Şimdi Ara

Hamilton: 'Schumacher'e meydan okumak isterdim'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lewis Hamilton, 7 kez dünya şampiyonluğu yaşamış Michael Schumacher'in yeniden pistlere dönmesini istediğini söyledi. Genç İngiliz pilot, Schumacher'e pistlerde meydan okumayı istediği itirafında bulundu. The Guardian'a konuşan 22 yaşındaki Hamilton, Schumacher'in Formula 1'e veda ettiğinde üzüldüğünü belirterek, "Bu, kendisine karşı bir daha hiç yarışma imkanı bulamayacağım manasına geliyordu" dedi.

Schumacher'in olağanüstü bir pilot olduğunu belirten Hamilton, "Ben F1'i girdiğimde Fernando Alonso şampiyondu. Birkaç yarışta onu yendim. Bu harika bir duyguydu. Fakat eminim ki Schumacher'i yenmek çok daha iyi olacak. Ona karşı yarışmayı çok isterdim. Harika bir meydan okuma ve herhangi bir pilot için büyük bir test olurdu" dedi.

TurkiyeF1.Com

Her ne kadar Senna hayranı olsa da bu açıklamaları schumacher'e büyük saygı duydugunu gösteriyor.
    baba-oğul rekabeti çok ta hoş olur schumi dönerse

• alonso ya büyük taş atmış. mschumacher i istemiş. bilmez mi ki china GP de iki reno mschumacher ın önünü kesmeye çalıştı da engel olamadılar. enteresan mschumacher derim de yaşlı kurt bıraktığında gençlere karşı bile çok daha iyiydi. adam neyini ispatlayacak ki artık... Schumi nin dönmesi zor.
  • valla ben önce şunu söylemek isterim.hamilton iyi bir araçla kariyerine başlamış ve yeteneği çok çok abartılmış ,bir ingiliz medyası harikası.tamam bu sene 3-4 yarış kazandı pol pozisyonları aldı ama pilotaj olarak çok büyük bir özelliği yok.baskı altında strateji hataları yaptığını gördük.(çin de yaşananlar,türkiyede lastikleri aşırı zorlaması sonucu patlayan ön lastik,yine almanyada sıralamalarda patlayan lastik).
    sezonun ortasından sonra takımın bütün desteği üstünde toplanmış,takım arkadaşı takım tarafından dışlanmış ve sezonu bu şartlarda ve rahatlıkta bitiren bir pilot.
    alonsoyu birkaç yarışta yendim demiş.bunda çok büyütülecek birşey yok .aynı aracı kullanan iki pilot ve evet takım, strateji olarak kimi ön plana çıkarırsa o pilot kazanacaktır.
    mesela schumi çok iyi pilot evet ama yıllarca hiç bir takım arkadaşına bazı durumlar dışında kazanma şansı verilmedi.eğer mclaren bu sene alonsoya aynı şekilde davransaydı ;hamiltonda yarış kazanma şansına erişemeyecekti.
    son olarakta şunu belirteyim hamilton hiç kötü bir araçla yarışmadı.önümüzdeki sezon mc laren kötü bir otomobil olursa asıl o zaman gerçek yarışçılığı ortaya çıkıcak.kimi dönemindeki gibi her yeri dökülen bir arabayla başa çıkabileceğini sanmıyorum.yoksa pilotlar içinde iyi bir araçla şampiyon olabilecek hamiltondan yetenekli bir sürü isim var.

• sen de amma önyargılısın görüşlerinin doğru düst hiç bir tarafından tutamadım.pek rasyonel değil.
    hamilton bu arada iyi pilot. alonso yu da rahatlıkla yendim diyor aynı araç alonso da yok mu idi? sıralama da patlayan lastik hatası onun mu idi? çin Gp lastik değişimine geç kalması tek onun suçu mudur? son yarış Brazilya GP aracın tekleyip durması onun suçu mudur? alonso yu geri de tuttuğunda alonso ile birlikte aynı arç varken alonso ya karşı koyması hamilton un altında ki araç çok iyi olduğu için mi? alonso da reno da aynı imkanları bulmadı mı? sezonun ikinci yarısından itibaren alonso ya uymayan bir takım olduğu için mi, alonso masumdur? ingilizlik faktörünü unutmuyorum ama işler de düşündüğünüz gibi değil...
  • valla koca senede önde yarışan takımların içinde bir tek lastik patlatan hamilton oldu.ben zaten 3-4 yarış kazandığını ve pol pozisyonları kazandığını belirtmiştim.sadece pilotaj olarak çokta farklı bir özelliği olmadığını söyledim.alonso meselesine gelince çinden sonra takım patronu bile rakibimiz alonso dedi.bunca yıldır izlerim daha hiç bir takım patronunun kendi pilotunu rakip olarak gördüğünü bilmiyorum.
    kötü bir araba kullanmadığını belirttim.bu da yanlış değil.
    takım macaristan sonra hep hamiltonu şampiyon yapmak için çabaladı.bu da bir gerçek.çindeki olayda tabi tek onun suçu değil ama genelde bu tip durumlarda kararı hep pilotlar verir.(2006 macaristan schumi olayı)
    ve bu lastikleri bitiren tek pilottu.
    sonuçta hamilton şampiyonda olabilirdi,olabilirde ama çokta müthiş bir pilot değil.

• Hamilton için bu sezon çok belirleyici olacak bence.Gerçek potansiyeli neymiş görücez bu sezon.
    Umarım alonso'da renoya gider de rekabetçi olur.Hamilton'a karşı bu sezon yarışlarını merak ediyorum.
    Hamilton'u Schumi ile kıyaslamanın hiçbir anlamı yok şu durumda.
  • lastik olayında mclaren takım yönetimi suçun kendilerinde olduğunu itiraf etti sen hala hamilton diyon
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanya'da Mühendislik Okumak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o suçu kabul etme olayı sadece pilotu korumak için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bianconera

Lewis Hamilton, 7 kez dünya şampiyonluğu yaşamış Michael Schumacher'in yeniden pistlere dönmesini istediğini söyledi. Genç İngiliz pilot, Schumacher'e pistlerde meydan okumayı istediği itirafında bulundu. The Guardian'a konuşan 22 yaşındaki Hamilton, Schumacher'in Formula 1'e veda ettiğinde üzüldüğünü belirterek, "Bu, kendisine karşı bir daha hiç yarışma imkanı bulamayacağım manasına geliyordu" dedi.

Schumacher'in olağanüstü bir pilot olduğunu belirten Hamilton, "Ben F1'i girdiğimde Fernando Alonso şampiyondu. Birkaç yarışta onu yendim. Bu harika bir duyguydu. Fakat eminim ki Schumacher'i yenmek çok daha iyi olacak. Ona karşı yarışmayı çok isterdim. Harika bir meydan okuma ve herhangi bir pilot için büyük bir test olurdu" dedi.

TurkiyeF1.Com

Her ne kadar Senna hayranı olsa da bu açıklamaları schumacher'e büyük saygı duydugunu gösteriyor.

Bir kaç yarışta Alonso'yu yenmiş. Demek ki bu Ham da Ron dan farksız. O desteğe rağmen sezonu Alonso ile aynı puanda bitirebildi. Ve aynı destek verildiğinde Alonso nun kesinlikle kaçırmayacağı bir şeyi kaçırdı ama hala bundan haberi yok. Yİne bilemediği bir şey var ki bu sezon Schumy yarışıyor olsaydı Ham için görebileceği tek rüya 2. lik rüyası olurdu. Oysa bu sezon Alonso ve Kimi nin yeni takımlarda yarışıyor oluşunun avantajıyla şampiyonluk rüyaları görmeyi başardı. Ama sadece rüyasını görebildi. Sanırım hala da tam olarak uyanamamış.
    2000 li yılların başında olsaydı gene bunları söyleyebilir miydi. Bence söylerdi. Nasıl olsa dilin kemiği yok. Önümüzde ki sezon heralde gerçek dünyaya biraz daha yaklaşır ama sanmıyorum ki durumu kavrayabilsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: etusch

quote:

Lewis Hamilton, 7 kez dünya şampiyonluğu yaşamış Michael Schumacher'in yeniden pistlere dönmesini istediğini söyledi. Genç İngiliz pilot, Schumacher'e pistlerde meydan okumayı istediği itirafında bulundu. The Guardian'a konuşan 22 yaşındaki Hamilton, Schumacher'in Formula 1'e veda ettiğinde üzüldüğünü belirterek, "Bu, kendisine karşı bir daha hiç yarışma imkanı bulamayacağım manasına geliyordu" dedi.

TurkiyeF1.Com

Bir kaç yarışta Alonso'yu yenmiş. Demek ki bu Ham da Ron dan farksız. O desteğe rağmen sezonu Alonso ile aynı puanda bitirebildi. Ve aynı destek verildiğinde Alonso nun kesinlikle kaçırmayacağı bir şeyi kaçırdı ama hala bundan haberi yok. Yİne bilemediği bir şey var ki bu sezon Schumy yarışıyor olsaydı Ham için görebileceği tek rüya 2. lik rüyası olurdu. Oysa bu sezon Alonso ve Kimi nin yeni takımlarda yarışıyor oluşunun avantajıyla şampiyonluk rüyaları görmeyi başardı. Ama sadece rüyasını görebildi. Sanırım hala da tam olarak uyanamamış.
    2000 li yılların başında olsaydı gene bunları söyleyebilir miydi. Bence söylerdi. Nasıl olsa dilin kemiği yok. Önümüzde ki sezon heralde gerçek dünyaya biraz daha yaklaşır ama sanmıyorum ki durumu kavrayabilsin.

tam benim hislerim hocam eline sağlık

• Hamilton'un kötü bir pilot olduğunu kimse söylemiyor ama şu da bir gerçek ki, takımın desteğini almasına rağmen, takımın dışladığı Alonso ile aynı puanda bitirdi şampiyonayı. Bence Hamilton'un şu sıralar yapacağı en iyi şey bol bol dua etmek olur. Mc Laren'in bir yıl iyi bir yıl kötü araç hastalığı nüksetmesin diye.
  • Bu çocuk şaka gibi. Karşısındakini yermiyor ama kendisini yüceltiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

Sezonu izlediyseniz hamilton un başarılı işler ve performans ortaya koyduğu açık ve seçik olduğunu biliyorsunuz. şunu diyorum alonso sezon ortasına kadar ne kadar destek gördüyse hamilton da o kdar destek gördü. alonso ya hep üvey evlat muamelsi yapıldığını iddia edersiniz o zaman F1 takip etmediğinizden öteye geçmez.bu bir. Hamilton nun yaşadığı şanssızlığı Alonso yaşadı mı? sadece diyebileceğiniz Japonya GP yarış dışı kalmasıdır. hamilton Brezilya GP aracı tekleyip durduğıunda nasıl sevindiğinizi inkar mı edeceksiniz? denize düşen yılana sarılır misali bir anda Kimi Raikkonen sevdindiniz.Normal sevinmeniz aslında anlamak güç değil. ve casusluk skandalında ki rolü ve tatsız tutumuyla Alonso nun kendi kendine yaptığıdır.bunu inkar etmeyin suçu direkmen alonso yu deteklemeyen McLren a atmayın. Alonso 2 puanla kaçırdıysa balı tutmadığındandır geçen sene de öyledir.ama hamilton da 2 puanla yarışı kaybetti. Macaristan 2006 GP de mschumacher ın lastik seçim stratejisini örnek vermişsiniz. arada ki farkı gözünü görmüyorsa biz mi yazalım. yazalım 2006 hungary GP de mschumacher ve yarıştan sonra gereksiz akılsızlıkta bulunduklarını söyleyen yani hatalı olduklarını itiraf eden Ross Brawn lastikleri değişmemiz gerekirdi dediler. sebeiş basit mschumacher lastik değişimine girse en kötü ihtimalle 3.bitirecekti yarışı ama açgözlülük ve delilik edip -şumi risk almaz ot gibi sürüşü var diyenler olurdu da onlara da ders olsun- 1. sürmesiydi. fakat hesap tutmadı hızla kuruyan pist ve arkadakilerin mnichelin intermediate lastiklerle yetişmesi N.heidfeld in Şumi nin aksını kırmakla sonuçlanan savunması. peki hamilton un Çin GP ile arasında ki fark nedir? Hamilton yarışta tutunamıyordu bile.yarış sonra adeta buz pistinde kayıyordum diyordu bunu göre göre Mclren in uyumasıydı. lakin mschumacher avantajlı michelin lastiğine karşı mükemmel sürüyordu ne yapsındı adam? Çsonrasında Çin GP pit alanına giderken dar yol ve ıpıslak yol hamilton çakıldı kaldı.Aklıma gelmişken McLren takımının bir de bir hatası Hamilton aracı tekleyip durunca az benzin koyup zamön kazanmayı düşünüyorlardı e araç bir daha erken pite girdi.yine avantajlı bir şey yok.aynı hatayı bir yerde daha yaptılar.yani son yarış brezilya da bunu da görünce hamilton işin zor...aracı teklemese 2 puana ihtiyacı olan hamilton un 2 puandan fazlası alacağı kesindi ve şampiyon olacaktı.her ne ise...
    qetusch güzel yazdın ama destek konusunda katılmıyorum.bu noktayı geçerim ama hamilton un sağlam yetenekli olduğunuda ifade ederim.strateji konsunda az daha olgunlaşsın tamamdır.

• Gerçekleri görmek yerine hayal dünyasında gezinen bi çocuk. Bu sene başında söyledikleri yeni olduğu için tahammül ediliyordu. Ama 1 sene sonra hala konuşması garip.

Geçen sene toro rosso'da olsaydı vetteli yada spyker'da sutili geçebilirmiydi merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikista -- 6 Aralık 2007; 13:51:40 >
  • fesüphanallah.
    hamilton nu sevdiğimden değil lakin bu bu görüşlerde daha doğrusu zayıf takım olsaydı düşünce şablonu doğru değil.toro rosso ya alonso ya da mschumacher koyun bari..unuttuğunuz aynı aracı hamilton kadar alonso kullanıyordu.tamam alonso bahreyn herhal 1.ni aldığında takım stratejisi kime çalışıyordu? ya da bir monaco? dersiniz monaco da antremanlarda hamilton kaza yaptı vs. doğru ama yarıştan sonra ve sezon başında ki yarışlarda Ron. Dennis ile Alonso nun sarmaş dolaş görüntüleri baba-oğul vaziyetler ve R.Dennis in Alonso yanında iken K.Raikkonen ne bakışları, kamuoyuna yansımaları nasıldı?sonra ne oldu da araları bozuldu? reno da iken alonso yu anlatma ama gerek var mı? gerçi sonra özür diler bu da iyi bir şey.işin aslı sonuca odaklı bir insanın alonsonun yani sersemce davranışlar sergilemesine sebep olan durumlara kızması normal.çünkü bir şeyi ister onu elde etmesine yardımcı olacaklarında doğru çalışmasını ister.e biraz da etrafındakileri düşünseydin; baskıya gelmiyor ki.ama bazı davranış ve söylevleri ise gevşeklikten öteye geçmez. ne ise tabi sonra aralarına kara kedi girdi sonra...casusluk suçlamaları...ama o kara kedi girene kadar hamilton da boş durmayıp alonso dan daha iyi sonuçlarda çıkarıyordu.o yüzden hazır şanslı paketi yüzünden performansını görmezden gelemeyiz. aynı KRaikkonen karşı 2005 de alonso için yazdığım gibi lakin alonso nun karakterini tasvip etmezdim, bir de suistimalli yazan reno taraftarları aman uzak dursunlar.
    ne ise iki tarafta (alon-ron) taş olunca hatırlatayım da sezon başında 2.ci yarıştan sonra sanırım mclaren ve alonso yavaş olduklarını düşünüp harıl harıl yeni aracın üzerinde çalışıyorlardı.tüm hesaplar alonso üzerine kuruluyordu. bu ifadeyi her ne kadar benim kullanmam doğru olmasa da!!; o zamanlar mı tartışırlardı bilmem artık dela rosa ile alonso nun F2007 yi tartışıp belki, ne edelim diye düşünmeleride entersan. doğru mu iyi meydan herkesin.
    ve bu yüzden de ingiliz olan Hamilton un desteklenmesi sürekli istenirken, sezon ortasında olaylar patlak verince artık takımda hamilton dan yana kaymaları, Alonbso nun zayıflaması hamilton un önce ki performansını görmezden gelmenize engel olmasın.

• quote:

Bütün şartlar ondan yanayken üstelik iyi sayılabilecek bir puan farkı yakalamışken matematiksel şansı bile 3 ihtimale dayalı olan dolayısıyla neredeyse hiç şansı olmayan ama mücadelesi ve dirayetini hiç yitirmeden sonuna kadar sürdüren Raikkonen'e şampiyonluğu kaybeden bir pilot bence uzun bir süre konuşmamalı. Hele bu şekilde bir ukalalık çok gereksiz. Ben şuana kadar Schumacher'in onca başarısına rağmen mütevazi duruşunu bıraktığını hiç görmedim. Araç iyiydi ekip güzel çalıştı şartları iyi kullandık gibi tabirler ile başlar önce takımına gereken saygıyı gösterir ardından rakibi için aynı mütevazi duruşu bırakmadan yorumlarda bulunurdu. Tabi istisnai durumlar oldu olmadı değil ama genele bakmak gerek. Bu çocuk klasik bir ingiliz. Burun bir karış havada, dünyanın etrafında döndüğünü zannediyor. Hamilton'ın nesine koca bir efsane ile mücadele etmek ? Pistteki en hızlı 2 pilota bariz bir üstünlük kuramamış kalkıp onlardan daha iyi olan Schumacher'e meydan okuyor. Çok güldüm, çok eğlendim. Hele seneye podyuma tek tük çıkınca Ron'un o güzel yüz ifadesine bakıp daha da güleceğim

• Alonso yu geçtim diyor insanlarda dinliyor yaa. Olacak şey değil. İngilterede trafik sağdan işliyor, para birimleri farklı. Belki bu tur şeylerede farklı bir açıdan bakıyorlardır. Ron denen herifin şampiyonluğu kaçımak için yaptığı işlere bakılırsa böyle bir inançları olmalı.
  • İlk zamanlarda ılımlı mütevazi duruşu vardı.Ama çok geçmeden içindeki ingiliz ruhu(kendini beğenmiş,ukala,burnu bilmem kaç karış havada halleri) çıkıverdi ortaya.
    Zaten babasından gıcıklığım başlamıştı değişen tavırlarından sonra iyice sinir oldum bu cocuğa
  • quote:

İlk zamanlarda ılımlı mütevazi duruşu vardı.Ama çok geçmeden içindeki ingiliz ruhu(kendini beğenmiş,ukala,burnu bilmem kaç karış havada halleri) çıkıverdi ortaya.
    Zaten babasından gıcıklığım başlamıştı değişen tavırlarından sonra iyice sinir oldum bu cocuğa

F1 dünyasına en hızlı giren çaylak olduğu gibi kısa sürede kendinden nefret ettiren ilk pilotta oldu aynı zamanda.Alonso bile hamiltonun yanında melek gibi gözüküyor gözüme
  • Bence Alonsodan çok daha iyi Schumi ile kıyas edilemeyecek kadar düşük kalibrede bir pilot.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.