Şimdi Ara

Hafif ticari sıfır araç tavsiyesi (Caddy, doblo, connect, fiorino, vs vs) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
7.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neo01470

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

115 ps yeni nesil euro 5 motorlu berlingo sellection cam tavan alabilirsiniz 40bin tlye bagimsiz suspansiyonu ile konforda cok iyidir. Motoru sessiz performansli ve az yakan yeni nesil cevre dostu motordur. Arac sellection oldugu icin 4airbag asr esp ve bircok 3harfli donanim standarttir aracta 215tabanli 16inc jantli lastikler kullanilmakta aracta ayni zamanda bu sinifta tamamen fiyat performans aracidir kacirmayin derim..

Daha önce hangi araçları kullandınız ? onlara göre başta yakıt ve sonrada konfor olarak hangisi başarılı ?

Kullanmadigim ticari yok benim yakitta connect ve birde 1.6doblolar cok yakar onlarda 1-1.5lt fazla yakar muadillerine oranla ama figerleri asagi yulari ayni ancak 0.2-0.5lt oynar yani buda kaideye alincak bi oran degil

Performansta 110psler arasinda conncet liderdir.

Yol tutusunda ise berlingodan otesi yalandir.

Konforda yeni doblo en iyisidir ama doblodan sonrada berlingo iyidir arada cok fark varmi hayir yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Azize kesinlikle katılıyorum
  • quote:

quote:

quote:

115 ps yeni nesil euro 5 motorlu berlingo sellection cam tavan alabilirsiniz 40bin tlye bagimsiz suspansiyonu ile konforda cok iyidir. Motoru sessiz performansli ve az yakan yeni nesil cevre dostu motordur. Arac sellection oldugu icin 4airbag asr esp ve bircok 3harfli donanim standarttir aracta 215tabanli 16inc jantli lastikler kullanilmakta aracta ayni zamanda bu sinifta tamamen fiyat performans aracidir kacirmayin derim..

Daha önce hangi araçları kullandınız ? onlara göre başta yakıt ve sonrada konfor olarak hangisi başarılı ?

Kullanmadigim ticari yok benim yakitta connect ve birde 1.6doblolar cok yakar onlarda 1-1.5lt fazla yakar muadillerine oranla ama figerleri asagi yulari ayni ancak 0.2-0.5lt oynar yani buda kaideye alincak bi oran degil

Konforda yeni doblo en iyisidir ama doblodan sonrada berlingo iyidir arada cok fark varmi hayir yok.

parça fiyatları nedir ? ve hangi araç daha sorunsuz çalışır ? gönlünüz berlingodan yana sanırım, yarın citroen e gidip fiyat ve test sürüşü yapmak şart oldu :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

parça fiyatları nedir ? ve hangi araç daha sorunsuz çalışır ? gönlünüz berlingodan yana sanırım, yarın citroen e gidip fiyat ve test sürüşü yapmak şart oldu :)

Parcada doblo ucuzdur ama citroende sorunsuz aractir simdi kotu arac kalmadi denecek kadar az eskiye nazaran o yuzden secim yapmak zor lakin berlingo f/p aracidir tamamen bunu kullanip inceledikce anlayacaksinizdir zaten.

• CONNECT
  • Ticarilerle ilgili forum üyelerinin çoğu bu araçlara ilgili olduğundan bir konu hazırlamak ve çok şey yazmak istiyorum ama vaktim ve zamanımda malesef kısıtlı.

Döndüğümde bir günümü bunun için ayıracağım çünkü içlerinden biri yıllarca hep yadırgamış biri olarak bu araçlar arasında biri gerçekten övgüyü hak ediyor.

Kendi çevremde, kullandığım araçlar yanında bu aracı tavsiye ettiğimde dalga geçtiğim düşünülsede ciddi anlamda tavsiye ediyor ve memnunum.
    Birçok yere noktaya artık bu araçla gidiyorum.

Mevcudiyetimizde bulunan fiorino,bipper, connect, caddy, doblo ve sona sakladğım Berlingo için değerlendirme yapacak olursam...

Daha öncesinde Berlingo ile yazmak istemiş daha sonrasında -Aziz Kancar- isimli üyenin Berlingo ile ilgili yazdıklarını gördükten sonra tekrarlamak istemedim ve yazdıklarında eksik hissetmedim.

Şunu diyebilirim 115 ps Berlingo alacaksanız güvenlik paketini ihmal etmeyin.

Ayrıca bir ticari alacaksanız şu dönemde fiyatları sebebiyle başka araç almanızı tavsiye etmem.

Ticariler içinde yol tutuşu olarak kıyaslama dahilinde tek noksanı sadece bu aracın otomatik vites olmaması.

Aslı daha da söylenecek bir şey yok.Az ve öz bırakmanın daha faydalı olduğuna inanıyorum.

Bir üye yukarıda şöyle belirtmiş.Şiddetle tavsiye ediyorum.Şiddetle tavsiye ediyorum.

Connect, Doblo, Caddy'den inince kısmı kasvetli ya da dsg(rahat) olmaması sebebiyle yadırgayabilirsiniz.

Fiorino ve Bipper bunlar zaten çok aşağıda...

İkinci el kaygısı en çok güden ve toplu satışlar sebebiyle çok zarar eden biri olarak diyebileceğim şu ki piyasası kuvvetlidir.

Gerçek alıcılar gerçek fiyattan satıldığı takdirde satılmaması gibi bir şey söz konusu değildir.

Tabi markası vs. etkenleri kullanıp bu aracın piyasasının tükendiğini belirttip size verdiği korku ile satılmayacağı öngörerek mezar fiyatlarla kırım yaparak alım yapmak isteyenler olacaktır.

İnanmayın. Alın.

Büyük bir keyifle binecekseniz.

• Doblo alacaksın o zaman az yaksın demişsiniz çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: prohitter8998

ben isi yenı gordum mecbursanız doblo yada partner tepee de kampanya yapmıslar 32ye dusmus ankara göralda 90beygir dızel. Esp, celık jant haric full araç

hangi araç bu 32 ye düşen.
  • Doblo 1,6 105 beygir olan.6 vites araç ,tatmin edici güç ve düşük yakıt 7 lt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

quote:

Orijinalden alıntı: prohitter8998

ben isi yenı gordum mecbursanız doblo yada partner tepee de kampanya yapmıslar 32ye dusmus ankara göralda 90beygir dızel. Esp, celık jant haric full araç

hangi araç bu 32 ye düşen.

partner tepee

• arkadaşlar ben peu 206+ urban move 1,4HDi almak için yola çıktım bayilerden fiyat alırken beni bir anda partner tepe ye yönlendirdiler. 1,6 90b baz versiyonda kampanya yapmışlar değişik yerlerden farklı fiyatlar aldım 30200 den 31900 e kadar değişiyor hiç indirim yapmayan yerde memleketim sivas oldu. en uygun fiyatı bursadan aldım.

şimdi çok kararsız kaldım 206 küçük bir araç, bir çocuklu bir aile için nasıl olur? tepe ise geniş yayla gibi ve fiyatları aynı SİZCE HANGİSİ?

Ctroen de araştırdım ve onda da baya uygun fiyat verdiler 34000 peu göre çok çok donanım farkı var,
  • cıtroen berlingoyu pazar günü pederle inceledik bizimkiler çok beğendi aracı multispace 1.6 90 bg 35000 tl dedi.tek beğenmediğim cam indirme kaldırma düğmelerinin orta konsulda olması kol dayama aparatının koltuğa emaneten konulmuş gibi olması ve vites kolunun orta konsola monteli olması(partner,kango,berlingo )aynı.yarın test sürüşüne gideceğim berlingoyu.
  • quote:

cıtroen berlingoyu pazar günü pederle inceledik bizimkiler çok beğendi aracı multispace 1.6 90 bg 35000 tl dedi.tek beğenmediğim cam indirme kaldırma düğmelerinin orta konsulda olması kol dayama aparatının koltuğa emaneten konulmuş gibi olması ve vites kolunun orta konsola monteli olması(partner,kango,berlingo )aynı.yarın test sürüşüne gideceğim berlingoyu.

Cam düğmelerinin orta konsolda olma konusuna Başka bir başlıkta verdiğim cevabı aynen alıntı yapıyorum. bu bir eksiklik değil tam tersine kullanışlılıktır. önceki kangoom da kapıdaydı düğmeler. şimdi ise konsolda. kangoo da sürekli tozdan çalışmaz hale geliyorlardı. bunda daha az tozlanabilecek bir bölgede bulunuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: askvesen

Şu vites kolunun etrafında cam açma düğmelerini eleştiren arkadaşlar ve bunu dacia ile kıyaslayanlar var.
    1- loganın mcv nin düğmeleri vitesin yaında değil direkt konsolun göğsünde. bu araçla kıyas edilemeyecek bir yerde.
    2. vites kolunun etrafında ilk kez mi bu düğmeleri gördünüz ?

BMW e46 kasa koldu 3 serisi aracın cam açma düğmelri aynı yerde.

Hafif ticari sıfır araç tavsiyesi (Caddy, doblo, connect, fiorino, vs vs)

Bir üst segment olan mercedes E class araçların w210 kodlu olanı 2001 e kadar üretilmiş aracın cam açma düğmeleride aynı yerde.

başka örnekleri varmı bakmadım ama hafızamda ilk bu iki örnek canlandığından bunları örnek göstermek istedim ikiside dünyanın en iyi araç üreticilerinden premium markalardan. w210 kodlu mercedes e class aracların iç mekan kaliteleri konforu tartışılmaz derecede üst düzeydir.

c-elyse in düğmelerin olduğu yer dandik duruyor. plastiği kalitesiz gözüküyor. buna itirazım yok. aracı görmedim incelemedim. ama düğmelerin yerini eleştiren arkadaşlar için bu mesajı yazma gereği duydum. heleki loganla kıyaslayanlara gülmekten öldüm

bir diğer husus ta bayağı bi süre BMW e60 kasa kodlu 5.20 ia ile yukarda resmini verdiğim mercedes w210 kasa kodlu E200 aracı kullanmış biir olarak şunu söylim. düğmelerin kapıda değilde ortada olması seyir halinde o düğmelere erişmeyi çok daha kolaylaştırıyor. sol elle direksiyonu tutup sağ eli vites koluna koyanlar için çok çok çok daha mükemmel bir nokta gibi gelir. BMW e60 da cam açma düğmeleri çok kötü yerde konuşlanmış

cam açmak için düğmeleri yoklayana kadar hem dikkat dağılıyor hemde çoğu kez oraya bakmak icap ediyor. aynı şey vites kolunun etrafında bulunan düğmeler için gerekli olmuyor. çünkü genelde teyp klima ve benzeri düğmeler orta konsolda yer aldığından buna vites te dahil, aracı sol elle tutup sağ elle vites ve benzeri düpmeler kurcalandığından buna alışkın oluyoruz. sağ elle camları açıp kapatmak klimayı açıp kapatmaktan farksız. yada vites değiştirmekten farksız. sol el için bu daha dikkat bozucudur.

• broadway imde de aynısıydı düğmeler ben butip yerlerde pek beğenmiyorum.
    ayrıca doblonun arka camları otomatik connect açılmıyor sanırım diğerleride kelebek cam tarzı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clio 1.2 16 v -- 18 Aralık 2012; 13:12:21 >
  • quote:

broadway imde de aynısıydı düğmeler ben butip yerlerde pek beğenmiyorum.
    ayrıca doblonun arka camları otomatik connect açılmıyor sanırım diğerleride kelebek cam tarzı

Beğeni konusuna bişey diyemem dacia gibi broadway inde düğmeleri aynı bölgede ama berlingo gibi c-eliysse gibi vites kolunun orda konuşlanması farklı birşey. düğmelerin sağ elin altında olması ile sol elin altında olması sürüşe bire bir fark eden unsurlardır. çünkü bizler teyp klima vites el freni silecek gibi bir çok unsuru araçta sağ elle yaparız. sol elde genelde sinyal far gibi bir kaç detay kalıyor. sağ elle düğmeleri bulmak kesinlikle daha kullanışlı ve daha az dikkat dağıtır
  • Caddy ve doblo ya bakardım ben olsam. Connect biraz fazla yakıyor.
  • bugün hepsini dolaştım ve ters şürüşü yaptım(doblo,berlingo vepartner)ve partnerde karar kıldım fakat gümüş gri renk yokmuş şu an ellerinde ocak ta gelecekmiş fiyat ne kadar artar acaba
  • Sigortacı arkadaşım Partnerin kaskosunun Dobloya kıyasla epey fazla çıktığını söylemişti.Bu konuda bilgisi olan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirizm06

Sigortacı arkadaşım Partnerin kaskosunun Dobloya kıyasla epey fazla çıktığını söylemişti.Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

partneri bilmem ama berlingoya 600 tl çıkarttılar bana
  • kasko fiyatları için farklı etkenler var. babamın üzerine aldık aracı, 6 yıldır kaskolu araç kullandı ve hiç bozmadı kaskoyu diye. yaşının büyük olmasıda fiyatın az çıkmasına etki eden bir unsur oldu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.