Şimdi Ara

hangi bağlantı daha hızlıdır?firewire mı yoksa usb 2.0 mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mart ayında

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30374 linkteki harici hard diski almak istiyorum.

ancak hangi bağlantı çeşidi daha verimli olur onu bilmiyorum.bilgisayarımda firewire portu var ama 400 mü 800 mü onu bilmiyorum nasıl öğrenebilirim.

anakartım e-sata desteklemediği için bu seçeneği dahil etmiyorum.ama bunu ileriye dönük alacağım herhalde 1 tb beni 30 yaşıma kdr backup lar

• Bilgisayarındaki firewire 400'lük, 800'lükler şu anda bazı Apple'larda var. Yada ayrıca 100 YTL verip Firewire 800 PCI-E kart alabilirsin.

E sata en hızlısı sonra Teoride USB pratikte Firewire geliyor. Yani aslında USB 480 - Firewire 400 hızında ama kullanırken USB 480'e çıkamadığı için Firewire 400'den daha yavaş kalıyor.

Bence madem böyle bir disk alıyorsun bari sata arayüzünden kullan, aşağıdaki aparatla diskini esatadan kullanabilirsin.

hangi bağlantı daha hızlıdır?firewire mı yoksa usb 2.0 mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulashcan -- 25 Şubat 2008; 12:38:02 >
  • @ulashcan verdiğiniz aparat çok kullanışsız bir aparattır ayrıca başka bilgisayara takmak istediğinizde yine uğraştırır. Başka bilgisayarlarada takıcağınız için USB alın derim arada çok az bir fark var...
  • ulashcan

bağlantıyı dediğin gibi yaparsam pratikte bana getireceği hızlılığın yanında başka bilgisayara takacakken vakit kaybı getirecektir

sonuçta external hard disk alıoruz dmi
  • firewire ve esata her bilgisayarda bulunmaz, ille de faydalanmak istiyorum diyorsan, usb nin yanında bunlardan birine veya ikisine destek veren bir kutu seçeceksin.
  • Yahu ben USB almayın demedim ki... KENDİ BİLGİSAYARINDA kullanım toplam kullanımın %90'ı olacağı düşünülürse kendi bilgisayarında esata ile kullanır, neredeyse dahili sata disk performansı alır, BAŞKASININ BİLGİSAYARINDA usb ile bağlanır, Esata'nın yanında çook daha yavaş kalan bir hızla dosyalarını aktarmaya devam eder.

Arkadaş alacağı harici diski yazmış onda tüm bağlantılar var zaten. Ve demişki anakartımda esata olmadığı için bu bağlantıyı kullanamayacağım. Bunun dışında USB mi hızlıdır yoksa firewire mi? Benim söylediğim şey ise yukarıdaki aparatı kullanarak alacağı üst düzey harici diski çok daha performanslı kullanabileceği...

Hız açısından ESATA -- USB ve Firewire'ı döver...

Firewire 400 - max aktarım hızı 50 MB/s
    USB - max aktarım hızı 60 MB/s
    Esata / sata - max aktarım hızı 300 MB/s

Bir kez Esata ile bağlanınca USB'yi reddetmez daha sonra nasılsa :) Canınız isteyince istediğiniz bağlantıyı kullanmanızda sakınca yok.

@Veysel kardeş madem esata kullanmayacaksın neden bu diski tercih ettiğini söyleyebilir misin? Rengi, şekli ise zevkler tartışılmaz ama teknik özellikler açısından bu diski alacaksan esata olmayan daha ucuz modelleri var. Ucuz modelinde sadece Firewire 400 - 800 ve esata çıkışları yok.

Esata nın zaman kaybı olacağını düşünmemelisin bence tam tersi zaman kazandırır

That's all....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulashcan -- 25 Şubat 2008; 21:00:03 >

• @ulashcan

ilginden dolayı teşekkür ederim.

aslında ben başta

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30371

bu diki alcaktım ama bundada sadece usb 2.0 var diye istemedim her ne kadar fiyat farkı büyükte olsa!çünkü şu an ki koşullarda terabyte az buz bişey değil ve ben bu diski sorun çıkarmazsa uzuuun seneler boyunca kullanmayı düşünüyorum.kısmet olursa yazın yeni bir bilgisayar alacağım(saidakkas hocam laptop almaktan vazgeçtim) ve e-sata onda olacak

sizce bunu tercih etmekle hata mı yapmaktayım?*

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teknoloji hergün gelişiyor ve yeni teknolojiler çok büyük farklar yaratıp fiyatı da aşağı çekiyor. Bu koşullarda uzuuun seneler boyunca kullanmak hayal oluyor. Alacağın disk çok güzel, yukarıda da belirttiğim gibi üst düzey diyebilirim. Aynı diski İndragandi'nin yıldönümünda KDV dahil 390 YTL aldım. Hem şık hem hafif hem de teknolojinin tüm imkanlarıyla donatılmış. Sadece ethernet bağlantısı yok, onlar da zaten apayrı bir kategoride, ağ sunucusu yada download gibi farklı amaçlarla kullanılıyor, hız açısından çok yavaşlar.

Şu an dahili sata disklerde dikey kayıt teknolojisi yaygınlaşmaya başladı. Ben kullanmadım ama kullanan herkes hızına hayran kalmış. 3 gün sonra harici disklerin içine de dikey kayıt teknolojili diskler girmeye başlayacak. O zaman bizim bu süper cihaz ikinci sınıfa iniverecek.

Tabii ki bilgisayar işinde onu bunu beklemeye kalkarsan hiç bir zaman hiç birşey alamazsın. Asıl konu şu anki ihtiyacını belirleyip fiyat performans açısından en uygun cihazı almak. 170 - 180 YTL'ye 500 GB harici disk alınabiliyor. Eğer bugün mutlaka 1 TB kapasiteye ihtiyacın yoksa 500'lük bir disk alıp en azından 1 yıl idare edebilirsin. 1 yıl sonra da hızlısından 1 TB harici diski bugünkünün yarı fiyatına alabilirsin. 5 - 6 ay önce 4 GB toshiba USb diske 76 YTL vermiştim, şimdi 25 - 30 YTL.

Geçen günlerde eski dosyaları düzenlerken 2001 yılında aldığım 24X Yamaha CD yazıcının faturasını buldum. O günün parasıyla 200 YTL ödemişim. O zamanın süper cihazıydı, uzuuun yıllar kullnmak umuduyla almıştım. Audio Cd yazımında özel bir teknoloji kullanıyordu ve ses kalitesinde çok başarılıydı. Benim için ihtiyaçtı ve o kadar parayı verip almıştım.

Şimdi bugün sen de aynı soruyu kendine sormalısın. Eğer 1 TB gerek şartsa ve tüm bağlantıları içersin istiyorsan pahalı diski tercih et, yoksa sadece usb li olan ucuz diski, hatta 500'lükleri bile tercih edebilirsin, karar senin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulashcan -- 27 Şubat 2008; 0:25:38 >

• yardımların teşekkür ederim

tercihimde 1 tb da ısrarcıyım arkadaşımdan 320 gb lik bir harddisk aldım ve zaten onunla beraber fulle yakınım,dizi&film arşivlemeyi seviyorum

o yüzden 1 tb lık bir disk alıp harddiskini arkadaşıma geri vereceğim ancak şu bağlantı kısmını yeniden gözden geçirebilirrim sanırım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.