Şimdi Ara

Haftalık Film Önerisi 09: Sibel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haftalık Film Önerisi 09: Sibel



    Haftalık film önerilerimizin dokuzuncusuna geldik ancak hala bir Türk filmi önermediğimi fark ettim. O kadar başarılı Türk filmi arasından bu kadar zamandır önermemek gerçekten büyük ayıp olmuş, bu yüzden bu hafta kaliteli bir Türk filmi ile önerilerimize devam edelim. Ne yazık ki film sektörü olarak dünyadan geri kaldığımız açık bir şekilde belli. Öyle büyük bütçeli filmleri görmeyi zaten beklemiyoruz ki 2021 yılında artık beklememiz gerekiyor. Yine de oyunculuğun ve hikâyenin önde olduğu, yönetmenlik başarısı olan filmleri görebiliriz ancak o kısımda da ülkemizde ilgi olmadığı için kaliteli filmler yılda birkaç kez çıkıyor ve sessiz sedasız gelip gidiyor.



    Ayrıca Bkz.Haftalık Film Önerisi 08: Zaman Yolculuğu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular



    Bugün önereceğim film de 2018 yılında yayınlanan ancak dediğim sessiz sedasız yayınlanıp unutulan bir film oldu. Sonuçta herkes Ayla ve Müslüm’ün yapımcısı gibi reklam yapamıyor. Yönetmenliğini Guillaume Giovanetti ve Çağla Zencirci’nin yaptığı Sibel isimli filmin senaryosunu da Guillaume Giovanetti, Ramata Sy ve Çağla Zencirci üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Damla Sönmez, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Elit Iscan ve Meral Çetinkaya bulunuyor.



    Haftalık Film Önerisi 09: Sibel



    Filmin konusu şöyle: 25 yaşındaki Sibel, Karadeniz’in ıslık diliyle konuşulan, küçük bir köyünde babası ve kız kardeşiyle yaşamaktadır. Çocukluğunda geçirdiği hastalık sebebiyle konuşamayan, çevresiyle ıslık diliyle anlaşan Sibel’in hayatı tarla, orman ve ev arasında geçer. Köyde kendini yalnız ve dışlanmış hisseden genç kadın, gizemli bir kurdun peşindeyken, bir gün ormanda saklanan Ali adında bir yabancıyla karşılaşır. Sibel, Ali’yle iletişim kurmaya başlayınca, içinde gizlenen gücü fark edecektir.



    Her şeyden önce şunu söylemekte fayda var. Film yavaş tempolu bir film. Özellikle ülkemizde yavaş tempolu filmlerin sevilmediğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden size uygun bir film olmayabilir, bunu bilerek izleyin. Ancak başarılı bir kurgu, oyuncu ve yönetmenlik görmek istiyorsanız hem de yerli bir film arıyorsanız, muazzam bir film olduğunu söyleyeyim. Filmdeki her oyuncuyu tebrik etmek lazım oyunculuğundan dolayı ancak Damla Sönmez, gerçekten ayrı bir parantezi hak ediyor. Konuşmadan oynamak zorunda olduğu için işi fazlasıyla zor ama bunun altından iyi kalkmış demek yetmez, çok daha iyi oynamış.



    Haftalık Film Önerisi 09: Sibel



    Kısaca toparlarsak, son dönemde çıkan en başarılı Türk filmlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak dediğim gibi herkese hitap eden bir film değil. Bu yüzden kendinize önce yavaş tempolu filmleri sevip sevmediğinizi sorun. Eğer seviyorsanız karşınızda çok başarılı yerli bir film duruyor. 1 saat 31 dakika uzunluğundaki filmi şu anda BluTV’de bulabilirsiniz.









  • Ağır vakit kaybıdır ,

    Abazan bir ablanın rahatlamaya giden yoldaki mücadelesini buyurun izleyin ,

  • Kemal Sunal'ın tek ıslık sahnesi bu sibel'in ıslığını döver

  • Bu haftaki öneri de karavana, tüh...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.