Şimdi Ara

Hala bomboş bölümleri yazacak öğrenciler var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Lise yıllarımda öğretmenlik okuduğumu, öğretmen olunca neler yapacağımı, öğrencilerime nasıl ders anlatacağımı falan hayal ederdim. Neyse iyi bir sıralamayla eğitim fakültesine girdik ama o kadar stresli bir ortamki burası anlatamam. 1 ve 2. sınıflar lay lay lom havalarında geziyorlar ama 3. sınıf ve 4. sınıflar işsizlik korkusundan tir tir titriyorlar.

Eğitim fakültesi okumanızı neden mi tavsiye etmiyorum?

1-Özel sektörde iş yok. Örneğin;

-Etüt merkezleri asgari ücrete max. 10 aylık sözleşmelerle öğretmen çalıştırmaya çalışıyor. Üstelik mesai saatleri ve çalışma şartları aşırı yıpratıcı.

-Özel eğitim kuruluşlarının birçoğu masraftan kaçmak için kız meslek mezunlarını ve çocuk gelişimi mezunlarını öğretmen olmamalarına rağmen öğretmen sıfatıyla asgari ücretin bile altında çalıştırıyorlar. Yani burdan da eğitim fakültesi mezununa ekmek kalmıyor.

-Okul öncesi kuruluşlarında ise iş daha da kötü. Birçok kurumda öğretmen yok. Nereden mezun olduğu belirsiz, bilgi birikimi bile olmayan insanları yok paraya çalıştırıyorlar. Bu işin en büyük ironisi ise öğretmenlik diploması olmayanların bu kurumlarda kendini öğretmen gibi tanıtması. Birçok kurumun eğitim faaliyetleri(!) ise herhangi bir eğitsel değer taşımıyor.

-Özel ders işi zaten belli başlı isimlerin elinde o yüzden pek fırsat yok.

2-Atamalar çok düşük. Her yıl 500 bin öğretmen sınava giriyor ama alınan rakam geçen yıllarda 20 bin iken şimdiki çıkan haberlere göre 10 bin civarı olabilirmiş.

3-Öğretmenlik imajı bilerek yok edildi. Maalesef ki öğretmenlik mesleği gittikçe sosyal statüsünü kaybediyor.

4-Maaş konusunda ise; okul öncesi öğretmenliği, sınıf oğretmenliği gibi alanlar verdikleri emeğin karşılığını maalesef alamıyorlar. İnternet ortamında yayılan ütopik rakamlar üzgünüm ki yanlış. Şuan yeni atanmış bir öğretmenin maaşı 4242 TL(yemek, ulaşım gibi masraflar için ödeme yapılmıyor) nedense internette hep 1/4 memuriyet kademesine sahip oğretmenlerin(25 yıllık öğretmen) maaşları yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 12 Temmuz 2020; 2:46:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• okumakla bitmiyor tanıdığım taşra bi yerde işletme okudu yine bi tanıdığım doktor ikisi nerdeyse aynı maaşı alıyor

• Bomboş bir bölümde okuyorum da , ne okuyalım kardeş
    Galaktik imparatorluğuz da uzay madencisi mi arıyorlar
    Okuya okuya en fazla doktor oluyorsun. Ev geçindirmeyse derdin ha 10 bin lira almışsın ha 3 bin lira

Vizyon gerekli, düzgün bir akıl gerekli. Sonra istesen kendi işini kur, istersen polis ol faydalı olursun ülkeye

• RADYO VE TELEVİZYON BÖLÜMÜ Kesinlikle uzak durun yüzde 85 i işsiz durumda. NOT: 13 YILDIR SEKTÖRDEYİM. Gördüğüm mezunlar perişan hepsi garsonluk, satış danışmanlığı vb işler yapıyor yakın mezun oldugum cevremdeki arkadaşlarım dahil...

• İnciİzmir kullanıcısına yanıt

Hocam bi siktir git Allahını seversen. Şu ata dede ecdad 3 kıta muhabbetiniz baydı ya

• Yav amma sıkmışsın he. Misal adam tarihçi, felsefeci ne özel dersi ne diyon. Saksıyı çalıştır az

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D

okumakla bitmiyor tanıdığım taşra bi yerde işletme okudu yine bi tanıdığım doktor ikisi nerdeyse aynı maaşı alıyor

Kendini geliştirmenin önemi böyle durumlarda ortaya çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BC95874BB

Kendini geliştirmenin önemi böyle durumlarda ortaya çıkıyor

Alıntıları Göster

Aynen öyle adamlar hükümete suç atiyo anlamıyorım adamlar ağzıyla kuş tutsa yine mutlu edemez bunları

• Hocam artık herkes üniversite mezunu. Eskiden lise mezunu dedin mi fabrika müdürü olurdun. Şimdi üni mezunu işçi vasfında yüksek lisans ya da master degree yapmayan boş yapmasın. Çünkü herkes üni mezunu babasının biraz parası varsa ya da sırf okudum diyebilmek için abuk dabuk ünileri yazanlar üni bitirebiliyor.

İhtiyaç fazlası kontenjan kaynıyor her yer. Teknik liseler ve ünilere önem verilmeli. İş bilen zanaat bilen insanlar yetiştirilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: YaptikBirHataKomiserBey

Hocam artık herkes üniversite mezunu. Eskiden lise mezunu dedin mi fabrika müdürü olurdun. Şimdi üni mezunu işçi vasfında yüksek lisans ya da master degree yapmayan boş yapmasın. Çünkü herkes üni mezunu babasının biraz parası varsa ya da sırf okudum diyebilmek için abuk dabuk ünileri yazanlar üni bitirebiliyor.

İhtiyaç fazlası kontenjan kaynıyor her yer. Teknik liseler ve ünilere önem verilmeli. İş bilen zanaat bilen insanlar yetiştirilmeli.
    Master yapınca napıyor? Patron aaa sen master yapmısın diyip 10k maaş mı veriyor birden? Akademide ilerlemicek adamın master yapması beyhude. Devlet bile 100 tl fark ya veriyor ya vermiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Hocam onun için yazmadım herkes üni mezunu onların önüne geçebilmek için dedim. Yoksa tek avantajı bu olur :)

Yüksek lisans ve master ile 👋🏼

• iş bulmanın bölümle de pek alakası kalmadı sanki artık

• hahahahahahhaa sütçü imam ayrıntısı güzeldi

• Ekonomi
    Dış Ticaret(2 dil şart)
    Lojistik
    Yazılım Mühendisliği
    Uzay Ve Uçak Mühendisliği

Aklıma gelen aç kalmayacağınız bölümlerdir kendileri... Adam kıytırık bir üniye kıytırık bölüme gidiyor sonra iş bulamadım diyor... Kardeş sen o bölümü zaten yatarak kazandın yatmaya devam et işte !

Ayrıca her şey üniversite okumak ile olmuyor... Ben lise mezunuyum lojistik işinde 7 senedir aynı yerde kurumsal firmada çalışıyorum ilk 3 sene her işi yaptım zorluk çektim sonrasında ofis bölümüne çıktım ve şu an kıytırık bölüm okuyan üniversite mezunlarından çok maaş alıyorum.

• Okurken başka piyasası olan bi alanda Udemy kursu falan alsalar işsiz kalma olasılıkları düşer

• He anasini satayım senior olmak için win98le baslamak lazım.

Yurtdışında işi junior dev bulmayacak tabi ki senior bulacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D

Aynen öyle adamlar hükümete suç atiyo anlamıyorım adamlar ağzıyla kuş tutsa yine mutlu edemez bunları

Alıntıları Göster

Aktrollugu acilen bırakman gerek

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.