Şimdi Ara

Hangi cihazı almalıyım? Bana ne lazım? (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bulunduğum ilçede hiçbir şekilde altyapı olmadığı için bir süredir Türk telekomdan yeni bir hat ile şebeke interneti kullanıyorduk evde. Ancak ilçede çok yaygın kullanılan bir internet dağıtım firması var, bunlar da aynı şekilde şebeke üzerinden dağıtım yapıyorlar ancak daha stabil hızlar alabiliyorsunuz, hızlar düşük olsa da.(16 mbit) Biz de bu firmaya geçiş yaptık.

Bu firma çatıya bir cihaz bağladı ve o cihazdan eve bir kablo çekti. Bu kablo şu an bilgisayara bağlandığında direk internet verebiliyor ancak benim bu interneti eve de dağıtmam gerekiyor. Firma kendisi bir cihaz veriyordu ancak hem internet fiyatına göre çok yüksek miktara vereceklerdi hem de dual band olmadığı için almak istemedim.(Ruijie RG-EW300N)

Sorum şu;

Önceki Türk telekom internetini evde kullanabilmek için TP-Link Archer MR200 cihazını kullanıyorduk. Bu cihazı bu kablo ile kullanarak eve internet dağıtımı yapabilir miyim? Cihazın router modu var ancak wan girişi ile bağlamayı denediğimde cihaz arayüzünde router modunu seçtikten sonra internet bağlantısı gerçekleşemiyor. Bu sorun cihaz desteklemediğinden mi yoksa ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum?

Elimde bir de Tp-link TL-WR820N var. Sanırım bu sadece mevcut wifi ağı için router görevi görüyor. Wan girişi olduğu için bunu da sormak istiyorum.

Yeni cihaz almam gerekiyor ise aşağıdaki cihazlardan hangisini önerirsiniz? Ben kendimce filtreledim ancak cihazlar doğru cihazlar mı ve özelliklerine göre daha iyi alınabilecek alternatif var mı?

Gerek kalmadı, problem çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk_17 -- 13 Ocak 2026; 10:53:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.