Halka arz nedir acaba kısaca açıklayabilecek var mı?
hisse satışı
o değil de parası olan pegasustan hisse alsın. çk değer kazanacak çünkü
Halka arz, hisse senetlerinin çok sayıda ve önceden bilinmeyen yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satışı olarak tanımlanmakta olup, Şirketlerin hisse senetlerini halka arz etme şekli, farklı koşullara bağlı olarak değişebilmektedir. Başka bir anlatımla şirketler, faaliyetlerini yürütebilmesi için kaynaklara ihtiyacı vardır. Bu kaynaklar yabancı kaynak (borç yoluyla elde edilen kaynak) veya özkaynak (ortaklardan sermaye yoluyla veya faaliyetler sonucu kar yoluyla sağlanan) olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Conquérant'
Küçük miktarlarda hisse alamıyor muyuz acaba?100 tl 200 tl gibi
halka arz demek, halkı söğüşlemek demektir. Yapılan halka arzlara baktığınızda 100 halka arzın en az 90 tanesi yatırımcısına zarar ettirmiştir. Yüksek fiyat belirlerler. Millete 3 liradan hisse satarlar. Birkaç ay içinde hisseleri 2,50 liraya düşmesine rağmen dönüp tek bir lot hisse almazlar.
Halka arz deyince aklıma direk Kuzey Güney geldi izleyenler bilir
Küçük miktarlarda hisse alamıyor muyuz acaba?100 tl 200 tl gibi
alırsın da getirisi az olur.
halk gyo yaklaşık 2 ay önce 1,35 den halka arz edildi. 3 kat fazla talep geldi. Hisse şu anda 1,18 fiyatı var. Dönüp bakan yok. Ben bu halka arzdan hisse alacaklara söylemiştim. 2-3 ay içinde hissenin 1 liraya düşeceğini söylemiştim. Kimse inanmamıştı. Halka arzda küçük yatırımcıya yüksek fiyattan, büyük yatırımcıya iskontolu yani düşük fiyattan satarlar. Sizin halka arzda aldığınız fiyatta büyük yatırımcı karlı durumdadır. İstediği anda satabilir. Sizin 1,35 e aldığınız halk gyo hissesini büyük yatırımcı 1,25 e almıştır.
quote:
Orijinalden alıntı: erdemirci
halk gyo yaklaşık 2 ay önce 1,35 den halka arz edildi. 3 kat fazla talep geldi. Hisse şu anda 1,18 fiyatı var. Dönüp bakan yok. Ben bu halka arzdan hisse alacaklara söylemiştim. 2-3 ay içinde hissenin 1 liraya düşeceğini söylemiştim. Kimse inanmamıştı. Halka arzda küçük yatırımcıya yüksek fiyattan, büyük yatırımcıya iskontolu yani düşük fiyattan satarlar. Sizin halka arzda aldığınız fiyatta büyük yatırımcı karlı durumdadır. İstediği anda satabilir. Sizin 1,35 e aldığınız halk gyo hissesini büyük yatırımcı 1,25 e almıştır.
+1
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme