Şimdi Ara

Hackintosh (Sapphire R9 R280) Test Sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce yine burada kurulumunu adım adım yazdığım hackintosh masa üstü'ne eklediğim Sapphire R9 280 'i (280x değil) ekledikten sonra yaptığım test sonuçlarını paylaşmak istedim.

Sapphire R9 280 Ekran kartı hackintosh 'ta OOB (Out of box - Kartı taktıktan sonra herhangi bir işlem yapmaksızın) Çalışıyor. (Sadece bios'ta init display first kısmını Auto'dan IGFX yapmak gerekiyor)

Bu şekilde iken bootloader kısmı görünmeden direk masa üstüne geçiyor. Yani çoklu işletim sistemi kullanıyorsanız diğer işletim sistemini seçemiyoruz. Bu sorunu, bootloader'ı Efi kısmına atarak çözüyoruz..Çözümü şurda anlatılmış.
    http://www.tonymacx86.com/401-install-bootloader-extra-efi-partition/comments2.html

Bootloader olarak Chimera kullanıyorum

Önemli not : Mac pro 3.1 olarak görünen sistemi Mac pro 6.1 e çevirdiğimde ekran kartı yaklaşık %50 daha yüksek sonuçlar aldı

(Mac R280 'i 7950 olarak görüyor ve sorunsuz çalışıyor)

Özetle sistem

Gigabyte Z77-DS3H
    Intel i3 3225 (hd 4000 için almıştım)
    Sapphire R9 280
    8gb Corsair ram
    Ocz 120 gb ssd
    bir kaç tane çeşitli boyutlarda mekanik disk

- Test edilen cihaz

Hackintosh (Sapphire R9 R280) Test Sonuçları-- Hackintosh (Sapphire R9 R280) Test Sonuçları-- Hackintosh (Sapphire R9 R280) Test Sonuçları--

-Geekbench 3

Unigine Heaven Benchmark - Medium - High - Ultra

Hackintosh (Sapphire R9 R280) Test Sonuçları-- Hackintosh (Sapphire R9 R280) Test Sonuçları-- Hackintosh (Sapphire R9 R280) Test Sonuçları

Unigine Valley Benchmark

-Cinebench

-Sunspider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 18 Şubat 2015; 13:10:59 >

• Hayırlı olsun, dikkatimi çeken

Önemli not : Mac pro 3.1 olarak görünen sistemi Mac pro 6.1 e çevirdiğimde ekran kartı yaklaşık %50 daha yüksek sonuçlar aldı

Nasıl, neden, ben de hackintosh kullanıyorum. Bu konuyu biraz açar mısınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clover kullanın bence hocam. Clover bootloader gerçek Mac'e en yakın deneyimi veriyor. Daha çok performans vereceğini düşünüyorum. Bende 280X var. Clover ile en ufak ayar yapmadan kullanıyorum. iMesaage bile çalıştı ufak bir ayarla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ustad-kun

Clover kullanın bence hocam. Clover bootloader gerçek Mac'e en yakın deneyimi veriyor. Daha çok performans vereceğini düşünüyorum. Bende 280X var. Clover ile en ufak ayar yapmadan kullanıyorum. iMesaage bile çalıştı ufak bir ayarla.

Clover yeni kullanıcılar için karışık olur hocam önce chimera denesinler çok gelişti
  • Konu biraz eski fakat benim için önemli, yaklaşık 1 haftadır Sapphire R9 280 i yosemite 10.10.5 'e tanıtmaya çalışıyorum. Sistem özelliklerim şöyle;

Build 1 - MSI 970A-G43 Motherboard | AMD FX-8300 3.3Ghz 8 Cores Vishera CPU | Sapphire AMD Radeon R9 280 GPU | Kingston Hyper Beast 8 GB DDR3 1600Mhz RAM

AMD için özel kernel kullanıyorum, burada bir sorun yok. fakat grafik kartı bir problem.

hemen hemen internette araştırdığım herşeyi denedim. installation daki system information da card sanki tanımlanmış gibi gozukuyor fakat kayan yazılardan performansın düşük olduğu anlaşılıyor.

Kurulum sonrası ise system sadece safe mode 'da açılıyor (-x)

Önerileriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: design.code

Hayırlı olsun, dikkatimi çeken

Nasıl, neden, ben de hackintosh kullanıyorum. Bu konuyu biraz açar mısınız?

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.