lazım !!!

Standart LCD tvlerde arka aydınlatma bir floresan lamba aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu lamba televizyon açıldıgı anda yanar ve ekrana arkadan gönderdiği ışık sürekli açık kalır. Ekrandaki görüntüyü oluşturan her bir piksele ışık buradan gönderilir. Siyah renk için herhangi bir ışık bilgisi gitmese bile bu floresan lamba sürekli açık kaldığı için tam siyah renge ulaşılamaz !!!

LED tvlerde arka aydınlatma olarak floresan lamba yerine bir dizi LED (Light-Emitting Dioede-Işık Yayan Diyot) kullanılır. Ekrandaki görüntüyü oluşturan her bir piksel için ışık, bu LEDler aracılığıyla gönderilir ve siyah ışık gerçekci olarak sunulur !!!

LED tvlerin ikinci büyük avantajı gösterilen renk miktarındaki artıştır. Standart LCD TV’lerde mevcut renklerin %70-75i gösterilebilirken LED tvlerde bu oran %85e kadar çıkabilmektedir. Bu da daha canlı görüntüler elde edilmesi için büyük bir avantaj sağlar.

Yandan aydınlatmalı LED tvler daha ince ekranları sunar !!!

arkadan direkt aydınlatmalı led tvler ise çok daha kontrasta sahipler !!!

Benim bildiğim arkadan aydınlatmalı tvleri üreten MİTSUBUSHİ dir ben adamların ürünlerine hayranım inanılmaz dizayna sahipler ama keyfini japonlar ve amerikalılar sürüyor !!!

Sonuca gelirse LED tv sizi memnun edecektir ama ezbere ürün almaktansa yerinde incelemeniz ve satışta gösterime sundukları ürünler genelde yüksek çözünürlüklü videoların görüntüsüdür !!!Bu sebeble SD ve HD yayınları çıplak gözle izlemenizde fayda var !!!!

• Aslında zaten LED TV diye bir şey henüz satılmamaktadır, bu konuda Albani Üstad'ın bu konuda forumda yazdığı bir yazıyı aynen buraya naklediyorum. Bu arada arkadaşın da yazdığı gibi ; LCD (LED-LCD veya LCD televizyonlar daha canlı (vivid) ama doğal olmayan renkler verir.

Albani Üstad'ın izniyle ondan alıntı ;

+++

Bazı notlar ileteyim sana;

-Bir kere bunun adı "LED-TV" değildir ''LED-LCD TV" dir!!
    LED TV diye bir şey zaten olamaz,ama uyanık üreticiler(örneğin Samsung)böyle gazladılar yeni bir "Teknoloji" gibi ama bu sadece bir "Tekniktir"!!
    -Bacliti LED uygulamalı olan üreticiler ise (TFT-LCD TV olarak) Sharp/Sony/Samsung/Phil/LGE/Tosh
    -Baclitin çalışma prensibi olarak ve uygulama metodları v.s olarak bir kaç farklı teknik kullanılmaktadır,ancak bunlar arasında çok ciddi yada
    dağlar gibi farklar yoktur hatta insan gözünün yapısı ve kabiliyeti olarak siz bunların bazılarını ayırt edebilirsiniz ve Samsung en ucuz metod olan
    White-EDGE LED uygulaması yaptığı halede diğer rakipleriyle arada ciddi bir farkta yoktur(hatta $ 15binlik Sharp XS1 ile yani arada aslında bir fark var
    ama birisi araba parasına satılmaktadır!!)

Not;LED olarak kafanda neler var,neler düşündün yada nelerdne etkilendin bilemem tabiki ama burada bir sürü katalog ve üretici bilgileri yazmışsın
    ama bunlar külliyen palavra bilgilerdir,yani sallama yada daha doğru tanımıyla "Hileli"
    Evet bu bilgilerin hepside hilelidir!

++
    Gelelim sorularına

1-Fiyat demişsin ama LED_LCD istiyorsun vede 55" istiyorsun;iyide sen 55" LED-LCD lerin fiyatlarını inceledinmi,yani bütçen
    XS1 almaya müsaitmi yoksa tam nedir belirlediğin rakamlar veya almak istediğin panellerin fiyatlarını önce incele veya
    52"/55" için ne bütçe belirledin kendine???

2-RT süreleri ise tamamen yanlıştır!!
    1/2ms lik bir Modül daha dünyada üretilmedi
    4ms lik ise sadece High-End bazı Sharp ASV Modüllerde vardır!

Yeni nesil Modüllerin günümüzde G2G olarak(bu bile hala tartışılıyor!!) RT leri 6/6,5/8ms civarıdır!
    B2B olarak ise 14-20ms arasıdır(buda tartışılmaktadır hala!!)

Kısaca RT süresine kafanı hiç takma,1mslik bir panelin X markada neler yaptığını biliyoruz!!!
    RT ilede bu olayın yani sistem hızlandırmasının alakasıda yoktur,arada başka kriterler vardır!

3-RR değeri ise zaten günümüzde bütün panellerde neredeyse 100Hz olmuştur!
    200Hz ise S/W ile yapılmaktadır buda palavradır,panel 200Hz diye hiç bir şey yapmıyor!

Her üreticide Engine için bir isim vardır örneğin senin bahsettiğin BE2/3/Pro v.s gibi,ama burası önemlidir ve örneğin
    BE3 daha başarılıdır gibi veya LGE XD Engine gibi v.s v.s

4-CR değerlerini aynen geçiyorum külliyen sallama çünkü,hatta bazıları hiç "utanmadan" Mega/Ultra v.s bile diyebiliyor,demekki herifler
    "olayı aşmışlar" kardeş geç bunları sen bir kalem aynen!

CR değerini Native olarak Modül belirler ve bugün üretilmiş en yüksek CR değeri Samsung S-LCD nin S_PVA larıdır ve nedir biliyormusun bu değeri
    max.8.000;1 dir

ANCAK Modül tipi olarak bir diğer tip olan Sharp ASV/PureBlack Modüller ise max.2500/3000;1 üretirler ama S_PVA dan teknik olarak daha
    iyi seviyeye çıkarlar gibi farklı durumlarda vardır v.s v.s

Kısaca burada tek bir kriter yoktur!

Ayrıca contrast-ratio sabit bir çizgide gitmez,örneğin ANSI değeri olarak(esas bu değeri bakılır teknik test olarak) sahneye veya Baclit
    ışığına göre klasik LCD lerde örneğin 700/800;1 gibi çalışırsa buna başarılı deriz,aynı şekilde LED_LCD lerde ve yüksek CR li Modüllerde
    ise bu çalışma 2500/5000;1 arasında çalışır vede değişir....

Bu işin Mega yada bilmem ne ilede alakası yoktur,üreticilerin yaptıkları her zamanki sallama bilgiler ve Marketing-Tool işleridir

5-450/500cd/m2 zaten hepsinde standard tır bunu geçiyorsun

6-16;9 standard

7-Angle-view(izme açısı);işte zurnanın zırt dediği yer burasıdır,burada verilen üretici açı bilgileri/değerleri ise tam "palavradır" tamda "hiledir"
    Bir kere bugünkü teknikle hiç bir panel(bir sistem hariç)160/170 derece açıdan "doğru" izleme vermez;bakınız dikkat>>"DOĞRU" diyorum,salt izleme
    veya görünürlülük v.s demiyorum,ve bu ikisini sallamacı üreticiler aynı kefeye koyup alın size 178derecelik açıdan izleme olanağı derler!!

Modüller fiziki/teknik yapıları itibayırla "Vertical-pixel alingment" uygulamasıyla Modülde yerlerini aldıkları için,açı genişledikçe Contrast/Colour değerleri
    düşer!!! Brightness bile etkilenir v.s ve biz buna teknik olarak Whitewash/Greyness diyoruz,kısaca açınızı 20 den fazla yaparsanız düşmeler başlar 40 da iyice düşer
    v.s ama bu olay Modül tipine göre değişir!!

-En başarılı angle-view yapan Samsung nin Patentide kendisine ait olan S_PVA lardır(bunları Tosh/Samsung/Sony kullanıyor ama Tosh bu sene bıraktı!)
    şimdilik sadece Samsung ve Sony nin bazı Serilerinde kullanılıyor!

-LGD nin S_IPS leri iyidir ama S_PVA dan oldukça düşüktür(Phil/Tosh/LGE kullanıyor)

-Sharp ASV ise şimdilik büyük çoğunluk Sharp larda kullanıyor ayrıca Phil 9704 lerde ve USA vers.Sony 5100 ile bazı Sony lerde
    (Japan/USA/Canada)da kullanılıyor ama S_PVA den izleme açısı olarak daha dardır!!

-AUO/Taiwan ve CMOs/Taiwanbunların Modüllerini ise "bütün bildiğiniz üreticiler" kullanıyor daha hesaplı ama hata oranları daha düşük
    Modüllerdir ancak izleme açıları iyi değildir!!!en çabuk bunlar düşer(Tosh lara bakın örneğin A_MVA modüllü olanlar tabiki)

Piyasada gördüğünüz panellerin çok büyük çoğunluğu Modül tipi olarak S_PVA/S_IPS/A_MVA dır,diğerlerini geçiyorum

ANCAK bir tane daha Modül vardır,dünyada en iyi angle-view yapan buda Hitachi-Panasonic ortaklığındaki IPS/Japan ın Modülleri
    CR/Colour düşmesi yapmadan neredeyse 120/130 lara kadar çıkar hatta daha bile fazlasına,178 den bile diğer rakiplerinde
    çok çok ciddi başarılıdır
    Bu modülleri sadece Hitac ve Pany LCD lerinde kullanıyorlar ama 42" den büyük ebatları yoktur bunları!
    Çok özel ve başarılı bir Modül tipidir ama Siyahları başarılı değildir,Contrastları çok iyi değildir!!(bunlar yinede idare eder seviyededir!!)
    Tepki süreleri çok çok düşüktür(en başarılı olan RT değeri bunlardadır ama çok pahalıdır v.s)

8-Çoğu günümüz TFT-LCD leri PC den HDMI bağlantısı ile 1920x1080pixel olmuştur

9-Portlar ise hemen hemen aynıdır çoğu panelde,bunlar kişiye göre kullanım amaçlarına göre değişebilir kriterlerdir!

10-Panel harici özellikler ise benim konum ve ilgi alanımda değildir,hiç bakmam böyle şeylere yok MKV oynatıyor yok
    Nete bağlanıyor v.s v.s bunlar benim için hikaye,çünkü bunlar panel sistemi dışındaki herkese göre değişik gelecek/gelebilecek
    özelliklerdir,ben panelin adam gibi görüntü işleyip vermesini istiyorum,diğer işleride ext.cihazlar yapsın diyenlerdenim

++
    İB/Gold/MM v.s Garantileri sadee kendilerinde geçer Türkiye deki yasal Distribütör firmalarında bu Garantiler geçmez,dalgaya düşmeyin!!
    USA dan yada Çin den aldığın mala teknik hizmeti ise sadece ücreti karşılığı verirler!!!Garantin olsa bile sadece aldıüın ülkede o Garanti geçer!!!
    Ancak bazı kalem mallarda Uluslararası Garanti olur/olabilir bunlar hariç tabiki ama Panel işinde TR de Garanti olayı sadece yetkili
    Dist.eliyle almışsan geçerlidir!!!o bahsettiğin yerlerden alırsan panelini belkide ücreti ile bile baktıramazsın Dist.Servisine!

Sitelerde bir sürü yanlış bilgi ve özellikle bazı firmaların "çakalları" milleti yanlış "yönlendirmektedirler!!!"

akınız birde ben ne yazdım...52"/55" için ne bütçe belirledin kendine???

Zira kimileri 55" diyor,sonra bir şeyi öneriyorum......yaw bu çok para deniyor

Dolayıaıyla işin spesifik hale getirmek için önce alacağı malların fiyatlarını bir görsün sonrada bütçem şu kadar desin,çözeriz kendisini!

Pio 6090 ;, ben bunu tavsiye ediyorum,bırakın yukarıdaki panelleri!!
    9750 TL'ye piyasada zorlarsan peşin paraya bulursun ve dünyanın en iyi panelinin sahibi olursunuz,LED-MED hikaye kalır yanında
    ++

Bu arada piyasada öyle sallama,doldurma,palavra laflar dolanıyorki,gerek Satıcılardan gereksede bu uyanık üreticilerden

TF den birisi yazıyor....vatandaşım bir mağazaya gitmiş ve LED_LCD beğenmiş orada bir tane ve satıcıya demişki....yaw bunun tepkime süresi ne kadardır???
    Satıcıda şunu demiş.....abi bunlar LED,tepkime olmaz bunlarda

Vay anasını yaw,çok yeni bir şey öğrendik demekki panel LED olursa tepkimesi olmuyor yada bu kazma acaba sıfırmı demek istedi

ülen bunu diyeni odunla döveceksin,sonrada işi öğreteceksin o kazmaya!!

Siz burada 3/5 kişi okuyup yorum yapıyorsunuz,yarı alaycı yarı ciddi v.s önemli değil,ama DH gibi bir Siteyi bütün TR den yüzbinlerce insan okuyup
    takip ediyor!!! çoğu üye bile değil ama gelip burasını düzenli okuyorlar ve bana en azından yüzlerce insan ulaşıyor e.Mail ile!!

++
    Gördüğün gibi bu yazı sonunda da LED-LCD değil , Pioneer Plazma tavsiye ediliyor. Maalsef artık Pioneer Plazma üretimini durduduğundan, piyasada Pioneer Plazma bulamayacaksın.
    Bu durumda senin için en iyi seçenek Panasonic Plazma kalıyor ki o da Ocak başından beri Panasonic Türkiye garantisi ile Teknosa ve Vatan Bilgişsayar mağazalarında satılmaya başlandı ve fiyatları LED-LCD TV ye göre çok daha makul. Bu konuda geniş yazıları Panasonic başlığında bulabilirsin.

Eğer TV seyretmek için Panel alacaksanız, alacağınız panel kesinlikle Plazma olmalıdır. Burda bu işi gerçekten bilen 10 kişiye sorsanız 9'u size bu cevabı verecektir.

Plazma içinse Panasonic en iyi alternatiftir, boşuna kafanızı LCD veya LED-LCD vs. ile karıştırmatyın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraklı Insan -- 8 Ocak 2010; 12:03:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cemdat

Led Tv satın almak istiyorum.42 inç.3000 TL. verebilirim.Sadece televizyon izlemek amacıyla kullanacağım.Doğala en yakın görüntüyü verecek bir televizyon arıyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Led'i bir kenara koy arkadaşım, daha olgunlaşmadı, olgun bir panel tercih et; Sony 40X4500/Z4500/Z5500/W5500
  • MERAKLI İHSAN BEY
    Tarih 8 Ocak 2010; 11:46:34

tarihli yazınız da çok güzel bilgiler vermişsiniz çok teşekkür ederiz
    meraklılar adına bu gün tarih 20 haziran oldu üç boyutlu tv ler çıktı
    gene baş aktör samsung bu konuda ki görüşlerinizi alabilir miyim
    sizce tv alma zamanı mıdır yoksa beklemek mi lazım fiyat düşmesi için
    yada bu üç boyutlu tv geleceğin teknoljisi ise almak için beklemek faydalı olmazmı
    sizce ben şahsen 2500 tl civarı bir bütçe ayırmak istiyorum ve iyi bişey almak istiyorum
    hani 5-6 sene televizyon derdim olmasın istiyorum fikir verirseniz memnun olurum

ayrıca türk tüketicisi keriz mi tüm firmalar bizim le oynuyor istedikleri gibi yalan söylüyorlar
    bu ülkede bunlar dur diyecek uzmanlar yokmu sen neden milleti kandirıyorsun aynı şeyi farklı gösterip
    yüsek fiyatlara satıyorsunuz diyemiyorlar hele elektironik konusunda tam bir başı bozukluk devam ediyor
    ne olacak bu işler böyle siz ne düşünüyorusnuz

teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv mi monitor mü? hangisi
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar sakın philips almayın . flash dan film izlemek isterseniz türkçe altyazıyı desteklemez izleyemezsiniz , smarttan film izlemek isterseniz flash desteği yoktur izleyemezsiniz , codec destegi yoktur görüntü gelir ses gelmez vb.... yani ne flashdan ne internetten yararlanamazsın . alma ben çok pişmanım,
    LG veya Samsung alan arkadaşlar tv den internete girip film sitelerine giriyorlar filmi tv den izliyorlar 3d olsun bluray olsun, sen İZLEYEMEZSİN philips te flash desteği yok
    Flash bellek te film aldınız arkadaşınızdan ve tv de izliceksin. İZLEYEMEZSİN philips te yasak türkçe altyazı desteği yok .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.