Şimdi Ara

Hakimlik mi avukatlık mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seneye mezun olacağım inşallah, çok kararsızım İstanbul'da avukatlık mı yoksa taşrada hakimlik mi? Beni tek düşündüren konu taşrada görev yapacak olmak çünkü doğduğumdan beri İstanbul'dayım ailem burada, herkes burada. Yardımcı olursanız mutlu olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasil yasamak istiyorsun hayatini?

• trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası hakimler gibi yaşamak istemiyorum çünkü diyorlar ki hakimler yalnız insanlardır. Ama avukatlık için çevre gerekiyor o da bende yok

• quote:

Orijinalden alıntı: lithiium

Açıkçası hakimler gibi yaşamak istemiyorum çünkü diyorlar ki hakimler yalnız insanlardır. Ama avukatlık için çevre gerekiyor o da bende yok

Hakimligin de avukatligin da kendine gore zor yanlari var elbette.. Burda muhim olan, sizin nasil bir hayat sürmek istediginiz.. Hicbir avukat (ailesi zengin olanlari saymiyorum) direkt muvekkil cennetine dusmus sekilde baslamiyor, cevre zamanla oluşan / edinilen bir unsur avukatlik icin.. Kaldi ki sadece serbest avukatlik değil; önünüzde akademisyenlik, kamu avukatligi, kamuda hukuk uzmanliği, ozel sirketlerde iş kanununa gore avukatlik yapmak gibi seçenekler var.. Ben tercihimi kamuda avukatliktan yana kullandim mesela, hakimlikte 70 barajini gecememistim ve 3 4 yilda bir tayinlerden dolayi gözüm de korkuyordu.. Hem meslek stresli ve yorucu, hem de surekli rotasyon insani yiprariyor.. Şu an halimden memnunum acikcasi, ama bu benim uzerinde iyice dusunup kabullendigim hayalim haline geldigi icin memnunum.. Sizin icin de perspektif bu şekilde olacaktir, hayatinizin kalan kismini nasil yasamak istediginiz sorunuza cevap olacak..

Şunu unutmayın; çalışıp çırpınan oldugu yerde yatarak ekmek beklemeyen hickimse açlıktan ölmez / işsiz kalmaz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş mi Hakimlik mi?
    geçen ay açıldı
    Hukukta üniversite önemli mi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.