Şimdi Ara

Handbrake

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Dreambox ile TV den yaptığım .ts formatındaki SD kayıtları MKV ye çevirip arşivlemek daha sonradan da WDTV live ile ve bilgisayardan seyretmek istiyorum.
    Bunun için de Handbrake kullanmak istiyorum.
    Daha önce bir kaç program denedim İşletim sistemim Mountain Lion ve onun için kullandığım bütün programlar maalesef başarılı convert işlemi yapamıyorlar bazı videoalarda ses kayması yapıyorlar. Bugüne kadar denediklerim içerisinde en sağlıklı sonuç veren Handbrake. O yüzden Handbrake kullanmayı tercih ediyorum.
    Fakat bir iki sorum ya da belki sorunum var.
    Şöyle ki
    Yaptığım kayıtlar Handbrake ya da Mediainfo programlarında 544x576 çözünürlükteymiş gibi gözüküyor. Aslında 720x576 civarında bir çözünürlükte. Fakat böyle abuk bir çözünürlükte olduğundan ben de farklı bir çözünürlük girmek istiyorum. Hem izlediğim TV ye uydurmak istiyorum, hem de olabilecek en kaliteli görüntüyü almakiçin olabilecek en yüksek çözünürlüğü kullanmak istiyorum.
    Handbrake ana sayfasındaki ayarları kendime göre yaptıktan sonra (MKV, 25fps, 2100 bitrate, AC3 stereo 128 44.1) picture settings bölümünden Anamorphic:custom seçip
    widht:544 Height:576 yapıp Display Width:1024 ayarlıyorum. Bu ayarları TV ye tam otursun yanlardan boşluk kalmasın diye yapıyorum. Sonra convert ediyorum. Sorun yok gibi görünüyor. Fakat elimde bir çok video olduğundan bunu Preset olarak kaydedip daha sonradan batch olarak çalıştırmak istediğimde maalesef Picture settings içerisinde yaptığım ayarları Preset olarak kaydetmediğini o yüzden de saçma resolution ayarlarıyla convert ettiğini görüyorum.
    Burada ayarlarda yaptığım bir hata var mı?
    Preset olarak kaydettiğimde picture settingsi de bu Presete nasıl kaydederim? ya da bu ayarları Batch file convert ederken nasıl kullanabilirim.
    Bana yardoımcı olur mıusunuz?

    Teşekkürler







  • Normal profil seçtim ve stick none gibi tüm değerleri denedim.Lütfen yardım aklımı kacırcam.Benim videom HD ise HD kalsın nedne yakınlaştırıyor kırpıyor :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.