Şimdi Ara

Hangi din adamları, neden evlenmezler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
23.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: webbie

Çoğalmalıyız.

Eklediğiniz fotolardan eylem kısmına harfiyyen ve de evrensel olarak uyduğunuzu biliyoruz zaten, yazmanıza hiç gerek yoktu.
  • Sevgili Lehrer, benim tüm çevrem evlendiğimden beri başkalarının mürüvvetine ortam hazırlamıştır. Bir nev'i "Halka hizmet, Hakk'a hizmet" durumu sözkonusu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

İslamiyete çok ters uygulamaları olan bir cemaatin başının inancı beni ilgilendirmiyor. Vatikan'ın hizmetinde olduğunu defaatle itiraf eden bu şahsın peşinden gidenlerin sonunu da pek parlak görmüyorum. Graham Fuller iyi yetiştirmiş bu şahsı, kutlamak lazım...

Daha önce uygulama olarak teslis inancını yaydıklarını söylemiştiniz ama. Var mı delil deyince sustunuz. İftira oluyor belge olmayınca demiştim. Belge olmadan iddialı konuşmamanız ve uygulamalarla ilgilenmemeniz daha dogru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Sevgili Lehrer, benim tüm çevrem evlendiğimden beri başkalarının mürüvvetine ortam hazırlamıştır. Bir nev'i "Halka hizmet, Hakk'a hizmet" durumu sözkonusu :)

Anlaşıldı. Yengehanım da arasıra foruma giriyor demek. "İlim çinde de olsa gidip alınız" hadisi şerifini siz biraz farklı yorumluyorsunuz anlaşılan.
  • Tesadüftür o yazıyı okumuştum ancak siz paylaştığınızda yine okudum ve

quote:

EVLİLİK HAYATINDA ADAB-I MUAŞERET

İslam’da evliliğin iki maksadı vardır:

1. Hayırlı çocuk sahibi olmak.

2. Mutlu bir aile hayatı yaşamak.

İslam bu mutluluğu temin için, evlilikten önce ve sonra olmak üzere çeşitli tedbirler önermiştir. Mesela, evlilikte eşlerin birbirine denk olması, mehir ve görev bölümü gibi.

Bunların yanı sıra bir de geçimi kolaylaştırmak, eşleri mutlu bir hayata götürecek pratik tedbirler tavsiye etmiştir ki, bunlar âdâb-ı muâşeret (geçim usûl ve erkânı) denmektedir. Bu erkânın başında, kadınların ufak tefek kusurlarını görmezlikten gelmek ve ileride düzelir ümidiyle onların bazı sıkıntılarına katlanmak gelmektedir. "

Bakın yukarıdada hayırlı çocuk sahibi olmaktan bahsediyor. bu belki küçük bir husus ama önemli. Yani bu noktada bu gibi hususlar göz ardı edilmemelidirde. ben evlenme karşıtı değilim. hatta taraftarım ancak bazı istismaların insanların kendi kafalarından çıkarılmadığını düşünürüm. Nasıl bir noktada uzaman olmak için üniversite okunuyorsa. Zamanında efendimizinde himaye ettiği ve yukarıda bahsettiğim şahıslar bulunmaktaydı. Ayrıca evlenmek güzel bir sünnettir, harama düşme tehlikesi varsa farzdır. Bu noktalar tabi kişinin kendisini ilgilendirir. Ancak kesinlikle evlenmeyin denilemez. hangisi daha ağır basmalı derseniz bence evlenilmeli... Yalnız yaşamak kolay değil. Ayrıca bazı ükümlülükleri yerine getirmek için aile ortamını iyi bilmek lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

İslamdada vardır. hemen örnek vereyim. Bizzat efendimizin yetiştirdiği suffe denen küçük bir topluluk. Bu kişiler islam, hadis ilmini Kur'anı iyi öğrenen zatlardır ve çeşitli ülkelere gidip hem tebliğ noktasında hemde islamı daha iyi tanıtmak amacı ile yetiştirilmişlerdir. Tabi Efendimiz vefat ettikten sonra yacaş yacaş küçülüp dağılmıştır. İstenirse bu konuda daha ayrıntılı bilgi veririmn ancak herkesin anlaması açısından çok derine inmedim... Tabi benimde en ince ayrıntısına kadar bilgim yok..

İslam çoğalmayı emreder Abdullahors. İslam ve evlilik konusunda açıklayıcı bir yazı.
    http://vehbiaksit.8m.com/evlenme.htm

Mutlaka çoğalmak gerekir ama hadiste küçük bir sır vardır. Kimseye laf etmek gibi bir iyetim yok öncelikle onu belirterek devam ederim. şöyleki;

"Evleniniz ve çoğalınız: Zira ben kıyamet günü ümmetimin çokluğuyla övünürüm.Hz. Muhammed (sav)"

Hadisi şerife dikkat etmek lazım. Şimdi kendim için düşünürsem layık bir ümmet olabildimmi diye sormalıyım kendime. Bu noktada milletin olup olamaması beni ilgilendirmesede, yine bu hadisin ışığında çoğalmak bazı şeyleri yaşayarak bu emri anlamaktır diye düşünüyorum.

Bu konuda siz ne düşünürsünüz..

Çok güzel bir noktaya deginmişsiniz. Fethullah Gülen ümmetin artması için ne yapıyor sayın Lehrer ne yapıyor. Bunu da incelemek lazım. Kim daha çok katkı salıyor bu işe

Lehrerinki katkısı azdır Fethullah Gülen e göre. Fethulah Gülen in katkısı bence daha çoktur.

• quote:

sen bunu yapamayacağına göre ona tap" teması işlenir.
    Nerde ona yani kendisine tap teması işleniyor. Atmasyon mu var mı bir belge?

quote:

Belgesi cemaat yaşamıdır. Bunları bilmiyorsanız sizin cemaat hakkında hiç bir bilginiz yok demektir. Müridlerin hepsi bilir çünkü. Gözyaşları içinde diğerlerine de anlatır.

Yazılı belge sormuştum. Bu şekilde söylem yorumdur.

quote:

Orijinalden alıntı: Lehrer_35
    quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Fakat asıl neden gerçek inançları olmalıdır.
    Gerçek inancı müslümanlık degil mi yani? Evet ya da hayır derseniz düşüncenizi anlarız. Umarım Hristyan olduugnu ima etmiyorsunuz.

İslamiyetin evlilik konusuna yaklaşımı belli ve sanırım siz bunu biliyorsunuz. Öyle olmasanız şüpheye düşmezdiniz.

Sizin Fethullah Hoca Hristiyan imanız mı var veya yok diye sordum. İslamiyetin evlilik konusuna yaklaşımını biliyorum. Fethullah Hocanın Hristiyan olması gibi bir şüphem yok. Böyle bir imanız yoksa mesele yok. Varsa direk söylerseniz yormazsınız bizi.

İma var veya yok demiyorsunuz . İslam böyle diyorken o hangi inanca göre evlenmiyor diyorsunuz. Egerki onun başka dinden olduunu ima ediyorsanız ve böyle degilse İslam açısından tehlikeli bir yaklaşımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 12 Haziran 2011; 21:37:48 >

• quote:

Çok güzel bir noktaya deginmişsiniz. Fethullah Gülen ümmetin artması için ne yapıyor sayın Lehrer ne yapıyor. Bunu da incelemek lazım. Kim daha çok katkı salıyor bu işe

Lehrerinki katkısı azdır Fethullah Gülen e göre. Fethulah Gülen in katkısı bence daha çoktur.

Ben çakı gibi laik Müslümanlar yetiştiriyorum, kimseyi çaktırmadan Hristiyan yapmaya çalışmıyorum.
  • İyi niyetinizden şüphe duymadığım için cevaplamamda sakınca görmüyorum. Yetişkin bir insanım, rahat olabilirsiniz. Cemaat yarine ''takım'' dememin rahatsız edici bir yanı yok. Nasıl örgütlü olduklarını biliyorsunuzdur; siyasi ve maddi boyutta. ''Cemaat'' kavramının lekelenmemesi için bu ifadeyi kullandım.

Ben bu oluşumdan had safhada nefret ediyorum, doğrudur. Dinimize en büyük zararı bunların verdiğini düşünüyorum.

Yanılıyorsam ahirette bunların hesabını Allah'a vermeye razıyım.

Eğer fetullahçılar yanılıyorlarsa...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • El- Fuego nefret edebilirsiniz. Ama burada nefret ediyorum böyledir demenin anlamı yok. Belgeli yazarsanız inandırıcı olur. Belgeniz yok teslis konusunda iftira oluyor böyle deyince yine nefret ediyorum napıyım sözlerini yazdınız. Biz sizin belgesiz nefret üzerine yazdıklarınızı sorgulamayacak mıyız? Sorgularsak sempatizan mı olacagız.
  • Bu konuya son iletim:

Teslis inancına sahip olanlarla, müslümanların Allah inancı aynı mıdır?

Allah katında hak din İslam değil midir? Yahudi ve Hristiyan dinlerine mensup insanlar cennete gidecekler midir? Gideceklerini kim söylemiştir, nereden biliyor/bu gücü alıyor?

Kur-an'da ki bazı şer'i hükümlerin güncelliğini yitirdiğini ben mi söyledim? Bazı ayetlerin ''çok sert'' olduğunu da...

Hrant Dink'e, diyalogçular Yasin okuttu mu? Peygamberimize iman etmeyenlerin cehennemlik olduğu bilinmiyor mu?

''Papa cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan Dinlerarası Diyalog için Papalık Konseyi misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz.” (10 Şubat 1998, Zaman)

"Birinci bin yılda Avrupa Hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda Amerika ve Afrika Hıristiyanlaştırıldı. Üçüncü bin yılda ise Asya'yı Hıristiyanlaştıralım." "Dinlerarası diyalog, Kilise'nin bütün insanları Kilise'ye döndürme amaçlı misyonunun bir parçasıdır... Bu misyon aslında Mesih'i ve İncil'i bilmeyenlere ve diğer dinlere mensup olanlara yöneliktir."

Papa, 1998’de Fethullah Hoca’yla görüşmesinden sonraki günlerde, dünyadan iki kişiyi gizli kardinal tayin etti. Bu gizli kardinaller başka bir dinin mensuplarından seçildi. Yapılan araştırmaya göre, bu gizli kardinallerden birisi İslam dünyasında “alim” olarak bilinen birisidir. Bu gizli kardinal, mensup olduğu dinin veya mezhebin batıl olduğunu, gerçek dinin Hıristiyanlığın Katolik yorumu olduğunu ilan eder ve bağlılarıyla birlikte bu dine geçer.

(7 Mart 1998, Akit)

“Kelime-i tevhidin La ilahe illallah kısmını söyleyen, fakat Muhammedün Resulullah kısmını söylemeyen insanlara da merhametle bakmalı, çünkü ahirette onlar da Allah’ın sonsuz rahmetine kavuşacak” (bkz. Fethullah Gülen, Küresel Barışa Doğru, s.131)

EK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 12 Haziran 2011; 20:51:30 >

• @el fuego

Bende bazı noktalarda bazı insanlardan hoşnut değilim. Cemaat adı altında yapılanlardan ancak burada birbirimizi tanımıyoruz. Sempatizan gibi kelimeler hoş değil. Ayrıca düzgün cevabınızdan dolayı teşekkürler. Biraz sakin olmamız daha iyi olur ve birbirimizi daha iyi anlarız...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu
    Biri belli diğeri Neommy mi

Neommy den olsa olsa bilim şeyhi olur. Bulunca değerlendirir.
    Diğeri çırağın ustası. yüzyılın bediisi. Onda da tık yokmuş.

Ali Kuşçu ortalığı karıştırıvermiş yokluğumu fırsat bilip. Kimseye veya herhangi bir konuda şeyh olmak istemem doğrusu, ülkemin meşhur şeyhlerinden birisini tanıyan arkadaşım vardı müritlerini anlatırdı arasıra, yok böyle müridim olacaksa..!
    Bu arada Ar-tryk feci gol yemiş Lehrer35'ten. Lehrer35'e arasıra Ar-tryk'ye Yeni Yaratılışçı görüşlerinin yanlışlıklarını söyleyerek benim de ülkemin Müslümanlaşmasına katkıda bulunmuş olduğumu hatırlatayım.

• quote:

quote:

Ben çakı gibi laik Müslümanlar yetiştiriyorum, kimseyi çaktırmadan Hristiyan yapmaya çalışmıyorum.

Neommy siz de bakın. Şimdi elime Fethullah Hocanın bir kitabını alayım. Şimdi ben çaktırılmadan hristiyan yapılmaya mı çalışılıyorum.

Hangi kitabın hangi sayfasında hangi satırında oluyor bu? Her zamanki gibi belge yok. Sanırım böyle bir iddiada belge olmalı.

Laik Müslüman ne demek. Devlet laik olur. Devletin laik olmasını isteyen müslüman olur. Devletin dini olmaz yani.

• quote:

Her zamanki gibi belge yok. Sanırım böyle bir iddiada belge olmalı.

Her yer belge kaynıyor da görmek için insan da akıl ve izan olacak.
    İslamiyete girişin temeli olan kelime-i şehadeti bile değiştirip okul kitaplarına soktular.
    Zina suç olmaktan çıktı, faiz yasallaştı.
    Abant toplantıları misyoner kaynıyor.
    Gurur kaynağı Türk okulları Amerikan işbirlikçileri yetiştiren misyoner okulları.

İslamiyeti kim biliyor ki nasıl Hristiyan olduğunu anlayabilsin?
  • quote:

quote:

quote:

Hangi kitabın hangi sayfasında hangi satırında oluyor bu? Her zamanki gibi belge yok. Sanırım böyle bir iddiada belge olmalı.
    Laik Müslüman ne demek. Devlet laik olur. Devletin laik olmasını isteyen müslüman olur. Devletin dini olmaz yani.

Bilimsel konularda her yazdığınız, veya naklen yayınlarınızın hepsi değilsede ezici çoğunluğu Hristiyan Yeni Yaradılışçılarının reklamı sayın Ar-tryk, hepsi aleyhinize yazılı delillerdir! Başta Tarihlendirme metodları, dünya yaşını İncil'e göre neredeyse 10000 yıla indiren alıntılarınız, Ica Taşları alıntılarınız, ve benzerleri!
    Oysa sizi en az 2-3 defa uyardım o konularda eski tarihlerde, ararsanız bulabilirsiniz silinmeyen iletilerimde!
    Gönül rahatlığıyla söyleyebilirimki uyarıcı olarak bu şekilde benim islamiyete hizmetim ateistliğime rağmen sizden fazla olmuştur!
    İnanmazsanız veya hatırlamıyorsanız, Fetih'e de sorun, bu uyarılar sırasında benimle neşeli bir yazışması olmuştu.
    Hani yani Rus elçisine inanmazsanız belki Fetih'e inanırsınız dedimde.
    Boşverin o laikliği, siz benim laiklik tanımıma bakın! Sağda solda vardır.
    Ek: Hristiyan Yeni Yaradılışçılığı Bilimlerden fena tokat yemiş, İncil de yazanlara göre dünyayı uyarlıyan bir görüştür, son 20-30 yılda Bilimsel çevrelerden sepetlendiler ve hiçbir bilimsel değerleri de yoktur, artık yalnızca komedi unsuru olarak izlenirler bilimsel çevrelerde...

• quote:

quote:

Her zamanki gibi belge yok. Sanırım böyle bir iddiada belge olmalı.

İslamiyete girişin temeli olan kelime-i şehadeti bile değiştirip okul kitaplarına soktular.
    Zina suç olmaktan çıktı, faiz yasallaştı.
    Gurur kaynağı Türk okulları Amerikan işbirlikçileri yetiştiren misyoner okulları.

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobo.1903 -- 12 Haziran 2011; 22:43:30 >
  • quote:

Bir şeyler söylemiyorlar mı, ya da yazmıyorlar mı hristiyan olun diye. Kaynamasını bırak tek bir tane bari getir şuraya.

quote:

Nasıl deişti okul kitaplarında. Nasıldı nasıl oldu?

quote:

Zina suç olmaktan çıktı,

Çok eskiden Mahkeme zinayı sadece kadınlara ceza var erkeklere yok diye suç olmaktan çıkardı. Süre tanındı ve o zamanki iktidar erkeklere de zina suç diye kanun çıkarmadı. Kadınlarada ceza kalktı. Bu iktidardan önce oldu bunlar.

quote:

faiz yasallaştı.
    Zaten yasaldı. Haberiniz yok mu?

quote:

Yorum yine.

quote:

İftira atın bakalım. Ne güçlüklerle fedakarlıklarla bir bavul alıp az bir ücretle gittiler menfaat gözetmeden ögretmenler.

Osmanlıda okullar açıp Zeki gelecekte ülkemizde önemli görevlere gelecek örencileri kendi kültürlerine göre yetiştirirdi batılılar. Atatürk bu okulların epeyini kapattı bir kısmınında Tarih Cografya derslerini Türk ögretmenleri verdi.
    Şimdi bizde başka ülkelerin gelecekte önemli görevlere gelecek zeki çocuklarını yetiştiriyoruz. Türk ve Müslümanlara karşı sevgi taşıyacaklar bu bile yeter.

quote:

İslamı Dünyaya ögretenlere senin gibiler düşman oluyor. İslamı bilen Hristiyan olmuyor. Bilmeyenler oluyor. Onunda suçu Fethullah Gülen degil . O islamı ögreten biri. Kitap ve vaazlarıyla.
    Yaw o kadar saçma iftiralar var ve tek bir kitaptan örnek yok. Sadece yorum.

• ar_tryk sizin samimi olma olasılığınız sıfır. Yine de okuyanlardan bazılarının uyanması adına yazalım:

Kelime-i tevhid ders kitaplarında!
    http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=102329

Zina suç olmaktan çıktı!
    http://www.milligazete.com.tr/haber/zinayi-suc-olmaktan-kim-cikardi-163189.htm

Faiz almak artık haram değil!
    http://www.hayrettinkaraman.net/kitap/meseleler/0269.htm

İncil'li meal
    http://www.misyonerlik.com/main/index.php?content=read&hid=228

İslamiyetten geriye ne kaldı ar_tryk?
    Siz kurbağa haşlamasının nasıl yapıldığını bilir misiniz?
    Alıştıra, alıştıra diyen devlet büyükleriniz aslında neyi itiraf etmiş oluyorlar?

• El fuego 1

Lehrer 35 2

ikiside fethullah gulen i forum dan eksik etmiyor

ne hale getirdiler kultur bilimi

sanane kardeşim evlenir evlenmez, taktığın konulara bak

bana sorsan neden bıyık bırakıyor sakal bırakmıyor derim

cunku İslam dinin de sakal kesmek haram
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.