Şimdi Ara

Hangi Köpek Maması? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
5
Favori
227.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89

    herkese merhabalar.bende yaklaşık 3.5 aydır 1.5 yaşlarında türünü tam bilmediğim ama sahiplendiğim yerden aldığım bilgiye göre labrador kırması olduğu söylenen dişi kısır beyaz renkli bir köpeğim var.kendisine evimde balkonda yer yaptım.nişanlım ve ben kalıyoruz evde.evde olduğumuz zamanlarda çoğunlukla evde olmadığımız zamanlarda ve geceleri balkonunda kalıyor.

    mart ayının sonunda sahiplendik köpeğimizi.mama olarak bütçem çok iyi olmadığından,mamadan da çok iyi anlamadığımdan o zaman migrosta gördüğüm jolly marka 15kg lik mamadan aldım.yemesinde vs sinde problem yaratmıyordu.yanlız aldığımdan bu yana tüy dökmesi var.aşıları için veterinere götürdüğümde mevsimseldir dedi.neyse jolly marka mama bitince yine migrosta indirimde ve kapış kapış gittiğini gördüğüm buddy marka mamadan aldım.ama artık strestenmidir,mevsimselmidir mamadanmıdır nedir bu mamaya geçtiğimizden beridir tüy dökmesi arttı.hatta 10 gün öncesine kadar aşırı miktarda arttı.tekrar başka bir veterinere götürdüğümde b12 vitamini,kortizon ve avil diye bir ilaç almamı söyledi.ilaçları verdim geçen haftada denize götürdük yüzdürdük baya falan tüyleri hem daha parlaklaşmaya hemde dökülmesi azalmaya başladı.bu süre zarfında da genelde ev yemeği makarna,haşlanmış tavuk falan verdim besin olarak.

    merak ettiğim sizce bu mamalardanmı olmuştur?buddy markayı yediğinden beri dışkısıda çok kokuyor ve fazla dışkı yapıyor normale göre.migrosta satılan bu jolly ve buddy marka mamaları bilen kullanan oldumu?

    Bu söylediğin markaları kullanmadım fakat ben de köpeğime Pedigree veriyorum, o da Migros, Tansaş, Carrefour gibi süpermarketlerde bulabileceğin mamalardandır. Yani buradaki arkadaşların deyimiyle market maması Bu arada köpeğim Maltese cinsi küçük bir terrier, öyle çok hareketli hoplayıp zıplayan bir köpek değil.

    Mamadan olmuş olabilir zira Buddy diye bir markayı hiç görmedim, muhtemelen içinde hiç et olmayan kötü bir markadır. Genelde dışkıda koku oluyorsa zaten yediklerinden kaynaklıdır köpeğin. Mevsimsel tüy dökülmesinin artması doğal ama o mamayı kullanmamanı tavsiye ederim zira tüy dökülmesinden daha kötü şeylere de dönüşebilir.

    Ben genel olarak mama kullanımına karşıyım. Nasıl verirsen ver (haşlama, kızartma, buğulama ) fakat her zaman için normal besin kuru mamadan çok daha iyidir. Zaten sen de köpeğine ev yemeği verdiğinde tüylerinin güzelleşmesinden, köpeğinin davranışlarından tecrübe etmişsin olumlu yöndeki değişimi. Bir kere köpeğin yemeği nasıl iştahla yediğinden belli oluyor. Pedigree mama veriyorum dedim yazının başında fakat atıştırsın falan diye yani, 500 gramlık paketi 2 haftada bitiriyor anca, ev yemeğinden sonra burun kıvırıyor kuru mamaya. Biraz da benim şansıma sanırım, köpeğim hiçbir yemeği ayırt etmiyor, taze fasulye koyuyorum önüne ayıla bayıla yiyor

    Senin köpeğin büyük olduğu için besin ihtiyacı benim köpeğimden daha fazla. O yüzden ev yemeği vereceksen Pro Plan veya Hill's almanı öneririm. Kabına koyarsın, o acıktıkça gidip yer. Hem besin ihtiyacını karşılar hem de köpeğinin aşırı kilo almasını engeller. Eğer sadece mama vermek istiyorsan Blue Wilderness, Orijen, Taste of the Wild gibi biraz daha profesyonel ve proteini miktarı yüksek mamaları tercih etmelisin. Yalnız bunları da çok vermemen ve dikkat etmen lazım yoksa köpeğin zamanla yağ tulumuna dönüşebilir düzenli spor yaptırmazsan. Şahsi fikrim en sağlıklısı ev yemeği yemeleri.




  • ev yemeği iyi güzelde her zaman yapamıyorum mebcur mamayada yönelmek lazım.bütçe olarakta çok parada veremiyorum.şu temizmamadaki bonacibo yu almayı düşünüyorum fiyat olarakta uygun
  • Arkadaslar pedıgree mama hakkında ne dusunuyosunuz nasıl bır markadır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eommaergh

    Arkadaslar pedıgree mama hakkında ne dusunuyosunuz nasıl bır markadır?

    Pek iyi değil diyorlar. Daha iyi anlayan arkadaşlar vardır fakat benim bildiğim ev yemeğinin yanında ek besin olarak verilebilir, tek başına köpeğin ihtiyaçlarını karşıladığını sanmıyorum.
  • Arkadaşlar eğer köpeğinize en iyi mamayı vermek istiyorsanız diğer mesajımdaki maddelere dikkat etmelisiniz. Zaten bu kriterlere uyan Türkiye'de 4-5 tane mama markası var hepsini o mesajıma da yazdım. Eğer bütçeniz yetmiyorsa market maması da alabilirsiniz ama o zaman mama yarıyor mu, yaramıyor mu gözlemlemeniz gerekir.

    1. Kaşıntı, kızarıklık, alerji gibi etmenler oluştuysa
    2. Aşırı tüy dökülmesi varsa
    3. Kakası çok fazla, yapmakta zorlanıyorsa ya da cıvıksa ve çok kokuyorsa
    4. Tüylerinin parlaklığı solduysa
    5. Ağzı kokuyorsa

    O zaman verdiğiniz mama köpeğinize iyi gelmedi demektir. Bazı köpeklerin mideleri hassas olabilir. Ani mama değişimlerinde bağırsaklarını bozabilir o yüzden yeni mamayı küçük oranlarda eski mamayla karıştırarak verin. 1 hafta süresince bu oranı artırarak yeni mamaya geçin. Ben eskiden hep en iyi mamayı alırdım şimdi ev yemeğiyle beslemeye başladım. Nedeniyse hem kuru mamayı sevmiyor hem de yemediğinden kilo vermişti. Şimdi sevdiği yemekleri yiyor en azından.. Bu arada market maması veriyorsanız vitamin takviyesi yapmalısınız. Sarımsak tableti, kalsiyum tableti, vitamin tabletleri var. Eczaneden aldığınız balık yağı kapsülünü de içirebilirsiniz. Eğer birden çok vitamin verecekseniz veterinerinize danışın. Mesela sarımsak tableti tüy dökümünün azalmasına, bağışıklık sisteminin artmasına, stresin azalmasına, tüylerin parlamasına ve yaralarının çabuk iyileşmesini sağlar. Kalsiyum ve glukosamin ise kemik ve eklem gelişimi için zorunludur. O aldığınız market mamalarının hiç birinde glukosamin yok. O yüzden mutlaka glukosamin tablet alın. Tabi doğal yollarla da verebilirsiniz bu vitaminleri ama çok uğraştırır sizi eğer fazla vaktiniz yoksa.. Mesela kalsiyum yumurta kabuğunda var. Sarımsak tableti yerine sarımsak da yedirebilirsiniz miktarı köpeğin kilosuna bağlı olarak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 4 Temmuz 2012; 14:10:42 >




  • bizimkine deniz suyu iyi geldi baya :D tüy dökümü falan vardı.denize götürdüm 2 kere hem dökülmesi azaldı hemde tüyleri daha bi güzel oldu.tabi denize soktuktan sonra duşta hemen yıkıyorum tatlı suyla.antalya gibi yerde hayvanda rahatlıyor suya girince sıcaktan bunalıyor.imkanı olanlar denize götürsün bence
  • Arkadaşlar, ben yavru bonacibo yediriyordum kızıma ama artık uzak duruyorum.

    Kaç aydır deli gibi tüy döküyor ve dışkısı kokuyordu. Kaşıntı yapıyordu.

    Yaz aylarında uzak durmanızda fayda vardır.

    4 aylık golden kızım var. Tüy sorunu yaşıyoruz çokça. Siz hangi mamayı önerirsiniz?

    royal canin - dog chow - reflex arasında kaldım. RC'ye o kadar para verilirmi tartışılır. Çünkü gdo konusunda aklanmadı ve yurtdışında adı bile geçmiyor.
  • rc'nin yurtdışında nasıl adı geçmiyor? Çok kaliteli bir mamadır. Bonacibo yedirip bunları söylemeniz tuhaf.
  • bonicibo high energy köpek maması siparişim bugün geldi.site oldukça güvenilir.siparişim,sipariş tarhinden 1 gün gün sonra sabahtan kargoya verildi ertesi günde evime geldi.

    temizmama sitesinin veterinerinin tavsiyesi üzerine high energy den aldım.köpeğim kilosu biraz azdı bu nedenle tavsiyesi bu yönde oldu.umarım mama sıkıntı yaratmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisdragon

    rc'nin yurtdışında nasıl adı geçmiyor? Çok kaliteli bir mamadır. Bonacibo yedirip bunları söylemeniz tuhaf.

    siz herhalde royal canin yediriyorsunuz yoksa bu savunmanın cidden çocukca olduğunu söylemeliyim.
  • Proplan
  • Ben Acana kullanıyodum. Şimdi kangalıma cotagro plus, labradorum için maxima kullanıyorum. %41 proteini var. tavsiye ederim arkadaşlar. yalnız %41 proteinlik bir mamayı mutlaka gezen köpeklere vermek lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhosoglu

    Ben Acana kullanıyodum. Şimdi kangalıma cotagro plus, labradorum için maxima kullanıyorum. %41 proteini var. tavsiye ederim arkadaşlar. yalnız %41 proteinlik bir mamayı mutlaka gezen köpeklere vermek lazım

    Hangisinin %41 proteini var cotagranun mu
  • 2 haftadır bonacibo kullanıyorum.ölçü kabıda geldi mamanın.köpeğimin kilosuna uygun olarak 240gr veriyorum her gün.tüyde vs de sorun yok.dışkıda da sorunsuz şuana kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

    Arkadaşlar eğer köpeğinize en iyi mamayı vermek istiyorsanız diğer mesajımdaki maddelere dikkat etmelisiniz. Zaten bu kriterlere uyan Türkiye'de 4-5 tane mama markası var hepsini o mesajıma da yazdım. Eğer bütçeniz yetmiyorsa market maması da alabilirsiniz ama o zaman mama yarıyor mu, yaramıyor mu gözlemlemeniz gerekir.

    1. Kaşıntı, kızarıklık, alerji gibi etmenler oluştuysa
    2. Aşırı tüy dökülmesi varsa
    3. Kakası çok fazla, yapmakta zorlanıyorsa ya da cıvıksa ve çok kokuyorsa
    4. Tüylerinin parlaklığı solduysa
    5. Ağzı kokuyorsa

    O zaman verdiğiniz mama köpeğinize iyi gelmedi demektir. Bazı köpeklerin mideleri hassas olabilir. Ani mama değişimlerinde bağırsaklarını bozabilir o yüzden yeni mamayı küçük oranlarda eski mamayla karıştırarak verin. 1 hafta süresince bu oranı artırarak yeni mamaya geçin. Ben eskiden hep en iyi mamayı alırdım şimdi ev yemeğiyle beslemeye başladım. Nedeniyse hem kuru mamayı sevmiyor hem de yemediğinden kilo vermişti. Şimdi sevdiği yemekleri yiyor en azından.. Bu arada market maması veriyorsanız vitamin takviyesi yapmalısınız. Sarımsak tableti, kalsiyum tableti, vitamin tabletleri var. Eczaneden aldığınız balık yağı kapsülünü de içirebilirsiniz. Eğer birden çok vitamin verecekseniz veterinerinize danışın. Mesela sarımsak tableti tüy dökümünün azalmasına, bağışıklık sisteminin artmasına, stresin azalmasına, tüylerin parlamasına ve yaralarının çabuk iyileşmesini sağlar. Kalsiyum ve glukosamin ise kemik ve eklem gelişimi için zorunludur. O aldığınız market mamalarının hiç birinde glukosamin yok. O yüzden mutlaka glukosamin tablet alın. Tabi doğal yollarla da verebilirsiniz bu vitaminleri ama çok uğraştırır sizi eğer fazla vaktiniz yoksa.. Mesela kalsiyum yumurta kabuğunda var. Sarımsak tableti yerine sarımsak da yedirebilirsiniz miktarı köpeğin kilosuna bağlı olarak..

    15-16 kg lık bir köpeğe yedirmek gereken sarımsak miktarı nedir?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89

    2 haftadır bonacibo kullanıyorum.ölçü kabıda geldi mamanın.köpeğimin kilosuna uygun olarak 240gr veriyorum her gün.tüyde vs de sorun yok.dışkıda da sorunsuz şuana kadar.

    Bende Kangal gelince BonaCibo vermeyi düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: famousekolll

    quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89

    2 haftadır bonacibo kullanıyorum.ölçü kabıda geldi mamanın.köpeğimin kilosuna uygun olarak 240gr veriyorum her gün.tüyde vs de sorun yok.dışkıda da sorunsuz şuana kadar.

    Bende Kangal gelince BonaCibo vermeyi düşünüyorum

    ben şuan için memnunum.mart sonunda beri köpek sahibiyim.daha önce migrostan aldıüım jolly ve buddy marka mamaları yedirmiştim.onlarda 15er kg lıktı.2 mamayıda yiyordu köpeğim jolly marka olan biraz daha iyidi fakat buddy de dışkıda çok fazla kokma vardı ve 2-3 güne bir isal olmuş gibi yapıyordu ve çok fazla dışkı yapıyordu.bonaciboda böyle sorunlarım yok şuan.fakat köpeğin cinsindenmidir nedir aldığımdan beri tüy dökme sorunu bitmedi.bi ara baya arttı bahar dönemi oluyor dediler şimdilerde azaldı ama yinede dökülüyor.türü labrador kırması.




  • herkesin bir markası vardır ama hangi marka olursa olsun içeriğine bakmak lazım en azından içindekiler kısmında ilk yazan tekil et ürünü olması lazım kuzu eti balıklı gibi ama kuzu eti unu,,hayvansal etler gibi olmaması lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhosoglu

    Ben Acana kullanıyodum. Şimdi kangalıma cotagro plus, labradorum için maxima kullanıyorum. %41 proteini var. tavsiye ederim arkadaşlar. yalnız %41 proteinlik bir mamayı mutlaka gezen köpeklere vermek lazım

    fiyatları nedir ve köpeğiniz severek yiyormu dışkısı nasıl
  • 2 senedir kucho ve kannel mamaları karıştırıp kullanıyorum. şimdiye kadar bir sorun görmedim. köpeğim belçika kurdu (malinois)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.