Şimdi Ara

Hangi DVD Writer sizce!!! ( BenQ aldım ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
5.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: McJoe

solid burn tam olarak ne işe yarıyor?

Evet, ben de merak ediyorum.

Orjinalden alıntı: McJoe

solid burn tam olarak ne işe yarıyor?

Solid burn teknolojisi icin benq, "solidburn executes a series of write tests on the new media to determine the best writing strategy" demiş. Yani kısaca, icine konulan her yeni dvd'yi inceleyerek (medyanin ozellikleri ve kalitesini) yazma stratejisi ve methodunu otomatik olarak belirleyerek en kaliteli yazma işlemini gerceklestirdigi anlamina geliyor..

Hocam NEC i zaten kafamdan sildim,çıkarıp atacağım!!F/W işini belki yaparım ama ümitli değilim+

BenQ yu bugün gidip Kadıköy de arayacağım,bana acil satılan yer lazım,Netten almak istemiyorum+
    Plextor u ise sanırım Mart-Nisan gibi kesin alacağım,ama ondada bakıyorum neredeyse 20 model var??

Benim Bilgisayarcı ise ısrarla Pioneer diyor,iyide bu cihazı hiç bir yerde bulamıyorum???????

Bu iki cihazdan birisini alacağım,parası zaten aynı gibi ayrıca önemli hiç değil,bulursam O.K

Saygılar

not:şimdi denedim ama yapamadımfazla anlamam bu işlerin teknik kısmından,
    -önce flash RAR dosyasını indirdim
    -sonra diğer en son update 1.G3 RAR dosyasını indirdim

devamını yapamadım,Error verdi!!!
    Ayrıca neden Firewall ve AVirüs kapatılıyor?

Daha kolay ve anlaşılır bir izahı olabilirmi?thx
    ---------
    Şimdi Gold u aradım ve 1650 ellerinde varmış,bugün alacağım bunu(fiyat olarak $ 37+KDV dediler,Bulk mu Box mı sormadım doğrusu)
    Ayrıca F/W i mutlaka Update etmek gerekiyormu hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Aralık 2006; 12:36:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Sn.Pininfarina,bilgiler için thx+Bu arada herkesin yardımına koşmanda takdire şayan+tebrikler

Hocam NEC i zaten kafamdan sildim,çıkarıp atacağım!!F/W işini belki yaparım ama ümitli değilim+

BenQ yu bugün gidip Kadıköy de arayacağım,bana acil satılan yer lazım,Netten almak istemiyorum+
    Plextor u ise sanırım Mart-Nisan gibi kesin alacağım,ama ondada bakıyorum neredeyse 20 model var??

Benim Bilgisayarcı ise ısrarla Pioneer diyor,iyide bu cihazı hiç bir yerde bulamıyorum???????

Bu iki cihazdan birisini alacağım,parası zaten aynı gibi ayrıca önemli hiç değil,bulursam O.K

Saygılar

not:şimdi denedim ama yapamadımfazla anlamam bu işlerin teknik kısmından,
    -önce flash RAR dosyasını indirdim
    -sonra diğer en son update 1.G3 RAR dosyasını indirdim

devamını yapamadım,Error verdi!!!
    Ayrıca neden Firewall ve AVirüs kapatılıyor?

Daha kolay ve anlaşılır bir izahı olabilirmi?thx
    ---------
    Şimdi Gold u aradım ve 1650 ellerinde varmış,bugün alacağım bunu(fiyat olarak $ 37+KDV dediler,Bulk mu Box mı sormadım doğrusu)
    Ayrıca F/W i mutlaka Update etmek gerekiyormu hocam?

Öncelikle, bilgisayarcınin teknolojiyi maalesef 3 sene geriden takip eden biriymiş. Neyse, madem nec'den vazgectin bosu-bosuna f.w update isine girmenin bir anlami'da olmayacaktir. Update esnasinda anti-virus, firewall vs gibi arka planda calisan programlari kapatiyoruz cunku update esnasinda anti-virus f.w'yi "ansizin paranoya yapip" trojan, solucan veya backdoor saldirisi olarak algilayip f.w islemine mudahelede bulunarak cihaza eksik veya hiç yuklenememiş f.w sonucu cihazin garanti disi kalmasi hatta "kullanilamaz" hale gelmesini engellemek icin alinan basit bir tedbirdir. Ama kafana yatmadiysa sen kapatmayabilirsin tabii

BenQ 1650 guncel firmware;
    http://www.benq-eu.com/support/downloads/downloads.cfm?product=838&page=downloads&dtype=B
    (Siteden "DW1650_BCIC.zip" dosyasini download edeceksin)

Adi gecen dosyayi indir ve rar'la bir klasore ac. Anti-virus, firewall vs gibi arka planda calişan tüm uygulamalari kapat, cihazin içinde medya olmadigina ve system'e "master" olarak baglandigina emin ol. Bu aşamalardan sonra tek yapman gereken ilgili dosyaya çift tıklamak ve "upgrade" tusuna basmak o kadar. İşlem ortalama 25- 30sn suruyor ve akabinde re-start yaptiktan sonra güncel f.w yuklu benq-1650 emrine amade..

• Hocam şimdi Gold tan gidip BenQ/1650 yi aldım(Bulk),NEC ide söküp atacağım!!!

Dediğin dosyayıda indirdim;sorum şudur,
    -Masaüstüne gelen bu RAR dosyasının içinde bir adet dosya vardır
    (dediğin program yani,BCIC.EXE diye olan)
    Bunu RAR içinden çıkarıp bir yeni klasör yaratıp içine atıyorum,sonrada dediğin gibi işleme devam??
    Umarım yaparım ve sana bildiririm,thx+
  • quote:

Hocam şimdi Gold tan gidip BenQ/1650 yi aldım(Bulk),NEC ide söküp atacağım!!!

Dediğin dosyayıda indirdim;sorum şudur,
    -Masaüstüne gelen bu RAR dosyasının içinde bir adet dosya vardır
    (dediğin program yani,BCIC.EXE diye olan)
    Bunu RAR içinden çıkarıp bir yeni klasör yaratıp içine atıyorum,sonrada dediğin gibi işleme devam??
    Umarım yaparım ve sana bildiririm,thx+

rar'li dosyayi actiktan sonra karsina cikan programı cift tıkla ve caliştir. program otomatik olarak zaten system'e bagli olan 1650'yi gorecektir. O an'dan sonra tek yapman gereken "update" e tiklamak hepsi o kadar

• OK yaptım Update/Upgrade olayını ve PC de yeni donanım olarak gördü,bu arada ben NEC i çıkarıp,
    BenQ yu taktığımda PC yi açtım,MS benden etkinleştirme istedi!!!!!!!!!

-....çok fazla donanım taktığınız için....... filan hikayesi...neyse hallettim ama yarım saatimi yedi adilerin
    uygulamaları yaw(Lisanslı Home kullanıyorum ben)
    ---------
    Sana tekrar thx bilgiler ve emeğin için.......

İlk izlenimim şudur;
    1-Elimde 15/20 kadar üstelik içlerinde Verbatim,TDK ve dandik marka diskler olmak
    üzere hepsini okudu!!!!!NEC ise bunların hiçbirisini görmüyordu bile...

2-Ses olayı öyle abartıldığı gibi,yani sessiz değil,ama NEC ten bayağı sessiz!

3-Disk takıp kapak kapandıktan 17/18 san. sonrauygulama penceresi açılıyor
    (bu süre NEC te 1-2 san.daha fazla idi)

4-Diskin ilk dönüş seside NEC'e göre oldukça daha azdır
    -----------
    Update olayıda çok basit(ben bile yaptıktan sonra!!!!!!!)

Yaw ben bu ismi büyük kendisi/performansı hele hele okuması dandik NEC e nasıl
    6-7 ay dayandım bilemiyorum!!!!
    Bu dördüncü Writer oldu iki senede;Samsung,LG,NEC derken...........

Ama sırada Plextor var Baharda onu alacağım,bu sürede bunuda iyice denerim artık,
    baktım OK,gidip Plextor a bir çuval parada vermem doğrusu!!!
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Aralık 2006; 17:16:03 >

• quote:

OK yaptım Update/Upgrade olayını ve PC de yeni donanım olarak gördü,bu arada ben NEC i çıkarıp,
    BenQ yu taktığımda PC yi açtım,MS benden etkinleştirme istedi!!!!!!!!!

-....çok fazla donanım taktığınız için....... filan hikayesi...neyse hallettim ama yarım saatimi yedi adilerin
    uygulamaları yaw(Lisanslı Home kullanıyorum ben)
    ---------
    Sana tekrar thx bilgiler ve emeğin için.......

İlk izlenimim şudur;
    1-Elimde 15/20 kadar üstelik içlerinde Verbatim,TDK ve dandik marka diskler olmak
    üzere hepsini okudu!!!!!NEC ise bunların hiçbirisini görmüyordu bile...

2-Ses olayı öyle abartıldığı gibi,yani sessiz değil,ama NEC ten bayağı sessiz!

3-Disk takıp kapak kapandıktan 17/18 san. sonrauygulama penceresi açılıyor
    (bu süre NEC te 1-2 san.daha fazla idi)

4-Diskin ilk dönüş seside NEC'e göre oldukça daha azdır
    -----------
    Update olayıda çok basit(ben bile yaptıktan sonra!!!!!!!)

Yaw ben bu ismi büyük kendisi/performansı hele hele okuması dandik NEC e nasıl
    6-7 ay dayandım bilemiyorum!!!!
    Bu dördüncü Writer oldu iki senede;Samsung,LG,NEC derken...........

Ama sırada Plextor var Baharda onu alacağım,bu sürede bunuda iyice denerim artık,
    baktım OK,gidip Plextor a bir çuval parada vermem doğrusu!!!
    Selamlar

Standart bir ev veya ofis kullanicisinin plextor'a ihtiyaci olmadigini ve bu yazıcıya gidip 3 katı para saymanin cogu durumda "gereksiz/manasız" olacagıni dusunuyorum. (Ustelik raflarda HD-DVD, BlueRay yerini almaya baslamisken gidip 150usd verip bir dvd writer almak ne kadar mantikli?) Evt plextor iyi yazar, fakat kullanilan medyayi beğenmediği takdirde siradan bir yazicidan farki yoktur. Yani plextorlarin yazma stratejileri no name, siradan ve kalitesiz medyalara karsı fazlasiyla duyarli ve secici oluyor. Ayrica nette biraz arastirirsan zaten benq'nun plextor'a yakın, başa-baş perfonmans sonuclari verdigini goreceksin.

Yuksek ihtimal 1650'yi bir sure kullandiktan sonra zaten plextor'a ihtiyac duymayacaksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 20 Aralık 2006; 10:02:21 >

• Evet dediğin doğru Plextor işine bu ortamda yani HD-DVD veya BlueRay lerde
    piyasalara çıkarken yatırım yapmak doğru değil......

Ben şimdilik NEC ten kurtulduğuma seviniyorum!!!!!!!

Yaw o ne ses ve ısınma idi,seçmeside tuzu biberi idi

Selamlar
  • pininfarina bende dw 1650 alan şanslılardan biriyim. 1650 yi fw yaptım sorun yok şu anda. fakat anlamadığım bölünmüş hardiskimin bi parçasını(3.55 gb) nero da dvd veri yarat seçeneğinden yazdırdım ve yazdırma sürem yaklaşık 30 dakika sürdü(abartı sanma sakın). dvd mediam fly 12x idi. max 8x gördü nero ve bende o hızda yazdırdım. sence nerde hata yaptım? ve ayrıca Qsuite ayarları en ii optimize edilmiş şekilde yapmak için ne yapabilirim? ayarlarda yardımcı olursan çok sevinirim. saygılar
    Not: dw1650 ile ilk denememdi, yukarda yapmış olduğum yazım işlemi. bi daha yazdırmadım. sana ve bilgisi olan arkadaşlara danışmadan bi şey yapmak istemedim. birde ışığı devamlı yanıyor(başta yanıp sönüyor sonra devamlı yanmış şekilde kalıyor) cd veya dvd cihazın içine koyduğumda, bi sorun yoktur değil mi?

Orjinalden alıntı: yaman2000

pininfarina bende dw 1650 alan şanslılardan biriyim. 1650 yi fw yaptım sorun yok şu anda. fakat anlamadığım bölünmüş hardiskimin bi parçasını(3.55 gb) nero da dvd veri yarat seçeneğinden yazdırdım ve yazdırma sürem yaklaşık 30 dakika sürdü(abartı sanma sakın). dvd mediam fly 12x idi. max 8x gördü nero ve bende o hızda yazdırdım. sence nerde hata yaptım? ve ayrıca Qsuite ayarları en ii optimize edilmiş şekilde yapmak için ne yapabilirim? ayarlarda yardımcı olursan çok sevinirim. saygılar
    Not: dw1650 ile ilk denememdi, yukarda yapmış olduğum yazım işlemi. bi daha yazdırmadım. sana ve bilgisi olan arkadaşlara danışmadan bi şey yapmak istemedim. birde ışığı devamlı yanıyor(başta yanıp sönüyor sonra devamlı yanmış şekilde kalıyor) cd veya dvd cihazın içine koyduğumda, bi sorun yoktur değil mi?

Soyledigin 30dk süre 1650 için gercekten çok uzun ve abartı bir sure! Ben ayni veriyi (3.5Gb), ayni cihaz ile ve 4x hizinda 5- 6dk'da sorunsuz yaziyorum. Yani arada 6 katı bir zaman farkı var'ki konunun ustune gitmek gerek

Öncelikle problemin bircok nedeni olabilir ve ilk akla gelen windows'un uzun sure kullanilan, kirlenmiş ve stabil calişmadigi ihtimali? Akabinde nero'dan yana ilk akla gelenler yazma isleminden sonra "veriyi check et" ve "yazdirmadan önce virus taramasinda gecir" seceneklerinin isaretli olmasi veya nero'nun nispeten eski bir surumu buna neden olabilir.

Cihazin sorunsuz sekilde "aygit yoneticisinde" gozukuyorsa eger çalişiyor demektir. Kezaa, uzun da olsa yazma işlemi yaptigina ve okuduguna gore donanımsal bir sorun yok gibi ciahzinda. Sorunun bence tamamen yazilimsal. Dvd yazarken kaliteli (gercek) bir medya olmadigi surece ortalama 4x'i gecmemeni tavsiye ederim. Isık konusunda bir sorun yok lakin bende de aynı :))

Qsuite programini ben pek kullanamdim ama istersen ilk firsatta programi detayli inceler dusunce, tavsiye ve fikirlerimi paylasirim.

• lg al kardesim hem ucuz hemde sini görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_MAD -- 20 Aralık 2006; 21:10:25 >

Orjinalden alıntı: The_MAD

benqdw1650 aldım.Firmware update yapmam gerekir mi?Bir de bununla özel dvd lere lazer yazı falan yazılabiliyor mu?Hangi teknoloji var bu konuda?

1-Gerekir
    2- Yapamazsin. Label Flash destegi yok.
  • herşeyi ogrendik sayenizde. Birisi de bu QSuite programını açıklarsa süper olur.Burda solid burn falan kapalı gozukuyor ve diger ayarlar da var tam olarak ne olduklarını ve nasıl yapmamız gerektigini bilen biri yanıtlarsa sevinirim,
    saygılarımla....

Orjinalden alıntı: tuncaysanli

LG H10 VEYA H22
    YADA ASUS
    OLMADI PİONEER 110D
    BULABİLİRSEN BENQ DA İYİDİR.

LG H10 İle H22 arsında ne fark var ?
  • valla bence once benq gelir. Başta çok soru işaretleri vardı kafamda,arkaştaki lg den daha kotu bu diyordum falan, sonradan baktım arkadaşın lg sapıttı orjinal anakart cd sini tuzla buz etti artık nasıl yaptıysa
    bana gore benq ideal lg yi karıştırma
  • bugün kavuştum BenQ 1650 ye firmware de yaptım 4.2 gblık bir dvdyi dvdcopy den yaptım toplam 19 dk sürdü sizce bu normalmi 4X te yazdırdım yani tek DVDRW den yapıyorum bu işlemi önce image alıyor ardından yazıyor. ayrıca kadıköy goldda hala var 4 tane kaldı sanırım. 60 ytl ye kablo + nero fln da veriyolar(bulk)

İmzamdaki Nec 3500A yazıp hiçbirşey okumamaya başladı.Yeni bir tane alıcam bu yüzden

"There's Only Room For One Snake.. And One Boss!"
  • dvd-rw yi slave olarak baglamak performansı düşürürmü okuma ve yazma olarak
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.