Şimdi Ara

::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye) (268. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
12 Misafir (8 Mobil) - 4 Masaüstü8 Mobil
5 sn
6.879
Cevap
14
Favori
651.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 266267268269270
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Teymurhan

Konuyu değiştiriyorum üzgünüm ama kafama takılan bir soru var hemen onu siz passatçılarla paylaşmak istiyorum.

Bende 1.6 Fsi passat var arabamın bir yönü hariç çok memnunum. Sevmediğim yönü şu: 1.6 motordan biraz şikayetçiyim aslında hızlanmada sorun yok lakin hep bir zorlanma,direksiyonda viteste sızlama titreme var. Vites aralıkları dar tutulmuş 6. viteste 120 km 3.000 deviri geçiyor ve 140 km 4.000 deviri geçiyor belki bu veriler normaldir ama arabada motordan ciddi zorlanma sesi geliyor ve arabayı ilk süren yanlış vites attı sanıyor kendisini.

Ben diyorumki 6.vites aralığını açsak olur mu? yani 5 ile 6 arasına bir dişli modifiyesi... mesela 3500 devirde 140 yaptırsak? bu zorlanma ibarelerinden kurtulmuş olurmuyuz. Ne dersiniz?

sölediklerinin altına imzamı atarım aynen öle.

modifiye işi olabilirmi yani dediklerin.

• Arkadaşlar herkese selamlar;

Bugün satılık passatlara bakarken aşağıdaki ilana rastladım ve çok şaşırdım. Araç 1.9 tdi. Gayet temiz duruyor ve bakımli.

http://www.sahibinden.com/cok_acil_satilik_passatWQQaXQQ8035275WQQpXQQdisplayitem

quote:

Orjinalden alıntı: nesferatu

Arkadaşlar herkese selamlar;

Bugün satılık passatlara bakarken aşağıdaki ilana rastladım ve çok şaşırdım. Araç 1.9 tdi. Gayet temiz duruyor ve bakımli.

http://www.sahibinden.com/cok_acil_satilik_passatWQQaXQQ8035275WQQpXQQdisplayitem

Orjinalden alıntı: lloyd

140 HP 2.0TDI'larda 210'da kesiliyor çoğu zaman. 5. vites de 200'Ü görüyor ama 6. vites de 210/215 civarında kalıyor.

1.6 S40 dizel volvo 240 görüyor, bilginize.....

s40 1.6 dızel 240 basamaz!!! 109 bg araba 240 basarmı yaa...hatta 2.0 dızelı bıle basamaz!!

pAsSat 1.4 tSi...
  • tadilat işlerim biter bitmez fotoları çekip koyacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: mertbasaran

quote:

Orjinalden alıntı: arielloo

eyvallah üstad, sağolasın.

peki ziebart veya sonax da yıkama ücretleri ne alemde?

arabayı almadan bir hafta önce iç döşeme ve halı koruma ile dış boya koruması yapılmıştı. gerçekten de aracı aldığımda farkettim bunlar baya faydalı olmuş. kimileri boş işler bunlar, süngerle yıkayın en iyisi filan gibi adamı delirtecek şeyler söylüyorlar. ben bu arabaya ne sünger ne de fırça sürdürtmedim, sürdürtmem de.

şayet fiyatlar uçuk değil ise, gider ziebartta ya da sonax da tavsiyen üzere yaptırırım.

bu arada araçlarımız aynı renkte, ben bu renge bayıldım doğrusu.

hele siyah cam filmiyle,

aman allahım o ne şatafat, o ne asalet...

hele o deri koltuklar...

abarttım mı acaba ?

quote:

Orjinalden alıntı: mertbasaran

quote:

Orjinalden alıntı: arielloo

sevgili mert başaran kardeşim,

arabamı aldım ve ikinci günüm arabamla, 2007 passat 1.6 fsi 115 hp - fırtına grisi.

iç - dış temizliğini yaptıracağım, önerilerini, tecrübelerini sabırsızlıkla bekliyorum, bu arabayı tozlu kullanmak büyük bir haksızlık olur.

bir soru daha,

motoru bayağı bir kirlenmiş, motor temizleme konusunda tavsiyen neler?

saygılar.

Sevgili Arielloo

Araban hayırlı olsun. Çok doğru bir karar vermişsin.

İç dış temizlik bence arabayı kullanan kişinin bir nevi karakteri , hayat tarzı , alışkanlıklarıdır ve bu yüzden çok önemlidir.
    En doğru karar Ziebart veya Sonax tarzı yerlere götürmen bence. Eğer şu an maddi durum uygun değilse. Sevgili Taner'in listesini yaptığı ürünlerle işe başlayabilirsin.
    Yukarıda belirttiğim gibi Turtle Wax'ın ürünleri son derece kaliteli.

Motor yıkama konusuna ben pek sıcak bakmıyorum. Özellikle bu denli elektronik bir arabada. Ama çok kirli ise profesyonel yerlerde yaptırabilirsin.
    Ziebart , Sonax bayiileri bu konuda uzmanlar.

Gelişmelerden bizi haberdar edersen sevinirim

Ziebart , Sonax yıkama fiatlarını bilmiyorum. Hiç oralarda araba yıkatmadım. Zannedersem Ziebart sadece araba yıkama dahi yapmıyor.
    Eğer arabayı almadan önce iç dış koruma yapıldı ise , 1 sene herhangi birşey yaptırmana gerek yok
    Arabanın resimlerini bekliyoruz.

• Yalan borcum yok sanırım kimseye... Daha geçen hafta Volvo servisindeydim ve arabanın kendi sahibinden naklettim bu cümleyi. Ayrıca, Volvo servisinin sahibi bile aynı şeyi söyledi, bende inanamadım ama maalesef öyleymiş.

quote:

Orjinalden alıntı: drserkarakus

quote:

140 HP 2.0TDI'larda 210'da kesiliyor çoğu zaman. 5. vites de 200'Ü görüyor ama 6. vites de 210/215 civarında kalıyor.

s40 1.6 dızel 240 basamaz!!! 109 bg araba 240 basarmı yaa...hatta 2.0 dızelı bıle basamaz!!

quote:

Orjinalden alıntı: Aatabay

http://www.vw.com.tr/satis_sonrasi/orijinal_yedek_parca/orijinal_aksesuar_binek.asp#

Orjinal aksesuar bölümünde mevcut bu kapi esigi citalariServis getirtiyo Almanya'dan 4 tanesi 120 euro.

• sevgili teymurhan,

ben de 1.6 fsi kullanıcısıyım. araclarımız tsi veya tdi yada diğer markaların tdci, crdi gibi motorlarına göre daha ağırkanlı. nedeni de gayet açık: turbosuz oluşu.

ancak şunu da belirtmek de yarar var.

aracım 70-80 km civarında 5 inci vitesi istiyor ve yıllardır 5 ileri şanzımanların verdiği alışkanlıktan dolayı biraz zorlandım açıkçası. fakat zamanla bu bana daha hoş gelmeye başladı. ayrıca 6. vitese geçene dek vites aralıkları kısa. 6.vitesi sırf sürat amaçlı yapmışlar gördüğüm kadarıyla ve aracın devri yüksek görünmesine rağmen 6.viteste, geçenlerde bir deneme yaptım tem otoyolunda, yolun durumuna göre 190 a kadar çıktım ve ne bir motor sesi ya da en ufak bir rahatsızlık bile yaşamadım. jilet gibi maaşallah.

söylediğin titreme olayı da sadece 4. viteste iken oluyor o da direksiyonda değil, vites topuzunda.
    ben ne titreme, ne savrulma, ne bağırtı, hiç bir şey yaşamadım henüz, nazar değmesin.
    bizim enişte jetta 1.6 fsi kullanmış diyor ki "180 e çıktım araç zangır zangır titriyor." bu da başka bir tecrübe.

bundan önce skoda fabia 1.4 101 hp kullandım ve çorludan gelirken otobanda en son 225 kmyi gördüm. yol olsa daha da gideceğinden eminim. aracın motor sesi çok inceliyordu. aynen senin dediğin gibi sanki zorlanıyormuş gibi hissediyor insan.

passata da ilk bindiğimde aynı şeyi hatırladım fakat süratlenince arasında dağlar kadar fark olduğunu da anladım. birisi yağ gibi akıyor yolda, diğeri de gt gibi bağırıyor. ancak sınıfına göre bence konforlu bir makine skoda fabia. ne de olsa motorlar kardeş.

quote:

Orjinalden alıntı: Teymurhan

Konuyu değiştiriyorum üzgünüm ama kafama takılan bir soru var hemen onu siz passatçılarla paylaşmak istiyorum.

Bende 1.6 Fsi passat var arabamın bir yönü hariç çok memnunum. Sevmediğim yönü şu: 1.6 motordan biraz şikayetçiyim aslında hızlanmada sorun yok lakin hep bir zorlanma,direksiyonda viteste sızlama titreme var. Vites aralıkları dar tutulmuş 6. viteste 120 km 3.000 deviri geçiyor ve 140 km 4.000 deviri geçiyor belki bu veriler normaldir ama arabada motordan ciddi zorlanma sesi geliyor ve arabayı ilk süren yanlış vites attı sanıyor kendisini.

Ben diyorumki 6.vites aralığını açsak olur mu? yani 5 ile 6 arasına bir dişli modifiyesi... mesela 3500 devirde 140 yaptırsak? bu zorlanma ibarelerinden kurtulmuş olurmuyuz. Ne dersiniz?

• quote:

Lloyd hocam, benim aracı alamdan önce S40 dizel için kapora vermiştim ve aracı bekliyordum ve çok araşatırmıştım. Euro fırlamadan önce alınabilecek çok güzel bir araçtı, xenon, deri koltuk, vs.. herşeyiyle full dizel bir araç bile 53 bin YTL ye alınabiliyordu... Sonra euro fırlayınca vazgeçtim ve Passat aldım (iyi de yapmışım )

O zaman baya okumuştum nette falan, test sürüşüde yapmıştım hatta... kullananların genelde dediği araç 190 dan sonra çok nazlanıyor, 205-210 a kadar çıkabiliyor deniyordu. Hatta 230 a çıktığını söyleyenlere inanmıyorlardı... Yine de gerçekten dürüst bir kullanandan ilk ağızdan duymak lazım... ama açıkçası 240 bana da pek inandırıcı gelmedi... Sanmıyorum o aracın 240 göreceğini...

• quote:

Yalan borcum yok sanırım kimseye... Daha geçen hafta Volvo servisindeydim ve arabanın kendi sahibinden naklettim bu cümleyi. Ayrıca, Volvo servisinin sahibi bile aynı şeyi söyledi, bende inanamadım ama maalesef öyleymiş.

yalan soylemıyorsun tabıkı volvo aracın olmadıgına gore baskalarından duydugunu soyluyorsun ama 109 bg bır araba sence 240 basabılırmı??
    volvo beygirlerimi büyük??
    190 km gosterıyor son hızı..
    bızım ınsanlarımız boyle..anlamıyorum..adam 100 oktan benzın koyup 20 bg fazla guc elde ettıgını soyluyor..daha neler neler..

pAsSat 1.4 tSi...
  • sevgili drserkarakus,

dediğim gibi bende 1.4 atmosferik motorlu fabia 101 hp vardı ve o araba hiç zorlanmadan, kasmadan 225 kmye kadar görüyordu ve yol yetmedi, yol olsa 260 kadran var 240 ı da görürdü çünkü virajlardan ötürü gaza yüklenmeye tırstım açıkçası, sadece abs ye güvenmemek lazım. 110 hp 1.6 dizel hem de turbo beslemeli niye göremesin ?
    quote:

Orjinalden alıntı: drserkarakus

quote:

• tekrar diyorum imkansız bosuna tartışmayalım bırkaç arastırma yaptım 195 anca basıyormus ama bunlar hep baska ınsanların soyledıgı seyler..benım bır arkadasımda var ona soracagım..volvo 1.6d 240 basıyorsa bızım arabaların 260 basması lazım..ayrıca benım aracımda bıle 4 km hız farkı oluyor..fabıa ıle 225 bastım dıyorsun ama gercekte kac km hızla gıdıyordun cok merak ettım..
    sonuc olarak bu konu cok uzar gereksız bır tartısma olur..ben sıze net bır bılgı verecegım tabı arkadasıma ulasabılırsem..

pAsSat 1.4 tSi...
  • bu arada bizim biraderin aracıyla otobanda deneme yaptım, hyundai accent era 1.5 crdi, turbolu
    aracın ibresi 220 ve 210 u görüyor, son hıza baksan 178 km yazıyor. bizzat denenmiştir. şunu da söyleyeyim. volvo da o sürati görür fakat motor kitine bağlı bir olay bu bence, aynı süratin üstüne gittikçe yani zorladıkça daha da ileriye taşıyor aracı. ve motor kiti dediğim de aracın bir hızdan yukarısına çıkmasını engelliyor, tecrübe: megane 2 1.5 dci 80 hp son sürat 215 km. bizzat denenmiştir.

not. hız hiç de iyi bir dost değildir. gözardı etmeyelim.
    2. Kesin kati olarak basamaz demek bir cevap değil ön yargı olur.
    3. Bunu bana aktaranlar Volvo servisi ve araç sahibi(volvo yedek parçası satan 58 yaşında bir adam).
    4. Ben de inanmadım/inanmak istemedim ilk duyduğumda ama anlatan kişinin herhangi bir yalan borcu olmadığını düşündüğümde inanmak istedim
    5. Arabanın ayrodinamik yapısı, yol durumu gibi etkenler düşünüldüğünde olmaz diye bir sonuca varılamaz kanaatindeyim.

Bütün bunlarla beraber, volvo umrumda dahi değil. Ben benim passat'ı almadan evvel satan arkadaşa sormuştum, kaç bastın diye 250 gördüm abi dedi. Bende emin misin dedim, evet abi Mersin yolunda bastım dedi. Ben daha düz yolda 220'yi geçemedim! Demekki sorun bende....

İstanbul dışına gidemedim arabamla bir türlü...

Şöyle uzak biryerlere gitsem, otoyolda... Sırf bunun için tatile gitmeyi düşünüyorum... Bakalım görsek şu alet 200 lere nasıl çıkıyor... (zaten daha fazlasına ben açıkçası cesaret edemiyorum, şakaya gelmez çünkü, hoş 180 den sonrası zaten kötü ya neyse, psikolojik etkisi var yinede...)

Orjinalden alıntı: Aerobero

Benim aracım neredeyse 2500 km de, daha 130 dan yukarı çık(a)madım...

İstanbul dışına gidemedim arabamla bir türlü...

Şöyle uzak biryerlere gitsem, otoyolda... Sırf bunun için tatile gitmeyi düşünüyorum... Bakalım görsek şu alet 200 lere nasıl çıkıyor... (zaten daha fazlasına ben açıkçası cesaret edemiyorum, şakaya gelmez çünkü, hoş 180 den sonrası zaten kötü ya neyse, psikolojik etkisi var yinede...)

230 vurursun

• arkadaşlar bırakın bu yüksek sürat muhabbetini
    şuna bi bakın ferahlayın

::Hadi Bakalım Passat Severler Toplanalım:: (78 Üye)

SATILIK
    VW PASSAT 2007 MODEL
    COMFORTLINE
    2.0 TDI 6-İLERİ
    BEYAZ
    10.000 KM'DE FİYAT 60.000 YTL

İlgilenenler PM atabilir. Araç sıfırdan farksız.
    Resim çekip gönderebiliriz.

Sıfırı Passat 2.0 TDI 140 hp Comfortline 70.840,00

ama yalan olmasın, Astra 98 model cd ile 4 kişi ankara çevre yolunda düz yolda 200 ile gidebilmiştim, o motor 100 bg idi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.