Şimdi Ara

Hamdolsun Teğet Geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AVUSTRALYALI gökbilimcileri, İngiltere’nin başkenti Londra’yı haritadan silecek büyüklükte bir göktaşının dünyayı ıskalayıp geçtiğini açıkladı.

Avustralya’nın ‘Siding Spring Survey’ gözlem merkezinde görevli gökbilimciler, 1908 yılından Sibirya’nın Tunguska semalarında patlayan ve binlerce atom bombası gücündeki ‘2009 DD45’ adlı göktaşının, Cumartesi günü dünyanın çok yakınından hızla geçerek ıskaladığını duyurdu. Uluslararası Astronomi Birliği’ne bağlı Küçük Gezegen Merkezi (Minor Planet Center) de olayı doğruladı.

Amerikan ‘Planetary Society and Astronomers’, tahmini büyüklüğü 21 ve 47 metre (68 ve 152 feet) arasında değişen 2009 DD45 adlı göktaşının, pazartesi günü saat 13.44'de dünyanın yakınından geçtiğini bildirdi.

GÜNEŞTEN BİLE ÇOK PARLAK

Tunguska semalarında meydana gelen patlama 20'nci yüzyılın en büyük kozmik bilmecelerinden biri olarak hafızalarda yer edinmişti. Görgü tanıkları, 30 Haziran günü sabah 07.00'da gökten inen dev bir ateş topun ‘güneşten bile çok parlak’ olduğunu ifade etmişti.

Patlamada 2 bin kilometrekarelik bir alanda bulunan yaklaşık 80 milyon ağaç kibrit çöpü gibi devrilirken, hayvanlar yanıp kavrulmuştu. Gökten inen dev ateş topu, Tunguska Irmak yatağını kömürleşmiş bir çöle dönüştürmüştü. Sismik ölçüm istasyonlarında kaydedilen olağanüstü vakanın etkisi daha sonra araştırmacılar tarafından hesaplanmış ve çarpışmanın on megatonluk hidrojen bombasına eşit olduğu ortaya çıkmıştı.

• Başlığı görünce daldım ama boş çıktı :)
  • Amerikanın ve İsrael'in avcılığı oyun gören soytarı ordusu bir silahta dünyaya çarpacak göktaşları için geliştirselerya.

Ya teğet geçmeseydi. One minute, one minute mu diyeceklerdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

Amerikanın ve İsrael'in avcılığı oyun gören soytarı ordusu bir silahta dünyaya çarpacak göktaşları için geliştirselerya.

Ya teğet geçmeseydi. One minute, one minute mu diyeceklerdi.

Yada benim için dünya bitmiştir gibi laflar olabilirdi ...
  • Gökyüzüne baktığımızda yıldız değil de ampul veya oklar görüyorsak, Mars'a dünya bayrağı dikmek yerine emelleri bayrak yarışına taşıyorsak nereye gitti bizim sevgimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonOfPatriot -- 4 Mart 2009; 19:38:29 >
  • başlıgı gorunce direk aklıma bu gelmisti
  • Vallahi bravo. Göktaşı konusundan bile başbakana rant çıkardınız ya daha ne görsem gam yemem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abov eğer düşseydi acaba ne olurdu
  • allah başımızdaki yöneticilere zeval vermesin.sayelerinden herşey bizi teğet geçiyor.65 yaşında emekli olacağımı düşününce sanırım oda bizi teğet geçecek, umarım ölmeden yakalarım o yaşıda emeklilik hissi nasıl oluyormuş anlarım.
  • Ne diyelim, ucuz yırtmışlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: süpürman

1908 yılından Sibirya’nın Tunguska semalarında patlayan ve binlerce atom bombası gücündeki ‘2009 DD45’ adlı göktaşının,

Şu kısmı anlayamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

quote:

Orjinalden alıntı: süpürman

1908 yılından Sibirya’nın Tunguska semalarında patlayan ve binlerce atom bombası gücündeki ‘2009 DD45’ adlı göktaşının,

Şu kısmı anlayamadım.

Bir hata sözkonusu. "2009 DD45" teğet geçen göktaşına verilen numara. Haber tüm ulusal kanallarımızda böyle geçiyor demekki bir kaynak çevirdi diğerleri ondan aldı.

http://www.spiegel.de/wissenschaft/weltall/0,1518,610840,00.html

"İlk olarak geçen Cuma keşfedilen 2009 DD45 göktaşı, Pazartesi öğleden sonra, dünyaya ay uzaklığının 1/5 i yakınlığında pas geçerek hızla uzaklaştı. NASA araştırmacılarına göre 21-47 m arasında olması muhtemel göktaşı, 30 Haziran 1908 de Rusya'ya çarpan ve Tunguzka yaşantılarına yol açan göktaşı kadardı."

• quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

Bir hata sözkonusu. "2009 DD45" teğet geçen göktaşına verilen numara. Haber tüm ulusal kanallarımızda böyle geçiyor demekki bir kaynak çevirdi diğerleri ondan aldı.

lehrer35, aynen belirttiğiniz gibi birisi haberi geçiyor ve hemen hemen tüm haber kanalları kontrol etmeden haberi copy/paste usulü yayınlıyor. Bugüne kadar tespit edebildiğim yanlışlıkları bir kenara kaydetseydim sanırım sağlam bir arşive sahip olurdum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.