Şimdi Ara

halıya civa doktum acil yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
100
Cevap
1
Favori
22.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tyrael

Küçükken bende elimde oynardım. Eski termometrelerden temin ediyodum 1 termometreden minnacık çıktığı için baya bi termometre telef ediyodum. Çekmecemde ufak bi cam şişede hala durur hatta çıkarıp oynasam mı . Turp gibiyim demekki bişey yapmıo korkmana gerek yok. Ayrıca temas ettiğin anda vucuda geçmesi mantıklı gelmedi bana.

Alıntıları Göster
    Hava Civa ßunlar Ya Urasmayın SUnlarla

Hıc Urasma DIrek Halıyı At

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratFb

Hava Civa ßunlar Ya Urasmayın SUnlarla

Hıc Urasma DIrek Halıyı At

Alıntıları Göster
    MIKNATISLA ÇEKİLİRMİ Kİ?? YAWS Bİ ARA BENDE ELİMDE OYNAMIŞTIM SIVI METAL İLE.. ÖLCEM Mİ ŞİMDİ??

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSsPoOL

MIKNATISLA ÇEKİLİRMİ Kİ?? YAWS Bİ ARA BENDE ELİMDE OYNAMIŞTIM SIVI METAL İLE.. ÖLCEM Mİ ŞİMDİ??

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: CeSsPoOL

Az kaldı.3-5 güne kalmaz gidersin sen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orjinalden alıntı: CeSsPoOL

Az kaldı.3-5 güne kalmaz gidersin sen.

Alıntıları Göster
    @Fixed dur acele etme o kadar.. en güzel zamanlarımdayım daha.. herşey daha yeni yoluna giriyo..

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSsPoOL

@Fixed dur acele etme o kadar.. en güzel zamanlarımdayım daha.. herşey daha yeni yoluna giriyo..

Alıntıları Göster
    küçükken bende oynamıştım da elimi sürdüm mü sürmedim mi hatırlamıyorum ama acayip zevkli bişey sonra halıya falan gelmişti herhalde ama bi durum olmadı halıda kendi halinde kaybolmuştur herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: tniaskrad

küçükken bende oynamıştım da elimi sürdüm mü sürmedim mi hatırlamıyorum ama acayip zevkli bişey sonra halıya falan gelmişti herhalde ama bi durum olmadı halıda kendi halinde kaybolmuştur herhalde

Alıntıları Göster
    ya hazır konu civadan açılmışken bişey sorayım dedim.

civayı arabaların far ampulüne sürünce far beyaz ışık veriyormuş.aynı florasan gibi.bunu deneyen oldu mu hiç?
    askerde bi arkadaş söylemişti.doğru mu merak ettim..

• kucuk tum hatirilyorum civayi avucumun tam ortasina biriktirim saga sola salliyordum o yuvarlandigi zaman hosuma gidiyordu.

niye korkuyorsunuz ki nasil olsa bi gun olecegiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murtiss

kucuk tum hatirilyorum civayi avucumun tam ortasina biriktirim saga sola salliyordum o yuvarlandigi zaman hosuma gidiyordu.

niye korkuyorsunuz ki nasil olsa bi gun olecegiz.
    dostum civayı eğer içmediysen veya herhangi bir noktadan vücuduna girmediyse sorun yok.. çünkü temas halinde herhangi bir sorunla karşılaşmazsın. ayrıca civa değil civanın kaynatılması sonucu ortaya çıkan gaz zehirlidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sandman

Gerçek civa çok pahalıdır ve özel izinle satılır.. Ulu orta satılanlar renkli alkol olabilir bi de bu kanser olayını takma bu kadar kafana dertten kanser olursun yoksa..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Sandman

Gerçek civa çok pahalıdır ve özel izinle satılır.. Ulu orta satılanlar renkli alkol olabilir bi de bu kanser olayını takma bu kadar kafana dertten kanser olursun yoksa..

Bir şişe civayı elinize aldığınızda zaten ağırlığından hemen anlarsınız....

• quote:

Orijinalden alıntı: CW_Doktoray

quote:

Orjinalden alıntı: Sandman

Bir şişe civayı elinize aldığınızda zaten ağırlığından hemen anlarsınız....

Alıntıları Göster
    Duyduğuma göre civanın özkütlesi büyük olduundan bir su bardağı civanın içinde bilardo topu bile batmadan kalabilirmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

Duyduğuma göre civanın özkütlesi büyük olduundan bir su bardağı civanın içinde bilardo topu bile batmadan kalabilirmiş.

Alıntıları Göster
    konu konuyu açmış bende size ilginç bi bilgi vereyim bilardo toplarının kağıttan yapıldığını biliyor muydunuz ?
    bende arkadaşın yalancısıyım ama kendisi bu konular üzerinde bilgili birisidir yani güvenirim ona

• Konu konuyu yine açtı kağıdın ağaçlardan yapıldığını biliyor muydunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tniaskrad

konu konuyu açmış bende size ilginç bi bilgi vereyim bilardo toplarının kağıttan yapıldığını biliyor muydunuz ?
    bende arkadaşın yalancısıyım ama kendisi bu konular üzerinde bilgili birisidir yani güvenirim ona

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tniaskrad

Doğru bilgi bu kağıt sıkıştırma yöntemiyle yapılıyor.Yani bilardo topları sıkıştırılmış kağıtlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: PhsycoMantis

quote:

Doğru bilgi bu kağıt sıkıştırma yöntemiyle yapılıyor.Yani bilardo topları sıkıştırılmış kağıtlardır.

Alıntıları Göster
    aman korkma o kadar ortaokuldayken hoca böle bi şişe civa getirdi herkes elini daldırdı içine hoca çok kızmıştı ama elinizi çok uzun zaman geçmeden yıkarsanız ve bolsuyla biş olmaz demişti

YA CİVANIN DÖKÜLDÜĞÜ YERLERE BANT YAPIŞTIR KOLİ BANDI BAKAM CİVA YAPIŞCAKMI BANDA DENESENE

• quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

Konu konuyu yine açtı kağıdın ağaçlardan yapıldığını biliyor muydunuz?
    quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

yarıldım be

• quote:

Orijinalden alıntı: ccaparli

quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

yarıldım be

Alıntıları Göster
    diş doktorları civa ile karısım yaparak siyah dolgu yapıyor bıldıgım kadarıyla ...
    yani temasla kanser olma olayı bence hikaye ...

• quote:

Orijinalden alıntı: elder.F7

diş doktorları civa ile karısım yaparak siyah dolgu yapıyor bıldıgım kadarıyla ...
    yani temasla kanser olma olayı bence hikaye ...

Alıntıları Göster
    halıyı traş et 1 haftaya kalmaz eskisinden daha gür kılları çıkar

• Kardeş, herkes birşeyler şöylemiş, ama işin ciddiyeti malesef biraz unutulmuş. Birazdan anlatacaklarım bir kimyagerin verdiği naçizane bilgidir. Tamamı doğrudur:

1- Civa zehirli bir ağır metaldir. Bünyeye alınması durumundaki etkisi alınan miktara (doz) bağlıdır. Ufak miktarlarda alındığında hemen bir etkisi görülmez, ama vücuttan da kolay kolay atılmaz. Atılmadığı için de yeni alımlarla miktarı giderek artar ve kronik rahatsızlıklara neden olur. Bunların başlıcaları kanser, üreme bozuklukları, geçmeyen ağrılar vs. dir.

2- Yeterli miktarda alındığında ise akut zehirlenme sözkonusu olur. Bu durumda vücutta devam eden bazı yaşamsal reaksiyonları inhibe eder (durdurur) ve ölüme sebep olur. Bu ölüm durumu arsenik, siyanür gibi kuvvetli zehirlere nazaran daha yavaş, ama gayet acılı cereyan eder. Tibet ve Çin'de bir zamanlar bazı rahipler, bir inanç akımının etkisiyle civa yiyerek kendilerini öldürmüşlerdir. Bu esnada çektikleri acıları bir tür doğum yada temizlenme acısı, ölümü de yeniden doğma sandıklarından, kıvrana kıvrana ölmüşlerdir.

3- Civanın bir özelliği de oda sıcaklığında sıvı halde bulunan tek metal olmasıdır. Tabi her sıvının olduğu gibi, civanın da buharlaşması söz konusudur. Bu yüzden civadan etkilenmek için mutlaka içmeniz veya dokunmanız gerekmez. Havayla temas halindeki civa ile aynı odada bulunmanız bile soluma ile bir miktar almanıza yol açar. Civa depolanacak ise hava geçirmez kaplarda depolanmalıdır. Kırılan civa termometreler derhal ortamdan uzaklaştırılmalıdır.

4- Saf, metalik haldeki civanın vücutla teması sonucu emilmesi nispeten zordur. Ama organik civa bileşikleri (metil civa, civa asetat vs.) ciltten kolayca emilir ve çok zehirlidir. Ayrıca size en yakın civa kaynağı yediğiniz midyelerdir.

5- Halıdan nasıl mı temizlenir? Civa kirlenmediği sürece kolay kolay bulaşmaz. Halıyı toplayıp açık bir alana (bahçe vs.) silkelersen kayıp gidecektir. Eğer bulaştıysa halıyı bir süre açık havada sıcakta bırakırsan civa aynen su gibi buharlaşıp uçacaktır.

CİVA İLE OYUN OYNAMAYIN

• quote:

Orijinalden alıntı: PhsycoMantis

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: PhsycoMantis

quote:

nasıl yani ya sıkıştırılmış kağıt mı?kağıt nekadar sıkıştırılabilirki okadar sert olmuş.bilardo topuyla adam öldürüyolar yaw.niye taştan yapmamışlar daha kolay

• quote:

Orijinalden alıntı: namüsait mahiyet

Kardeş, herkes birşeyler şöylemiş, ama işin ciddiyeti malesef biraz unutulmuş. Birazdan anlatacaklarım bir kimyagerin verdiği naçizane bilgidir. Tamamı doğrudur:

1- Civa zehirli bir ağır metaldir. Bünyeye alınması durumundaki etkisi alınan miktara (doz) bağlıdır. Ufak miktarlarda alındığında hemen bir etkisi görülmez, ama vücuttan da kolay kolay atılmaz. Atılmadığı için de yeni alımlarla miktarı giderek artar ve kronik rahatsızlıklara neden olur. Bunların başlıcaları kanser, üreme bozuklukları, geçmeyen ağrılar vs. dir.

2- Yeterli miktarda alındığında ise akut zehirlenme sözkonusu olur. Bu durumda vücutta devam eden bazı yaşamsal reaksiyonları inhibe eder (durdurur) ve ölüme sebep olur. Bu ölüm durumu arsenik, siyanür gibi kuvvetli zehirlere nazaran daha yavaş, ama gayet acılı cereyan eder. Tibet ve Çin'de bir zamanlar bazı rahipler, bir inanç akımının etkisiyle civa yiyerek kendilerini öldürmüşlerdir. Bu esnada çektikleri acıları bir tür doğum yada temizlenme acısı, ölümü de yeniden doğma sandıklarından, kıvrana kıvrana ölmüşlerdir.

3- Civanın bir özelliği de oda sıcaklığında sıvı halde bulunan tek metal olmasıdır. Tabi her sıvının olduğu gibi, civanın da buharlaşması söz konusudur. Bu yüzden civadan etkilenmek için mutlaka içmeniz veya dokunmanız gerekmez. Havayla temas halindeki civa ile aynı odada bulunmanız bile soluma ile bir miktar almanıza yol açar. Civa depolanacak ise hava geçirmez kaplarda depolanmalıdır. Kırılan civa termometreler derhal ortamdan uzaklaştırılmalıdır.

4- Saf, metalik haldeki civanın vücutla teması sonucu emilmesi nispeten zordur. Ama organik civa bileşikleri (metil civa, civa asetat vs.) ciltten kolayca emilir ve çok zehirlidir. Ayrıca size en yakın civa kaynağı yediğiniz midyelerdir.

5- Halıdan nasıl mı temizlenir? Civa kirlenmediği sürece kolay kolay bulaşmaz. Halıyı toplayıp açık bir alana (bahçe vs.) silkelersen kayıp gidecektir. Eğer bulaştıysa halıyı bir süre açık havada sıcakta bırakırsan civa aynen su gibi buharlaşıp uçacaktır.

CİVA İLE OYUN OYNAMAYIN
    bilardo topunun ıcının yumusak oldugunu bılıyormuydunuz.Onu sert yapan ustundekı ciladır. Semih Saygıner

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.