Şimdi Ara

Hacettepe Bilgisayar VS Metu Aerospace vs TOBB makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi her şeyden önce bu 3 üni arasında neden kaldığımı açıklamak istiyorum.
    Hacettepe Bilgisayar:
    +Sıralamam büyük ihtimal tutar 7552 yim.
    -Bilgisayar ile aram var ama yazılım ve donanımla ilgili bilgim genel kültür seviyesinde hello world o düzeyde.
    +Bölümün doğası sebebiyle yurtdışı çıkışımın daha kolay olacağını düşünüyorum.
    -İşsizlik korkusu bi tık daha fazla basıyor.
    ODTÜ Havacılık ve Uzay
    +Küçüklük hayalim.
    -6400 sıralaması var 7552 yim ben bu sene 5 kişi fazla alacaklar ve tıp kontenjanları artmış dedi rehberlikçi hocam girme şansımı maks %10 fln sanırım.
    +3'ü arasından kendimi en yakın hissettiğim ve iş bulmanın en kolay olduğu bölüm olarak görüyorum ama gelmesi çok zor.
    TOBB Makine
    +7bin sıralaması var odtüye göre olabilme şansı daha yüksek. (tam burslu)
    -Staj konusunda torpillerin döndüğünü birçok yerde okudum ve aşırı bir şekilde bu rahatsız ediyor.
    +Özel olması sebebiyle eğitiminin bi tık daha iyi olabileceğini düşünüyorum son sene uçak dersleri almaya çalışırım
    -Uçakla ortak dersler varken bi havacılık ve uzay bölümü okumayacağım farklı dersler enerjimi emecek notumu düşürecek.
    Kısaca bu 3 bölümün benim için + ve - lerini yazmaya çalıştım.Mezuna kalabilirim ama şimdi 7552 iken lti den soru kaçırıp daha arkaya düşmek korkutuyor beni.Tavsiyelerinizi bekliyorum

• Hacettepe veya ODTÜ yazardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

Hacettepe veya ODTÜ yazardım
    Hocam direk Odtü ilk tercihim olacak ama sizce gelir mi umut bağlamalı mıyım ?
  • Ben 6708 im, Odtü Uzay Hava 6400. Umarım gelir ya.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim de sıralamam 7432 ve neredeyse aynı durum içindeyim. METU AE yazacağım. Belki şans 1 seferliğine de olsa bana güler kim bilir...
  • Hocam İTÜ Uçak neden düşünmediniz? İTÜ Makina de ekleyin listenizin devamına mutlaka. TOBB Makine ve genel TOBB hakkında da sıkı bir araştırma yapmadan yazmamanızı öneririm; 3 dönem vb işleyişi farklı, memnuniyet göreceli. Bilgisayar VS Havacılık Uzay demişsiniz ama bunlar aslında epey farklı bölümler. Bölüm ders programlarını ve içeriklerini iyi inceleyin. İlginiz havacılık uzaysa makine gibi fiziksel bir mühendislik daha iyi olabilir. Havacılık uzay ile makine benzer diyebileceğimiz bölümler. İçeriklerini de karşılaştırarak bakın. Hatta yerinizde olsam İTÜ Makina yandal vs yapılıp havacılık uzay üzerine yoğunlaşılabilir mi onu incelerdim, uçak ve uzay mühendislikleri var çünkü.
  • Eger hayaliniz havaciliksa ve eger ituden nefret etmiyorsaniz itu ucak yazabilirsin. Ikisinden de mezun olsan ayni yerde calisacaksin ve egitimleri benzer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İktisat Vs Makine
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşsizlik korkusu diğerlerine göre daha az olmasına rağmen işsizlik korkusunu bilgisayara yazmışsınız neden?

• Hocam öncelikle itü düşünmeme sebebim İstanbulun aileme çok uzak durmasının yanı sıra 6100 küsürlük yere 7552 ile girmem imkansız :( Ondan yazmamıştım ODTÜ uzay ve havacılıktan sonra olurda dolmaz belki girerim diye yazacağım 2.sıraya. bilgisayar işsizlik korkusu konusuna gelince genel olarak uzay ve havacılıkda nasıl desem işsizlik hikayesi daha az okudum . Çok farklı konular demişsiniz haklısınız ama + ve - yönlerinde açıklamaya çalışmıştım genel kesin Bir ilgisizliği yok belli sınırlarım yok o konuda aşırı zorlanacağımı ve bana uymayacağını düşünmüyorum. Sizce yatay geçiş dikey geçiş ile uğraşmalı mıyım ailem bırakmama izin veriyor ama içim rahat etmiyor seneye yapamazsam diye

Önümdeki 1000 kişiden 4 kişinin seçmesi lazım en enyi ihtimal ileri atmasa sadece Forumda 2 kişi buldum bile..

• Ya hocam benim tek temennim cidden bu bölümü okumak isteyen gece onun hayalini kurarak uyuyan kişilerin kazanması. Sırf puanım tutuyor diye yazayım kafasındaki insanlar umarım önümüzü tıkamaz.

• nYselmech kullanıcısına yanıt
    Eğer gerçekten havacılık istese itü uzay yazardı bence hacettepe ceng seçmesi daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Racozz

Eğer gerçekten havacılık istese itü uzay yazardı bence hacettepe ceng seçmesi daha mantıklı.
    Hocam sanırım anlatamıyorum kendimi 6100 lerde itü direk eledim diyorum.Dediğiniz itü uzay oldukça gerilerde ve tam istediğim derslere sahip değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temerrut -- 29 Temmuz 2020; 14:39:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.