Şimdi Ara

Hangi işletim sistemini kurmalıyım acil bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop sipariş verdim günlük kullanım için. Freedos olarak gelecek. Sistem özellikleri:
    Intel core i3 5005u 2 ghz
    4 gb ram ddr4
    120 gb ssd

Hiç kasma olmasın, akıcı olsun istiyorum. Windows 8.1 mi windows 10 mu önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam günlük kullanım için ise Gnu/Linux işletim sistemi kurmanızı öneririm şahsen. Linux dünyasına ne kadar yakınlığınız var bilmem ama

animasyonlu olsun iyi olsun derseniz: kde plazma, deepin os, elementary os

animasyonu salla az kaynak(ram,işlemci gücü vs) kullansın derseniz : lubuntu,Pop! Os,Peppermint

ben Windows'un arayüzüne alıştım gerisi beni bağlamaz derseniz : Linux mint
  • Windowsun hantallığının yerine daha hafif-görsellik vs ön planda olan linux sürümlerini deneyebilirsiniz, eğer oyun oynamayacaksanız linux tarafı daha hoş hissettiriyor insana.

Fedora, elementary os mint ubuntu vs, kullanımınıza göre ve görsellik olarak hangisi uygunsa denemenizi öneririm. Makineniz kısmen yeni donanım ile geliyor, W10 optimize edilmiş şekilde kullanmanız gerekeceğinden geriye dönük w8.1 kurulumunda problemler-engeller yaşayabilirsiniz.

W8.1 kurabilirseniz W10'dan daha rahat çalışacaktır sisteminizde, zira w10 ssd ile bile hantal kalıyor, yıllar geçse kullanmayacağınız servisler arka planda çalışıyor, ince ayar konusuna el atmak gerek, zamanınız varsa biraz uğraşırsınız birşeye benzer, ama çok fazla önemsemiyorum çalışsın yeter derseniz w8.1 işinizi hayli hayli görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 21 Haziran 2020; 16:26:59 >

• zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkürler. Linux düşündüm bir ara aslında fakat çekincem şu. Mesela ileride olur da windows'a ihtiyaç duyarsam linux'tan windows'a geçebilir miyim? Dosya sistemleri farklı olduğu için sorun çıktığını duymuştum nedir doğruluk payı?

• win7 hala en iyisi 4gb ram var win10 kurmayın pişman olursunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BaskiliUrunum kullanıcısına yanıt
    Windows 7 desteği kesildi diye duymuştum. Kullanırsam bir dezavantaj yaşar mıyım?

• The Nightmare kullanıcısına yanıt
    evet güvenlik desteği kesildi ama ben günlük işler için hala kullanıyorum ram gerçekten nefes alıyor ve performansı daha iyi bu sayede pc'nin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BaskiliUrunum kullanıcısına yanıt
    Hocam son bir sorum daha var. Aktivasyon aracı olarak ne öneriyorsumuz? Kmspico ve hwidgen var sanırım. Bir de bazı sitelerde 20-30-40-50 tl civarlarında key satılıyor bunlar sahte midir?

• The Nightmare kullanıcısına yanıt
    Platformlar arası hiç bir problem yaşamazsınız, dosya sistemlerini tanımada sıkıntı olmaz.

Satılan keyleri herkes yıllardır kullanıyor, bir problem olmaz. Ben de bizzat 3 tane farklı key satın aldım, w 7, 8.1, 10.

W10 dışında ne varsa tavsiye ediyorum, yamalı pohça henüz beta aşamasında ve kıyamete kadar da beta aşamasından çıkmayacak

Bizi kobay olarak kullanmalarına izin vermeyelim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.