Şimdi Ara

hala E72 mi yoksa dahası var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır yeni bir telefon almayı planlıyorum.Ancak androidleri çıkmasıyla aklım iyice karıştı,android kullanmamak bana ne kazandırır ve ya ne kaybettirir.Öncelikle aradığım özellikleri sıralarsam daha kolay yardımcı olabileceğinizi umuyorum;

-Güçlü şarj
    -Estetik-çok kaba olmayan
    -İyi denilebilecek kamera(5mp olabilir mesela) -flaş mutlaka olsun:)
    -İnternette rahatlıkla dolaşabileyim
    -Kamera kaydı iyi olsa hoş olur
    -Donma-kasma olmasın

yani çok da bişey aramıyorum gibi,uzun zamandır E72 gözümde ama pahalı oluşu,alternatifi var mı yok mu düşündürüyo açıkcası,C6-01 mesela,ama şarj sıkıntısı var sanırım.Gönlüm klavyeli bir telde ama iyi bi cihaz olursa dokunmatiği de düşünürüm tabi.Son olarak bütçem max 500-550 tl Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için

• e72 artık yerini e5'e bıraktı ve e72'den iyi olan e6 çıktı.

qwerty klavyeli telefonlarda yani iş telefonlarında kameraya bakmayacaksın e72'de ne kadar 5mp yazsada 2mp k750'den bile iyi foto çekemez.

bütçeni yükseltirsen yurtdışından getirilme Atrix 4g öneririm.

800-1000lira civarına alabilirsin her türlü özelliği mevcut her işini görür.

öyle işlerle uğraşamam diyorsan yine bütçeni yükselterek Klavyeli Htc Desire Z alabilirsin.

Xperia Neo'da alabilirsen iyi olur kamerası çok iyidir.

e72 tarzı telefon alacaksan Samsung Chat'ten yukarı çıkma akıllı topuda var her türlü rahat mesajlaşırsın kamerasıda hiçbirinin kaliteli değil zaten.

Bis falan kullanacaksan Curve gibi birşeyde alabilirisn.

ama hem kamerası iyi olsun hemde internette rahat geziyim dersen aradğın telefonlar yukarıda yazdıklarımdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

e72 artık yerini e5'e bıraktı ve e72'den iyi olan e6 çıktı.

qwerty klavyeli telefonlarda yani iş telefonlarında kameraya bakmayacaksın e72'de ne kadar 5mp yazsada 2mp k750'den bile iyi foto çekemez.

bütçeni yükseltirsen yurtdışından getirilme Atrix 4g öneririm.

800-1000lira civarına alabilirsin her türlü özelliği mevcut her işini görür.

öyle işlerle uğraşamam diyorsan yine bütçeni yükselterek Klavyeli Htc Desire Z alabilirsin.

Xperia Neo'da alabilirsen iyi olur kamerası çok iyidir.

e72 tarzı telefon alacaksan Samsung Chat'ten yukarı çıkma akıllı topuda var her türlü rahat mesajlaşırsın kamerasıda hiçbirinin kaliteli değil zaten.

Bis falan kullanacaksan Curve gibi birşeyde alabilirisn.

ama hem kamerası iyi olsun hemde internette rahat geziyim dersen aradğın telefonlar yukarıda yazdıklarımdır.

Takıldığım kısım şurası oldu bakalım dedikleriniz gerçek mi ?

E72 çektiği resimler;

K750i çektiği resimler;

K750i daha iyi yani ? sizin dediklerinize göre daha iyi ya hipermetropsunuz yada ciddi bir sorununuz var,öneri istemişler siz kalkıp yalan yanlış şeyleri savunmuşsunuz az bildikleriniz ile,resimleri tek tek kaydedip sağ tık özelliklerden bakabilirsiniz neyle çekilmiş diye o çok uzun iş uğraşamam diyorsanızdahttp://www.findexif.com/ resmin linkini yapıştırarak fotoğrafın neyle çekildiğini nezaman çekildigini görebilirsiniz,bilmiyorsanız insanları yanlış yönlendirmeyin kıt bilginizlede gelip caka satmayın bu yaptığınız resmen post kasmaya giriyor bilmem anlatabildin mi?

Konuya gelirsek,öncelikle android telefonların hemen hemen hepsinin şarj sorunları var en basitinden şarjları çoğunun 1 günü geçmiyor donanımları yüksek ancak pil donanıma göre hızlı gelişmiyor yerinde sayıyor resmen 1 2 tane belki vardır bilemeyeceğim,estetik olayıda kişisel bir kavram bana daha çok köşeli cihazlar ince hafif cihazlar estetik gelirken sizede oval hatlı daha agır ele oturan yapıda cihazlar estetik gelebilir bunu kendiniz belirlemelisiniz,kamera kısmınada gelirsek mp kısmını üreticilerin çoğu koz olarak kullanırlar mp çok olması iyi demek değildir elbette bunun pozlama değerleri lens boyutları lens üreticisi vs gibi değerler daha çok önemlidir,alacağınız cihazı kestirdikten sonra google yardımı ile atıyorum cihaz neyse ..... camera image veya ... camera sample image diyerek arama yaparsanız cihazın çektiği resimlere ulaşabilirsiniz,çektiği videolara kameranın youtube üzerinden ulaşabilirsiniz aynı şekilde ondada ... test video yazarak ulaşabilirsiniz önemli olan sizin görmeniz ona göre karar vermenizdir,illaki her 720p video çeken telefonada aa bu kaliteli çekiyor diye yanaşmamak lazım,donma kasma olayında ise en önemli şey yazılım telefonda yazılım nekadar iyi ise donanımından oakdar çok faydalanabilir daha optimizeli çalışabilir,piyasada bunu yapan zaten sayılı işletim sistemi var,ios başta olmak üzere web-os,meego,bb-os,android,vede symbian 3 diye gider,diğer işletim sistemli cihazlarda stabil sorunsuz hızlı olabilir bu tamanem üreticinin cihazına nekadar destek verdiğine bağlıdır,klavyeli bir telefonda mesaj yazmanın zevki hiçbir dokunmatik cihazda ne yazıkki olmuyor blackberry veya onun benzeri iş telefonu diye geçen cihazların tümünde mesaj yazmak oldukça keyifli vede kolay tabi bunun haricinde sürgülü yapıda olanlarıda var örn: n900,milestone vs gibi telefonlarda da oldukça rahattır,bütçene göre tavsiyem 2. el cihazlara bakabilirsin çok rahat sıfır alamadığın modelleri 2. elde bulabilirsin gerekli araştırmaları yaparakta telefonunu alabilirsin gördüğün gibi sana kalkıpta ... .. telefonu al demedim,bunları kendin araştırarak bulman senin daha yararına olacaktır,telefon kişisel bir cihazdır başkasına süper ütüyopik gelen şeyler sani hiç cezbetmeyebilir bile

• ashes ve NIKEmRe cevaplarınız için çok teşekkür ederim:) çok çok uygulama peşinde koşmayacağım için e72 iyi bir karar gibi geliyo aklıma,şarjı sağlamlığı ve bana göre estetik duruşu cazibesi gibi:) yada dediğin gibi 2.el üst düzey bir telefonla son bi kıyaslama yapayım,son bir hafta karar için,teşekkür ederim arkadaşlar.
  • e72 de internette ram yetersiz bilgin olsun.
  • 2010 şubat ayından beri e72 kullanıyorum, 900 liraya almıştım o zamanlar. Dokunmatik vs aramıyorsan, nokianın en kullanışlı telefonudur. Kamerası gayet yeterlidir, yukarda k750'yi öven arkadaşa bakma sen. Donma-takılma sorunları yoktur. Sadece galerinde fotoğraflar çok fazla olursa, yani hafıza kartına çok yüklenirsen galerinin açılması yavaşlıyor hepsi bu. Şarj problemi de yok, özellikle güç tasarrufu modunu açarak kullanırsan tatmin edici düzeyde şarj süresi sunuyor kullanıcıya. 2buçuk senedir kullanıyorum, her şekilde memnunum.
  • 1 senedir kullanıorum

1-Yukarda bahsedildiği gibi internete girildiğinde yetersiz bellek sorunu diyip sayfayi kapatiyor
    2-Takılma donma sorunları cok fazla
    3-Evet kamerası güzel cekiyor fakat bazı bazı cekerken donuyor.
    4-telefona yükledigin bir uygulamayi calistiramiyorsa donup kaliyor pili cikartip takmandan baska caren yok.
    5-Benim son zamanlarda mesajlara girdigimde bombos bir ekran cikiyor kapatip acmaktan baska carem kalmiyor ki herseyi denedim hard reset vs.
    6- Flash destegi bir calisiyor bir calismiyor
    7-GPS i berbat

vs vs sayılabilir kesinlikle tavsiye etmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Hala ders çalışan var mı ya ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hadi ya internette takılmaması önemliydi benim için,ufff kafam karıştı şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biraylakadam

hadi ya internette takılmaması önemliydi benim için,ufff kafam karıştı şimdi.

Opera Mini kullanirsan sorun olmaz.
  • yani arkadaşlar sonuç olarak son bir analiz yapcak olan olur mu? e72 almaya değer mi? internet kullanımında denildiği gibi sıkıntı yaşayan başka arkadaş var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.