< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Merhabalar,
"İsminde teknik olmayan üniversitede mühendislik okunmaz" ifadesi son yıllarda kafalarını daha da karıştırmak için adaylara yapılan en büyük kötülüklerden biridir. O zaman ülkemizin çok güzide üniversitelerinden Boğaziçi ve Bilkent'te de sakın ha mühendislik okumayın. Hatta niçin ülkemizle sınırlı kalıyoruz, aman diyeyim Harvard'da, Stanford'da, Oxford'da Cambridge'de falan gözünüzü seveyim mühendislik okumayın ve okutmayın. Nasıl oldu? Deli saçması değil mi? Hacettepe özelinde konuşacak olursak... Hacettepe Üniversitesi mühendislik, sağlık bilimleri, eğitim, edebiyat, temel bilimler, güzel sanatlar, spor bilimleri gibi çok çeşitli alanlarda Türkiye'deki pek çok üniversite adayının hayallerini süsleyen bölümlere ve birimlere sahiptir. Bu zenginlik üniversiteye zarar vermeyi bırakın, Hacettepe'nin en büyük avantajıdır. Eğer gerçekten sorunuzda samimi ve ciddiyseniz gidin Hacettepe'de bir mühendislik bölümüne, çalın bir kapıyı, konuşun bir hocayla, size anlatsın, hem mühendislik fakültesinin diğer bölümleriyle hem de başka fakülte ve bölümlerle yapılan envai çeşit işbirliğini, bu işbirliklerinin hem akademik hem de maddi çıktılarını. Bütçesinin çoğu hastanelere gidiyor diyen arkadaşlar acaba tıp fakültesi sebebiyle üniversite bütçesinin muazzam büyüklükte olduğunu, o bütçeden mühendislik fakültesinin aldığı payın isminde teknik geçen üniversitelerinkinden daha büyük olduğunu biliyorlar mı? Yine tıp özelinde konuşacak olursak, mühendislik fakültesinin özellikle elektronik, bilgisayar ve kimya mühendislikleri ile tıp fakültesi ortaklıklarıyla yapılan proje ve araştırmaların en yüksek bütçelere sahip olan çalışmalar olduğunu biliyor musunuz? Mühendislik, temel bilimlerin ürettiği bilimin insanların hayatına dokunacak ve fayda sağlayacak şekilde uygulanması olarak kısaca tanımlanabilir. Hacettepe'de bulunan son derece zengin temel bilim bölümlerinden mühendislik fakültesi bölümleri beslenmesin de kim beslensin? Keza sağlık bilimlerini de beslenen bu grupta saymamız gerekiyor. Aklınıza gelmez, güzel sanatlar fakültesi ile mühendislik bölümleri arasında yapılan projeleri görseniz duysanız dudağınız uçuklar. Bir de konuyu tersten düşünelim. Ülkemizdeki teknik üniversiteler ODTÜ, İTÜ veya YTÜ ile mi sınırlı? Kılavuzu açıp bir sayar mısınız başka kaç tane var. Sırf isminde teknik var diye o diğer üniversitelerde mühendislik okumayı niçin aynı ciddiyetle düşünmüyor, tartışmıyorsunuz? Sizleri şiddetle bu soruya cevap aramaya davet ediyorum. İlk paragraftaki kötülük ile ilgili ifadem yetersiz kalmış, buna cehalettir ifadesini de ilave ederek yazımı bitiriyorum. Tüm adaylara iyi şanslar diliyorum. Yerleştirme sonuçları gönlünüzce olur umarım. Saygılar. |
Mezunlarından iyi konumlarda olan tanıdığım çok. Evet teknik üniversitelere göre eksiklikleri vardır ama bireysel çaba fark yaratıyor.
Okumamış tanışmamış olsam Hacettepe,Ankara,Gazi mezunlarını Aselsan,Merkez bankası gibi yerlerde gördüm. Okulla sınırlı kalmamak, projeler,staj yolunu açıyor isteyenin |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masturbaiter -- 13 Ağustos 2020; 0:57:33 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|