Şimdi Ara

Hangi Köpek Maması? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
5
Favori
227.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bir çok siteden alışveriş yaptım ancak hem ürün geç geldi hemde patlamış bir şekilde teslim edildi.
    Ancakhttp://www.kurumama.com/ tarafından siparişimi verir vermez arandım teyit verdikten sonra ertesi gün ürün kapımdaydı.
    Hızlı ve güvenilir bir alışveriş istiyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

    Ben miniğim için royal canin kedi mamasını kullanıyorum ve çok memnunum..
  • zekzuk kullanıcısına yanıt
    bence royal canın ve spectrum iyidir.
  • HAZAL SU kullanıcısına yanıt
    tavsiye ederim pek çok marka var bu sitede
  • acana ve orijen. bence ne olursa olsun paraya kıyılıp bunlar alınmalı. 16 kg ı 300-400 olsa da köpeğinizdeki o muhteşem gelişim insanı huzurlu kılıyor. tam sağlık tam beslenme. tavsiyem acana ve orijen
  • Nuvanda86 kullanıcısına yanıt
    Rica etsem mama konusunda acil yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

    Tahılsız olarak orijen ve acana mamalara baktım ama anlamadığım bir nokta söz konusu. Tahılsız diye tabir edilen mamalar, kuzu etli mi oluyor yoksa içerisinde kuzu eti dışında tavuk balık vb malzemeler mi var?

    18 kghttp://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/acana-lamb-amp-okanagan-apple-kuzu-etli-kopek-18-kg-245219735
    13 kghttp://www.hepsiburada.com/orijen-puppy-yavru-kopek-mamasi-tahilsiz-13-kg-p-PTSAD064992010133

    18 kg olan bir mama buldum kuzu etli diye geçiyor fakat benim köpeklerim yavru oldukları için üründe de "yavru" ibaresi geçmediğinde tereddütte kaldım. Ortalama 400 tl ye kadar çıkabilirim ve kg fazla ve kuzu etli tahılsız olan mama lazım. 13 kg olanda tahılsız mama denilmiş buda kuzu etli mi oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 16 Kasım 2016; 8:58:27 >




  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Merhaba, biraz geç gördüm kusura bakmayın.
    Acana ve orijen de farklı seriler var. Heritage (Yavru, yetişkin gibi ayrılmakta), Singles (Tek tip protein barındıran biraz hassas ırklar için) Regionals (Tüm yaşam evreler için, yani yavru, yetişkin beraber kullanılmakta) Bir de yulaf içeren classic serisi var bu da tüm cins ve yaşlar için.

    Tahılsız diye tabir edilen mamalar kuzu etli olmuyor o sadece bir çeşidi. Balıklı, tavuklu, domuzlu, sığır vb.
    Link de ilk gönderdiğiniz singles serisinden tek kuzu proteini içeren maması. Bunu ilerleyen zamanlarda kullanmanız daha yararlı olacaktır.

    Konuyu acana üzerinden sürdürdüm ondan örnek vereceğim size. Heritage serisinden puppy large breed var.https://acana.com/our-foods/heritage/puppy-large-breed/?lang=tr
    Yavrunuz 1 yaşına gelene kadar bu mama ve buna benzer orijenhttps://www.orijen.ca/products-tr/kopek-mamasi/kuru-kopek-mamasi/puppy-large/?lang=tr kullanması kemik gelişimi açısından yararlı olacaktır. Büyük ırk köpeklerde sık görülen eklem sorunlarını önlemek ve iyi gelişimleri için glukozamin önemli bir içeriktir. Linklerini attığım mamaların glukozamin miktarları oldukça iyi.




  • Nuvanda86 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sorun değil zaman ayırmanız yeterli.

    Dün itibari ile Acana Lamb & Okanagan Apple Tahılsız Kuzu Etli Köpek Mamas 18 KG mamasını aldım. ÖZellikle içeriğinde kuzu eti olması ve tahıl ürünlerini barındırmaması birde 18kg olmasından dolayı. Umarım yanlış bir mama seçimi olmamıştır.
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Aldığınız mama TR de satılan en kaliteli mamalardan biri içiniz rahat olsun.
  • Olumlu dönüşlerin olması içimi fazlasıyla rahatlatıyor açıkçası.
  • http://www.kurumama.com/ucuz-kopek-mamasi Sayfasından köpek maması sipariş ettim ertesi gün geldi. Tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esracavusoglu -- 29 Kasım 2016; 21:32:27 >
  • Aslında kuru mama kullanın ile başlayan tonla yazı bulabilirsiniz bir çok kaynak size tahılsız kuru mama kullanın diyecek tabii burada da belirtilen orijen acana gibi mamalar önerilecek yanlış değil ama mecburi bir seçim bu çünkü yem önemli köpek dostlarımızın yeterli ve gerektiği kadar protein vitamin ve mineral alması önemli fakat esasında sorun bu kadar basite indirgenemez dostlarımız biz ne verirsek onu yiyor ve onların neyi sevdiğini değil neyin sağlıklı olduğunu seçerek beslemeye özen gösteriyoruz en azından bize öğretilenler böyle peki bizim seçimimiz ne kadar doğru bunu nasıl bile biliyoruz? Onların hassas burunları iç güdüsel olarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu söylüyor ama biz bunu anlamıyoruz bize bunu söyleyen internet yada paket üzerinde yazılı olanlar.
    Pakette ne yazıyor ise doğru kabul ediyoruz. Kusura bakmayın ama ben kendimi onların yerine koysaydım ömrümün tamamını belki aynı şeyleri yıllarca ve yıllarca yiyerek harcamak istemezdim.
    O paketlerin üzerinde gelişmiş üretim prosesleri ve harika analizlerle köpeğinizin vücuduna en uygun besinin üretildiğini söylüyor.
    Peki bu besin nedir kuzu etinin kurutulup un haline getirilmiş hali, tavuk etinin kurutulmuş unu, balık unu, soya unu, buğday unu, kepek, kemik unu, vitaminler ve koruyucular ve sayamadığım başka şeyler.
    Sorum şu; paketi evimizin bir köşesinde duran bu mama ne kadar taze?
    Bize gelene kadar rafta ne kadar bekledi?
    Üzerinde bir tarih yazıyor ama içine konan tahıllar, unlar, ...vs. yeme karışmadan önce ne kadar rafta sırasını bekledi.
    Bize geldiğinde biz açtık kullandık belki bir ay da bizde kaldı bozulmadı. Peki bozulmadı ama bozulmamış besinler besin değerini beklerken ne kadar kaybetti, bozulmaması için ne kadar ve hangi antimikrobiyal maddeler ilave edildi. Fırınlama prosesleri esasında yiyecekleri ilk andaki zararlı patojenlerden koruyor ama fırınlama yüksek sıcaklık içeride karbon yapısında bozulmalar yapmıyor mu yada ne kadar yaptı?
    Aşağı yukarı bizimle aynı ağırlıkta bir canlı düşünelim biz de o canlı ile aynı şekilde her gün yemek yiyoruz ama biz taze meyve sebze et süt ürünleri... Yemeye özen gösteriyoruz bayat şeyler yemiyoruz koruyucu tatlandırıcı gibi yapay kimyasal şeylerden uzak olduğumuzu bilmek istiyoruz dahası gdo içeren şeyleri hayatımızdan uzak tutmak istiyoruz, çiftlikte dolaşan hayvan eti olsun istiyoruz (her zaman yiyemesek de) çünkü öğrendik ki hastalıkların bir çoğu endüstrileşme sebebiyle bize yedirilen sağlıksız şeyler yüzünden oldu.
    Peki köpeğimizin ömrü boyunca yemeye mahkum olduğu kuru mamalarda ne kadar gdo'lu madde var ne kadar saf temiz besinler kullanıldı, yediği et unları acaba insan beslenmesi için uygunmuydu, antibiyotik ve hormonlarla beslenmiş üretim hanelerde üretilen canlılara ait etlermiydi, mamasında ne kadar koruyucu var ve bu koruyucular ne kadar kanserojen?
    Ölürse ölür kanser olur yapacak bişey yok diyeceklere söyleyecek sözüm yok zaten ama burada sağlıklı olduğunu düşündüğü için kuru mama yedirenler bunları tekrar düşünmeli.
    Bir yerde kendimize sormalıyız ev yemeği yerse kilo alır hazır mama yerse ne olur yada geçireceği yada geçirdiği hastalıklar acaba maması yüzünden olmuş olabilir mi, doğduğundan beri kuru mama yiyor acaba yediği kimyasallar bağışıklık sistemini ne kadar tahrip etti, evet bağışıklık sistemini güçlendirici maddeler var yazıyor ama o maddeler piştikten sonra da etkili mi yoksa sadece ticari bir hile mi bunun sağlıklı olduğunu nereden biliyoruz dev şirketlerin milyon dolarlık satışları onların sağlıklı olduğunu gösterir mi, reklamı var o zaman sağlıklıdır diyebilir misiniz, yıllarca bu ülkede margarinin daha sağlıklı olduğu anlatıldı insanlar tereyağ, zeytinyağı yemedi bu yüzden, fast food restoranları dev şirketler peki ne kadar saglikli, köpeğimizin yedikleri için çok daha az şey biliyoruz ne kadar güvenilirler web sitesinde yazanlar ve orada öğrendiklerini doğru diye yaymaya çalışanlar dışında ne biliyoruz?
    Belki mamaları kendimiz evde olması gereken tariflere göre hazirlamaliyiz yada yerli üreticiler var onlara sağlıklı mama üretmeleri için baskı kurmalı, koruyucusuz ama bir iki hafta içinde tüketilecek küçük paketler yada raf ömrü uzun kutularda taze ürün satmalarını sağlamalıyız bunu yapmak amerikadaki dev şirketlerin ürettiği şeye razı olmaktan daha kolay değil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgrp

    Aslında kuru mama kullanın ile başlayan tonla yazı bulabilirsiniz bir çok kaynak size tahılsız kuru mama kullanın diyecek tabii burada da belirtilen orijen acana gibi mamalar önerilecek yanlış değil ama mecburi bir seçim bu çünkü yem önemli köpek dostlarımızın yeterli ve gerektiği kadar protein vitamin ve mineral alması önemli fakat esasında sorun bu kadar basite indirgenemez dostlarımız biz ne verirsek onu yiyor ve onların neyi sevdiğini değil neyin sağlıklı olduğunu seçerek beslemeye özen gösteriyoruz en azından bize öğretilenler böyle peki bizim seçimimiz ne kadar doğru bunu nasıl bile biliyoruz? Onların hassas burunları iç güdüsel olarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu söylüyor ama biz bunu anlamıyoruz bize bunu söyleyen internet yada paket üzerinde yazılı olanlar.
    Pakette ne yazıyor ise doğru kabul ediyoruz. Kusura bakmayın ama ben kendimi onların yerine koysaydım ömrümün tamamını belki aynı şeyleri yıllarca ve yıllarca yiyerek harcamak istemezdim.
    O paketlerin üzerinde gelişmiş üretim prosesleri ve harika analizlerle köpeğinizin vücuduna en uygun besinin üretildiğini söylüyor.
    Peki bu besin nedir kuzu etinin kurutulup un haline getirilmiş hali, tavuk etinin kurutulmuş unu, balık unu, soya unu, buğday unu, kepek, kemik unu, vitaminler ve koruyucular ve sayamadığım başka şeyler.
    Sorum şu; paketi evimizin bir köşesinde duran bu mama ne kadar taze?
    Bize gelene kadar rafta ne kadar bekledi?
    Üzerinde bir tarih yazıyor ama içine konan tahıllar, unlar, ...vs. yeme karışmadan önce ne kadar rafta sırasını bekledi.
    Bize geldiğinde biz açtık kullandık belki bir ay da bizde kaldı bozulmadı. Peki bozulmadı ama bozulmamış besinler besin değerini beklerken ne kadar kaybetti, bozulmaması için ne kadar ve hangi antimikrobiyal maddeler ilave edildi. Fırınlama prosesleri esasında yiyecekleri ilk andaki zararlı patojenlerden koruyor ama fırınlama yüksek sıcaklık içeride karbon yapısında bozulmalar yapmıyor mu yada ne kadar yaptı?
    Aşağı yukarı bizimle aynı ağırlıkta bir canlı düşünelim biz de o canlı ile aynı şekilde her gün yemek yiyoruz ama biz taze meyve sebze et süt ürünleri... Yemeye özen gösteriyoruz bayat şeyler yemiyoruz koruyucu tatlandırıcı gibi yapay kimyasal şeylerden uzak olduğumuzu bilmek istiyoruz dahası gdo içeren şeyleri hayatımızdan uzak tutmak istiyoruz, çiftlikte dolaşan hayvan eti olsun istiyoruz (her zaman yiyemesek de) çünkü öğrendik ki hastalıkların bir çoğu endüstrileşme sebebiyle bize yedirilen sağlıksız şeyler yüzünden oldu.
    Peki köpeğimizin ömrü boyunca yemeye mahkum olduğu kuru mamalarda ne kadar gdo'lu madde var ne kadar saf temiz besinler kullanıldı, yediği et unları acaba insan beslenmesi için uygunmuydu, antibiyotik ve hormonlarla beslenmiş üretim hanelerde üretilen canlılara ait etlermiydi, mamasında ne kadar koruyucu var ve bu koruyucular ne kadar kanserojen?
    Ölürse ölür kanser olur yapacak bişey yok diyeceklere söyleyecek sözüm yok zaten ama burada sağlıklı olduğunu düşündüğü için kuru mama yedirenler bunları tekrar düşünmeli.
    Bir yerde kendimize sormalıyız ev yemeği yerse kilo alır hazır mama yerse ne olur yada geçireceği yada geçirdiği hastalıklar acaba maması yüzünden olmuş olabilir mi, doğduğundan beri kuru mama yiyor acaba yediği kimyasallar bağışıklık sistemini ne kadar tahrip etti, evet bağışıklık sistemini güçlendirici maddeler var yazıyor ama o maddeler piştikten sonra da etkili mi yoksa sadece ticari bir hile mi bunun sağlıklı olduğunu nereden biliyoruz dev şirketlerin milyon dolarlık satışları onların sağlıklı olduğunu gösterir mi, reklamı var o zaman sağlıklıdır diyebilir misiniz, yıllarca bu ülkede margarinin daha sağlıklı olduğu anlatıldı insanlar tereyağ, zeytinyağı yemedi bu yüzden, fast food restoranları dev şirketler peki ne kadar saglikli, köpeğimizin yedikleri için çok daha az şey biliyoruz ne kadar güvenilirler web sitesinde yazanlar ve orada öğrendiklerini doğru diye yaymaya çalışanlar dışında ne biliyoruz?
    Belki mamaları kendimiz evde olması gereken tariflere göre hazirlamaliyiz yada yerli üreticiler var onlara sağlıklı mama üretmeleri için baskı kurmalı, koruyucusuz ama bir iki hafta içinde tüketilecek küçük paketler yada raf ömrü uzun kutularda taze ürün satmalarını sağlamalıyız bunu yapmak amerikadaki dev şirketlerin ürettiği şeye razı olmaktan daha kolay değil mi

    Beslenme konusunda size tamamen katılmakla birlikte biz insanlar ne kadar doğal ürün tüketebiliyoruz ki onu köpeklerimize sunabilelim. Özellikle gıda konusunda denetimlerin yetersiz olduğu ülkemizde hangi besin kaynağı güvenilir diyebilirsiniz ?




  • Bu bir tercih ve birazda kolaycılık siz kendiniz için buna özen gösteriyor ama köpeğiniz için gostermiyorsaniz bu seçiminizi haklı gösterecek bir açıklama olamaz köpeğinizi fırınlarda kurutulup toz haline getirilmiş şeyleri ne olduğunu bilmediğiniz kimyasal tozlarla ve yine nereden elde edildigi ne olduğu bilinmeyen yağlarla endüstriyel şartlarda üretilen şeylerle ömür boyu besliyor ve ne sağlıklı ki diyorsunuz.
    Siz aynı mantıkla yapılan mısır çerezlerinde bile daha güvence altındasınız o ürünler ülkemizde denetime tabi buna rağmen ömür boyu üç öğün mısır cipsi ile beslenmeye kalksanız ne durumda olursunuz hayal edebiliyor musunuz konu basite indirgenecek bir konu değil bence ortada ciddi bir pazarlama hilesi ve asılsız bilgi kirliliği var, forumda sadece bir arkadaş bonacibo ve temiz mamadan bahsetmiş mesela halbuki ülkemizde bu işi düzgün yapan ve özel talepte bulunabilecegimiz bir kaynak neden bizim için en iyisini daha ucuza ve taze olarak üretmesinler yabancı markalardan talep edemeyiz ama yerli marka bunu sağlayabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orijen six fish en iyisi, hem tüyler için faydalı hem de protein oranı çok yüksek. https://www.petlebi.com/kopek-urunleri/orijen-6-fish-6-balikli-tahilsiz-tum-yasam-evreleri-icin-kopek-mamasi-13kg.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubler -- 8 Aralık 2016; 17:35:43 >
  • Rubler R kullanıcısına yanıt
    Bu sizce yeterli mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mama içeriğine göz atmanızı öneririm, orijen dünya çapında ödüllü bir marka zaten poşetin üst kısmında aldığı ödüller yazılıyor.
  • Ödülleri yerinizde olsam tekrar düşünürdüm. Bu koca bir endüstri, veterinerlerin, Köpek çiftliklerinin desteklendiği, pazarlama konusunda bir çok argümana başvurulan reklamlarla insanların algılarının yönetildiği bir dünya, bunun tersini söyleyenlerin sesi çok cılız çıkıyor çünkü Avrupa ve Amerika'da köpek severler sayesinde oluşmuş büyük bir ekonomi var. Bu pazarı kimse kaybetmek istemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgrp

    Ödülleri yerinizde olsam tekrar düşünürdüm. Bu koca bir endüstri, veterinerlerin, Köpek çiftliklerinin desteklendiği, pazarlama konusunda bir çok argümana başvurulan reklamlarla insanların algılarının yönetildiği bir dünya, bunun tersini söyleyenlerin sesi çok cılız çıkıyor çünkü Avrupa ve Amerika'da köpek severler sayesinde oluşmuş büyük bir ekonomi var. Bu pazarı kimse kaybetmek istemez.

    Sayın @zgrp görüşlerinize tamamen katılıyorum.
    Sokak köpeklerine bakarak, çöpten beslenen hayatında 1 kere bile aşı olmamış, veteriner kontrolüne girmemiş hayvanların ne kadar sağlıklı olabildikleri ortada.

    Üniversite yıllarında terrier bir köpeğim olmuştu. Kasaplarda esiden tavuk boynu satılırdı. Ucuzdu da 5 TL kg anca bugünün fiyatlarına göre. Her hafta 1,5 -2 kg alırdım, annem boyunları soğan ve patates ile haşlar dolaba koyardı. Bizler şuan nasıl yaptığımız yemekleri dolaptan alıp tüketiyorsak, o da 4-5 günde bunu bitirir di. Diğer günlerde evde pişenherşey den payını alırdı Gayet de sağlıklıydı.




  • auzdil A kullanıcısına yanıt
    @auzdil esasında geçmişte aynı şeyleri yapan biri olmakla beraber bazı öğrendiğim şeyler sebebiyle artık pişmiş tavuk kemiği yediremiyorum küçük köpeklerin bağırsaklarını deldiğine yaralandığına dair şeyler okudum ve doğru olabileceğini düşünüyorum.
    Beni asıl rahatsız eden şeyler ben bu mamaları öneriyorum şu mama çok kaliteli ve köpeğim bu mamaları yediği için tüyleri parladı şeklindeki bilir kişi yorumları yağ asitleri bakımından zengin yani yeterince yağlı ve e vitamini içeren bir mama kullanan bir köpeğin tüylerinin parlaması doğaldır zaten bu maddeler sampuanların da içeriğinde bulunur. Ama aynı zamanda e vitamini mamanın raf ömrünü uzatır koruyucu madde sınıfındadır dolayısıyla üreticinin işine yarar yağ özellikle hayvansal kökenli yağ ise köpeğin o besini sevmesini sağlayan köpeği yem yemeye davet eden iştah açıcıdır yani aslında sağlık diye tarif ettiğiniz şeyler talaş kepek ve un gibi şeyleri karşı konulmaz bir yem haline getirebilir.
    Yem yapılırken üreticiler bileşenleri tavuk eti, balık eti, kuzu eti diye tarif ediyor doğrudur ama o kuzu eti ne orandadır dahası etin içeriği kas dokusumudur yağ mıdır yazmaz dolayısıyla içeriğinde tek tek belirtilen protein hangi kaynaktan elde edildi emin olamıyoruz, protein oranı yüzde otuzlara çıksın diye karışıma eklenen soya ununun randımanı nedir işlenmeden önceki saklanma koşulları tazeliği veya aflotoksin değeri yazmaz yada çok sağlıklı diye düşündüğünüz yemlerin vitamin değeri mineral değeri yazar hatta kuru madde, ham kül değeri yazar ama yem ve ham madde üretim süreçlerinde oluşan karbon miktarı yazmaz, (et ve kemik gibi besinler kurutulur ve un haline getirilir daha sonrada diğer tahıl ve hububat unlarıyla karıştırılır ve fırınlanarak nişasta suyla jelatinize edilir ve makarna üretimine benzer şekilde kesilir bu fırınlama ve kurutma işlemleri fırınlarda ısı ile yapılıyor ama maalesef çıkan ürünün ne kadar besleyici olduğuna dair veri olmadığı gibi maddenin ne kadar karbonize olduğu yani karışım içindeki kömürleşmiş yani kanserojen hale gelmiş madde oranını kimse yazmıyor ambalajlara) Türkiye'de en yüksek protein ve besin öğelerine sahip yemler kedi köpek yemleri değil ekstrüde balık yemleridir çiftlik balıklarının bile kemikleri doğal ortamda büyümüş balıkla karşılaştırıldığında kırılgandır yem ne kadar besin ögeleri bakımından zenginleştirilmiş olsa da pişirme sırasında doğal esansiyel besin ögelerinden bir çoğunu yitirir ama biz bu konuları göz önünde bulundurmayız reklamlara inanır ve köpeğimizi bir ömür aynı şeye mahkum ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgrp -- 26 Aralık 2016; 19:52:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nuvanda86 kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba,

    Yavrularım için daha önce Acana Lamb & Okanagan Apple Tahılsız Kuzu Etli Köpek Maması 18 kg olanı kullanıyordum ve maşallah iştahla yiyorlar. Aynı ürüne devam mı edeyim yoksa buna ACANA Puppy Large Büyük Irk Yavru Köpek Maması 17 Kg geçmemin bir sakıncası var mı? İkiside tahılsız fakat biri kuzu etli digeri tavuk. Bundan dolayı bir fark oluşturur mu?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.