Şimdi Ara

Hadis nedir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hadisin varlığına Kurandan delil nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

Hadislerin hepsi yanlistir veya carpitilmistir demek hata olur. Pek cok hadis dogrudur.
    Surekli dedigim gibi; Kuran la celisenler hakkinda yorum yapilir. Ama Kuran la celismeyen butun hadisler gecerlidir.

kuran ile çelişen hadis var diyorsun peki diğer hadislerin doğruluğundan nasıl bu kadar eminsin ? 200 yıl boyunca yazılı olmayan bu hadislerin değişmemesi mümkün mü?
    hadislerin doğru olduğunu kurana bakarak anlıyorum diyorsan o zaman sadece kuran oku hadisleri bırak
    hadis ve mezhep kadar saçma bir şey yok islamda...

Hadis Kuran'a aykırı değilse bir problem olacağını sanmıyorum. Bende size kısmen katılıyorum uydurulan hadisler ve mezhep kavramı hakkında. Tek ayrıldığım nokta tamamen silip atmaktır. Mezhepler konusunda ise bana göre de haklısınız, mezhepler olmaz ise ve 4 hadis kitabıydı sanırım olmaz ise islam çöker gibi sözleri dikkate bile almıyorum. Bu kitaplar çıkmadan mezhepler olmadan islam alemi ayaktaydı. Kuranı Allah CC koruyacağını söylemekte yüce kitabımızda.

Yalnız, eğer ortada bir bilgi bir söz(hadis) var ise buna da bakmakta zarar görmem. Eğer çelişmeyen bir hadis ise haliyle kuran ile zıt olmaz. Zaten bazı şeyleri incelememek araştırmamak bu duruma itmekte insanları. Müslümanım diyen kişi kendi dinini bilmediği gibi uydurulan argümanları gerçek sanıp ona tabii olur. Ayrıca diğer hak olmayan bozulmuş dinlerdeki argümanların malesef bizim dinimize kaydırma çabaları olan şeytani kesimler gayette başarılı olmakta.Kuran orada sabit onu değiştiremiyorlar ama tembel olan insanlarımızı masallar ile uyuyor. Çünkü diğer bozulmuş dinleri BİLMİYORUZ onu da geçin tamamiyle kendi dinini bilmiyor. Akabinde uydurulan argümanlar kuranda da rastlarız diye çekinir olanlar da var. Kendi dinlerinden korkar oldular. Dahada ileri durumlarda karşılarına ayet cımbızlanıp çıkar. Yanlış orada kabullenilir, oysa Kuran a detaylı olarak baksalar içleri rahatlayacak farkında değiller. Cımbızlanan ayetin berisinde ve ötesinde ne var, neyi anlattığı, ne için ve hangi olay üzerine indiği apaçık ortadadır. Ama halende uydurulan hikayeler ve hadisler daha kolay anlaşılır gelir insanımıza(öyle sanarlar). Çünkü köle gibi yaşamayı severiz. Kitabı anlamazsın diye bir söze ben anlamaya çalış hele bir derim. Bir yerden başla.

Yüce Rabbimiz kitabında şöyle buyurur;''Andolsun ki Kur'an'ı öğüt olsun diye kolaylaştırdık. Öğüt alan yokmudur?' (54 Kamer -17)

Cımbızlanmış bir ayet değil kuranda defalarca yerde oku anlarsın diye mesaj vermekte. Kolaylaştırdık vs.

Öğüdü almaya çalış bir hele. Anlamazsan soruştur araştır. Ama en başta gariplerim biz anlamayız bize anlatsınlar. Heh paketleyip anlatıyorlar size sonra gözlerden yaş.

Bunlar doğrultusunda alaycı tavır alan modern insanlar. Hata alay edenlerde değil zemin hazırlayanlarda onlara suç bulmuyorum yanlış içinde yanlıştalar.İnşallah akılları başlarına gelir diyeceğim de insanlarımız ön yargılı işte. Dünyanın heryerinde böyle bu.

Rab dini koruyacağını belirtmiştir, insanların dine olduğu sadakati değil fikirleri değil. Aklın var akletmezmisin. İslam inancında olan kişi dinini bile analiz etmiyor. Neye inandığını bilmiyor. Doğru bildiği hezeyan yüklü hocalardan ilham alıyorlar.

Önceliklerin farkına varın, ben kesinlikle Hadis inkarcısı değilim. Ama uydurulan sözleride Peygamberimizin sözüdür diye hemen sineye çekmem iftiraya ortak olmam. Bununla da sıkıntıya düşmem ama İslam dinine farklı boyut getiren zıt hadisleri ve uygulamaları kabul edecek olursam düşebilirim.

Son olarak yinede herşeyin en iyisini Allah bilir diyerek ona sığınırım.

Hayırlı geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 20 Aralık 2015; 5:58:58 >

• Benim şefaatim ummetimin büyük günah işleyenlerinedir denmekte. Hadis veya hades büyük pisliklerden temizleyen söz ya da şefaat manasına da gelebilir.

Hadesten taharet gibi. Tuhur temizlenme manasında.

Bu açıdan hadis başlı başına bir şefaat olabilir. Soze ittiba eden büyük gunahlardan korunur.

Bir sozun büyük gunahlardan koruma olçusune göre atasozlerinden mi hadislerden mi olduğunu anlayabiliriz.

Ozu temizlemek olan her söz nispet edilebilir ancak büyük gunahtan koruyanı hadistir gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru denilen hadislerin yanında sahte hadisleri yazan buhari şimdi cehennemde mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

doğru denilen hadislerin yanında sahte hadisleri yazan buhari şimdi cehennemde mi ?

Kimsenin garantisi yok :) Allah bilir akıbetleri gayb âlemi işte. Kimin nereye gittiğinden çok herkes kendi yoluna bakmalı. Hemen yetiş ya falanca filanca. Hazretlerin akıbeti bilinmez ama bizim insanımız şefaatlerini ister. Şah damarından daha yakınım diyen Allah'a yetiş demezler. Bas bas bağırıyor Kuran da işiten yok kulaklar duymaz:) Başka kaynaklara bakılır.

Geçenlerde biryerlerde Hz.Nuh ile ilgili bir konu vardı. Elemanın teki ti'ye alıyor mantıksızlıktan bahsediyor saymıştı saymış. Kimsede aga nerden bu bilgiler dememiş. Kuran'dan gram ayetten bahsetmemiş varsa yoksa söylentiler ve diğer bozulmuş dinlerin materyalleri ile güya dalga geçiyor. Bazıları da münakaşaya girmiş yahu sen nasıl dersin edersin.Yanlışları bile savunacak kadar uzağız islamdan.

Neyse. Sonumuz hayrolsun diyelim herkes hidayetten nasibini alsın.

Kimin nereye gideceğini Allah bilir. O adamların bile suçu yoktur belki bilemeyiz. Zaman'la sokuşturmuşlardır uydurmaları. Bilemeyiz herşey olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 21 Aralık 2015; 1:27:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.