Şimdi Ara

Haftalık Değerlendirme (19-26 temmuz); Numara Taşıma, Kampanyalar vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Her hafta ptesi günü bir önceki haftanın değerlendirileceği bir konu başlatalım istiyorum. Bu başlıkta geçen haftanın numara taşıma rakamları, şirketlerin kampanyaları ve diğer gelişmelerden oluşan özet bilgileri derleyebiliriz.

Numara Taşıma: Geçtiğimiz hafta da numara taşımanın galibi Vodafone'du. 1 haftada net 48bin abone VF'a geçti. Bu rakam son zamanların en iyilerinden. Avea ise nette 9bin abone kaybı yaşadı. Tcell uzun süredir olduğu gibi bu hafta da 38bin kayıpla haftayı geçti. Bugün itibariyle; VF 1.620k, Avea 808k karda. Tcell 2.428k net zararda numara taşıma başladığından beri.

Turkcell: Pazarın hakim operatörü Turkcell geçtiğimiz hafta Vodafone'un 1 TL'lik cep telefonu kampanyasına karşı 3G'li telefon kampanyasını başlattı. TİM'lerden 3G'li telefon alanlara ücretsiz dakikalar hediye ediyor. Tcell'de bir önemli değişiklik de uzun süredir devam eden Tosun ile Yabancı damat reklamlarının son bölümünün vizyona girmesi oldu. Farklı reklam ajansına döneceği konuşulan Turkcell'de yakında yeni reklam formatlarını görebiliriz. Turkcell için kan kaybettiğini ancak bunun çok da hızlı olmadığını görüyoruz.

Vodafone: Geçtiğimiz haftanın en hareketli operatörü Vodafone'du. 1 TL'ye 3G'li cep telefonu kampanyası büyük ses getirdi. Artık VF mağazalarından satılan bu cihazla ilgili deneyimler paylaşıldıkça kampanyanın başarısı daha net görülebilecektir. Öte yandan VF'un en zayıf kaldığı segment olan Kamu için de tarifelerinde yenilemeye gitti. Bu tariflerle artık Her Yönü arama dakikaları arttı, tarife içi dakikaların yerine de VF'lu herkesle konuşabilecek dakikalar geldi. Muhtemelen yakında reklamı yapılırsa daha çok ses getirecektir bu tarifeler. VF ayrıca dünya çapında 2. çeyrek sonuçlarını yayınladı. Türkiye'ye baktığımızda abone kazanmaya devam ettiğini, abone başına düşen gelirin arttığını, faturalı abone sayısı ve ortalama konuşma sürelerinde artışlar olduğunu gözlemledik. Kısacası VF'da bir çok şey yolunda görünüyor.

Avea: Son zamanlarda duraklama yaşadığı görülen Avea'nın geçtiğimiz hafta Türk Telekom çerçevesinde 2. çeyrek rakamları açıklandı. Abone sayısındaki azalmanın devam ettiği, bununla beraber faturalı abone sayısını ve abone başına düşen gelirin de fazla düşmediğini gördük. Kamu 657 tarifesi, dominant olduğu Kamu pazarına ne kadar önem verdiğini bir kez daha bize gösterdi. Avea için özetle bir duraklama dönemi yaşandığını söyleyebiliriz.

Hepimize iyi haftalar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vodaveacell -- 2 Ağustos 2010; 8:54:02 >

• dun avea hattımı vodafone kamu1000e tasıdım.turkcell hattımı taşıycaktım ama cayma bedellinin bitmesine cok var.
    turkcellin tosunlu reklamları hiç hoşuma gitmemişti zaten değiştirmeleri yerinde olur.
    avea mobil ögrencide değişiklik yaptı:)
    turkcell bildigimiz gibi sus pus oturuyor
  • Turkcell hicbirsey yapmıyor, digerleri kan ter icinde kalıyorlar resmen ama 2,5 milyon kayıp Turkcell için hicbirsey, demek ki ciddi bir iki kampanya yapsa ya da tarifeleri ciddi anlamda ucuza çekse giden 2,5 donen 5,5 olacak, ah Turkcell ah
  • her şey ortada;
    turkcell yılların markası olmuş,
    altyapı temeli sağlam,
    kaliteyse kalite,
    hizmetse hizmet,
    müşteri değeri var,
    pazar yönetimi konusunda tecrübe sahibi olmuş
    turkcell in tek rakibi kendileri,
    kendini sağlama almış,hiç bozmuyor istifini,
    diğerleri geç uyanmışlar uykudan,
    bi sürü kampanya yapmaları normal,ona yetişme derdindeler,daha büyüyecekler yani,
    turkcell 5 yıl yerinde saysa bile pek kaybı olmaz,adamlar uzun vadeli yatırım yapmış
    bunun gururu var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakansant

her şey ortada;
    altyapı temeli sağlam,
    kaliteyse kalite,
    hizmetse hizmet,
    müşteri değeri var,
    bi sürü kampanya yapmaları normal,ona yetişme derdindeler,daha büyüyecekler yani,
    turkcell 5 yıl yerinde saysa bile pek kaybı olmaz,adamlar uzun vadeli yatırım yapmış
    bunun gururu var...

Numara taşıma sayesinde VF ile Tcell arasındaki fark son 1 yılda 3 milyon kapandı, numara taşıma rakamları böyle giderse 2-3 yıl sonra turkcell'in 30 milyondan az Vodafone'un 20 milyondan fazla abonesi olacaktır. Bu kadar emin konuşmamak lazım yani

• Avea'da bir duraganlık olduğu dogru bunun sebebi ise altyapı çalışmalarının bu dönem içerisinde %150 derecede arttırıldı 2011 Ocak ayına girildiğinde yepyeni bir AVEA ile karşılacaksınız bunun tiyosunu buradan gururla veriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakansant

her şey ortada;
    altyapı temeli sağlam,
    kaliteyse kalite,
    hizmetse hizmet,
    müşteri değeri var,
    bunun gururu var...

turkcell yerinde saymıyorki.surekli abone kaybediyor.5 yılda en az 5milyon abone kaybedebilir turkcell.tedbirini alması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yabancı damat ile tosun kadar ben rezil bir reklam görmedim,
    hele son düğünlü reklam filmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TürkTelekomKSK

Avea'da bir duraganlık olduğu dogru bunun sebebi ise altyapı çalışmalarının bu dönem içerisinde %150 derecede arttırıldı 2011 Ocak ayına girildiğinde yepyeni bir AVEA ile karşılacaksınız bunun tiyosunu buradan gururla veriyorum

Bak bu mesajını 2011 Ocak'da ölmez sağ kalırsak hatırlatırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

quote:

Avea'da bir duraganlık olduğu dogru bunun sebebi ise altyapı çalışmalarının bu dönem içerisinde %150 derecede arttırıldı 2011 Ocak ayına girildiğinde yepyeni bir AVEA ile karşılacaksınız bunun tiyosunu buradan gururla veriyorum

bende avea nın bu gidişle iyi işler yapacağını düşünüyorum

• valla nereye yatırım yapıyorlar merak ediyorum.babam ailedekilerin hattını avea ucuz diye vodafonedan aveaya taşıdı.annemde babaannemde hergün babamın başının etini yiyorlar avea çekmiyor diye.
  • Turkcell tutturmuş çekim gücü diye övünüp duruyor. Tam piyasada sessiz olup kan kaybederken laf olsun diye kampanyalar yapıyor Turkcel abonelerini elinde tutuyor.

Gecende telefonla pek isi olmuyan dedemi u uzun uzun birkaç kişiyi ararken gordum merak edip sordum. E iste bedavam var herkezi arıyorum dedi turkcell kullandığı icin şaşırdım. Baktım bedava dediği konuşmalar nar kampanyasi ve 5 tl ni peşin almışlar dedim hani bunun bedavalığı nerde?
    -E işte normalde 65 kuruştan arasam bunun 5 katı gidicekti.

Yani anlıcanız Turkcell kullananlar takım tutar gibi oparator kullandığı için pesin para karsılığı bide şebekeiçi yapılan kampanyaları kendilerine kar sayıyor. Deve kuşu kafasını kuma gomer misali.

Aveanın durumu malum zaten. Nerde aveanın o eski rekabetçi ses getiren tarifeleri. Ufak tepek hesaplarıda kar sayıyor kendine. Yok cep ogrenci tarifesine gecme kaydı 10 lira, yok efendim kalan dakikayı sorgulama 1 lira, kimaramış servisi 50 kuruş gunluk, mesaj cekmek 50 kuruş. Aveyı bırakalı 1 yıl oldu.

Vodafon şeffaflık olarak cok iyi. Arankazandan gelen tlyi hattında bi kuruş olmasa bile kullanıyosun, her gelen kampanya mesajına hatta onay mesajına tak şukadar TL diye seni bilgilendiriyor, sms internet gibi bircok biten kampanyanın otomatik yenilenmesinde seni uyarıyor hatta iptal etmek icin suraya sunu yazıp yollayın diyor. Bu yuzdende sevıyorum vodafonu ufak tepekde olsa ne koparırsam kardır peşinde değiller.

Ha piyasaya 4.cu oparator çıksa işte o zaman görün rekabetteki şenliği :D

• quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

quote:

Arkadaşlar AVEA'da yönetim kurulu yeniden yapılandı ve gelenler işlerinde oldukça professyonel kişilerden oluşuyor geçenlerde yönetimden gelen açıklamalarda artık teknolojik olarak yeniden yapılanacaklarını üstüne basa basa belirttiler şu anda televizyon reklamlarından bunu da görebiliyoruz artık amaç ''Liderliğe'' oynamak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

quote:

Arkadaşlar AVEA'da yönetim kurulu yeniden yapılandı ve gelenler işlerinde oldukça professyonel kişilerden oluşuyor geçenlerde yönetimden gelen açıklamalarda artık teknolojik olarak yeniden yapılanacaklarını üstüne basa basa belirttiler şu anda televizyon reklamlarından bunu da görebiliyoruz artık amaç ''Liderliğe'' oynamak

Bunlar çok güzel haberler, rekabet son kullanicinin her zaman işine gelir

Yalnız Avea yönetiminin değişmesi altyapının en azından hız kazanacağını göstermez, büyük patronların ceplerindeki akrebi öldürmesi lazım...

Bak arkadas biraz yüksekten uçuyorsun, lider olmak öyle kolay olsa Vodafone un coktan Turkcell'i satin alması ve üstüne 2 Turkcell daha yapması gerekirdi.

Turkcell dünden bugüne lider olan bir kuruluş değil.

Bak bunları hep hatırlatırız forumda sana...

• quote:

Faturamı sorunsuz bir şekilde yatıramadıktan sonra,e faturamı zamanında alamadıktan sonra isterse altyapısını yüzde bin geliştirsin.
  • Turkcell'i alan Avea ya da TT aynen devam edecek mi uzuuun uzun konuşturmaya?

o zaman hiç durmasın alsın,ama Turkcell kalitesinde Avea ucuzluğunda isteriz bak

alem adamsın vesselam
  • şimdi TT kardeş söylediğini düşündüm güzel olur aslında A VE A VE TURKCELL gibi ilginç bir isimle bu dediğin olur ama bazı şartlarımız var forum olarak;

Sınırsızve hız limitsiz 3G internet paketi olacak 6 TL ye, tüm wifi noktalarında baz istasyonlarında heryerde çalışacak, heryöne 10000 sms olacak 500 dk heryöne 5 TL 5000 dakika heryöne 50 TL 10000 dakika heryöne 60 TL olacak, mobil imza,mobil ödeme, tivibu cebe inecek daha liste uzar arkadaşlar tamamlar birazdan
  • @dsggnry, amerikadaki A T & T gibi olur hocam, yakışır

Avea
    TurkTelekom
    Turkcell
  • AVE&TURK al isim de buldum

ADSL
    GSM
    3G
    SMS
    Konuşma
    Wifi
    KABLO TV
    cepte tivibu

alayını ortalama60 TL ye versin başımıza tac edelim, hakikaten ciddiysen TT bunu amirlerine ilet
  • quote:

AVE&TURK al isim de buldum

ADSL
    GSM
    3G
    SMS
    Konuşma
    Wifi
    KABLO TV
    cepte tivibu

alayını ortalama60 TL ye versin başımıza tac edelim, hakikaten ciddiysen TT bunu amirlerine ilet

böyle bir şeyi hem telekom vermek istemez.vermek istese bile bence rekabet kurulu karşı çıkar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.