Şimdi Ara

Hacettepe Hukuk mu Ankara Hukuk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
13.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oldu olası hukuk hedefimdi gecmiste olmamıştı, okuduğum bölümü bırakıp seneye tekrar hazirlancam.
    Büyük olasılıkla Ankara hukuk tercih ederim gibi ama sizce hangisi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bunu gerçekten mi soruyosun yoksa mesaj mı kasıyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: pink freud

bunu gerçekten mi soruyosun yoksa mesaj mı kasıyosun

Foruma üye olalı neredeyse 2 sene oldu bir anda mesaj kasmak esmedi herhalde :) Çok büyük olasılıkla Ankara hukuk tercihim olacak ama Hacettepe Hukuk hakkında bilgisi olan, herhangi bir önerisi olan birisi çıkar diye konu açtım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoaR

quote:

Foruma üye olalı neredeyse 2 sene oldu bir anda mesaj kasmak esmedi herhalde :) Çok büyük olasılıkla Ankara hukuk tercihim olacak ama Hacettepe Hukuk hakkında bilgisi olan, herhangi bir önerisi olan birisi çıkar diye konu açtım.

dostum hacettepe daha geçen sene açıldı henüz eksik birçok şey var bölümde öte yandan ankara hukuk türkiyenin en köklü fakültelerinden birisi
  • quote:

quote:

quote:

dostum hacettepe daha geçen sene açıldı henüz eksik birçok şey var bölümde öte yandan ankara hukuk türkiyenin en köklü fakültelerinden birisi

Sağolasın hocam fikrini belirttiğin için.Ben de öyle düşünüyorum zaten.

• Ankara hukuk derim ben. Hem şehir merkezinde hem köklü bir okul. Tabii geçme notu 70 4 senede bitirmek zor olabilir
  • Bu yıl dil puanından tercih yapmayı düşünüyorum ama geçen yıl hacettepe hukuk ile ilgilenmiştim baya. Tanıtım günlerine gitmiştim okulu aramıştım filan. bence eğer ankarada isen sen de gitmeyi düşünebilirsin çünkü muhtemelen orada göreceklerin seni şaşırtacak. en azından bana öyle olmuştu. ben ilk gittiğimde ücretsiz ıvır zıvır durumu nette yazmıyordu daha. ama muazzam bir ilgi vardı ve ilgi tamı tamına şu anki puan aralığından hatta daha üstünden geliyordu ve insanlar ciddi ciddi, kampüstür, yabancı dildir erasmustur az nüfustur filan soruyorlardı. Baya da iyi cevap alıyorlardı açıkçası. Görüştür tabi ama iki ipad verdiler o yüzden yüksek kapattı olayını en azından ben yemiyorum, kendi gördüğüme inanırım Bu yıl kontenjanı kesin artar ama eğer aynı ilgi devam ederse -ki bence katlanarak devam edecek- o zaman bindelik dilim değişmez gibime geliyor.
    Eğitim nasıldır onu okuyan birilerine sormakta fayda var tabi, bu forumda hangi başlık hatırlamıyorum geçenlerde bir cevap gözüme çarpmıştı orada okuyan biri var galiba. Belki o yardımcı olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczacılık mı hukuk mu?
    10 yıl önce açıldı
    Ankara Hukuk’la Bilkent Hukuk
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hukukdahukuk

Bu yıl dil puanından tercih yapmayı düşünüyorum ama geçen yıl hacettepe hukuk ile ilgilenmiştim baya. Tanıtım günlerine gitmiştim okulu aramıştım filan. bence eğer ankarada isen sen de gitmeyi düşünebilirsin çünkü muhtemelen orada göreceklerin seni şaşırtacak. en azından bana öyle olmuştu. ben ilk gittiğimde ücretsiz ıvır zıvır durumu nette yazmıyordu daha. ama muazzam bir ilgi vardı ve ilgi tamı tamına şu anki puan aralığından hatta daha üstünden geliyordu ve insanlar ciddi ciddi, kampüstür, yabancı dildir erasmustur az nüfustur filan soruyorlardı. Baya da iyi cevap alıyorlardı açıkçası. Görüştür tabi ama iki ipad verdiler o yüzden yüksek kapattı olayını en azından ben yemiyorum, kendi gördüğüme inanırım Bu yıl kontenjanı kesin artar ama eğer aynı ilgi devam ederse -ki bence katlanarak devam edecek- o zaman bindelik dilim değişmez gibime geliyor.
    Eğitim nasıldır onu okuyan birilerine sormakta fayda var tabi, bu forumda hangi başlık hatırlamıyorum geçenlerde bir cevap gözüme çarpmıştı orada okuyan biri var galiba. Belki o yardımcı olabilir.

Çok sağolun hocam.Zaten Havettepe isletmeyi birakip sinava gircem :) Bir kere girmistim hukuk binasina, guzeldi ama hukuk okuyan kimseyle konuşma şansım olmadı. Su an icin benim bildiğim güzel yanı; kampusun en guzelyerinde olmasi:)

• ankara daha kaliteli olabilir ama ben olsam hacettepe tercih ederdim
  • Ben hem Ankara Hukuk'u hem de Hacettepe Hukuk'u gördüm; tanıdıklarım var. Bildiğim kadarıyla, pek yorum yapmamaya çalışarak, bilgi vermeye çalışayım, takdir sizin. :)

Ankara Hukuk 1925'den beri var. Yeri şehrin göbeğinde, Cebeci'de. Ulaşım kolay, yürüyerek Kızılay 20 dk. Her yıl 800-850 öğrenci alıyor. En büyük amfisi herhalde 300 kişi alır. 1. ve 4. sınıflar ön binada, 2. ve 3. sınıflar arka binada okuyor. Öğretim kadrosu Ankara'nın en iyisi, belki Türkiye'nin en iyisi. Son yıllarda, bütün köklü üniversitelerde olduğu gibi, çok kan kaybetti. Çünkü emeklilik yaşı gelen hocaları -doğal olarak- emekli oldu ve özele gittiler; ayrıca genç kuşaktan da başta özeller olmak üzere diğer üniversitelere transferler oldu. Ankara Hukuk'ta iyi eğitim verilir; 850 kişiden biri olarak o eğitimi alıp almamak - tabii - size kalmış.

Hacettepe Hukuk 2005'te kurulmuş; 2007'de faaliyete geçmiş. Önce yüksek lisans ile eğitim faaliyetine başlamış. Lisansa ilk öğrencilerini (80 tane) geçen sene almış. Bu sene lisansa öğrenci alacağı ikinci sene. (Eğitim kalitesinin nasıl olduğunu o 80 öğrenci bilir, ben onlardan biri değilim. Bu arkadaşların yorumları olursa bu yıl sınava girecek arkadaşlar için çok faydalı olacaktır.) 13-14 tane öğretim üyesi, 10 kadar da asistanı var. Bugün üniversitenin sitesinde gördüm, 9 öğretim üyesi daha alıyorlar; demek ki Eylül-Ekim'de öğretim üyesi sayısı 20-22 tane olacak. Hoca/öğrenci olarak avantajlı olabilir. Şu anda kampüsün en güzel yerinde, ormana sıfır dev bir bina inşa ediliyor fakülte için. Binanın Ekim'e yetişeceği söyleniyor. Anladığım kadarıyla üniversite yönetimi hukuk fakültesine ekstra bir önem veriyor. Geçen sene herkese yurt, burs, ipad vs. verdiler. Bu seneyi bilmiyorum.

Bence üniversite-fakülte kıyaslamalarında amaç bilgi paylaşmak olmalı, takım tutar gibi okul tutmak ya da kötülemek değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ankara75

Ben hem Ankara Hukuk'u hem de Hacettepe Hukuk'u gördüm; tanıdıklarım var. Bildiğim kadarıyla, pek yorum yapmamaya çalışarak, bilgi vermeye çalışayım, takdir sizin. :)

Ankara Hukuk 1925'den beri var. Yeri şehrin göbeğinde, Cebeci'de. Ulaşım kolay, yürüyerek Kızılay 20 dk. Her yıl 800-850 öğrenci alıyor. En büyük amfisi herhalde 300 kişi alır. 1. ve 4. sınıflar ön binada, 2. ve 3. sınıflar arka binada okuyor. Öğretim kadrosu Ankara'nın en iyisi, belki Türkiye'nin en iyisi. Son yıllarda, bütün köklü üniversitelerde olduğu gibi, çok kan kaybetti. Çünkü emeklilik yaşı gelen hocaları -doğal olarak- emekli oldu ve özele gittiler; ayrıca genç kuşaktan da başta özeller olmak üzere diğer üniversitelere transferler oldu. Ankara Hukuk'ta iyi eğitim verilir; 850 kişiden biri olarak o eğitimi alıp almamak - tabii - size kalmış.

Hacettepe Hukuk 2005'te kurulmuş; 2007'de faaliyete geçmiş. Önce yüksek lisans ile eğitim faaliyetine başlamış. Lisansa ilk öğrencilerini (80 tane) geçen sene almış. Bu sene lisansa öğrenci alacağı ikinci sene. (Eğitim kalitesinin nasıl olduğunu o 80 öğrenci bilir, ben onlardan biri değilim. Bu arkadaşların yorumları olursa bu yıl sınava girecek arkadaşlar için çok faydalı olacaktır.) 13-14 tane öğretim üyesi, 10 kadar da asistanı var. Bugün üniversitenin sitesinde gördüm, 9 öğretim üyesi daha alıyorlar; demek ki Eylül-Ekim'de öğretim üyesi sayısı 20-22 tane olacak. Hoca/öğrenci olarak avantajlı olabilir. Şu anda kampüsün en güzel yerinde, ormana sıfır dev bir bina inşa ediliyor fakülte için. Binanın Ekim'e yetişeceği söyleniyor. Anladığım kadarıyla üniversite yönetimi hukuk fakültesine ekstra bir önem veriyor. Geçen sene herkese yurt, burs, ipad vs. verdiler. Bu seneyi bilmiyorum.

Bence üniversite-fakülte kıyaslamalarında amaç bilgi paylaşmak olmalı, takım tutar gibi okul tutmak ya da kötülemek değil.

Çok sağolun hocam objektif değerlendirmeleriniz için.

• Ankara hukuk +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: tzoba

Ankara hukuk +1

• Hacettepe hukuktayım ben de bu sene hazırlıktaydım o yüzden dersler konusunda çok bi bilgim yok sadece arkadaşlarla konuştuğumda hepsi memnun olduklarını ve gayet samimi bi ortam olduğunu söylüyorlar. Birkaç kez rektörle yapılan görüşmelerde bulundum ve fakülteye ayrı bir önem verdiği doğru. Güzel bir fakülte binası yapıyorlar seneye bitecek gibi duruyor. Kampüs olarak inanılmaz güzel bir kampüsümüz var ve cidden cebeciyle kıyaslanamaz.ilerleyen zamanlarda HACETTEPE HUKUK başlığında bi ana konu açıp arkadaşlara daha da yardımcı olmayı düşünüyorum ama bu bir başlangıç olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkvargeloglu

Hacettepe hukuktayım ben de bu sene hazırlıktaydım o yüzden dersler konusunda çok bi bilgim yok sadece arkadaşlarla konuştuğumda hepsi memnun olduklarını ve gayet samimi bi ortam olduğunu söylüyorlar. Birkaç kez rektörle yapılan görüşmelerde bulundum ve fakülteye ayrı bir önem verdiği doğru. Güzel bir fakülte binası yapıyorlar seneye bitecek gibi duruyor. Kampüs olarak inanılmaz güzel bir kampüsümüz var ve cidden cebeciyle kıyaslanamaz.ilerleyen zamanlarda HACETTEPE HUKUK başlığında bi ana konu açıp arkadaşlara daha da yardımcı olmayı düşünüyorum ama bu bir başlangıç olsun.

Hocam zaten Hacettepe işletme bırakıyorum:)
    Ben de hazirliktaydim.

• quote:

quote:

Hacettepe hukuktayım ben de bu sene hazırlıktaydım o yüzden dersler konusunda çok bi bilgim yok sadece arkadaşlarla konuştuğumda hepsi memnun olduklarını ve gayet samimi bi ortam olduğunu söylüyorlar. Birkaç kez rektörle yapılan görüşmelerde bulundum ve fakülteye ayrı bir önem verdiği doğru. Güzel bir fakülte binası yapıyorlar seneye bitecek gibi duruyor. Kampüs olarak inanılmaz güzel bir kampüsümüz var ve cidden cebeciyle kıyaslanamaz.ilerleyen zamanlarda HACETTEPE HUKUK başlığında bi ana konu açıp arkadaşlara daha da yardımcı olmayı düşünüyorum ama bu bir başlangıç olsun.

Ben de hazirliktaydim.

Denk gelip okuyan olursa en azından bilgisi olsun diye yazdım ben de sen zaten biliyorsundur o zaman Ankara Üniversitesinin kampüsünü dersliklerini vesaire :) neden bırakıyorsun işletmeyi bu arada ?

• quote:

quote:

quote:

Ben de hazirliktaydim.

Denk gelip okuyan olursa en azından bilgisi olsun diye yazdım ben de sen zaten biliyorsundur o zaman Ankara Üniversitesinin kampüsünü dersliklerini vesaire :) neden bırakıyorsun işletmeyi bu arada ?

hedefim hrp hukuktu aslında. ozel-ailevi nedenlerden dolayı yazmıştım isletmeyi ama daha fazla dayanamadim. gerci hoş daha bölüme gecmedim
    Ank hukuk hemen dibimde zaten de, binasi çok etkileyici be:)
    Kampüsü biliyorum, Beytepe'nin yanında sönük kalır ama egitim, gelecek daha önemli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de hazirliktaydim.

hedefim hrp hukuktu aslında. ozel-ailevi nedenlerden dolayı yazmıştım isletmeyi ama daha fazla dayanamadim. gerci hoş daha bölüme gecmedim
    Kampüsü biliyorum, Beytepe'nin yanında sönük kalır ama egitim, gelecek daha önemli.

Benim puanım tutuyordu Ankara'ya ama isteyerek hacettepe yazdım bunun çok fazlaca nedeni de var ama ankarayı da kötülemek benim haddime değil tabiki. Şimdikiye kadar da keşke diyeceğim bir şey duymadım kimseden . Sonuçta iyi araştırıp birinci ağızlarla konuşmak lazım dediğin gibi gelecek önemli inşallah senin için iyisi olur hacettepe hukuk kısmında ben burdayım bir sorunuz olursa .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de hazirliktaydim.

Benim puanım tutuyordu Ankara'ya ama isteyerek hacettepe yazdım bunun çok fazlaca nedeni de var ama ankarayı da kötülemek benim haddime değil tabiki. Şimdikiye kadar da keşke diyeceğim bir şey duymadım kimseden . Sonuçta iyi araştırıp birinci ağızlarla konuşmak lazım dediğin gibi gelecek önemli inşallah senin için iyisi olur hacettepe hukuk kısmında ben burdayım bir sorunuz olursa .

Çok sağolun :)

• mkvargeloglu kullanıcısına yanıt
    İyi gunler hocam bu yil hacettepe hukuk ilk yili bitirmis olmalisiniz kampusu bolumu hocalari ve burs konusu falan duydum ayrica kontenjani hakkinda bilgi verebilirmisiniz tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.