Şimdi Ara

Hangi Bölüm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Ben lisedeyim. Ve biliyorsunuz ki sonrasında üniversite var ama ben hangi bölümü seçmeliyim bilmiyorum. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bana en yakın olarak görüyorum. Ve Siyasetçi veya tarih öğretmenliği yapmak istiyorum. Ama ikisinde de kötü bir yan var. Sanırım.
    1.Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'de Her şey torpille yürüyor bir de başaramama korkusu içimi karartıyor.
    Takdir edersiniz herkes yaşar.
    Bu arada eğer iyi yerlere gelirsem aklımda sadece iyi bir yönetici olmak var milletvekillerine fazla maaş verildiğini düşünüyorum.Demeye çalıştığım çocukla bir hayal ile veya bir şey bilmeden
    para için okumak istemiyorum. Sadece her insan gibi çözülmesi gereken yerlerden şikayetçiyim ve fikirlerim var. Ama diğer bir korkumda zaman içerisinde fikirlerimin eskiyip. Benim yozlaşmam.

    2.Tarih öğretmenliğinde de öğretmenlerimizin atanamama problemi var.

    Sizin görüşlerinizi bekliyorum.

    Not: Eğer not durumumu sorarsanız biraz fen derslerinden eksiğim var o kadar yani kimya biyoloji kötü ezber kafama basmıyo.







  • Bence okuma kardeşim sana tavsiyem bu olur ama illa okucaksan siyaset bilimi ve kamu yönetimi tabikide tarih öğretmenliğini sakın hiçbirzaman düşünme asgari ücrete 12 saat dershanede çalışırsın o da bulabilirsen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 27 Ocak 2019; 13:16:30 >
  • Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi pek siyasetçilere özgü bir bölüm değil aslında. Teorik siyasi danışman, politik teorisyen(komplo ile uzaktan yakından alakası yok), danışman vesaire için.

    Siyaset biliminin en kötü yönü son derece ''taraflı'' bir bölümdür. Üniversiteler arasında uçurum o kadar fazladır ki tahmin edemezsin. İşin kötü tarafı bir takım çıkarlar savunulduğundan bütün dönem boyunca bilimsel bir yanı olmayan siyasi ideolojiyi bilimsel gibi gösterilir. Siyasette doğru ve yanlışlar yoktur misal. Gerçekler, araştırmalar ve onların analizi vardır maalesef.

    Tarih öğretmenliğini öneririm. Tarihsel birkaç metadoji var özellikle. İstanbul Üniversitesi'nde okursan tarih bölümünü sana çok şey katar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.