Hakaret ve küfür edene tazminat davası nasıl açılır?

-
-
Tazminat davasında ceza zamanaşımı süreleri uygulanacağı için bir sorun yaşamazsınız. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde manevi tazminat davası açmanız gerekir. Hakaret içeriğini bilmemekle beraber çok fazla meblağlar beklemeyin. 10 bin 20 bin TL civarı bir tazminata bile zar zor hükmediyor mahkemeler.
-
Anakart aynası satışı yapıyorum.. Biri bana yazdı.
Fiyatı beğenmedi. Kendim yaparım makinada dedi.
Ben de "yapabiliyorsan sana ölçü vereyim bana da yap 30 ₺ den dedim.
" O da siktir git gerizekalı sikmiyim senin ufacık beynini diye küfredip engelledi. Bunu durduk yere yaptı.
Daha önce de aynı suçu işlediği için hapis cezası çıktı. Bana hakaretten 2 ay ceza aldı.
Önceki suçları da infaza girdi yani. 6 ay yatacak galiba..
Tazminat sizce bu küfüre kaç TL olur.? Cevabınız için teşekkür bu arada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam siz yine sansürleyin yazdıklarınızı adminlerden ceza almayın.
Tazminatın belirlenmesi usulünde haksızlık içeriğine bakılır elbet ama tek kriter bu değildir. Galiz küfürler, tekrar eden küfür ve hakaretler olması veya tek seferlik olması, bir tartışma sırasında söylenmesi ve durup dururken söylenmesi vs. gibi hususlar dikkate alınır. Tarafların ekonomik durumlar ve sosyal statüleri de dikkate alınır. Şu küfre bu kadar ceza çıkar diye tahminde bulunmak zor. Nihayetinde takdir hakimin olacağı için bunu önceden kestirmek zaten zordur. Bir hakim 20 bin yeterli derken biri 20 bin fazla diyebilir.
Yargıtay 2018 yılında verdiği bir kararda iki esnaf arasında çıkan bir tartışmada birinin diğerine "şerefsiz" demesi için 2013 yılında açılan bir davada hükmedilen 10.000 TL tazminatı yüksek bulmuş ve kararı bozmuştur örneğin. Gerçekten de 2013 yılı düşünüldüğünde asgari ücretin 10-15 katı bir manevi tazminat gerçekten fazla böyle bir uyuşmazlık için. Üstelik tartışma halinde sarf edilen bir söz var.
Karar için:
çebi hukuk bürosu
HAKARET (ŞEREFSİZ) NEDENİYLE HÜKMEDİLEN MANEVİ TAZMİNATIN MİKTARIhttps://cebihukukburosu.com/2020/12/05/hakaret-serefsiz-nedeniyle-hukmedilen-manevi-tazminatin-miktari/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 10 Kasım 2022; 16:13:48 >
-
Aynı durum benim de başıma geldi. 2 farklı tarihte WhatsApp dan küfür etti. Ekran görüntüsü ile şikayetçi oldum.
Acaba ceza alırmı şahıs
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Küfür etmişse elbette hakaret nedeniyle ceza alır ancak suçun ağırlığı dikkate alınarak genelde adli para cezası verilir.
Konuyu açan arkadaşımızın olayında hapis cezası verilmesi sanığın daha önce işlemiş olduğu suçu bulunması sebebiyle tekerrür hükümleri uygulanmış adli para cezası yerine hapis cezası verilmiş. Size küfür eden şahsın daha önce kesinleşmiş bir cezası yoksa muhtemeldir ki adli para cezası alacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X