Şimdi Ara

HACETTEPEDE MÜHENDİSLİK OKUMAK!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hacettepe bilgisayar mühendisliği yazmak üzereyim. Fakat son günlerde çevremdeki kişilerden hacettepede teknik üni değil mühendislik okunmaz, hacettepe büyük çoğunlukla tıpa önem veriyor gibi söylemler duyuyorum. 3k sıralama yaptım, balık gibi herhangi bir okula atlamak istemiyorum. Fikirlerinize açığım, ayrıyeten tobb etü yazmayı da düşünüyorum bununla ilgili de bilgisi olan varsa yazabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhabalar,

"İsminde teknik olmayan üniversitede mühendislik okunmaz" ifadesi son yıllarda kafalarını daha da karıştırmak için adaylara yapılan en büyük kötülüklerden biridir. O zaman ülkemizin çok güzide üniversitelerinden Boğaziçi ve Bilkent'te de sakın ha mühendislik okumayın. Hatta niçin ülkemizle sınırlı kalıyoruz, aman diyeyim Harvard'da, Stanford'da, Oxford'da Cambridge'de falan gözünüzü seveyim mühendislik okumayın ve okutmayın. Nasıl oldu? Deli saçması değil mi?

Hacettepe özelinde konuşacak olursak... Hacettepe Üniversitesi mühendislik, sağlık bilimleri, eğitim, edebiyat, temel bilimler, güzel sanatlar, spor bilimleri gibi çok çeşitli alanlarda Türkiye'deki pek çok üniversite adayının hayallerini süsleyen bölümlere ve birimlere sahiptir. Bu zenginlik üniversiteye zarar vermeyi bırakın, Hacettepe'nin en büyük avantajıdır. Eğer gerçekten sorunuzda samimi ve ciddiyseniz gidin Hacettepe'de bir mühendislik bölümüne, çalın bir kapıyı, konuşun bir hocayla, size anlatsın, hem mühendislik fakültesinin diğer bölümleriyle hem de başka fakülte ve bölümlerle yapılan envai çeşit işbirliğini, bu işbirliklerinin hem akademik hem de maddi çıktılarını.

Bütçesinin çoğu hastanelere gidiyor diyen arkadaşlar acaba tıp fakültesi sebebiyle üniversite bütçesinin muazzam büyüklükte olduğunu, o bütçeden mühendislik fakültesinin aldığı payın isminde teknik geçen üniversitelerinkinden daha büyük olduğunu biliyorlar mı? Yine tıp özelinde konuşacak olursak, mühendislik fakültesinin özellikle elektronik, bilgisayar ve kimya mühendislikleri ile tıp fakültesi ortaklıklarıyla yapılan proje ve araştırmaların en yüksek bütçelere sahip olan çalışmalar olduğunu biliyor musunuz?

Mühendislik, temel bilimlerin ürettiği bilimin insanların hayatına dokunacak ve fayda sağlayacak şekilde uygulanması olarak kısaca tanımlanabilir. Hacettepe'de bulunan son derece zengin temel bilim bölümlerinden mühendislik fakültesi bölümleri beslenmesin de kim beslensin? Keza sağlık bilimlerini de beslenen bu grupta saymamız gerekiyor. Aklınıza gelmez, güzel sanatlar fakültesi ile mühendislik bölümleri arasında yapılan projeleri görseniz duysanız dudağınız uçuklar.

Bir de konuyu tersten düşünelim. Ülkemizdeki teknik üniversiteler ODTÜ, İTÜ veya YTÜ ile mi sınırlı? Kılavuzu açıp bir sayar mısınız başka kaç tane var. Sırf isminde teknik var diye o diğer üniversitelerde mühendislik okumayı niçin aynı ciddiyetle düşünmüyor, tartışmıyorsunuz? Sizleri şiddetle bu soruya cevap aramaya davet ediyorum.

İlk paragraftaki kötülük ile ilgili ifadem yetersiz kalmış, buna cehalettir ifadesini de ilave ederek yazımı bitiriyorum. Tüm adaylara iyi şanslar diliyorum. Yerleştirme sonuçları gönlünüzce olur umarım.

Saygılar.
    Mezunlarından iyi konumlarda olan tanıdığım çok. Evet teknik üniversitelere göre eksiklikleri vardır ama bireysel çaba fark yaratıyor.

Okumamış tanışmamış olsam Hacettepe,Ankara,Gazi mezunlarını Aselsan,Merkez bankası gibi yerlerde gördüm. Okulla sınırlı kalmamak, projeler,staj yolunu açıyor isteyenin
  • tobb yaz pişman etmez

• masturbaiter kullanıcısına yanıt
    Hocam nerede okuyorsunuz tobb da okuyorsanız bilgi almak isterim ve hangi bölüm?

• Hocam maddi durumunuz varsa bilkent yüzde 50 yazın bence.
  • Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt
    yok hocam tobbda değilim ancak sonuçlardan önce epey araştırmıştım. mezunları ve şuanki öğrencileri ile iletişimim oldu. neredeyse tamamı olumlu şeyler söylemişti. klasman olarak zaten üst seviyede bir okul. yine de linkedin den veya forumdan mezunları/öğrencilerini bulup konuşman daha sağlıklı olur hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masturbaiter -- 13 Ağustos 2020; 0:57:33 >
  • riseofstar kullanıcısına yanıt
    Maalesef çok yok hocam

• orası doğru üniversiteye aktarılan gelirin çok büyük kısmı hastanelere gidiyor
  • masturbaiter kullanıcısına yanıt
    Hocam sırf sektörde iyiymiş diye bilmeden içine girmek istemiyorum, trdeki özel kurumlarda eğitim değil de daha çok reklam yapılıyor diye düşünüyorum bilkent koç sabancı yı bu gruba dahil etmiyorum.

O zaman tobb olabilir arkadaşın dediği gibi.
    Hocam üni okuyor musunuz eğer öylede nerede hangi bölüm, hacettepe nasıl sizce

Okuyorum hocam, başkent makinede okuyorum ben ama bir arkadaşım var hacettepe bilgisayarda, 4k dan yazmıştı, 2 ye geçti memnun şu an.
    Hocam ben de 4k yaptım. Tobb dışarıdan popüler görünüyor ama içeri girince çok farklı bir şeyle karşılaşmaktan korkuyorum açıkçası. 3 dönem okul vs acaba gereksiz şeylere öğrencileri sürüp anlamsızca yoruyorlar mı diye düşünmeden edemiyorum. Yani daha çok yksye öğrenci hazırlayan özel liselere benzediğini seziyorum

Evet üç dönem yoruyor ama siz çalışkan adamsınız hocam yaparsınız bence sıkıntı yok orda da sıkıntı şurada tobb bilgisayar tam burslu tutmaz büyük ihtimal.
    Muhtemelen bana da öyle geliyor ama çok da üzülmem gibi hissediyorum çünkü bence tobb zengin iş adamlarının çocuklarını baskıyla yetiştiren bir yer gibi gözüküyor kafamda. Yani başka özel üniler de olsa bu çocuk çalışmaz kafasıyla oraya veriyor bence. Bunun dezavantajı benim için şu kendi istemediğim alanda beni zorunda bırakması ve onların istediği gibi birisi olmazsam burs kesiliyor zaten. Üniversite baskıcı olmamalı kanaatindeyim, yönlendirici olmalı baskıdan ziyade. Bunlar dışarıdan izlenimlerim ama ne kadar öyledir onu da içindekilere sormak lazım.

• Ben hacettepe bilgisayardayım hocam. 2 ye geçtim. Bu sene odtüyle ciddi ciddi bir fark göremedim. Arkadaşımın ev arkadaşı odtüde okuyor ordan geliyor bilgiler. Ha sonra başka farklılıklar olur bilemem ama sanmam. Bilgisayar mühendisliği yazıyor ama mühendislik yazınca belli bir para geliyor. Bizim bölümde herkes bilgisayar bilimleri diyor. Net karşılıyor mu bilmiyorum. Ama öyle. Ben de donanımsal bi yönelme olmayınca mühendislik demenin garip olduğunu düşünüyorum.

Hocaları, staj imkanlarını, teknik seçmeli derslerini, karşılaştırırsanız sizin için daha iyi olur. Ayrıca hacettepe mezunlarıyla da konuşmanızı tavsiye ederim.

Bölümün youtube kanalında mezunların videoları var isimlerini linkedinde veya inatagramda aratarak iletişime geçersiniz heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezunlarından iyi konumlarda olan tanıdığım çok. Evet teknik üniversitelere göre eksiklikleri vardır ama bireysel çaba fark yaratıyor.

Okumamış tanışmamış olsam Hacettepe,Ankara,Gazi mezunlarını Aselsan,Merkez bankası gibi yerlerde gördüm. Okulla sınırlı kalmamak, projeler,staj yolunu açıyor isteyenin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik üniversite olup olmamasının endüstri ve bilgisayarda çok önemi yok.
  • Merhabalar,

"İsminde teknik olmayan üniversitede mühendislik okunmaz" ifadesi son yıllarda kafalarını daha da karıştırmak için adaylara yapılan en büyük kötülüklerden biridir. O zaman ülkemizin çok güzide üniversitelerinden Boğaziçi ve Bilkent'te de sakın ha mühendislik okumayın. Hatta niçin ülkemizle sınırlı kalıyoruz, aman diyeyim Harvard'da, Stanford'da, Oxford'da Cambridge'de falan gözünüzü seveyim mühendislik okumayın ve okutmayın. Nasıl oldu? Deli saçması değil mi?

Hacettepe özelinde konuşacak olursak... Hacettepe Üniversitesi mühendislik, sağlık bilimleri, eğitim, edebiyat, temel bilimler, güzel sanatlar, spor bilimleri gibi çok çeşitli alanlarda Türkiye'deki pek çok üniversite adayının hayallerini süsleyen bölümlere ve birimlere sahiptir. Bu zenginlik üniversiteye zarar vermeyi bırakın, Hacettepe'nin en büyük avantajıdır. Eğer gerçekten sorunuzda samimi ve ciddiyseniz gidin Hacettepe'de bir mühendislik bölümüne, çalın bir kapıyı, konuşun bir hocayla, size anlatsın, hem mühendislik fakültesinin diğer bölümleriyle hem de başka fakülte ve bölümlerle yapılan envai çeşit işbirliğini, bu işbirliklerinin hem akademik hem de maddi çıktılarını.

Bütçesinin çoğu hastanelere gidiyor diyen arkadaşlar acaba tıp fakültesi sebebiyle üniversite bütçesinin muazzam büyüklükte olduğunu, o bütçeden mühendislik fakültesinin aldığı payın isminde teknik geçen üniversitelerinkinden daha büyük olduğunu biliyorlar mı? Yine tıp özelinde konuşacak olursak, mühendislik fakültesinin özellikle elektronik, bilgisayar ve kimya mühendislikleri ile tıp fakültesi ortaklıklarıyla yapılan proje ve araştırmaların en yüksek bütçelere sahip olan çalışmalar olduğunu biliyor musunuz?

Mühendislik, temel bilimlerin ürettiği bilimin insanların hayatına dokunacak ve fayda sağlayacak şekilde uygulanması olarak kısaca tanımlanabilir. Hacettepe'de bulunan son derece zengin temel bilim bölümlerinden mühendislik fakültesi bölümleri beslenmesin de kim beslensin? Keza sağlık bilimlerini de beslenen bu grupta saymamız gerekiyor. Aklınıza gelmez, güzel sanatlar fakültesi ile mühendislik bölümleri arasında yapılan projeleri görseniz duysanız dudağınız uçuklar.

Bir de konuyu tersten düşünelim. Ülkemizdeki teknik üniversiteler ODTÜ, İTÜ veya YTÜ ile mi sınırlı? Kılavuzu açıp bir sayar mısınız başka kaç tane var. Sırf isminde teknik var diye o diğer üniversitelerde mühendislik okumayı niçin aynı ciddiyetle düşünmüyor, tartışmıyorsunuz? Sizleri şiddetle bu soruya cevap aramaya davet ediyorum.

İlk paragraftaki kötülük ile ilgili ifadem yetersiz kalmış, buna cehalettir ifadesini de ilave ederek yazımı bitiriyorum. Tüm adaylara iyi şanslar diliyorum. Yerleştirme sonuçları gönlünüzce olur umarım.

Saygılar.

• ktü yaz orası teknik
  • TOBB da okuyan biri vardı. Hacettepe yazsaydın diyordu. Bence ikisi de iyi. Ama okuyanlarla konuş bence. Tam tersini diyen de çıkabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.