Şimdi Ara

HANGİ İNTERNET SERVİS SAĞLAYICISINI SEÇMELİYİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de irili ufaklı bir çok internet servis sağlayıcı mevcut ve bilinen bir kaçından bahsetmek gerekirse;
    1- Superonline
    DSL olarak Türk Telekom alt yapısını kullanır fakat kendi alt yapısında Türk Telekom'dan tamamen bağımsız olarak kendi santrali ve uplink ağıyla Türkiyenin en kaliteli FTTH fiberine sahiptir. Türk Telekom'dan sonra en fazla alt yapıya sahip servis sağlayıcıdır. Tarifelerine göre değişiklik gösterebilen dinamik İP veya CGNAT kullanımı mevcuttur. TürkNet'te bulunan YAPA sistemi Superonline'de de mevcuttur ve bulunduğu santraller:

2- Vodafone
    Türk Telekom DSL ALT yapısı yanı sıra az olarak belirli bölgelerdede kendi alt yapısı mevcuttur. Kendi santraline bağlı bulunan alt yapısı olduğu yerde Süperonline kadar kaliteli hizmete sahiptir. Bazı bölgelerde kendi santralleri mevcuttur, bazı bölgelerde Türk Telekom santraline bağlıdır. Kendi uplink merkezi bulunmaktadır ve dünya markası olmasından ötürü en iyi yurt dışı çıkışlarına sahip firmadır. Yurt dışında doğrudan binlerce sunucu ile anlaşmalıdır. CGNAT uygulaması yoktur. Türk Telekom DSL, Süperonline fiber ve 50 Mbps'e kadar Kablonet alt yapısını kullanabilmek için anlaşması mevcuttur.

3- Kablonet
    Tamamen devlete aittir. Yurt dışında yaygın olarak kullanılan alt yapı sistemidir. Bizde fiber geçmesine karşılık yurt dışında VDSL olarak geçmektedir. Bulunduğu yerlerde kendi santrali ve uplinki mevcuttur. Bulunduğu bölgelerde kendi saha dolapları vardır ve bazı bölgelerde tıpki Türk Telekom gibi saha dolabına kadar fiber oradan evlere RG6 U6 kablo ile bazı yerlerde ise binaya kadar fiber ve oradan evlere RG6 U6 kablo ile (FTTB Fiber) olarak girer. Hatta VDSL olarak geçen bir çok ülkede DVB T2 Dijital Karasan Uydu Sistemi olarak geçer. Türk Telekomla aynı sisteme sahiptir hemen hemen ama tek farkı RG6 U6 kablo sayesinde çok daha kaliteli bir hizmet vermektedir. Daha doğrusu fibere en yakın sistemdir. CGNAT sistemi yoktur.

4- TürkNet
    Sadece Türk Telekom alt yapısını kullanan, belirli bölgelerde bireysel fiber verebilen ve sadece kurumsal olarak fiber verebilen bir firmadır. Türkiye'de bulunan 800 santralin yaklaşık 200 kadarına YAPA (Yerleşik alt yapının paylaşıma açılması) denilen alt yapıs sistemini kurmuştur. Upload sınırını kaldıran ilk firmadır ve hatta canlı müşteri hizmetlerini kapatıp sistemsen arıza kayıt sistemine geçen ilk firmadır. YAPA sistemi TürkNet'in Türk Telekom santrallerine kendi DSLAM cihazını koyarak müşterilerine bu şekilde hizmet vermesidir. YAPA sistemi sadece santralden hizmet verir ve müşterinin saha dolabı ile ilişkisini keser. CGNAT sisteminin sınırlarını aşan firmadır.

5- Netspeed
    Sadece Türk Telekom DSL ve fiber alt yapısını kullanır. TürkNet'in aksine hala canlı müşteri hizmetlerine sahiptir. Sadece VAE olarak hizmet verir. Şikayetvar.com üzerinde en az şikayet bulunan servis sağlayıcı olma ünvanına sahiptir. CGNAT uygulaması vardır fakat TürkNet gibi sınırları zorlanan şekilde değildir.

6- Milenicom
    Türk Telekom DSL, fiber alt yapısını ve bunun yanında Superonline fiber alt yapısını kullanmaya anlaşmalı bir sağlayıcıdır. Canlı müşteri hizmetlerine sahiptir. Daha önce Doping olarak ismi bilinen bir firmadır ve daha sonradan yabancı şirketlerin almasıyla isim değişikliğine gidilmiştir. CGNAT uygulaması olup olmadığı hakkında bir fikrimiz yok.

7- Türk Telekom
    Türkiye'nin en geniş ve en büyük DSL ve fiber alt yapısının sahibi firmadır. Hisselerin az bir kısmı devlete ait geri kalan büyük bir kısmı pay pay özelleştirilmiştir. Türkiye'de bulunan alt yapının %70'lik kısmının kullanım haklarına sahiptir. Yukarıda yazdığımız ve yazmadığımız bir çok firmaya alt yapı tedarikçisidir. Özelleştirilmeden önceki adı TTNet olarak geçmekteydi. CGNAT uygulaması mevcuttur fakat kırkta yılda bir kere anca denk gelebilirsiniz ve genel anlamda dinamik İP kullanımı sunar kullanıcılarına. Fazla söze gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü hemen hemen herkes bu servis sağlayıcı hakkında bilgiye sahip.

Not: Bu saydıklarımız dışında daha bir çok al sat firması ve VAE üzerinden hizmet veren servis sağlayıcı bulunmaktadır. Bu saydıklarımız sadece bilinen isimlerdir.
    Bazı terimler hakkında bilgi:
    1- CGNAT: Bir İP adresinin birden fazla kullanıcıya tahsis edilmesi demektir. Servis sağlayıcılar açısından maliyetlerde önemli düşüş yapıyor olsada kullanıcı açısından pek iyi bir durum değildir.

2- AL SAT: Bazı firmalar Türk Telekom bünyesinde sadece bayiilik dediğimiz kendi adını kullanarak Türk Telekom'un hizmetlerini satıyor bellirli bir kar koyarak. Müşteriler tamamen Türk Telekom bünyesine ait oluyor.

3- VAE: Santral, saha dolabı, DSLAM, eve kadar gelen bakır kablo tamamen Türk Telekom'a ait olur, sadece santralde bulununan yönlendiriciler sayesinde hizmet alınınan servis sağlayıcının bünyesine aktarılır.

Not 2: Bahsettiğimiz üzere bütün firmalar Türk Telekom alt yapısını kullanmaktadır. Burada belirtmek istediğimiz önemli nokta al sat firmalarını katlıyoruz bu duruma Türk Telekom alt yapısından Türk Telekom VAE olarak harici bir İSS kullandığınızda o İSS'nin bünyesine girebilmek için yönlendiricilerden dolayı araya extra sunucular ve ping girmektedir. O yüzden Türk Telekom alt yapısında en iyi hizmeti maalesef sadece Türk Telekom verebilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3D7581321 -- 19 Ekim 2019; 15:53:0 >

• Kopyala/yapıştır bile yapamadığını görünce hiç okuma gereği duymadım nedense ....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Bizzat bu işlerden anlayan bi abime yazdırdım okumayabilirsin yanlış bilgi yok 1 sene kadar önce forum sitesi açmıştım denemek için bu yazıyı yazdırttım abiye paylaştım orda tutmadı bnde fdh de paylaşmak istedim herkes bilgilensin istedim...
    okuma bana farketmez ama özgün bi yazı siteden direk buraya atmadım :D
  • Bu arada SoL bölümünde verdiğin link çalışmıyor. ;)
    Onu da iyi kopyalayıp yapıştıramamışsın.

Tavsiye olarak uyarıyorum, yanlış anlama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    sol linki artık çalışmıyor fakat kendi sitemden kopyaladım allah allah
  • Varsa altyapı KABLONET

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TURKNET DAVET KODU
    Turknet Davet Kodu Ekim 2019 Güncel - TURKNET DAVET KODU
    https://turknetdavetkodu.net

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vodaofone veya süperonline daha yi
  • erocan27 kullanıcısına yanıt
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3D7581321 -- 7 Kasım 2020; 12:11:18 >
  • 1. Türkiye'nin en büyük ISS'ni 1. sırada açıklamak yerine gidip Turkcell/SOL'u 1. sırada açıklamakta nedir?

2. Türkiye'nin en kaliteli FTTH Fiberi ne demek? Turkcell/SOL, Türk Telekom'dan daha kaliteli değil. Sadece Türk Telekom gibi Türkiye'nin genelini, geniş kitlelere, köylere vs. İnternet sağlamadığı için Türk Telekom'un yanında daha kaliteli gibi görünüyor. Fakat işin aslı öyle değil. Biraz aklını kullanan kişi bu durumu kavrar.

3. Millenicom'da CGNAT uygulaması aşırı derecede mevcut. Doğrusu CGNAT içerisinde olmayan aboneleri var mı, ve varsa ne kadar sayıda diye sormak.

4. Vodafone isterse samanyolu galaksisinin markası olsun, Türkiye'de en iyi yurtdışı çıkışlarına sahip şirket Türk Telekom'dur. Kullandığı taşıyıcılar Tier 1, en kalitelileri ve en pahalılarıdır.

5. Kablonet şu anda devlete mi ait, bundan emin misiniz?

Edit: Kablonet, Türk Telekom satıldıktan (uzun süreli kiralandıktan) daha sonradan Türksat'a geçmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 19 Ekim 2019; 17:23:37 >

• Türknet pişmanlıktır !

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5F4B342FD

Bu mesaj silindi.
    internet vdsl mi adslmi
  • altyapını bilmemiz gerekmekte bu yüzden milleni.com veya türk.net den altyapını sorgula ve foto larını at ona göre önerelim.
  • vodafone 99mbps 99tl kampanyasını önerebilirim süperonline üzerinden veriliyor bn kullanıyoırum gayet güzel.
  • ben kullandığımı öneriyorum oda güzeldir o onu kullanıyordur :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.