Şimdi Ara

hangi hukuk gelir? lütfen oy verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

hangi hukuk gelir? lütfen oy verin

(En Son Oy Tarihi: 18.7.2014)
Giriş
  • tm2 sıralamam 5210 hangisi gelir tercih listem sırayla
    1) ankara hukuk 5870
    2)hacettepe 8090
    3)gazi 11.100
    4) yıldırım beyazıt 14.500

bunun dışında tercih listeme başka yer yazmama ailem izin vermedi :( ama aklımda olan bölümleride ankete yazıcam, son günde olsa bi fikrim olması açısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varliksiz -- 17 Temmuz 2014; 14:32:34 >

• Ankara hukuk gelir bence. Bende ankara-gazi ikilemindeyim sence bir ankara hukuklunun gazi hukukludan artıları nedir özellikle meslek hayatına geçişte ?
  • up
  • Hakikat66 H kullanıcısına yanıt
    ankara hukuk ve gazi hukukun sitesinde akademisyenlerinin kariyerlerini incelemiştim, istersen sende bi bak aradaki fark bariz bir şekilde görülüyor, ankara hukuk zaten türkiyenin en iyi hukuk fakültesi olarak ad yapmış bir fakülte, peki hacettepeyi neden hiç düşünmüyorsun tercih olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: varliksiz

ankara hukuk ve gazi hukukun sitesinde akademisyenlerinin kariyerlerini incelemiştim, istersen sende bi bak aradaki fark bariz bir şekilde görülüyor, ankara hukuk zaten türkiyenin en iyi hukuk fakültesi olarak ad yapmış bir fakülte, peki hacettepeyi neden hiç düşünmüyorsun tercih olarak?

Hacettepe daha yeni dedikleri için hiç düşünmedim bilmiyorum tam neden araştırmadım. Akademisyenlerin iyi olması sence ilerde avukatlık,hakimlik-savcılık sınavlarında bana gazi hukukluya göre artısı olur mu ? Açıkçası ankara hukuktaki tek korkum okulu uzatmak. Uzamayacağını bilsem direk yazacam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakikat66

quote:

Orijinalden alıntı: varliksiz

Hacettepe daha yeni dedikleri için hiç düşünmedim bilmiyorum tam neden araştırmadım. Akademisyenlerin iyi olması sence ilerde avukatlık,hakimlik-savcılık sınavlarında bana gazi hukukluya göre artısı olur mu ? Açıkçası ankara hukuktaki tek korkum okulu uzatmak. Uzamayacağını bilsem direk yazacam..

tabiki de katkısı olur, sadece hakimlik-savcılık sınavları açısından değil yurtdışı bağlantıları çok sağlam hocalar olduğu için daha ileri seviyelerde işlere imza atabilmene de olanak sağlarlar. ben yurtdışı bağlantılı şeyler yapmak istediğim için tercihimi ankara hukuktan yana kullanıyorum

• ÖSYM yerleştirmelerinde hukuk fakültesi tercih sıralamaları devlet üniversiteleri için son üç yıldır şu şekilde oluyor:

1- Galataray
    2- Ankara
    3- Hacettepe
    4- İstanbul
    5- Gazi
    6- Marmara
    7- Türk-Alman
    8- Yıldırım Beyazıt
    9- Dokuz Eylül
    10 - Uludağ
    (Kaynak, ÖSYM.)

Diğer taraftan, üniversite lise değil. Sadece bir fakültede okumayacak, üniversitenin genelinden de yararlanacaksınız (yararlanmalısınız.) Akademik performansa göre Türkiye'deki devlet üniversitelerinin sıralaması şöyle:

1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 800 – 849
    2 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 750 – 799
    3 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 700 – 749
    4 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
    5 EGE ÜNİVERSİTESİ
    6 ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    7 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
    8 GAZİ ÜNİVERSİTESİ 650 – 699
    9 GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
    10 İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
    11 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ 600 – 649

(Kaynak: ODTÜ,http://tr.urapcenter.org/2013/2013_t5.php)

Okurken ve sonrasında nasıl bir akademik camianın parçası olmak istediğinizi düşünün. Forumlar takım tutar gibi hukuk fakültesi tutanlarla dolu... Sağdan soldan duyduğunu burada satan, daha hiçbir fakültenin kapısından girmemiş ya da kendi okuduğu okul dışında başka hiçbir yeri bilmeden atıp tutanlara itimat etmeyin lütfen. Hem üniversite hem de fakülte sitelerini ziyaret edip, iyice araştırın. Vaktiniz varsa üniversitelerin kampüslerini, fakülte binalarını ziyaret edin. Hocalarıyla, asistanlarıyla görüşmeye çalışın. Prof. Dr. Kemal Gözler'in Hukuk Fakültesi Tercih Rehberini okuyun. (Güncel olmasa da hala çok değerli bir kaynak):http://www.anayasa.gen.tr/tercih-rehberi.htm

Ondan sonra bilinçli bir şekilde tercihinizi yapın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.