Şimdi Ara

Hacettepe Üni. İç mimarlık ve çevre tasarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
10.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bölümü okuyan kimseyi bulamadım aynı şekilde ekşide son entry 2013 yılında girilmiş arkadaşlar yok mu burada okuyan bilgi verebilecek kimse?? Lütfen yardımcı olun...

    Edit: Az önce fark ettim sanırım bu forumda olan birisi sesimizi duymuş ve ekşiye şöyle bir entry girmiş aynen olduğu gibi buraya yazıyorum:

    ''Bu bölümde öğrenci olan ya da mezun olan ve buraya birşeyler yazmayan yazarlar varsa, kınıyorum. millet forumlarda bilgi dileniyor. buyrun, doktora öğrencisi faith no more abinizden siz mini mini birler olacak gençlere amme hizmeti.

    ülkemizin en eski iç mimarlık bölümlerinden birisidir. 1985 yılında eğitime başlamıştır. marmara üniversitesi ve mimar sinan üniversitesi ile birlikte, iç mimarlık alanında doktora programı açabilen sayılı devlet üniversitesi bölümlerindendir.

    güzel sanatlar fakültesi'nin toki mimarisine sahip binasında, birinci katta yer alır. bu binaya 2008 yılında geçilmiştir, ondan öncesinde bölüm göçmen türk toplulukları gibi oradan oraya sürüklenmiştir. şu an bölüme ait 4 stüdyo, 1 konferans salonu ve 1 bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. bilgisayar laboratuvarı da yenilenmiş, iyisiniz köfteler.

    bölüm 2005 yılından beri sınavla öğrenci almaktadır. güzel sanatlar fakültesi içerisinde en fazla kontejanı açan, dolayısıyla en fazla öğrenci sayısı olan bölümdür. bu biraz dezavantajdır, ama tüm iç mimarlık bölümlerini kapsayan bir dezavantajdır. her sene sadece ankara'da 6 üniversitenin iç mimarlık bölümlerinden neredeyse 500'ü aşkın mezun çıkmaktadır.

    2018 yılı itibariyle kadrosunda 4 adet profesör, 3 adet doçent, 4 adet doktor öğretim görevlisi, 1 adet öğretim görevlisi ve 22 adet araştırma görevlisi bulunmaktadır.

    kendi gözlemlediğim kadarıyla bölümün eğitimi, iç mimarlığın teknik boyutundan çok tasarım yönüne vurgu yapıyor. mekanın bir konsepte bağlı olarak biçimlenişi ve bu duruma bağıntılı olarak tasarım fikirlerinin sunulması hocaların genel olarak üzerinde durdukları nokta oluyor. hocaların çoğunluğunun iç mimarlık bölümü çıkışlı olmasının bir getirisi olabilir.

    ders programı, bir iç mimarlık bölümünden beklenecek şekilde, ağırdır. hem uygulamalı, hem teorik dersler vardır. ders yükü dördüncü sınıfa kadar hız kesmez. projeden kaldığınız an bir sene uzatırsınız. "programlı ve sistemli çalışm..." klişesini yazmayacağım, çünkü biliyorum, çalışmayacaksınız, sonra uykusuz kalıp, dövüneceksiniz. o yüzden kendinizi iyi ayarlayın, iç mimarlık son güne bırakılarak bitmez.''

    Bu şekilde bir yazı yazmış kendisi bunu okuyorsa çok çok teşekkür ediyorum ama keşke iş imkanları neler, mezun olduğumuzda nerelerde çalışabiliriz, önümüze nasıl seçenekler çıkar bunlardan da bahsetseydi güzel olurdu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natic -- 13 Ağustos 2018; 18:33:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sözlükteki giriyi ben yazdım arkadaşlar. Aslında forumun eskisiyim ama kullanıcı hesabıma erişemediğimden sıfırdan kullanıcı açmak zorunda kaldım.

    ekşi sözlük'teki bölüme yönelik bir başlık olduğu için iş imkanı vs. gibi şeylerden orada bahsetmek olmazdı. Burada aydınlatayım sizleri.

    İç mimarlık hala Türkiye içinde oturmuş bir meslek değildir. Etkisiz bir odası vardır. YÖK en son kamudaki mimar ilanlarına iç mimarların atanmasını yasakladı. Yıllarca "iç mimarlık kursları" adında zırvalar, bizlerin dört sene dirsek çürüttüğü bu eğitimi sunduklarını iddia ederek para kazandılar ve MEB onaylı sertifika verdiler. Mesleğin ülke çapında tanımı ve işlerliği konusunda hala sıkıntı var.

    Normal şartlarda nasıl olmalıdır? Bir projede mimar, iç mimar, şehir ve bölge planlamacı ve peyzaj mimarı birbirleriyle sürekli temas halinde olarak tasarım kararlarını vermelidirler. Ama Türkiye'de bu durum hala biraz zor, hala biraz ittire kaktıra.

    Şimdi bir iç mimarlık bölümünden mezun olduğunuzda şu opsiyonlarınız olur. 1) şantiyede olursunuz yani işin mutfağına girersiniz, 2) proje çizimi ya da görselleştirme üzerine gidersiniz, 3) mobilya sektörüne girersiniz, 4) tasarım ile alakalı başka alanlara kayabilirsiniz; sanat, reklam vs...

    ve 5) akademik olarak kariyerinize devam edebilirsiniz.

    İş hayatına yönelik pembe bir portre çizmek doğru olmaz. Zorlukları olacak. Ama şu da var, ben şimdi derim size "Şahane imkanlar var." diye, şansınıza üst üste kısıtlı imkanları olan yerlerde çalışırsınız. Sonra bana söversiniz, ama sövmeyin. İş hayatında tutunabilmek %60 size bağlı. %40 da çalıştığınız şirket, ortam ve şans. Çalışacaksınız, zor bir eğitim süreciniz olacak ama hakkını vereceksiniz. Ufkunuzu genişletecek her fırsata saldıracaksınız, çalıştaydır, yarışmadır, yurtdışı stajıdır, Erasmus'udur. Yurtdışında çalışmak istiyorsanız mutlaka yurtdışında yüksek lisans yapmalısınız ve kontakt yaratmalısınız. Günümüzde hiçbir iş kolay değil, her işin zorluğu var. İç mimarlığın biraz daha zorluğu var. Maaş derseniz, o da değişken. 1600 TL alanı da var, 4500 TL alanı da. Yine sizin kendinizi geliştirmenize ve konumunuza bakar. Yani diyeceğim iş imkanı ve ya maaşın dolgunluğu diye düşünerek iç mimarlık seçmeyin. Hiçbir mesleği seçmeyin. Bu mesleği yapmak istiyor musunuz? İlginizi çekiyor mu? Bir mekanı tasarlamak uzun yıllarca keyif alarak yapacağınız bir iş mi? Kendinize bu soruları sorun. Para kazanılır, bir şekilde kazanılır. Kolunuzda sonuçta altın bilezik olacak. Önemli olan bu bölümü okumayı gerçekten istiyor musunuz, onun cevabını verin. Ve standart derse gir/dersten çık öğrencisi olmayın. İşleri son güne bırakırsanız, mimarlık ve iç mimarlık bitmez, mahvolursunuz. Okuyun, gezin, farklı müzikler (Demet Akalın ile gelmeyin mesela!) dinleyin, sanatsal faaliyetlere katılın, kendinizi her alanda zenginleştirin.

    Geçen haftadan beri ekonomik olarak ne şartlardayız, görüyorsunuz. İş imkanları diye çok üstünde durmayın. Bir ilgi alanı ve ona bağlı mesleği belirleyin ve Palpatine'in Mace Windu'ya çaktığı şimşeklerin aynısını eğitim hayatınıza yapıştırın. Kimse şu an size herhangi bir mesleğin iş imkanı hakkında kesin konuşamaz. Siz kendinizi geliştirin, devamına bakarsınız. Umarım anlatabildim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

    Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

    Hacettepe Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, iç mekanların ve çevrenin estetik, işlevsel ve sürdürülebilir bir şekilde tasarlanmasıyla ilgilenen bir lisans programı sunmaktadır.

    Programın amacı, mezunlarına iç mekanları ve dış ortamları kullanıcıların ihtiyaçlarına ve çevresel hassasiyetlere uygun olarak tasarlamak için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktır.

    Program Müfredatı

    Program müfredatı, iç mimarlık ve çevre tasarımı alanındaki temel prensipleri ve teknikleri kapsar. Öğrenciler, mekan planlama, mobilya tasarımı, aydınlatma, renk teorisi ve sürdürülebilir tasarım gibi konularda eğitim alırlar. Ayrıca, tasarım stüdyoları ve atölye çalışmaları aracılığıyla pratik deneyim kazanırlar.

    Kariyer Fırsatları

    İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunları, çeşitli sektörlerde kariyer yapabilirler, bunlar arasında şunlar yer alır:

    • İç mimarlık firmaları
    • Mimarlık ofisleri
    • Peyzaj mimarlığı firmaları
    • Tasarım stüdyoları
    • Belediyeler
    • Çevre koruma kuruluşları

    Neden Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü?

    • Hacettepe Üniversitesi, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biridir ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, alanında saygın bir programa sahiptir.
    • Program, endüstri profesyonelleri tarafından öğretilen ve son teknoloji tesislerde gerçekleştirilen kapsamlı bir müfredat sunar.
    • Bölüm, öğrencilere sektörle bağlantı kurma ve staj ve iş fırsatlarından yararlanma fırsatları sağlar.
    • Mezunlar, iç mimarlık ve çevre tasarımı alanında başarılı kariyerlere sahip olmaları için gerekli bilgi ve becerilerle donanırlar.

    Eğer iç mekanların ve çevrenin tasarımıyla ilgileniyorsan ve bu alanda başarılı bir kariyer yapmak istiyorsan, Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nü mutlaka değerlendirmelisin.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sor bakalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıralamanız kaç hocam ea için ?
  • bayelyx kullanıcısına yanıt
    39k hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: natic

    39k hocam
    hocam 39k ile daha iyi yerler yazabilme şansınız var bence iyi değerlendirin zira biz arkadaşa 75kda kendisine yazdık ve geleceğini düşünüyoruz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayelyx -- 12 Ağustos 2018; 12:21:27 >
  • bayelyx kullanıcısına yanıt
    Hocam Ankara'da yaşıyorum burada olan hukuk ve psikolojiler tutmuyor Erzincan hukuk yazdım ama herkes olmaz diyor, psikoloji için Samsun, Zonguldak gibi yerlere gitmeme değer mi bilmiyorum konuştuğum herkes psikolojiyi iyi bir üniversitede okuyun diyor. Hacettepe iç mimarlık ve çevre tasarımı ise hep istediğim yani içimin ısındığı ama ciddi düşünmediğim bir bölümdü tercihin bitmesine çok az bir süre kaldı inan ne yapacağımı ben de bilmiyorum :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: natic

    Hocam Ankara'da yaşıyorum burada olan hukuk ve psikolojiler tutmuyor Erzincan hukuk yazdım ama herkes olmaz diyor, psikoloji için Samsun, Zonguldak gibi yerlere gitmeme değer mi bilmiyorum konuştuğum herkes psikolojiyi iyi bir üniversitede okuyun diyor. Hacettepe iç mimarlık ve çevre tasarımı ise hep istediğim yani içimin ısındığı ama ciddi düşünmediğim bir bölümdü tercihin bitmesine çok az bir süre kaldı inan ne yapacağımı ben de bilmiyorum :(
    Tavsiyem ince eleyip sık dokuman zira psikolojide bile istanbul üniversitesinden mezun insan bile iş bulamayabiliyor :) Ben 50k yaptım ona göre bölüm döşedim arkadaş 75k yaptı düşündük pdr felan yazmayı ama çok saçma yani işsiz kalma olasılığın yüksek , biz normalde tasarım vs. çiziyorduk arkadaş dedi ben mimarlık yazayım sende işletme iktisat vs döşe mantıklı buldum.Ona iç mimarlıkları yazdık bende 50k yı heba etmemek için 1-2 iktisat yazdım açıkcası.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ İÇ MİMARLIK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bayelyx kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi sırf sıralamam boşa gitmesin diye hacettepe uluslararası ilişkiler veya iktisat vb bölümler yazmak istemiyorum hani sıralama ziyan olmasın diye hayatım ziyan olmasın sonra :/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: natic

    Hocam şimdi sırf sıralamam boşa gitmesin diye hacettepe uluslararası ilişkiler veya iktisat vb bölümler yazmak istemiyorum hani sıralama ziyan olmasın diye hayatım ziyan olmasın sonra :/
    o yüzden ince ele sık doku :) şahsen uluslararası ilişkiler türkiye de okumazdım.kendi becerim ve puanımın kombinasyonunu değerlendirmek her zaman daha mantıklıdır :)
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XDiscovery

    Up
    hocam kaç k dan yazmayı düşünüyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I'mGroot

    Up
    hocam kaç k dan yazmayı düşünüyorsunuz ?
  • 37k hocam benim durumumda konu sahibinin durumu gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I'mGroot

    37k hocam benim durumumda konu sahibinin durumu gibi
    hocam 37 k dan ilk tercih yazmak sizce çok çok uçuk değil mi ? yoksa 23 tercihi doldurup son tercih olarak mı yazdınız ?
  • bayelyx kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten kafam çok karışık :( nereyi yazacağımı bilmiyorum. Yurtdışına çıkmak istiyorum mezun olunca yurtdışında çalışmak istiyorum. Birine sorsam kendi mesleğini kötülüyor öbürüne sorsam başka yaz diyor ne yazacağımı bilmiyorum yarın son gün birde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam bu size kalmış ama 37k için güzel tercihler oluşturun bence hukuk ve psikoloji olmasa bile farklı alanlara yönelin diyeceğim ama ea pek bölüm yok
  • bayelyx kullanıcısına yanıt
    Ne yapacağımı hiç bilmiyorum hocam... Siz olsanız ne yapardınız;
    Hacettepe iç mimarlık mı?
    Erzincan hukuk mu?
    Akdeniz, Zonguldak,Samsun psikoloji mi?
    Yoksa Ankara üniversitesi PDR mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I'mGroot

    Ne yapacağımı hiç bilmiyorum hocam... Siz olsanız ne yapardınız;
    Hacettepe iç mimarlık mı?
    Erzincan hukuk mu?
    Akdeniz, Zonguldak,Samsun psikoloji mi?
    Yoksa Ankara üniversitesi PDR mı?
    hocam kişisel yeteneklerinizi bilmeden sizi tanımadan nasıl karar verebilirim ?
  • bayelyx kullanıcısına yanıt
    Hocam PDR hariç hepsine de ilgim var :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.