Şimdi Ara

(hadi bakalim) Tuzlu su neden icilmez?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Denizciler sulari bittiginde tuzlu suyu niye icmiyorlar? Tarihte br suru susuzluktan ölen denizci var
    Tuzlu su = tuz + su gibi dusunsek. Sonucta icinde su var . Neden icmiyorlar oyleyse?
    Yani "tatli su" + "tuzlu yemek" olsa yeseler yine ayni sey oluyor... Hadi bakalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaposu1 -- 30 Eylül 2013; 19:15:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TUZLU SU İÇİLMİYORSA BALIKLAR NASIL YAŞIYOR?
  • Kim demis icilmez diye likir likir icebilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hele sen bir tat o tuzlu suyu görürüm seni bozkır çocuğu
  • Ben her gün 5 litre içiyorum , kalbe iyi geliyor
  • mantıken bi duşun sadece tuz ve sumu var o suyun ıçınde ışeyen ışeyene
  • 8-9 yaşındakiler o suya işiyor sen işmekten bahsediyorsun çok istiyorsan içebilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    buzdolabindan neden su akar?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Su suzuluğu götürmek amacıyla içildiğinde , tuzlu su içilmez çünkü içinde tuz var kat kat daha fazla susatır seni bir fayda etmez.
    Onun dışında sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama denizin ne kadar temiz olduğu da önemli.
  • çünkü eşşeğin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genjuro

Su suzuluğu götürmek amacıyla içildiğinde , tuzlu su içilmez çünkü içinde tuz var kat kat daha fazla susatır seni bir fayda etmez.
    Onun dışında sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama denizin ne kadar temiz olduğu da önemli.

İyide denizcilerin suyu bittiginde neden icmiyolar? Susuzluk la alakali degil. İhtiyaci karsilamakla alakali, susuzluktan ölen denizviler var .

• 1 gr tuz baya bir su tutuyor yani yani içtikçe içmek istersin zehirlenir ölürsün.Savaş zamanı bir yerde askerler içmiş okyanustan ölmüşler hatırlamıyorum şimdi nerde olduğunu.
  • Cunku tuzlu...

• GoGetSomeSleep kullanıcısına yanıt
    Ama icinde su var ...

• Antarktika çevresinde içebilirisin, tuz oranı çok düşük.
  • Sharelock S kullanıcısına yanıt
    İsterse akdenizde olsun , Eger olecek kadar susuz kalmissan tuzlu suyu icersin . Tamam tuzlu ama sonucta icinde suda var . O su ihtiyaci karsilar ins olmezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: karaposu1

quote:

Orijinalden alıntı: Genjuro

Su suzuluğu götürmek amacıyla içildiğinde , tuzlu su içilmez çünkü içinde tuz var kat kat daha fazla susatır seni bir fayda etmez.

İyide denizcilerin suyu bittiginde neden icmiyolar? Susuzluk la alakali degil. İhtiyaci karsilamakla alakali, susuzluktan ölen denizviler var .

Abi daha fazla susatır diyorum, tadından dolayı susatmıyor vücuttaki tuz oranı ile alakalı bir şey.İçse daha çabuk ölür herhalde.

"Vücudumuzdaki tüm sıvılar fazla tuzu dışarı atmak için seferber olur. Hücrelerimizdeki sıvılar dahi yardıma koşar ve çok kısa sürede dehidre oluruz. Hücrelerimiz susuzluktan işlerini yapamaz hale gelirler" kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genjuro -- 30 Eylül 2013; 19:04:35 >

• Hücrelerin ozmotik basıncıyla alakalı. Eğer tuzlu suyu içersen vücut hücrelerin suyu hücre içine almak yerine dışarıya su verir çünkü tuz nedeniyle ortamın ozmotik basıncı düşüktür ve dengelemeye çalışır. Bu yüzden susuzken tuzlu su içmek seni daha çok susatır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genjuro kullanıcısına yanıt
    Konu kilit ,tesekkurler dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: karaposu1

Konu kilit ,tesekkurler dostum

Rica ederim.
  • Damıtma gibi bir şey yapılamaz mı? Suyu buharlaştırıp buharı diğer kaba aktarıp soğutmak?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.