Şimdi Ara

hangi çamaşır deterjanını kulanyorsunuz? (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.035
Cevap
44
Favori
543.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Persil jeli siyahlarda kullanıyorum ama dediğiniz gibi kimyasal kokmuyor. Benim kullandığım gülün büyüsü hatta ve memnunum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GülçinGE

Persil jeli siyahlarda kullanıyorum ama dediğiniz gibi kimyasal kokmuyor. Benim kullandığım gülün büyüsü hatta ve memnunum.

Ağır koktu bende
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -OD-

quote:

Valla benim başıma geldi eco 60 yoğun yıkama seçili olduğu halde geldi.

Tursilin bodrum begonvillisini kullanan var mı ? Bugün markette gördüm 10 kg tursil 19,99. Fiyat olarak iyi geldi bana. Nevresim, polar yorgan yıkarken kullanırım diye düşündüm.

BeyazlardA tursil berbat tüllerde pis bir koku bırakıyordu sigara dumanına maruz bıraktığım fransız dantelli tüllerde bile başarısız ona o parayi verecegine bingo erguvan al begenmezsen gel burdayım Yumoş ve bingo muhteşem birleşme

Beyazlarda tursil kullanmıyorum zaten omo kullanıyorum. En iyisi.

Sağolsun evdeki ufak kuzen yatak örtüsünü yeşil mürekkeple boyamış, tursille yıkadım çıktı hatta gördüğümde çok şaşırdım. Bingo'nun sensitive parfümlüsüde var daha açmadım ama.

Ben tursil in temizleme gücünü beğenmiyorum her türlü yeni lekelerde bile basarisiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Geçenlerde Rinso sıvı aldım, yeşil olanından. 50 derecede Rinso ile yastık yıkadım, sonuç iyiydi, kokusu da güzel ağır değil. İç astarındaki ter lekeleri çıkmıştı. Lekenin çıktığını görünce diğer yastığı da attım yıkanıyor :) Yalnız zorlu lekelerde nasıl sonuç verir bilmiyorum. Renkli ve beyazlar için yazıyor üzerinde. İçeriğine baktığımda optik parlatıcı varmış. Sanırım ısı arttıkça beyazlatıcı madde aktif oluyor.

Ben de Omo Total'i yorgan ve yastıklarda kullanmıştım sonuç iyiydi. Yastıklardaki ter lekeleri kolay çıkıyor ama iş iç çamaşırı ve gömlek yakalarındaki ter lekelerine gelince boyut değişiyor :)

Ben de Migros'tan 17,99'a 10kg Ace Matik almıştım. Renkli nevresim, açık renkliler ya da ıvır zıvırları yıkadım. Güzel sonuç veriyor, kokusu da hoş.

Ucuz deterjanda güzel sonuç almak isteyen Testmatik'in renkliler için olan deterjanını da deneyebilir; arkadaşımda gördüm, kokusu harika. Temizlikte kötü tabi orası ayrı :)

Ben beyaz çamaşırları 60 derecenin altında yıkamıyorum, en fazla eko60'ta yıkayabilirim. Hatta yılda birkaç kez 95 derecede yıkıyorum. Sakız gibi oluyorlar

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Omo Total'i uygun fiayata denk getiremedim bulursam alıp deneyeceğim. Beyazları iyi yıkayan sıvı deterjan yok mu acaba? Bu Rinso'nun turuncu şişeli olanının kokusu çok güzel onu da alacağım, benim şaşırdığım nokta Rinso çok ama çok az köpürüyor. Persil jel bile fazla köpüklü geldi bana.

Geçenlerde Pehlivanoğlu'ndan 7 kg Tursil leylak kokulu color matik deterjanı 15,25 liraya aldık. Annem görünce hemen alalım bi tane dedi :)) fiyat iyi aslında Renkliler için Tursil iyi, daha önce de almıştık. ACE hiç almadık, Alo ile aynıdır diye düşünüyorum.
  • Evet Ace Alo'ya benziyor. Ama onun gibi deterjan gözüne yapışmıyor. Kokusu da Ariel ile Alo'nun karışımı gibi :) Bence beyaz çamaşırı iyi yıkayabilecek sıvı deterjan halen yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Evet Ace Alo'ya benziyor. Ama onun gibi deterjan gözüne yapışmıyor. Kokusu da Ariel ile Alo'nun karışımı gibi :) Bence beyaz çamaşırı iyi yıkayabilecek sıvı deterjan halen yok.

Alo taşlasiyor resmen

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tursilin bodrum begonvillisini kullanan var mı ? Bugün markette gördüm 10 kg tursil 19,99. Fiyat olarak iyi geldi bana. Nevresim, polar yorgan yıkarken kullanırım diye düşündüm.

BeyazlardA tursil berbat tüllerde pis bir koku bırakıyordu sigara dumanına maruz bıraktığım fransız dantelli tüllerde bile başarısız ona o parayi verecegine bingo erguvan al begenmezsen gel burdayım Yumoş ve bingo muhteşem birleşme

Sağolsun evdeki ufak kuzen yatak örtüsünü yeşil mürekkeple boyamış, tursille yıkadım çıktı hatta gördüğümde çok şaşırdım. Bingo'nun sensitive parfümlüsüde var daha açmadım ama.

Ben tursil in temizleme gücünü beğenmiyorum her türlü yeni lekelerde bile basarisiz

Bende pek sevmiyodum ama annem indirime girince almış. Mürekkep lekesini çıkarınca almayı düşünüyorum açıkçası.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende pek sevmiyodum ama annem indirime girince almış. Mürekkep lekesini çıkarınca almayı düşünüyorum açıkçası.

Bilmicem artık ben beğenmedim açıkçası bingo candir ya

• Domol beyalar için toz deterjanı şiddetle öneririm.gerçekten karbeyazı oluyor :)nacizane.

• tursil kullanıyorum
  • Alo,Omo.
  • Bir kaç seferdir Bingoya takıldık gidiyoruz, bir dahaki sefere arieli denemek istiyorum bakalım o nasıl.
  • Alo beyazlardan iyi kokusu güzel renklilerde simdilik perwoll kullanıyorum fena değil ama bitsin renkiler için omo toz kullanicam.Makine çift su jetli olduğu için azicik sivi atinca bile çok kopuruyor alarm veriyor.Toz detejanda gene kopuk biraz daha dengeli 1 karisi geçmiyor makine zorlanmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: asaf_desing

Domol beyalar için toz deterjanı şiddetle öneririm.gerçekten karbeyazı oluyor :)nacizane.

ben bir dukkana gidip, bu markayi soramam yav. isim cok basarisiz

• quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

Tursil leylak çok güzel korkuyordu ama persil JEL agir kimyasal kokuyor

Tursil leylağın kokusunu ben de beğeniyorum. Bence deterjanlar içinde kokusu güzel olanlar omo active fresh, rinso turunçgil ve tursil leylak. Ariel dağ esintisi çok keskin kokuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

quote:

Domol beyalar için toz deterjanı şiddetle öneririm.gerçekten karbeyazı oluyor :)nacizane.

incee

• quote:

quote:

quote:

incee

Sormaktan ziyade rossmann da reyona gidip direk almak en iyisi. Alip denemek lazim aslinda. Bundan daha faciasi japonyada domal marka blue jean temizleyicisi gormustum. Hatta fotosunuda cekmistim ama eski telefonda kaldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: trojana

quote:

quote:

quote:

incee

Sormaktan ziyade rossmann da reyona gidip direk almak en iyisi. Alip denemek lazim aslinda. Bundan daha faciasi japonyada domal marka blue jean temizleyicisi gormustum. Hatta fotosunuda cekmistim ama eski telefonda kaldi.

japonyadakide iyiymis

• Deterjanı biraz tanıyalım :

Labsa

Görünümü : Kahverengimsi sıvı
    Kimyasal Adı : Linear Alkyl Benzene Sulphonic Acid, Soft acid slurry, LAS, Laurylbenzenesulfonic Acid;
    Kimyasal Formülü : CH3(CH2)11C6H4SO3H
    Özellikleri : Aslında alkil, benzen, sülfirik asitin bir karışımıdır.

Kullanım Alanları

Deterjan üretim prosesindeki en önemli hammaddelerin başında Lineer Alkil Benzen Sülfonik Asit(LABSA veya HLAS) gelmektedir. LABSA, Lineer Alkil Benzen(LAB)’ın SO3 ile tepkimesi sonucunda(sülfonasyon) oluşmaktadır. Günümüzde sıvı, jel veya toz deterjan üretim proseslerinde LABSA ana yüzey aktif madde olarak kullanılmaktadır. LABSA’nın Kostik Soda (Sodyum Hidroksit, NaOH) ile nötralize edilmesi ve gerekli katkı maddelerinin (üretilen deterjanın kullanım alanı ve çeşidine bağlı olarak çeşitli konsantrasyonlarda STPP, optik beyazlatıcılar, fosfonatlar, enzimler ve esans) de katılmasıyla istenilen tür deterjan elde edilebilir.

Sentetik deterjan endüstrisinin ana hammaddelerindendir. Çamaşır, bulaşık makinası toz deterjanları, deterjan jelleri, sıvı sabunlar, temizleme tozları, yağlı sabunlar vb. gibi.

LABSAnın çökmesini (ayrışmasını / bulanıklaşmasını ) ve topaklanmasını önlemek için ÜRE , tuz , SLES (sodyum laurel sülfat ) ve koruyucu hammaddeler
    eklenir.
    Topaklanma için Tri Kalsiyum Fosfat ve Silikon Dioksit ilave edilir genellikle.

Slesin kanserojen olduğunu belirtmek gerekir . SLS , SLES içeren ürünleri almayın diyeceğim ama bulmak zor. Tabii bir de PEG türevleri ekleniyor sıvı deterjan ve sıvı sabunlara ( Polyethylene glycol ) ki bu madde de kanserojen.

ÜRE zorunlu ilavelerden biri LABSA nın çökmemesi için. Haliyle deterjan uzun süre beklediğinde bakteri üreyecektir .
    Yine topaklanma önleyiciler havayla deterjan temas ettiğinde oksitleneceği için bir süre sonra deterjanınız topaklanacak , taşlaşacaktır.

O yüzden haftada 3-4 makine çamaşırdan fazlasını yıkamıyorsanız deterjanlarınızı 10 -20 kiloluk paketler olarak almayın.
    Yıllık deterjan stoku yapmayı veya 6 aylık 3 aylık deterjan almayı bırakın.
    Aldığınız ürünlerin üretim tarihlerini inceleyin ve yeni tarihli deterjan alın.
    İndirime giren deterjanlar genellikle temizleme işlevini yitirdiği için alelacele elden çıkarılan ürünlerdir.
    Topaklanmış , rengi bulanmış veya suyu ayrışmış deterjan , sıvı sabun vb ürünleri kullanmadan çöpe atın , temizleme fonksiyonu kalmadığı gibi muhtemelen bakteri de üremiştir.
    Kimyasalların da ilaçlar gibi bir son kullanma tarihi vardır.

Ortalama kullanım süresi 70 gündür deterjanların.

İndirim mantığını anlaşılır kılmak açısından : Sera domatesleri numaralıdır 5 - 7 -10 gibi. Bu rakamlar domatesin kaç gün dayanacağını ifade eder. 6 liraya satılan salkım domatesi bir haftasonu 1.5-2 liraya indiren market elinde 1 gün daha tutsa hoşafı çıkmış , kararmış bozulmuş domatesle kalır.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.