Şimdi Ara

HALA KULLANILAN 9 YILLIK MİCHELİN PRİMACY HP LASTİK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    9 yıllık lastik kullan, sonra acaba değiştirsem mi diye sor.
    Önüne gelen ehliyet alıp, trafiğe çıktığı surece o lastik sizi bi 10 yıl daha götürür (!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses sana göre yoktur ama aslında çok fazla var. Arkadaşımın Astrasında ömrü dolmuş Michelin lastikler var 3 senelik öyle bir ses yapıyor ki dün, geçen hafta lastiği yeni değişmiş Clio’ya bindim uzun yolda. Clio içinde ki yol sesi bile daha azdı.

• Degisme hocam bence.Satarken zorlanırsın, ekspertizde degisen diye cikiyor😞

• Selam arkadaşlar ben de bir soru sorayım benim yazliklarimda 2014 model ancak fazla km si yok zaten kışlarıda kullanmıyorum neredeyse 6 ay senede kuulandım km de çok olsun 25 bin yapmıştır baharda tekrar taktım ne dersiniz bir yıl daha gider mi? Lastikçi bi sene de bin dedi ama sizlere bir sorayım dedim

• goodorevil kullanıcısına yanıt
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    sıfır lastik aldıktan sonra, dişlerin kabaca 3 mm ye yaklaşması genellikle 5 - 6 seneyi bulur. en azından kendi deneyimlerim bu şekilde.

Resimdeki lastikler, dişleri kanallardaki set çizgilerine kadar gelmiş zaten 9 sene geçmiş, çoktan değişmesi lazım.

kanımca bu lastiği zaten 4 sene evvel değiştirmesi gerekirdi.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    5 6 yıl geçipte kauçuk çatlamayan lastiklerde var, içine baktığınız zaman içide sağlam çatlaksız çıkıyor. Bu kriterlede 5 - 6 sene, çatlaksız, 3mm civarına kadar kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 10 Haziran 2019; 13:52:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lastikler petrol bazlı ürünlerdir ve belli bir kullanım zamanı vardır. Dişlilerin aşınmasını, çatlak olup olmamasını geçtim, kutusunda sıfır olarak muhafaza edilse bile 5 yıldan sonra kullanılamazlar, kullanılması çok ciddi güvenlik riskleri doğurur. İlanlarda 10 yaşındaki araçlara “steptesi hiç kullanılmadı yazarlar”. Eğer böyle bir araç alırsanız o stepneyi çöpe atın yerine yenisini koyun. Kendi canınızı düşünmüyorsanız bile trafikteki diğer insanların canını düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi da-silva -- 10 Haziran 2019; 14:0:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • da-silva D kullanıcısına yanıt
    Düzgün stoklanan lastiğin raf ömrü 10 yıldır.
    CNN Türk
    Stoklanan lastiğin ömrü 10 yıl
    https://www.cnnturk.com/otomobil/stoklanan-lastigin-omru-10-yil

• quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

Bu tür konuların troll olarak açıldığını sanıyorum; 9 yıl araç kullan iyi kötü, en az 4-5 muayene bir sürü bakım yaptır sonra da tekerim nasıl diye konu aç abs devreye giriyor vs. diye.

5yıl/50000km yi geçirmeyin mümkün mertebe google aramalarından gelenler için cevabı da yazalım.
    Fulda lastik 14 sene kullandı babam tabii araba çoğu zaman kapının önünde yatıyordu ve patladıkça gidip yapıştırtıyordu. troll filan yok. o araba muayeneden de geçiyordu. senin kullanım alışkanlığın farklı olduğu için bilmiyorsundur. aracı az kullanıyorsan kapının önünde yatıyorsa üzerindeki lastik 10 seneden fazla gidiyor.

tabii böyle birşey önerilmez ve normal değildir o ayrı bir konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 10 Haziran 2019; 18:36:3 >
  • Sen aynı ayakkabıyı 9 yıl giyebilir misin?
    Lastikleride öyle düşün.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.