Şimdi Ara

Haci Sakir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
54
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hacı Şakir, Türkiye markalaşma tarihinde yer edinmiş tarihi bir sabun markası. Şu anda bir Amerikan şirketi olan Colgate-Palmolive ürünü olarak satılmaktadır.

    Gerek ambalajı gerekse amblemi ile pazarlama sektöründe yer edinmiştir. Yüzyılı geçen bir tarihe sahiptir.

    Wiki


    Hacı Şakir

    Hacı Şakir, Hacı Ali Bey'in oğludur. Hacı Ali bey, 19. yüzyılın ortalarında Kırım'da sabun ve mum üreten Kazan Tatarı bir müteşebbistir. Bu sabunun ilk üretimi, 1889'a kadar götürülür. Hacı Şakir daha sonra Sabuncuoğlu soyadını alır.

    Karadeniz'in kuzeyinin Rus egemenliğine girmesiyle ve Volga nehrinden kaynaklanan doğal sebepler yüzünden Hacı Şakir ailesi ile birlikte 1915 yılında Türkiye'ye göç eder. Hacı Ali Bey göç ettikten sonra, Laleli Atpazarı'nda evinin altında sabun ve mum üretmeye devam eder. Hacı Ali Bey'den sonra oğlu ve torunları dört kuşak şirketi yönetirler. Daha sonra şirket 1987'de Maya Grubuna ve daha sonra Colgate'e satılmıştır.

    Tarihinden anekdotlar
    Türkiye Cumhuriyeti'nin 91 numaralı Ticaret Sicili'ne sahip şirketi olan Sabuncuzade M. Şakir ve Mahdumu Müessesatı Ticari ve Sınai Türk Anonim Şirketi'nin kuruluşu, bizzat Atatürk'ün imzasıyla 1925'te tescil edilmiştir. Unvanda bulunan ve çok az sayıda kuruluşa verilen 'Türkiye Anonim Şirketi' ibaresi ise kuruluşta yıllarca iftihar konusu olmuştur. Daha sonra Hacı Şakir, İstanbul Ticaret Odası'nın 9'uncu, İstanbul Sanayi Odası'nın ilk şirketi olmuştur. Şirketin başındaki Hacı Şakir Sabuncuzade, İzmir İktisat Kongresi'ne katılmıştır.
    Haci Sakir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 29 Mart 2017; 21:13:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • ah o eski anilar ahh.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.