Merhaba , sorun için önecelikle teşekkür ederiz. İsteğe bağlı hazırlık için maalesef kontenjan bulunmakta ve öğrenci işlerinin bahsettiği gibi seviyenin biraz daha yüksek olması gerekiyor ama burada olan durumu şöyle açıklamak daha doğru hiç İngilizce bilmeyen birisi zaten hazırlık okumadan ilk sene 1. ve 2. dönem aldığı A1 ve A2 dersleri ile kendisine bir şeyler katıyor. Kontenjan olduğu için genelde A2 ve A2 bitişi için genelde isteğe bağlı hazırlık okunuyor. Sınav 3 farklı etapta gerçekleşiyor bunlardan 1 tanesi test (burada gramer, dinleme, kelime bilgisi gibi şeyler isteniyor dilersen hazırlık sınavının örneği internette bulunmakta . Bulamazsan tekrardan sorabilirsin senin için bulup gönderirim) 1 tanesi yazma sınavı en son olarak konuşma sınavı yapılmakta burada toplam 60 puan aldığında zaten hazırlıktan muaf olabiliyorsun. Sınav şahsi fikrim biraz bakarak orta düzeyde puan alabileceğin bir sınav yani A1 i tamamlarsan hazırlık için seçilme olacağın fazla olduğunu düşünüyorum. Peki senin durumun nedir? |
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜNENLER SORULARINIZI YANITLIYORUZZ!! (3. sayfa)

-
-
Teşekkür ederim öncelikle ben A2 seviyesinde olduğumu düşünüyorum sizin bahsettiğiniz muafiyet sınavı değil mi? İsteğe bağlıda sadece düzey belirleme olmuyor mu? Ayrıca eğer düzey belirleme sınavıysa 60 puanı geçersem hazırlık okuyamaz mıyım? Ben öğrenci işleriyle konuştuğumda alınan en yüksek puandan başlanıyor alım dedi yani bu sınavda en iyi sonucu mu elde etmem lazım kontenjana girebilmek için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efirarun -- 19 Ağustos 2021; 18:23:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bu açıklamayı bende görmüştüm şimdi en az 55 diyor ya 55 üstü alanlar başarılı sayılıp hazırlık okumayacak mı yoksa okumaya hak mı kazancak
kimya mühendisliği hakkında olumlu-olumsuz yorumlar gördüm.Sizin bilginiz var mı
-
bununla alakalı kesin bilgiyi alıp paylaşacağım sizinle
-
merhaba ACM Hacettepe olarak kimya mühendisliği ile alakalı soru-cevap videomuzu bırakıyorum. keyifli seyirler :)
ACM HACETTEPEyoutube
Bizlere ACM Hacettepe Instagram ve Twitter adreslerinden ulaşabilirsiniz! #acmhacettepe #kimya #tercih #yks2021 #tercih2021 #üniversite #bölüm #kampüs #hacettepeüniversitesi #kimyamühendisliği #yks #hacettepehttps://www.youtube.com/watch?v=J-AT5sgfwSg -
Çokk sevinirim ilginize de ayrıca çok teşekkür ederim
Hazırlık sınavının zorluk düzeyi nedir b1 ingilizce yeterli olur mu
Hacettepede hazırlığı atlamak pişmanlıktır..derim Beytepenin keyfine doyamamış bir Hacettepeli olarak. 2.52 ile bitirsemde okulu, keşke uzatabilseydim diyorum. Hele şu an, mevcut işsizlikle, 1 yıl erken bitirmek = kendinizi geliştirme ve farklılaşma için zamanınızın 1 yıl daha az olması. Unutmayın ki farkılar alır işi. Şahsen ben işe veya staja alırken buna bakarım, nota ve hıza değil.
İng tıp için sormuştum
Öncelikle tekrar merhaba, geç dönüşüm için kusura bakma. Öğrendiklerime göre muafiyet ve seviye tespit sınavları aynı zamanda gerçekleşiyormuş. Burada isteğe bağlı hazırlık okumak istediğinizde yine aynı sınava giriyor ve 55 üstü alırsanız hazırlıktan muaf oluyormuşsun. Daha fazla bilgilendirme için bir link bırakıyorum sana burada ders saatleri vs hepsi yazıyor..
http://fs.hacettepe.edu.tr/ydyo/dosyalar/INGILIZCE%20HAZIRLIK%20BIRIMI%20OGRENCI%20BILGILENDIRME%20EL%20KITABI.pdf
Burada çok güzel tablo olarak anlatılmış her şey. 140 olarak bahsedilen isteğe bağlı hazırlık. Aklına takılan sorular olursa bize sormayı unutmaaa
-
b1 muhtemelen yeterli olacaktır. giren arkadaşlarımız sınavın çok zor olmadığını belirtiyorlar
-
Teşekkürler cevap için peki hazırlık eğitimi nasıl ?beytepede yemek fiyatları ne durumda ?yurtlarda tıpçılar aynı odada mı kalıyor?
hocam kampüs beytepede değil sıhhıyede
Biliyorum,hazırlık için sordum
Hazırlık sürecini beytepede geçiriyorsunuz fakat 1. sınıfa başladıktan sonra sıhhiyede eğitime geçiyorsunuz genelde yurtlarda odaları ayırırken bölüm ayrımı yapılmıyor diye biliyorum fakat örneğin odanızdaki arkadaşlarınız ile görüşerek onların onayı dahilinde elbette odada değişiklikler yapabilmeniz mümkün
-
Thanks
her zaman :)
-
yarın beytepe'ye gitmeyi planlıyorm arkadaşlar merak ettiğiniz bir şey varsa şimdiden sorabilirisniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X