Şimdi Ara

Hadron Çarpıştırıcısı kısa devre yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Hadron Çarpıştırıcısı kısa devre yaptı

Hadron Çarpıştırıcısı kısa devre yaptı

• Hocam bunlar neden 2 yil ara vermislerdi bilginiz var mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @|YipMan|

Bilgim yok hocam.
  • Tanrı gizemli kalmayı istiyor sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim yaklasik 273 dereceye kadar soğutup sonra ısıtılırsa bir genleşme çatlama felan olmaz mi mıknatıslarda?

• Nedeni higgs bozonudur. Boylesine guclu bir carpismada bozon ideal bir elektrostatik sinerji olusturarak durdurulmasi guc bir manyetizma olusturur.

• Adamlar nelerle uğraşıyor, Türkiye'de millet hala su içiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xemree

Benim merak ettiğim yaklasik 273 dereceye kadar soğutup sonra ısıtılırsa bir genleşme çatlama felan olmaz mi mıknatıslarda?

Sence o kadar bilim adamı bunu düşünememiş midir hocam

• quote:

Benim merak ettiğim yaklasik 273 dereceye kadar soğutup sonra ısıtılırsa bir genleşme çatlama felan olmaz mi mıknatıslarda?

Çok mantıklı hocam arkadaşları hemen bilgilendiriyorum.
  • Uff sn ksa dvre yptn yne glb snra crpistrrz.(

• quote:

Orijinalden alıntı: |YipMan|

Hocam bunlar neden 2 yil ara vermislerdi bilginiz var mi?

Tüpün içindeki kilometrelerce mıknatıs yandı

• hahah o kadar para yatırdılar boşa gitti
  • hlf lfe gbi olmsn .s.s.s.s.
  • |YipMan| kullanıcısına yanıt
    Neden 2 yıl tam olarak bilmiyorum ama en son sistemin çalışması için -271 dereceye soğutulması bekleniyordu bununla alakalı olabilir.Sonuç olarak böyle büyük bir deneyde bu devasa sistemin hazırlanması,bakımının ve gerekli kontrollerin yapılması uzun sürecektir bu süreçte elde edilen veriler ve sonuçlar değerlendirilmiş ve planlamalar yapılarak bu zaman değerlendirilmiştir.Ve sistem tekrar hazırlanıp çalıştırılacaktır ayrıca böyle büyük deneylerde 2 sene çokta uzun bir süre değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

Çok mantıklı hocam arkadaşları hemen bilgilendiriyorum.

Dalga gecilecek bir şey göremiyorum gayet ciddi bir soru sordum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Evil Chuck

quote:

Sence o kadar bilim adamı bunu düşünememiş midir hocam

Düşünmüşlerdir kesin ona şüphe yok da merakımdan soruyorum. :)

•  Hadron Çarpıştırıcısı kısa devre yaptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koyun Kırbaçlayan -- 26 Mart 2015; 21:17:20 >
  • milyar dolarların harcandığı bu proje, benim gibi half life serisini yakından bilen birisi için ilk duyduğum andan beri aklıma black mesa gelip duruyor.
    acaba neler olup biter, aklıma geldikçe korkuyorum...
  • O meme yapmıştır anam onu böyle zımpara kağıdıyla...
  • Bizim kontrolümüzde olmayan bir dünya çoğumuz film,dizi hep bi kurgu var ve o düzende işliyor evet biz kurguyu planı severiz herşeyi düşlediğimiz gibi gitsin isteriz ama hiçde öyle olmaz.Yani bizden güçlü birşeyler var,yani bi anda bakıyorsun dünyaya gelmişsin ne olduğunu anlamadan olaylar gelişiyor bişeyler kafanda canlanıyor ha çözdüm hayatı varlığımı diyorsun sonra bir olay tekrar başa sarıyor önceki insanlardan kalanlarda aktarılan bilgi,tecrübe,deneyimlerle,testlerle bi yerlere gelmişiz sanıyoruz ki dünyayı biz yönetiyoruz ama beynimiz bize öyle oyunlar oynuyor ki diyeceğim o milyarlarca bilim adamı getir koy hepsinin göremediği bi durum olur elimizdeki elektronik aletlere bakın basit makas bile sebebsiz bozulabiliryorken kendimizi kaptırmışız dünyaya biz buraya ait değiliz ruhumuz var bizim özgürlük isteyen vücutta hayat bulduğumuz için kabullenmişiz diyeceğim oki Allah insan dilinde haberi olmadan hiç birşey olmaz yada olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.