Şimdi Ara

Hangi Dilleri Öğrenmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kısacası para kazandırcak yani çıkartabilcek dilleri öğrenmek istiyorum.

• Yeniysen tavsiyem C ile başlaman olacaktır. Şu aralar Web programlamaya ilgi var onlar para getirebilir. Js, ASP falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para kazandirabilecek dil diye bir sey yok ki. Her dil kendine gore oyle boyle para kazandiriyor. Ne yapmak istediginle alakali. Belli alanlarda en cok kullanilan dilleri liste yapmak istersen soyle bir sey cikiyor karsina:

Kurumsal uygulamalar: C#, Java, C++

Sistem, cekirdek uygulamalar: C

Web siteleri (on yuz): HTML + CSS + Javascript (bunlar paket halinde ogrenilir, HTML ve CSS dil bile sayilmaz gerci dizayn ve icerikle alakali onlar)

Web siteleri (arka yuz): PHP (facebook, wordpress), Python (youtube, google, quora, dropbox), Ruby, Node.js, ASP.NET (sanirsam e-okul bundandi), Java + hizli calismasi gereken kisimlar icin gerekirse C/C++ + SQL (veritabanlari icin)

Veri analiz ve yapay zeka (cekirdek): C

Veri analiz ve yapay zeka (arayuz): Python, R

Ogrenecegin ilk dil icin de basarilarini takdir ettigin 3-4 universitenin hangi dili ogrettigine bak. Belki kafanda bir fikir olusturur. Turkiye'de genelde Java ogretiliyor diye biliyorum. C ogreten de var. Yurtdisinda MIT ve Stanford'da Python ogretiyorlar vb.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu cevabın yararlı oldu sağolasın bu arada

Meslek lisesi web probramlama bölümündeyim herkez okulda öğretilenle iş bulunamayacağını söylüyor. istanbulda üniversite kazanmak çok zor masraf olmasın diye şehir dışında okumayıda düşünmüyorum derslerde çok ağırlaşcak ve aynı zamanda türkiyede bilişim sekötürünü pek altyapılı görmüyorum yani heryerin bilgisayarı var ama heryerde internet sitesi tasarlanmaz bu yazılım firmaları felanda işçilerin sırtından para kazanmaktan başka bir amacı olduğunu düşünmüyorum ben bankalarda kurumsal firmalarda çalışmak istiyorum .
  •  Hangi Dilleri Öğrenmeliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybaham -- 6 Kasım 2016; 19:37:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.