Şimdi Ara

Haber sitesi temel mantığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler. Ben web programlamaya yeni başladım. Bir kaç konuda anlamadığım noktalar var.
    1. Mesela haber siteleri yeni bir haber eklendiğinde örnek veriyorum ...../haberbasligi.php ya da ..../haberbasligi.html yazan kısım için yeni bir dosya mı oluşturuluyor sunucuda? yoksa veritabanından hazır sayfaya içerikler mi ekleniyor? Blog siteleri içinde aynı mantık galiba bunları nasıl ve ücretsiz öğrenebilirim.
    2. google arattığım zaman hazır temalar alınıp üzerinde değişiklikler yapılıp eğitim veriliyor. Bana sıfırdan siteyi php ile yapan ya da html ile yapan birisini ya da videoyu gösterebilir misiniz?
    Şimdiden herkese teşekkür ederim

• php bilmiyorum ama mantik aynidir

ben net core mvc site yapiyordum simdi blog ve haber sitelerinde ust menu ve alt footer sabit olur buna ek olarak sagda ve solda da sabit olan kisim olabilir

ortadaki kisim yani haber ise haber icerigi blog ise blog icerigi gelir sen bir sayfa tasarlarsin o sayfayi gelen verilerle doldurursun yani sayfa birtane ama ici degisiyor umarim anlatabilmisimdir.Her sayfa icin ayri dosya olusmuyor yani.
    sonra mesela haberbasligi.php demissinya o haber basligi ismide haberin basligina vs gore degisebiliyor bunlar dinamik olarak degisiyor.

Soruna gelecek olursam ne yazikki php icin kaynak onerisi yapamicam udemy ve youtubeda biraz dolas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 5 Nisan 2020; 19:7:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilk başta html,css vs temel iskeletlere bakman lazım. yakın kampüsün eski vidyolardan izlemeye başlayabilirsin.daha sonra sana php için kaynak sölerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimyonetici -- 5 Nisan 2020; 18:14:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ORGANIKHOSAF

php bilmiyorum ama mantik aynidir

ben net core mvc site yapiyordum simdi blog ve haber sitelerinde ust menu ve alt footer sabit olur buna ek olarak sagda ve solda da sabit olan kisim olabilir

ortadaki kisim yani haber ise haber icerigi blog ise blog icerigi gelir sen bir sayfa tasarlarsin o sayfayi gelen verilerle doldurursun yani sayfa birtane ama ici degisiyor umarim anlatabilmisimdir.Her sayfa icin ayri dosya olusmuyor yani.
    sonra mesela haberbasligi.php demissinya o haber basligi ismide haberin basligina vs gore degisebiliyor bunlar dinamik olarak degisiyor.

Soruna gelecek olursam ne yazikki php icin kaynak onerisi yapamicam udemy ve youtubeda biraz dolas.
    tam aradığım cevap çok teşekkür ederim sanırsam veriler veritabanında kayıtlı o linke tıklandığında çekilip hazır tasarıma giydiriliyor arkaplanda çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimyonetici

ilk başta html,css vs temel iskeletlere bakman lazım. yakın kampüsün eski vidyolardan izlemeye başlayabilirsin.daha sonra sana php için kaynak sölerim
    html, css ve boostrap biliyorum benim demek istediğim php ile sıfırdan yapılan bir web sitesi. Yani hazır tema alınıp onun kodlarına ekleme yaparak php öğretiliyor genelde. Yinede yakın kampüsü inceleyeceğim. Cevabınız için teşekkür ederim.
  • 11sa11 1 kullanıcısına yanıt
    bu azda olsa 0 dan pdo web site yapıyor.eğer hazır istemiyorsan eski videolarını izlemen lazım genelde eski videolarından kaynak alarak yapıyor
    kolay video dersleriyoutube
    Php Ve Pdo İle Web Sitesi yapımı Bölüm 1
    https://www.youtube.com/watch?v=8MOzG7VtPpQ&list=PLJ2DQ-l07F3jzdEUFdGvhVVxIX3Dh90xx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimyonetici -- 5 Nisan 2020; 19:18:45 >

• 11sa11 1 kullanıcısına yanıt
    evet aynen oyle tasarim belli sende veritabanindan gelen verileri tasarimin surasina haberin basligi su kismina haberin tarihi felan diye belirtiyosun o tasarima veriler geliyor iste.Habere gore icerik degisiyor sadece tasarim ayni

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.