Şimdi Ara

Halojen far yerine led far takmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Beyaz halojende bu ürün ve osram cool intense arasında kaldım. Aslında testlerdr dıamond vısıon daha ıyı sonuc vermiş ancak tabi daha pahalı. Şuan sorun benim araç ampül değişimi hata mesajı cıkaracagı söyleniyor. Bu durumda bir yerde hata sildirmeliyim ve de garanti dışı kalır mı diye endişem var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

55w gücünde diamond vision. fabrikanın taktığı ampul de 55w ise arıza ışığı yakmaz rahat olun.

Orijinalden alıntı: Meticulous

55w gücünde diamond vision. fabrikanın taktığı ampul de 55w ise arıza ışığı yakmaz rahat olun.

Teşekkürler. Kullanım klavuzunda yazıyordur umarım. Yarın bakayım.

2012 Hilux aracımın farlarının H4 olduğunu düşünüyorum. Farın içinde tek lamba var.

Araştırmalarıma göre alabileceğim en iyi (kaliteli, garantili, uzun ömürlü) far OSRAM NİGHTBREAKER görünüyor. SPEED 6000K ve VINTAGE 3700K olarak 2 ayrı sıcaklıkta modelleri var. Alternatif olarak, Philips, Bosch ve Photon öne çıkıyor, ancak Philips TR sitesinde H4 yok, Bosch far sayfası bulamadım. Photon konusunda 1-2 sorun gözüme çarptı.

OSRAM 6000K Beyaz ışık ve 3700K Günışığı arasında kaldım. Beyaz ışığı pek istemiyorum çünkü gece kulaklarını çınlattığım sürücülere benzeyeceğim diye korkuyorum. 3700K Sarı Günışığı modeli ise, hem bulması çok zor hem de beyaz ışık kadar iyi aydınlatmıyor.

OSRAM NIGHTBREAKER BEYAZ IŞIK kullanan arkadaşlardan, tecrübelerini öğrenmek isterim.

Özellikle karşıdan geleni rahatsız etme konusu ve aydınlatmasını merak ediyorum.

Randıman, ömür, garanti vs bilgiler de olursa memnun olurum.

Saygılar

• Ahmet Ozalp A kullanıcısına yanıt

ben aşağıdakini kullanıyorum ancak 5000 K de dese öyle led gibi beyaz bir etki bırakmıyor. Zaten halogen yuvaya led takmak gibi bir hataya asla düşmeyin. Night breaker ı da renk olarak beğendiyseniz alabilirsiniz. Ömür, muayneden geçmede vs sorun yaşamazsınız. Benimkinden sarı Philips h7 ampül çıkmıştı. Şimdi çok az daha beyaz osram ampül oldu.

Osram H7 Cool Blue Intense Next Gen 5000K Beyaz Işık (2 Adet)

https://www.hepsiburada.com/osram-h7-cool-blue-intense-next-gen-5000k-beyaz-isik-2-adet-p-HBCV00003LL44B?ftid=b1tqnmrjfzth3af7&magaza=DuoLight&url_src=ios-product-detail&utm_campaign=sc%3Ahb-ecom.sr%3Ainfluencer.md%3Alinkgelir&utm_medium=linkgelir&utm_source=influencer&wt_inf=affiliate

Osram Night Breaker Lazer iyi bir çözüm. Aydınlatma performansı hususunda fikir vermesi açısından;

Far yıkama tesisatlı Ford Focus Led ampul 2.000,

Far yıkama tesisatsız olan 1.800 lümen ışıtma gücünde.

Osram NB Lazer 1.550 lümen değerinde. (Doğruysa internette ulaştığım bilgi)

Deneyimim: Daha önce 2 ayrı araçta 2 takım NB Lazer kullandım ve memnun kaldım.

Hocam ben aramork aracımda kullandığım için sana en doğru bilgiyi verebilirim, arkadan yani dikiz aynasından baya rahatsız ediyor öndekini, gece zifiri karanlıkta karşı tarafıda rahatsız ediyor.

Halojen yuvaya led takmak hatasından kastınız nedir? Gördüğüm kadarıyla Halojeni çıkarıp aynı sokete Led farı takıyoruz. Başka ne yapılmalı?

Halojen ampüller reflektif yuvalara takılır. Led ampüller ise mercekli yuvalara takılır. Mercek sayesinde ledin yaydığı ışık belli bir bölgeye dağılırken eğer reflektif yuvaya led far takarsanız o güçlü led her yere dağılacağından doğru yeri aydınlatmaz. trafikte gözünüzü alan, mahveden ışığın sebebi budur. Önce aracınızın far tipini öğrenin ona göre eğer reflektif ise halojen, mercekli ise led ampül takın. Olay bu kadar basit.

https://www.royalincarparts.com/4-types-headlamps-you-must-know/

• Bilgi için teşekkürler. Benim farlarda tek ampul var, dolayısıyla soket H4. far tasında reflektif aynalar var, camda merceğe benzer bir şey yok gibi. Bu konuda Philips, Osram gibi kaliteli led farların sorun yaratmadığını okumuştum. Led halojenin hizasında ise sorun çıkmaz deniliyor. Söylediğinizden anladığım, denemeden emin olamayacağım. Çok ta dert değil, biraz daha ışık istiyorum, beyaz sevmiyorum zaten, led takarsam 3700K tercih edecektim. Daha kaliteli bir halojen takayım diye karar verdim.

Halojen far yerine led far takmak

• Ahmet Ozalp A kullanıcısına yanıt

Evet bu reflekte, mercek yok. O ledi hizalama işi mercek var ise üst ışık çizgisini hizalama için yapılıyor. Ledi reflekte fara taktığınızda yine saçılacaktır. Buna ya sanayide mercek yaptıracaksınız ki ben önermem. Hem masraflı olur hem de orjinalliği bozulur. Güzel yapılmazsa uğraşır durursunuz. Ya da işte zevkinize göre bir halogen ampül ile değiştirmeniz gerekir. Komple farı değiştirmek bir diğer masraflı seçenek. Halojenler maalesef led kadar güzel ışıltmıyor. Ayrıca halojenlerin hep sarı gelme sebebi de aslında reflekte fardaki saçılma sebebiyle beyaz olurlarsa yağmurda görüşü çok düşüyor. O yüzden yani halogen 6500 K beyaz da bakmayın zaten bulamazsınız. Belirttiğiniz kelvin değerlerinde veya yakın ~4000K halogen bulunabilir. Reflekte farda gelen halojen ampüllerin 2700-3000K gelmesinin de anlamı var da işte görsele hitap etmediğinden sevemiyoruz :)

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.