Şimdi Ara

Hala şu devrelerde direnc ekleme çıkarma sorularını kaçırıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala şu devrelerde direnc ekleme çıkarma sorularını kaçırıyorum. cevabını bilmiyorum soruyu arkadaş attı A şıkkını o işaretlemiş ben hepsini yanlıs buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usenol -- 28 Mayıs 2020; 2:47:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Cevap yalnız 2 bence

• kaiji_itou K kullanıcısına yanıt
    O zaman da +uçlar birbirine bakacagı için piller birbirini bitirir devre çalışmaz diye düşünüyorum.

• usenol kullanıcısına yanıt
    cevap nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soru bana ait değil cevabınıbilmiyorum. Ben de yapamadım hepsinin yanlış olduğunu düşünüyorum.

bence yalnız 2 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B435CEB2A -- 28 Mayıs 2020; 2:54:38 >
  • Hocam o zaman da üreteçler birbirlerine zıt bağlandıkları için zamanla bitirmezler mi o zaman da parlaklık azalır diye düşünüyorum. Siz neden 2 olarak düşündünüz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Paragraf için taktik var mı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Paralel bağlı devrelerde parlaklık düşer o yüzden o iki durumda lambalar parlamaz pil daha tasarruflu gider çünkü pildeki enerji değişir. Seri devrelerde ise parlaklık hep daha fazladır. Özdeş iki üreteç seri bağlandığı takdirde parlaklık değişmez sadece pil sayısına bağlı yanma ömrü uzar. yani Yalnız 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 28 Mayıs 2020; 3:3:41 >
  • Graphic Violence G kullanıcısına yanıt
    Hocam özdeş iki üreteç paralel bağlandığında nasıl parlaklık değismez. Parlaklık güç ile doğru orantılı P=V^2/R v arttığı için güc artar dolayısıyla parlaklık da artmaz mı? Ayrıca bu soruda piller birbirlerine ters bağlanıyorlar birbirlerini bitirmezler mi? Yardımcı olursanız sevinirim

zıt değil hocam

• + ucu A nok. gelecek diyor + + birbirine bakıyor işte

Detayını formülünü bilmiyorum hocam. Ben bu kadarını hatırlıyorum sadece.

• Konuyu biliyorsun ancak yeterli pratiğin yok bence. Geçen yıl 1 soru gelmiş, 1 tekrar ve üstüne soru çözmen yeterli olur. Sonrasında soruyu bence rahatlıkça çözebilirsin hocam, kolay gelsin
  • hocam piller paralel bağlandığında birbirleri üzerinden akım geçirmezler onun için birbirlerini bitiremezler. Voltage paralel devrede değişmez.
    Hala şu devrelerde direnc ekleme çıkarma sorularını kaçırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 28 Mayıs 2020; 5:50:38 >
  • iki eşdeğer üreteç aynı polaritede yani birbirine paralel bağlanırsa kaynak gerilimi değişmeyeceği için hat üzerindeki lambaların çektiği akım değişmez dolayısıyla her iki lambanın parlaklığı aynı kalır. ancak lambalardan bir tanesine paralel bağlanan 2. bir eşdeğer lamba toplam direnci düşürüp diğer lamba üzerinde düşen voltajı artıracağı için lambanın parlaklığı artar. doğru cevap B şıkkı.

üreteçler birbirine ters bağlanmamış aynı kutuplar birbirine denk geldiği için paralel bağlantı oluyor. ters bağlantı olsaydı kısa devre gerçekleşeceği için lambalar hiç yanmazdı.
    II. seçenekte üreteç voltajı değişmeyeceği için lambaların çektiği akım değişmez buna bağlı olarak çekilen güç de sabit kalacağı için devredeki lambaların parlaklığı değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistik yönetmen -- 28 Mayıs 2020; 7:15:43 >
  • Yalnız iki cevap, bu soruları 30sn de çözmek istiyorsanız olay basit. Açıyorsunuz 20-30 tane soru, konuyu tekrar edip ezberlemeden bütün sorular daki her öncülü çözüyorsunuz inatla. Göreceksiniz ki bir yerden sonra çizmeden kafan akım noluyor voltaj noluyor görebilirsiniz

• Yanlız 2.
    Hocam dikkat edin piller seri değil paralel bağlanıyor seri olsa 0

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.